Gangren Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Uzakdoğu'da geliştirilip, Batı'ya uyarlandığında patlayan ilk/son MMO olmayacak sonuçta. Sub-based mi olacak, micro mu, b2p mi, görelim öncelikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Trion oyunu "batılaştıracak" değil mi, sadece dağıtıcı değil yani? ben mi yanlış hatırlıyorum. oyun olduğu gibi gelmeyecek yani batıya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Batılaştırma = Localization Genellikle oyun içi dil seçeneklerinin değiştirilmesidir MMO'larda (metin/ses) Batıya özel günler/tatiller için event planlaması, patchlerin çevirisi, dağıtımı gibi konularda Trion'da olacaktır. Oyun içi denge, yeni content, bug-fix gibi konular hala asıl developerda kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lightNdark Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Trion Publisher yani yayımcı firma. Sadece dil paketleri ve oyunun hangi bölgelerde dağıtılıp satışa sunulacağı ve bölgelere göre server/support sistemi sağlar. Oyun içi hiçbir dinamiğe müdahale edemez... Etmez de zaten delimi adamlar Bu arada oyun için PvE PvP RP gibi server seçenekleri beklemeyin derim. Oyun sandbox ve %90 PvP based... World PvP üzerine kurulu bir sistem var oyunda. Yani RP belki ama PvE server diye bir şey %99 olmayacak (zaten olası değil) Geniş kapsamlı bir yazı hazırlayacağım sizin için Şu an her iki faction için birer char kastım (2. char 49 lvl yarın 50 olurum) bu süreçte çok çok fazla değişiklik yapıldı oyunda. Sürekli iyileştirmeler yapıldığı için birşey yazmak çok sağlıklı olmuyordu ama şuan çok daha oturmuş durumda bazı şeyler, yazımda anlatırım... Şimdilik sadece PvP based ve tabi ağırlıklı olarak PvP oyuncularına hitap ettiğini söylemem yeterli...+ Meslekler için göz atmak isterseniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 oyle bi mudahale eder ki, akliniz sasar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2013 gerekirse ettirtmezler adama rahat ol sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 bişey sorucam openpvp diyorsunuz da UO gibi her yerde istediğin kişiye dalabiliyor musun yoksa? belli bi alanda herkese mi daliosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 +30'dan sonra acık pvp kendi ırkında dahil olmak uzere herkesı kesebiliyorsun. (tabi+30 bölgeleri için geçerli) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 bilgiğin çetecilik olacak guard falan yokmu sağlam guild olursa dünyayı gerçekten kral gibi yönetir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 süper heryyer açıksa süper peki böel guard zone gibi bişey var mı şehireklrde falna yine uo style yoska normal şehirde de mi daliolar ha bi de, birisini kesince ne oluo, karma sistemi var, pk olma var mı (hapis vardı ama neden var) lootlayıp bişey akzanbilio musun yoksa tamamen grief amaçlı mı pvp ps. araştıracak zamanım yok o yüzden soruorum bunları kusura bakmayın, öperim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 zabıt tutuluomuş öldürdüğün zaman :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 karma yapmışlardır belki bir yerde belli karmanın altına inersen direk hapis oluyordur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 şöyle söliyeyim,elemanın bırının teknesıne binmiştim bana korece birşeyler soyledi 30 sanıye sonra ölmüştüm. ticaret konvoyları görüyorum yollarda. önde iki tane atlı, ortada 3-5 traktör arkada eşşekli elemanlar en arkada iki tane atlı daha. denizde bu olay daha fena bir ticaret gemisini 8-10 tane savaş gemisi koruyor arada elemanlar gliderler ile bir o gemiden bir bu gemiye uçuyor. ben de bön bön takılıyorum tek başıma.. 50 puan ya da karma her neyse. başkasının ürününü, hayvanını alırsan, gemilerini falan kaçırırsan, adam öldürürsen karma puanı alıyorsun 50 yi geçince direk hapise. 30 dakika ceza alıyorsun. bende milletin ürünlerine musallat olup hapise düştüm. 30 dakika orada olan bir iki elemanla birlikte futbol oynadık. oyun içinden daha çok eğlendim. 250 karma puanını geçince korsan oluyorsunuz şehirlerdeki guardlar da dahil herkes size saldırabiliyor. denizin ortasında korsan adası var oraya yerleşiyorlar korsanlar. toplaşıp limanlara denizdeki yolcu gemilerine saldırıyorlar. geçen gun buyuk şehirde (ismini bilmiyorum) limanda serverin en buyuk guildi korsan adasına saldırı için gemilere biniyordu. tek başına oynanacak oyun değil kısaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 oyundaki "asyalı" ogeleri de azaltıcaklar batılılastırma adı altında. agır farm gerektiren seyleri normalize etceklermis falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 ezikmiyiz abi biz ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 çok pis tahmin ederim ben eğlenerek oynuycam gibi geliyor sağlam guild bulmak lazım tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Batı'da birkaç ay oynanır, büyük & organize guildler eğlenip bırakırlar :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 GodBlessStoya said: nedir abi şimdi bu oyunda durum? TR den oynayabiliyor muyuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lightNdark Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 * Oyunda "ağır farm" gibi bir şey yok... HardCore player 7 günde Casual oyuncu 10 günde 50 lvl olur * OpenWorld PvP: 30 level'a kadar her iki kıtada rahatça quest yapıyorsunuz. 30+ ortak Zone Batı Kıtası (Nuian Side) 40+ ortak zone Doğu Kıtası (Hariharan Side) Yani 30 leveldan sonra Ferre ve Hariharan olanlar karşı kıtaya geçiyor ve PvP'ye açık bölgede her iki taraf ortak quest yapıyor. 40 leveldan sonra'da Nuian ve Elf ırkları Karşı kıtaya geçiyor yine aynı sistem... Quest alıp verdiğiniz "ana kasabalar" guardlar tarafından korunuyor karşı tarafa o bölgede dokunursan hemen ölürsün ama minik kamplarda guard yok... Ancak belirli aralıklarla quest bölgeleri PvPye kapanıyor 1-2 saatliğine. Aşağıda map ile anlatmaya çalıştım Kısacası solo yada küçük gruplar da çok acı çekmiyor ama yinede güçlü ve organize guildler her konuda daha rahat * Karşı kıtaya teleport olamıyorsunuz yani quest yapsanız bile gemiyle karşı kıtaya geçiyorsunuz. Birini kestiğinizde "abileri zırt diye gelip tepenize binemiyor" Yardım etmek isterlerse gemiye binecekler de gelecekler de 30 dakkadan önce gelemezler. Kim öle kim kala... Bu da yüksek level oyuncuların düşük levelların bölgesine ikidebir gidip gang yapmasını engelliyor. Bunun yanında bir başka artısı da iki kıta arasındaki deniz trafiğini arttırıyor olması ki denizde de (Gemi savaşları) PvP dönüyor :) * Kıtalarda bölgelerin belirli aralıklarla PvP'ye kapandığını söylemiştim biliyorsunuz. Bu denizde geçerli değil. Denizler asla kapanmayan PvP bölgeleri ki oyunun en büyük Boss'u yani Kraken'de denizde biliyorsunuz ;) * Grup leveling en makul olanı. genelde 2li yada 3lü gruplar halinde quest yapanlar hem çok çok hızlı level atlıyor, hem de gang sıkıntısı "pek" yaşamıyorlar... Bu nedenle ileride oyuna başlamayı düşünen arkadaşlar timing bakımından birlikte takılabileceği 1-2 arkadaş ile başlarlarsa çok rahat ederler...Sormak istediklerini yazın elimden geldiğince açıklıyım size Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sQu Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 http://alttabme.com/forum/index.php?threads%2Farcheage-don%E2%80%99t-believe-the-hype.2702%2F Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 lightndark bilgiler için teşekkürler: Sorularım şunlar: 1) PVP sonucunda Loot var mı, yoksa adam kesince, bilmemne puanı mı kazanıyorum. random para mı düşürüyor vs. Nedir pvpnin amacı? Veya mal taşayan adamı kesince mallarını alabiliyor muyum 2) Kimin korsan kimin iyi adam olduğunu nerden anlıyoruz, Uodaki gibi nickler mavi kırmızı vs mi yazıyor? 3) Herhangi bir faction muhabbeti var mı pvpde ırk bazında veya ülke bazında, yoksa sen sadece ırkı özellikleri ve tipi için seçip karışık takılıyor musun? 4) Ticaret yapabilirsin demişsin, ticareti hangi yollarla yapıyoruz. UO'daki birebir gidip alıp satma mı yoksa Auction house muhabbeti mi var? Veya vendor mu var sana ait? 5) Craftable itemlar normal droplara gröe daha mı iyi insanlar ticaret yapma ihtiyacı duyuyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lightNdark Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 1) PvPde loot yok (bence büyük eksik para bile düşmüyor) ama Honor puan kazanıyorsunuz ve puanlarla PvP bineği, silahı ve item için kullanılan ve "craft da kullanılan" bazı taşları alabiliyorsunuz. Bu taşların world drobu yok... Ticaret yapan birini öldürdüğünde malını alıyor ve götürüp vendore teslim ediyorsun, parasını sen alıyorsun :) Gasp direk 2) Attack edemiyeceğin Natural SARI - Attack edebileceğin Natural KAVUNICI - Düşmanlar KIRMIZI 3) Eğer Pirate (Korsan) olacaksan yani UO'daki PK gibi o zaman faction'ın önemi yok zaten her 2 faction için düşman oluyorsun. Ama normalde 2 faction ve 2şer ırk var. Doğu Kıtası ve Batı Kıtası olarak deniz ile birbirinden ayrılıyorlar. Bir de Kuzey Kıtası var ve bu kıtada hakimiyet kurmak için Doğu ve Batı kıtası guildleri savaşıyor. Kuzay Kıtasında Kale kurmak amaç. Kuzey Kıtası bölgelerinden birine hakim olduğunuzda, o bölgede yapılan her türlü ticaret üzerinden ve tarla ev gibi mülklerden vergi alıyor o guild... 4) Diğer MMO oyunlarındaki gibi Auction House var oyunda ama diğer oyunlardan farklı olarak cross server çalışıyor AH. Yani bir malı koyduğunuzda sizin serverınız "bomboş bir server" bile olsa anında (Ahye koyduğum şeyler genelde fiyatına göre 30sn ile 30dk arasında gidiyor) satıyorsunuz... Cross server tüm serverları içermiyor, abuse edilmemesi için sürekli farklı serverlar birbiriyle bağlanıyor ve bu bilgi tamamen dışarıya kapalı. * Ama ticaret derken ben bu kısmı kastetmemiştim: Tarla gibi mülklerinizde ağaç bitki yada hayvan yetiştirebilir, bunların yan ürünlerini yada ana ürünlerini (mesela koyun kırpıp yününü alabilir yada koyunu kesip etini alabilirsin) ister AHde satabilir, istersen paket yapıp ticaret yolları üzerinden "şahsen" teslim ederek para kazanabilirsin. Mesela 100 mısır AHde 2gold ama bunu paketleyip gemiyle karşı kıtaya taşırsan 5gold, Kuzey adasına taşırsan 9gold. Paketleme sisteminde de paket değerini arttırabilirsin. mesela 100 mısır var yanına 3 yeşil çiçek 1 yeşil taş kayarsan paketin değeri karşı kıtada 25gold Kuzeyde 50 golda kadar ulaşır... Tabi gasp edilmeden malı götürebilirsen ;) 5) Craf item oyunda en değerli item. Zaten başlarda kolay gibi görünse de 50 lvl bir seti tamamlamak inanılmaz zor ve pahalı... Örn 20lvl da kendinize set yapabiliyorsunuz 25 de bu seti upgrade ediyorsunuz sonra 30 - 34 - 40 - 44 ve 50 lvl ancak 40 lvl dan sonra upgrade ettiğiniz item şansa göre (ve sizin ustalık dereceneze göre) stat alıyor (set stat) ve eğer sizin class'ınıza uygun statları yoksa yada set tutmuyorsa (4set bonusu 7 set bonusu) AH de satıyorsunuz (müşteri hemen çıkıyor) sizde size uygun olanı AHden alabiliyorsunuz. 40 lvldan sonra 4 farklı set var ama 50 levelda 7 değişik set var ki 7 seti yapmak yada tamamlamak çok çok zor ve pahalı. Aynı durum silahlar için de geçerli. Item renkleri Beyaz: kıramazsın bile çöp direk Yeşil: kırılabilir, en düşük item (droplanabilir) Mavi: kırılabilir, ikinci seviye (droplanabilir şansı daha az) Mor: kırılabilir, 3. seviye (drop şansı epey düşük) Sarı: kırılabilir, 4. seviye (drop şansı çok çok düşük) RED Item: Sadece craftlanabilir, proc şansı çok düşük ve yapılırsa AH değeri ve stat değeri en yüksek item Bu arada not: KRAKEN'den düşen Glider dışında bir item bilmiyorum belki KRAKEN'den çok özel başka bişeyler de düşüyordur bilgim yok. Bizim serverda 200 kişi 18 gemi gittiler Kraken kesmeye, Kraker diil Kraken'miş deyip paşa paşa döndüler :) ArchePirate.com: Bu site bana ait... Ingilizcesi olanlar bu siteden beginner bazında bilgi edinebilir, site yeni ama sürekli bişeyler eklemeye çalışıyorum... Tek başına zor oluyor bir de Oyunda çok fazla değişiklikler yapıldığından çok yavaş güncelleyebiliyorum ama acelemiz de yok zaten ;) işinize yarar arada göz atarsınız www.archepirate.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estelio Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Çok güzel bilgiler teşekkürler. Peki ben de başlamak istiyorum diyelim nasıl yapıyoruz? :) Korean bilmek şartmı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 lightndark süpersin bende oynuyorum bu kadar ayrıntılı anlatamam üşenirim. aksama gelebılrıım senın servere. KR'de oynamak ıcın bazı sitelerden KR acc ve game time almak gerekiyor. ayrıca vpn'de şart. totalde aylık 50$ gibi bir masrafı var. oyun içinde ise korece bilmeye gerek yok. quest yerleri gosterılıyor. aslından 4-5 kısı olabilsek super ticaret ve pvp doner. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estelio Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Ben beraberimde 1 arkadaşımı daha getiririm online oyun sıkıntısı çekiyoruz da şuan :) Sormak istediklerim; aylık 50$ masraf derken neden o kadar pahalıya geliyor? Bir de ping durumları nedir mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar