ahmedinejad Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Boci said: Neyi tartışıyosunuz Ek okuyup üflemeyen imam > ek ders vermeyen öğretmen (maaş olarak) dynamick 1400 lira demiş de, satürn'ün verdiği tabloda en yeni öğretmen bile 1700 alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 moncici said: SoulCube said: şu kuranı ezbere bilen arapça bilen ateistler kimlermiş merak ettim 1 tane örnek verin bana atıp tutmayın sağdan soldan duyduklarınızla sadece 1 tane örnek istiyorum yeterli bana. turan dursun ok bana yetti. doğru anlayamamış o zaman. ayrıca ateist değil teist olduğunu da biliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 balon said: Camiye hayatında 2-3 kez giden adamın İslamiyeti, geleneksel islamiyetten ötesi değildir kanımca. Allah daha iyi bilir gerçi ama bana göre öyle. Meclise 1 kere gitmemis insanla da politika/siyaset tartismayalim o zaman. Kadinlarin camiye yillar yili alinmadigi bir ulkede yasiyoruz. Bir din ki Cami diye bir yapiya sahip. Burasi ibadet yeri olarak kullaniliyor. Kadinlar alinmiyor. Son yillarda da kadinlar icin ayri bir bolme yapiliyor bazi camilerde. Buyuk ve parali camilerde var bu bolmeler. Gic bakalim ucra koy camilerine kadinlar giriyor mu iceri? Ne anladim oyle ibadetten. O zaman evinde namazini kilan kadinin inanci cok mu hedehodo? Yemisim ben oyle t-shirtunde BEN MUSLUMAN yazip disariya reklamini yapanlari afedersin. Inancin varsa kendin yasarsin kimseyi de alakadar etmez. Eve imam gonderip de kontrol etmek osmanli zamanina yakisan bir uygulama. Insanlari inaniyor / inanmiyor diye fislemekten yola cikilmis gibi gozukuyor. Gel gelelim ben camiye 500+ kere gittim mesela. Herhangi bir dine mensup da degilim. Butun dinler gereksiz diyorum. Ne olacak simdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saturn Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 ahmedinejad said: @satürn bir de o senin tabloya göre en düşük öğretmen maaşı 1700 lira o da 9'un1'i yani. + ben şimdiye kadar ek ders ücreti almayan öğretmen duymadım. okullar deli gibi dolu, sabahçı öğlenci giderken neredeyse. evet maaşları yine de az da, hepten açız edebiyatı yapmayın, ben de açım imamlar da aç olsun demek komik bir şey. öğretmenlerin evlerine genelde 2 maaş girer bir de, imamlar eğitim seviyeleri dolayısıyla tek maaş ev hanımı modunda yaşayan insanlar. daha eşi çalışan imam görmedim ben. bi rakamlar var bir de gerçekler var. benim bir arkadaşım 4 senelik öğretmen ekdersi ile birlikte 2000 i hayatta geçmedi. şubat 2011 itibari ile. ayrıca aralık 15 te maaşı ekdersle birlikte ( ek ders haftada 6 saat) 1600-1650 lerde idi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 kermit said: saturn said: camiye teşvik konsunda kaynak sordun bizde gösterdik problem? var problem hayatında camiiye gittinmi ? kermit fena şakirt propagandası yapıyor valla lan hiç bişey olmasa istemeyeni fişlicekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Camilerin suyu elektriği bedava bildiğim kadarı ile. AMA öğretmen ile imamı karşılaştırmak yanlış. Biri her zaman aynı öğretiyi veriyor diğeri okul değiştirdiği an veya yönetmelik değiştiği an tamamen farklı eğitim verebilir. İmamın yönetmeliği veya okul değiştirmesi mümkün değil. Kaldıki ek ders veren öğretmenlerin %95i geçim sıkıntısından veriyor o ek dersi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 saturn said: benim bir arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 DynamicK said: Gel gelelim ben camiye 500+ kere gittim mesela. Herhangi bir dine mensup da degilim. Butun dinler gereksiz diyorum. Ne olacak simdi? potansiyel cevap: "senin için sadece üzülüyorum dynamick... allah seni ıslah etsin..." :D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 @Dynamick: eyvallah diyorum, senin inancın. Ama bahsettiğiniz aynı diyanet, bir önceki Diyanet İşleri Başkanı döneminde camiye esas gelmesi gerekenlerin kadınlar ve çocuklar olduğunu, caminin toplamak kökünden gelen bir terim olduğunu, bir cemaat olmanın toplumun bütün fertlerini içinde bulundurmasından geçtiğini, bu yüzden çocukların, hanımların ve gençlerin camiye teşvikleri için yerler açmayı bizzat bundan önceki Diyanet İşleri Başkanı uygulamaya koydu. Diyanet İşlerinin eskiden beri böyle faaliyetleri var zaten. Göze batırılmaya çalışıp, şeriat geliyor kaçın havaları bunlar. başka bi şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 konu ufaktan Allah var islam gerçek ateism yanlış, ateism gerçek islam yanlısa kayıyor aptal adamlar yüzünden. ne de olsa herkes kendince haklı. haklı taraflarını öne koymaya çalışıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Ben hiç aya gitmedim. Geçen biri sordu yerçekimi 6 da bir dedim. Çok utanıyorum şu anda kendimden... Ayıp etmişim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 ahmedinejad said: Boci said: Neyi tartışıyosunuz Ek okuyup üflemeyen imam > ek ders vermeyen öğretmen (maaş olarak) dynamick 1400 lira demiş de, satürn'ün verdiği tabloda en yeni öğretmen bile 1700 alıyor. 1400 de hata oldu evet. En ust kademe ogretmen 1.785 aliyor bu arada. En yeni ogretmenin aldigi maas 1.529. 2011 ogretmen maaslari tablosune gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saturn Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 DynamicK said: balon said: Camiye hayatında 2-3 kez giden adamın İslamiyeti, geleneksel islamiyetten ötesi değildir kanımca. Allah daha iyi bilir gerçi ama bana göre öyle. Meclise 1 kere gitmemis insanla da politika/siyaset tartismayalim o zaman. Kadinlarin camiye yillar yili alinmadigi bir ulkede yasiyoruz. Bir din ki Cami diye bir yapiya sahip. Burasi ibadet yeri olarak kullaniliyor. Kadinlar alinmiyor. Son yillarda da kadinlar icin ayri bir bolme yapiliyor bazi camilerde. Buyuk ve parali camilerde var bu bolmeler. Gic bakalim ucra koy camilerine kadinlar giriyor mu iceri? Ne anladim oyle ibadetten. O zaman evinde namazini kilan kadinin inanci cok mu hedehodo? Yemisim ben oyle t-shirtunde BEN MUSLUMAN yazip disariya reklamini yapanlari afedersin. Inancin varsa kendin yasarsin kimseyi de alakadar etmez. Eve imam gonderip de kontrol etmek osmanli zamanina yakisan bir uygulama. Insanlari inaniyor / inanmiyor diye fislemekten yola cikilmis gibi gozukuyor. Gel gelelim ben camiye 500+ kere gittim mesela. Herhangi bir dine mensup da degilim. Butun dinler gereksiz diyorum. Ne olacak simdi? +1 benimde bu uygulamanın masumluğu hakkında şüphelerim var. ve artırıyorum teklifi 3213123123 kere camiye gittim ve hata yapmışım diyorum ne olacak şimdi en çok camiye ben gittim dağılın lanmı diyeceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 islamda din camide öğrenilir demiyor . camiye gidin şu kadar sevabı vardır, birlik beraberliktir diyor. sen aya gittiğinde altı katı hafif oldugunu dunyadan öğrenirsin tabii. her lafın fail. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 hayatında camiye 1-2 kere gitmiş insanla islamı tartışmayın diyen birine gayet makul bir cevap vermiş bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saturn Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 SoulCube said: dingil no no no Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 yoo gayette yanlıs cevap vermiş hayatında camiye gitmemiş müslüman bir adam zaten müslümanlığa inanıyorsa bir yerlerde yanlıs yaptığını da bilmesi lazım. islamda Allaha inanın gerisi traş demiyor. camiye gitmekte bir ibadet. müslümanın asli görevi ibadetse eğer camiye de gidecek oructa tutacak vs.. hayır müslüman olupta camiye gitmenin bir anlamının, değerinin olmadığını söyleyen adamla zaten tartışmaya gerek yok. L2P derim ben ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 moncici said: hayatında camiye 1-2 kere gitmiş insanla islamı tartışmayın diyen birine gayet makul bir cevap vermiş bence. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Tartışmadan çok demagoji dönüyor, meh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 bu bahsettiğimiz konu gayet uçuk bir konu oldu açıkcası. hani ibadetti dindi bence o yüzden kadınlar girdi çıktı yaptığı yok. görgü kuralı gibi bir hale mi gelmiş artık ayıp mı denmiş o yüzden mi bilinmez. bey'im bilir kavramı gibi bence bu durum. yoksa hani bi kaç kez babannemin dedemle bir gittiğini de görmüşlüğüm var ama nedense %100 değil. var o durumda bir şey ama biraz görgümsü bir durumla alakalı sanırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 kim üstüne alınırsa! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 gavur detected kim üstüne alınırsa. bumu yani adfasdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 kermit said: DynamicK said: Lise mezunu taze imam 1609 lira maas aliyor Universite mezunu 30 yillik bir ogretmen 1450 tl Eve geldiginde cebine konulan 50 tl liranin vergisini veriyor mu peki imamlar? Sanmiyorum... Mesai saati icinde ise neden para veriliyor? Mesai saati disinda ise ek is yapiyor demektir neden vergisini beyan etmiyorlar? sabahın 5 inde kalkıp namaz kıldırıyo imam resmi tatili yok. cumhuriyet bayramındada namaz kıldırıyor. hatta cuma gününe denk gelirse 29 ekim çokta güzel atatürkle ilgili kurtuluş savaşı ile ilgili vaaz veren imamada denk gelmedim değil. senede bi öğretmen 150 günden fazla tatil yapıyor. yani konuya bu yönden bakmak istersek imam her türlü ezer kashdgas Ogretmen de sabah 6 da kalkiyor. Butun gun 50 tane cocuga envai cesit sey ogretiyor. Insanla ugrasmak en zor seylerden birisi bu dunyada. Annem ogretmen ve sinifinda 6 yasinda 50 cocuk var. Sinifta 15 dk vakit gecirdim ve bu bana 1 sene yeterli oldu. Biraz daha dursa idim herhalde akil hastasi olurdum. Lakin ogretmen bunlara dayanmasi lazim. Bu cocuklar bu ogrendikleri sayesinde ileride is guc sahibi olacaklar ve ulkenin gelecegi olacaklar. Okul icinde yaptigi calismalar yetmiyor gibi eve gelince de ogrencilerin sinavlaridir odevleridir kontrol ediliyor. Ertesi gun icin gereken calismalari hazirliyor. Dokumanlari topluyor. Ders plani cikariyor. Imam icin az calisiyor vb demiyorum. Illaki calisiyorlardir. Cok irdelemek isterseniz kalkip yattigi sure araligina degil de toplam ciddi ciddi kac dakika is yaptigina bakabilirsiniz. Ha ogretmenlerin yaptigi tatili okulun kapali oldugu sure olarak sayiyorsan oyle degil. Okul kapali ikende okula gidiyorlar yani yaz doneminde bir kac hafta sure ile. Hepsini gectim bir toplumun ilerleyebilmesi gelisebilmesi icin imam ve din gerekli degil. Ogretmen ve egitim sistemi gereklidir. Islamiyet dini ilk emri OKU'dur hatirlatirim. Iskandinav ulkelerine bakarsan da halkin buyuk bir cogunlugu Ateist kalani da azinlik olarak ya bir dine inaniyor ya inanmiyor. Refah seviyesi yuksek hayat kaliteli. Egitim sistemleri iyi, evlere imam gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 xwhiplashx said: yoksa hani bi kaç kez babannemin dedemle bir gittiğini de görmüşlüğüm var ama nedense %100 değil. var o durumda bir şey ama biraz görgümsü bir durumla alakalı sanırsam. alevi olma ihtimaliniz var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Öğretmenlere değinilmiş, burada benimde biraz konuşma hakkım var sanırım. Annesi babası öğretmen olan biri olarak. Annem açısından konuşursak 1500-1600 gibi bir para alıyor sanıyorum. ve 1. kademe kendisi. Oturduğu evin kirası 1000 tl. Sanmayın ki her öğretmen, bağcılarda, pendikte çalışıyor. Belki küçük beldelerde kıt kanaat geçinmenize yetebilir bu maaş ancak, istanbul gibi bir yerde sadaka gibi bir şey. Söylememe de gerek yok sanırım. Her öğretmen özel ders veremez. Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Müzik, Beden Eğitimi hocaları özel ders mi verecek? Vermesi de yasak zaten. Soruşturmayı yersiniz, meslekten bile atılabilirsiniz. Tatil konuları da öğretmenin elinde olan bir şey değil. 2 ay yaz tatilleri var tamam, bu kişi çalışamıyor bu aylarda ve ek ders ücreti de alamıyor. Ne yapsın mesela amelelik mi yapsın bu 2 ay? Tabi yan gelip yatmak güzel bir şey ama, bekleyen kira, gelen faturalar bakmıyor sizin yatmanıza vs. Tabi bu ülkede öğretmen olmak ahmakça. Olun bir İETT şofeeri 2000 tl maaş + akbil basın oh. rahat 3-3.5k tl maaş. İmam konusuna da gelirsem, devletin din adamına para vermesi, laiklik ilkesine aykırı. Bunun zaten olmaması gerekiyor. Şu uygulama da o kadar yanlış ki, yani insanların fişlenmesine kadar gidebilir bu. Tabi sadece kendini düşünen buradaki kullanıcılar için gelsinler eve imamları dertleşsinler vs. Ancak cemaatlerin yaygın olduğu illerde bu direk fişleme olacaktır. Hepsini geçtim benim verdiğim vergi ile, nasıl imamlar ev ev dolaşıp birde bundan para alacaklar anlam veremiyorum? Son olarak da bir mühendis ile bir imamın para alması aynı şey değil. Mühendisin yegane amacı para kazanmaktır. İnsanlar bu dalı para kazanmak için okurlar. İmamın yegane amacı para kazanmak olursa orada bir sorun vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar