Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aile imamlığımız resmen başladı

saturn

Öne çıkan mesajlar

Belki olayı farklı bir yone çekeceğim ama şu söylediğimden rahatsız olmayın...
Bu dünyada dinlerin söylemek istedikleri şey az çok belli değil mi...İyi insan olmak, başkasının hakkını çalmamak atıyorum vs vs...
Kurbanın, orucun hepsinin bir anlamı olduğunu biliyoruz, ve bu doğrultuda onları uyguluyoruz inanıyoruz değil mi...
Farzet ki, ben elimden geleni yapıyorum, ,iyi biri olmaya çalışıyorum...Ama atıyorum kurbanı tam kesememişim denildi kurallarda...Örnek olsun diye...Veya kurban kesememişim de para yardımı yapışım...
Çok samimi soracağım...Çok mu farkı var sizce?...Maksadın niyet olduğunu öğütleyen ve hoşgöru olduğunu söyleyen bir din mensubu diyelim herşeyi kuralı kuralına uygulayamadı...Veya eksik yorumladı vs...Çok mu yanlış olur?...İlla şu imamın dediği gibi yapmak zorunda mıyım ya herşeyi?...Nedir bunun gerekliği...Ramazan ayı başlıyor, binlerce TV kanalı, program yok şu olur mu yok şu caiz mi...Yav arkadaşım, biraz kafanı kullansana...O TV'deki adamda bir ayet söylüyor, yorumunu yapıyor...E ben de diyorum ki, asgari düzeyde mantık yeterlidir işte...
Ama bunu yapabilmek için biraz eğitim ve görüşlü olmak lazım, bu da standart bir insanda bir imam kadar hatta daha fazla vardır/olmalıdır muhtemelen...
Tek dediğim şey bu...
Şu yasakmış, şu caizmiş...Bunlara bağlı olduğunuz sürece dinin gerçek anlamını kaybediyorsunuz, ama bu dediğimi yanlış anlamayın...
Ben sadece basite indirgiyorum, aslında hepimizin kabul ettiği birşeyi söylüyorum...
Bu dünyadaki dinleri, onların ne demeye çalıştıklarını anlamak için, sizin gibi eğitim almış, dünya görüşü olan insanların ne hacıya ne hocaya ihtiyacı vardır demek istiyorum...
Bu bizim için böyle olabiliyorsa, o zaman herkes için böyle olabilir...O zaman maksat herkese bu eğitimi, bu görüşü verebilmek..O yüzden birinci öncelik bu olmalı, yoksa din ve inanç her zaman orada, bunu sorgulayan düşünen adam cevabını her zaman alır...
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Abi adamlar öğreniyor diyorum ohoo
etrafı tek bi dinle çepeçere sarılmıyor artık diyorum
2011 yılı
50 yıl öncesinde varsa bilemem dedim.

İstisnalar dışında geneli artık öyle bildiğiniz dar görüşle eğitilmiyor.

En âlâsını gördüm, üniversitelero kumuş, trtde programlar sunmuş, kurslara gitmiş. Çok iyi insnalar bazıları, akıllı konuşuyorlar falan evet iyi güzel ama ilahiyatçılar dar görüşlüdür. net. üniversitede dinle ilgili bir kısım olması başlı başına saçmalıktır. kendini bilimadamından saymaları da saçmalıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

amerikan filmlerindeki gibi olacaksa ben karşıyım abi aile imamı olayına.

-bu pazar kilisede göremedim sizi bay smith.
-bu hafta cuma namazına gelmediğinizi gördüm bekir dayı.

cuma namazına gelmeyişinizden sizin çok kötü yolda olduğunuzu seziyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

bizimde haftada 1 ders din vardı

adam hazreti diyene kadar dersi bitirioduk

bence o yuzden dinsizim :)

bizim din dersleri bilim teknik havasında geçiyorsu hoca uzay anlatıp anlatıp kafamızı karıştırıyor ve en son Allah bunları yapıyor diyip işin içinden çıkıyordu

koy maymunu kafese 40 yıl dursun insan olacakmı bak bakalım diyen hocalarım olmadı şanssızım
Sosyal ağlarda paylaş

saturn said:

kermit said:

bursayı ayrı tutuyoruz genelde biz
orasu ayrı bi olay.

bursayı ayrı tutuyoruz. 3-5 dallamanın yaptığını genellemiyoruz. birşeyde konuşulmuyor abi sizle

3 5 ?
her gün haberlerde 20 tane bursalı çıkıyo
seneye vurursan binlerce yapar yahu
yani 1 bursalı hayatı boyunca illaki bi olaya dahil olup bi gariplik yapabiliyo
bursalıysan tabi normaldir bu tepkin
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...