senko Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 arasinda tez yapip yapmama'dan baska fark var mi? calismaya baslayinca, direk bir taraftan yuksekte yapmak istiyorum ama, bu tezlilerin ders programlarina hayatta uyamazsin diyorlar, sabahtan dersleri oluyormus vs, o yuzden bir taraftan calisip bir taraftan tezli yapamazsin, yapcaksan tezsiz yapman lazim diyorlar var mi aramizda hic tezsiz cs, bilg muh okuyan? statu farki oluyor mu arada diye soracam bir de ama mutlaka oluyordur yani, is alimlarinda fln isverenler dikkat ediyorlar mi tezli veya tezsiz olduguna yuksek lisansinin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 tezli olan 2 yil suruyor aynen ogrenci gibi devam ediyorsun sabah ders falan var iste akademik dusunuyorsan bunu yap iste tessiz olan 1 yil onda da ders var sanirim ama dersler aksamlari oluyor ikinci ogretim gibi donemlik 5k gibi bisi oduyorsun tam bilmiyorum tessiz olani gerci isletme icin ideal gibi duruyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 tezsiz olan işte özel sektöre yönelik çok üzmüyorlar seni. neden yapılıyor onu da bilmiyorum valla. devlet okullarının para kazanmak için yaptığı programlar daha çok. edebiyattan mezun olsan tezsiz CS yaparsın türkiyede öyle yani. tezli olan daha akademik haliyle gidersen dayarlar hayvan gibi dersleri, AI, discrete, graphics falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 benim de 3 ay sonra okul bitiyor ve bu konuyu araştırdım biraz. çalışanlar için tezsiz akademik kariyer düşünenler için tezli öneriyorlar. zaten genelde etiket için okunuyor. tezsiz yapmaya karar verdim ben. öğrenci gibi takılamam 2 sene daha. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 aynı derlser görülmüyor mu sonucta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Tezsiz olanı okulların para aldığı rahat özel okul yüksek lisans sistemi işte. Zamanın yoksa ve paranda varsa yapılabilir. Ama akademik olarak devam ettirtmezler diye düşünüyorum. edit: Çok abuk bir yer değilse devam etmen için tez şartı koyuyorlar çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Tezlileri disardan yapamazsin zaten gununun cogunu okulda gecirmen gerekir. Doktora yapmaya devam edecekler icindir genelde bu. Calisacaksan tezsiz yapacaksin. Isverenin genel olarak yuksek lisans da umrumda olmuyor acikcasi eger spesifik bir sekilde ise uygun degilse. Ki oyleyse is ilaninda belirtilir. Tezli - tezsiz olmasinin fark yaratacagini hic sanmam bu acidan. Zaten gunumuzde tezsiz yapanlar ya askerlik erteletmek isteyenler, ya yuksek mezunuyum etiketi isteyenler - buna paralel olarak bazi kurumlar icin ek maas - ya da mezun olduklari alandan farkli bir alanda calismak isteyenler - fizik mezununun bankaya girmesi gibi. Yuksek lisans sonrasi bir tez calismasi yok ise bildigimiz lisans devami 5. sinifin okunmasi gibi bir sey oluyor, bir degeri yok yani akademik olarak. Yurtdisindaki postgraduate certificate / diploma esdegeri bir olay iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 bildiğim kadarı ile artık tezsizden sonra da doktora yapılabiliyor. o engeli kaldırdılar diye duydum ama emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 merhaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 ah söylemeyi unuttum.. ben tezsiz yl yaptım şu adna doktora öğrencisiyim.. ama bir sene bilimsel hazırlık verdiler az daha kalıyordum (ekonomik göstergeler bildiğin şırıngayla kan alıyor) tezsiz yl yapıp doktoraya kabul edilmek senin yeteneklerin ve konuya hakimiyetinle ilgili.. ama bilimsel hazırlık aldırıp hem lisans hemd e yüksek lisasndan ders aldıraibliyorlar benim girdiğim dönemde dil sınavıyla başvuran adayların çoğu elendi bi 18 kişi kalmıştı 5 kişilik kontenjana sadece 3 kişi aldılar 3. kişi bendim.. geçen sene 4 kişi almışlar şimdi o 4 kişiyle beraber okuyorum ehe "aman allahuım tezsiz yapım hiç bir şansım kalmadı GG!" demeye gerek yok.. ama akademiker lmayacaksan kasma.. ben halihazırda işim gücüm yok diye yapıyorum.. atıaliblirm de hani çok kafamı takmıyoruma rtık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Allah baba sabır versin sana İldeniz sdfs. Yüksek lisans yaptıktan sonra doktorayı hiç düşünmüyorum ben mesela şu an ama atıyorum bi 10 sene sonra fikrim değişebilir diye tezli yüksek lisans programlarına başvurmayı düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 ya benimd e niyetim yoktu.. ki tezsiz yapında "hayatta almazlar" diyordum sonra asistan olma hevesi geldi bana.. bir de hani olacaından değil ama ales males vardı bi başvuralım bari dedim.. demez olaydım.. bırakayım diyorum annem tapaza ediyor "madem yarım bırakacaktın enden başladın?" kadın da haklı.. askere gitmiş gelmiş işe girmiştim bile belkide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 ama kol gibi kitaplar okumak her 15 günde bir yazılması gereken ödevi son 2 güne bıarkıp 25 sayfa yazıp bir de hocadan "az olmuş bu" diye papara yemeyi seviyorum sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 hic yapmamak en iyisi. sent from okul labi bilgisayari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 mba değilmi tezsiz yüksek lisans dediğin? eğer oysa, 3 dönem sürecek şekilde ve dersler cuma 19-21, cumartesi 09-16 şeklinde yapıyor bi arkadaşım şu an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 senko said: var mi aramizda hic tezsiz cs, bilg muh okuyan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Tezli/tezsiz ders programları farklı oluyor. Eğer çalışacağın yeri kandırıp da haftada 3 gün ders saatleri izin alabilirsen, üstüne haftalık ortalama 10 - 15 saat arasını ödevlerine vs. ayırabilirsen (ben bu kadar ayırıyorum, ekstra çalışılacak bir şey yoksa, günde 10 saat ders çalışmak da gerekebiliyor bazen :P ) tezli yapabilirsin herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 mba degil abi benim dedigim, normal yuksek ama tezsiz olani iste. aslinda tezli bir yuksek bitirmek isterim ama iste calisirken imkansiz heralde bu, yani hicbi isyeri ah canim sen oku tabi 3gun gelme ise demez :) tezsiz yaparim gibi gozukuyor, ise girdigim ilde bi univde girerim, ki kabul sartlari fln cok daha dusukmus tezlilere gore. ah 2yil daha genc olsaydim acimaz direk girerdim tezli bir yuksek lisansa, ama yasim gecti iste :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Aluriel said: mba değilmi tezsiz yüksek lisans dediğin? eğer oysa, 3 dönem sürecek şekilde ve dersler cuma 19-21, cumartesi 09-16 şeklinde yapıyor bi arkadaşım şu anmba olması şart değil, mühendislik alanlarında da var bu tip programlar ama genelde sonrasındaki iş hayatına yönelik oluyo mba ile benzer şekilde. yani tezsiz programlarla ilgili açık olan bir şey varsa, o da sonrasında akademik manada ilerlemenin çok ön planda olmadığı, babacum gibi istisnalar da var tabi. onun dışında sanmıyorum ki düzgün bi programa dahil olduktan sonra tezli ya da tezsiz olması iş görüşmesinde falan olumsuz bir etki bıraksın. tezsiz bir programı iş tecrübesiyle desteklemeye çalışırsan daha bile etkili olabilir yerine göre, etraftan gördüğüm kadarıyla. cs için bir bilgim yok pek, bildiğim çerçevede baktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 senko said: mba degil abi benim dedigim, normal yuksek ama tezsiz olani iste. aslinda tezli bir yuksek bitirmek isterim ama iste calisirken imkansiz heralde bu, yani hicbi isyeri ah canim sen oku tabi 3gun gelme ise demez :) tezsiz yaparim gibi gozukuyor, ise girdigim ilde bi univde girerim, ki kabul sartlari fln cok daha dusukmus tezlilere gore. ah 2yil daha genc olsaydim acimaz direk girerdim tezli bir yuksek lisansa, ama yasim gecti iste :/ diyorum ya edebiyattan gelsen cs'e girersin tezsiz, parasını verdiğin sürece heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 tezsiz yap abi tr'de tez ile uğraşmaya değmiyor inan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 çok gereksiz pahalı değil mi bu MBA'ler ? adamı yoluyorlar resmen. Bahçeşehir falan istiyorum bende çok iyi gözüküyor programları ama inanılmaz pahalı. Devlet ünileri bile gereksiz pahalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 tezsizlerde o kadar dandik olmuyor; tez gibiymişçesine proje yapıyosun diye biliyorum ben. Mastır tezin değil de projen oluyo ne bileyim değil mi öyle? ayrıca tezsiz de olsa yl var yl var :P boun finans mühendisliği tezsiz sanırım. Hem bi dolu para hem de bi dolu kastırıcı şey istiyo herifler, girdin mi de çıkman garanti değil felan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2011 Kolay abi oraya girmesi de, okuması da çok zor değil hatta. Boun finansal ekonometride arkadaşım var, kendisi de söylüyor kazancım boğaziçi etiketi oldu diye. İnanın tezliyle tezsiz arasında ciddi farklar var, bir kere tezsizde sizden makaleler okuyup-yazmanız, sempozyumları takip etmeniz falan istenmiyor. Tezlide istiyorlar ve hatta bunlarla uğraşmanız için zorluyorlar. Bu dönem 2 tane sempozyuma makale hazırlıyorum ben, dün akşam da maille taze ödevler geldi, birisi vizeye diğeri haftaya yetiştirilcek ve bunlar hani alıştırma falan değil, direk araştırma ödevleri. Ama tezlinin bu kısmı da kolay, tez yazma kısmında işler kabusa dönüşebiliyor. Yöneylem yüksek lisansının ilk senesini 93 ortalamayla bitiren lisansın da bölüm 1.si arkadaşım tez döneminde "nefret ettim" dedi ve kariyer planlarını değiştirip askere başvurdu. Öyle yani, peşinden koştuğunuz idealleriniz yoksa tezli yüksek lisans yapmak zarar bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Arkadaşlar bu mühendislik ile ilgili tezsiz yüksek lisanslarına yurtiçinde giriş nasıldır?Yani çok kastırıyor mu not ortalaması vs... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar