Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı'nın varlığı hakkında gençler.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya tanrı var mı yok mu bilemeyiz.benim varlıgına yada yokluguna kesin bir inancım yok

ama insanın bazen gerçekten bazı durumlarda çaresiz hissetiğinde farklı birşeyden bilinmeyenden bir beklentisi isteği oluyor.tamamen notr olan bir nesneyi olaya katma gereği duyuyor.
mesela sıkıntıdasın. ahmet dayım,teyzem,kuzenim ayşe yardımcım olsun diye düşünmezsin.cunku onlar sana yardım edemez bilirsin.mucize beklersin varolmayan bir güçten.

burda allah devreye giriyor.benim allah düşüncem budur.yani ismi farklı birşeyde olabilirdi.insanın sadece bu tarz bişiye inanası geliyor bazen

fakat din insanlıgın en büyük uydurması olsa gerek.
Mesaj tarihi:
dinler ve kitaplar insanlığın alegorisi diye düşünüyorum. bi şeyler var yukarıda ama insanlar aradan çekilmedikçe onun saf haline ulaşamayız gibime geliyo. bu kadar yüce bi varlık varsa bize anlattıkları kadar çirkef düşünce ve emirlerle bi arada anılamamalı.
Mesaj tarihi:
seraphiel said:

dinler ve kitaplar insanlığın alegorisi diye düşünüyorum. bi şeyler var yukarıda ama insanlar aradan çekilmedikçe onun saf haline ulaşamayız gibime geliyo. bu kadar yüce bi varlık varsa bize anlattıkları kadar çirkef düşünce ve emirlerle bi arada anılamamalı.

filiz sevişelimmi?
Mesaj tarihi:
neyse, katıldığınız için teşekkür ederim. gayet verimli bir konuşmaydı.

HAKİKATİ AÇIKLIYORUM:

Allah sizin özünüzdedir. siz ondan o zatı değerlendirebilecek ayrı bir bilinç değilsiniz. ortada mükemmel bir teklik var. ortada alemler var.
Mesaj tarihi:
Zyrobod said:

Allah sizin özünüzdedir. siz ondan o zatı değerlendirebilecek ayrı bir bilinç değilsiniz. ortada mükemmel bir teklik var. ortada alemler var.

http://www.youtube.com/watch?v=-mCq9rgcusw
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...