Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İ.E.T.T de tecavüz skandalı...

LucifeL

Öne çıkan mesajlar

dasaaa said:

Aket-Atum said:

dasaaa said:

ilkokul çocuklarına "tanımadığınız adamın aracına binmeyin" ikazı yapılır keza.

sen her metro operatörü, her belediye otobüsü şöförü, her dolmuş şöförü, her uçak pilotu, her vapur kaptanı ve her şehirlerarası otobüs kaptanı ile kanka mısın dasaa? Taksi şöförlerini de unutmamak gerek tabi.

kusura bakma da çok saçmalamışsın şu lafın ile.

said:
'İETT Personel Servisi' yazılı tabela bulunan otobüse binen bir kadın

oku..

bir daha oku

sen benim yazdığımı bir daha oku asıl. Tanımadığın adamların araçlarına binmesen yürümek, bisiklet ve özel oto harici ne seçenek kalır bu devirde?
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

cıks

tedbirsiz, nerede yaşadığını bilmeyen, risk değerlendirmesi yetersiz, olanı biteni tartma yetisi gelişmemiş, bunun çok daha güzel bi adı daha var ama şimdi hatırlamıyorum
hatırlayınca eklerim

Tecavüzü haklı mı kılıyo bu durum o zaman? Başına gelenleri hak etti mi yani?
Sosyal ağlarda paylaş

said:

tecavüzü haklı kılmıyor, ama hayatta kalma şansını ciddi anlamda azaltmış oluyor.

kabul edin, berbat bi dünyada yaşıyoruz, öldürebilirlerdi bile kadını..
çok gereksiz bir risk almış.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

abi otobüs yerine iett personel servisi yazan araca binen adam/kadın farketmez = camdan pikaçuyum diye atlayan çocuk

budur yani.

niye binmesin abi? o personel araçları iett otobüsü şeklinde. sadece önünde 112 falan yazan yerde, iett personel aracı diye tabela koyuyorlar. durmuş ve gelin aynı yerden geçiyoruz dese neden binmesin? iett aracı sonuçta. bu konunun iettye bağlanması da bundan dolayı
Sosyal ağlarda paylaş

aslında napae haklı. ciddiye almak lazım bu tür olayları çünkü son 7 yılda kadın cinayetleri yüzde 1400 artmış. tecavüz olayları da arttı. böyle giderse yükselen siyasal islam ve doğal olarak ataerkilliğin en büyük yükünü kadınlar çekecek. o yüzden yarın herkes kadınlar günü yürüşüne (başta dasaaa)
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

dasaaa said:

abi otobüs yerine iett personel servisi yazan araca binen adam/kadın farketmez = camdan pikaçuyum diye atlayan çocuk

budur yani.

niye binmesin abi? o personel araçları iett otobüsü şeklinde. sadece önünde 112 falan yazan yerde, iett personel aracı diye tabela koyuyorlar. durmuş ve gelin aynı yerden geçiyoruz dese neden binmesin? iett aracı sonuçta. bu konunun iettye bağlanması da bundan dolayı

benden çok yaşacaksın valla tam bunu yazıyordum

bu arada bu başlıkta diğer başlıklarda "admin olarak gelme laf edemiyorum, karşı çıkamıyorum" diyen arkadaşa ders niteliği olur umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Tanımadığın adamların araçlarına binmesen yürümek, bisiklet ve özel oto harici ne seçenek kalır bu devirde?

yürürken ve bisiklete binerken nerede yaşadığına dikkat etmen gerekir yalnız, kalabalık yerleri seçmelisin, çok da kalabalık olmasın yalnız bu seferde fort durumu oluşur, ne giydiği de çok önemli bakışlarla kesip laf atılır. riskleri değerlendirip 1.0 veren evde durmak en iyisi, yok illa dışarı çıkılacaksa kadın olduğunun anlaşılmasını engelleyecek tedbirler alınmalı, olanı biteni tartmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

ulan hırsızın hiç suçu yok zaten bu ülkede anasını satayım

abi suç kısmı başka bir şey.
gerçek hayatta yaşamak, olanı biteni algılayabilmek başka bir şey.

mantık diye bir olgu var. gündelik yaşamınızda bunu kullanın bol bol.

şöle diyeyim, yaya geçidine yaya indiğinde durmak ve yayaya yol vermek gerekir. tr'de durmaz kimse. sen-ben bunu bildiğimiz için yaya geçini görünce cup diye yolun ortasına atlamayız. atlarsan ve adam sana çarparsa tamam adam suçludur. ok. hem yasalar da buna karar verecektir, adam cezasını çekecektir.

eee.. suçluya suçlu olduğu söylendiğinde senin aldığın damage ortadan kalkacak mı?

tr şartlarına göre yaya geçidi gördüğünde, "hey dururlar yahu!" diyip gözü karar atlamak gibi bişi bu.

kimin suçlu olduğundan çok gereksiz fazla risk almak çok saçma
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

said:

tecavüzü haklı kılmıyor, ama hayatta kalma şansını ciddi anlamda azaltmış oluyor.

kabul edin, berbat bi dünyada yaşıyoruz, öldürebilirlerdi bile kadını..
çok gereksiz bir risk almış.

abi dünyanın en güvenli sehrinde bile bu sekilde bi olayın gerceklesme ihtimali yüksek,erkek ya da kadın farketmez.
yapılan hayvanlıga gelince kısırlastırma mutlaka uygulanmalı benden +1
diger yandan benim aklıma fiyatta anlasamama durumu geldi o yüzden bu sekilde bi skandal da gerceklesmis olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Dasaa mantık falan diyorsun da herşeye mantıklı bakayım derken beyni yakacaksın bence. Kusura bakma da burada dediklerin sadece sana göre mantıklı. Survival of the fittest vahşi doğada geçerlidir, onu şehir hayatına uygulamayı düşünmek ve pek sağlıklı bir davranış değil. Bunda senin suçun yok gerçi, seni bu duruma zorlayanların suçu var.

Belki demek istediğin şeyler farklı ama anlatım tarzından dolayı ortaya ne yazık ki saçmasapan birşey çıkmış, üzgünüm. Kadına tecavüz etmişler sen hala mahalle bakkalı gibi "e ama o da dikkat etseymiş" diyorsun. Otobüs gelmiş, üzerinde iett yazıyor kadın da binmiş. Gideceği yere de götürür gibi yapmışlar bir süre. Sonra bir anda olaylar gelişmiş.

Bu ne yazık ki taksilerde de yaşanırdı, Bursa'da bir belediye otobüsünde de (personel servisi değil) benzeri bir olay yaşandı. Bu ne yazık ki toplumumuzda olan birşey ve kurbanlar suçlanması gereken insanlar değil burada.

Eğer sen kendi özgür iradenle hala kadını suçluyorsan kusura bakma ama yanlış yoldasın. Sen allah bilir pippa bacca için de "e ama kaşınmış ya bariz o da" demişsindir zamanında.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Aket-Atum said:

ulan hırsızın hiç suçu yok zaten bu ülkede anasını satayım

abi suç kısmı başka bir şey.
gerçek hayatta yaşamak, olanı biteni algılayabilmek başka bir şey.

mantık diye bir olgu var. gündelik yaşamınızda bunu kullanın bol bol.

şöle diyeyim, yaya geçidine yaya indiğinde durmak ve yayaya yol vermek gerekir. tr'de durmaz kimse. sen-ben bunu bildiğimiz için yaya geçini görünce cup diye yolun ortasına atlamayız. atlarsan ve adam sana çarparsa tamam adam suçludur. ok. hem yasalar da buna karar verecektir, adam cezasını çekecektir.

eee.. suçluya suçlu olduğu söylendiğinde senin aldığın damage ortadan kalkacak mı?

tr şartlarına göre yaya geçidi gördüğünde, "hey dururlar yahu!" diyip gözü karar atlamak gibi bişi bu.

kimin suçlu olduğundan çok gereksiz fazla risk almak çok saçma

mnatık diye bir olgu ya da madur olanın zeka seviyesi ya da saçmalamış olması böyle bir olayda tecavüz edilip dövülenle dalga geçmeyi haklı hale getirmez.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
İETT otobüsü denince akla İETT`nin vatandaşa hizmet vermekte kullandığı otobüsler akla gelmektedir. Halbuki bahsi geçen araç ve şoförü, başka firmaların personelini de taşımaktadır. Haberin "İETT otobüsünde tecavüz dehşeti" şeklinde yanıltıcı bir şekilde verilmesi basın etiğine de aykırıdır. Kısacası; habere konu olan olayın İETT ve hizmetleriyle hiçbir ilgisi yoktur. Olayla ilgili incelememiz tamamlandıktan sonra taşeron firmayla ilişkimiz yeniden gözden geçirilecektir.

Haberin İETT ile ilişkilendirilmesi İETT`nin hizmet kalitesine ve marka değerine zarar vermekte olup haberi, ilgi çekmek adına yanıltıcı bir başlıkla veren Habertürk Gazetesi ile ilgili olarak da hukuki yollara başvurulacaktır.

Kamuoyuna önemle ve saygıyla duyurulur.

normal belediye otobüsü gibi otobüs değilmiş yani.

hmm ben buradan yine uyarayım, nerede olduğumuzu bilmeyenler var.
aşırı karanlık sokaklardan yalnız başınıza geçmeyin, riskli yerde paso arkanızı kontrol edin, tanımadığınız araçlara binmeyin..

manyak dolu etraf, bunun farkında olarak yaşarsanız daha uzun yaşayabilirsiniz.

ha mesela maç, düğün sonraları havaya ateş açan magandalar olabilir. cama çıkarsanız kafadan şans eseri vurulduğunuzla kalırsınız. kimin vurduğunu bile bulamazlar. olan size olur.

teletubbie'ler cumhuriyetinde yaşayana dek esen kalın. dikkatli olun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...