Sam Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 katılıyorum, işte bu isabetli bir yaklaşım olmuş. yoksa salona aldığım tv de feysbuk'a bağlanıyor, hadi bakalım pc'ye tehdit heh.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 Konsol'da Paradox oyunları çalışmıyor. Yemişim öyleyse konsolu =) Sengoku'ya dalayım bir, beğenirsem Steam sağ olsun diyeceğiz. Steam kurtardı aslında PC oyunculuğunu. Konuya dönersek ama, programı deneyen var mı? Ben bu konuyu açtığımda denemiştim ama çalışmamıştı.
Seele Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 dotnet windows 8 iyi calisirsa. diger iletisim sistemleri ve program dilleri icin kötü haberlerim var.
xetraynex Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Deathblade said: Zaten 5-10 yıl içinde tablet pc'lerin konsolların, masaüstü pc'yi bitirmesini düşünmek için, bu pc'lerin sadece internette gezmek, facebookta takılmak, arkadaşlarına "like,poke" basmak için işe yaradığını düşünmek falan gerekir. O kadar kolay değil ama efendi, bunun autocad, photoshop, ilust, catia, rhino, 3dsmax, solid ... bir sürü sektöre hizmet eden çok sayıda programı var. Bütün bu programlarda rahat çalışma ortamı sağlanması için +20 inch monitörünün olması gerekir. O kadar büyük monitoru cebinde taşıyamıyacağın için masaüstüne koyman lazım. Oh wai... Oyun sektörü için ayrı paragraf açtım. Blizzard ve Valve tek başına pc'yi bir 20 sene götürür. Birde oyun sektörünün konsola kaymasının 2 büyük nedeni vardı. Playstation için oyunların daha kolay yazılabilmesi ve de oyunlarda ki kopya korumasıydı. Yoksa kolay oynanabilite falan hepsi tatava. Steam gibi sistemlerle birlikte, artık dağıtımcısı olmayan indie oyunların bile iyi paralar kazanabildiği görüldü. Bence bundan sonra ivme konsola doğru değil eşit bir seyirde seyredicek. ( Ya da neden bir masaüstü devrimi gelmesin ) Abicim o ofis koltuğuna oturmadan ellerim mouse + klavye tutmadan yemişim öyle teknolojiyi. kacirdigin birsey var, PC'lerin bitmesi demek hic PC kullanilmamasi demek degil. PC iste sadece senin saydigin islere yarayacak ileride. Bu da bitmesi anlamina geliyor. Yazi yazmak gibi seyler icin zaten tablet fazlasiyla yeterli, bir klavye koydun mu tamamdir. Hatta Android'e mouse bile baglanabiliyor. Okumak, sirketin CRM/ERP programini kullanmak icin vs. yeterli (sonucta CRM/ERP programlari da web'e kaymaya hizla devam ediyor) ellerim mouse klavye tutmadan filan demissin, dedigim gibi mouse klavye baglaniyor zaten. Hatta yakin gelecekte emin ol 2. bir monitoru baglayip extend bile edersin screeni. Hatta bak tabletler guclendiginde photoshop autocad bile kullanirsin bu sekilde. oyun sektorune gelince, cogunluk sunu diyor, bu forumda da cogunluk boyle dusunuyor, oyuncu olan gidip playstation, xbox vs. alir. onlardan da internette oynayabiliyorsun. blizzard zorda kalirsa konsollara da cikarir. steam da cikarir. cikarmasa da onemli degil PC sadece steam ve blizzarda bakacaksa zaten windows gaming platform olmaktan oteye gecememistir, yani bitmistir. Seele said: dotnet windows 8 iyi calisirsa. diger iletisim sistemleri ve program dilleri icin kötü haberlerim var. calissa da bise olmaz rahat ol.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Konsolda grand stretagy yok. Paradox oyunları yok.
aquila Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 zamanla paradox da yapar oyun konsola.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Hepimiz bir dakika duralım ve EU'nun konsol versiyonunu hayal edelim öyleyse.
aquila Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 bi mouse, veya mouse gibi kontrol saglayan bisey eklenicek abi, bu kadar abartmayin.
xetraynex Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 GERGE said: Konsolda grand stretagy yok. Paradox oyunları yok. yillarca linux kullanip "linuxta hic bir oyun yok" diye sikayet etmemis insanin simdi gelip bunu yazmasi uzucu tabi.
Sam Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 linux da o yüzden alternatif değil zaten windows'a. aynı program kütüphanesinin dual boot kastırmadan çalışabildiği bir os lazım. aquila said: bi mouse, veya mouse gibi kontrol saglayan bisey eklenicek abi, bu kadar abartmayin. olduğu zaman bakarız. 4-5 oyun için filan çalıştı sadece. demek ki sallamıyor konsol şirketleri.
xetraynex Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Sam said: linux da o yüzden alternatif değil zaten windows'a. aynı program kütüphanesinin dual boot kastırmadan çalışabildiği bir os lazım. linux end-user'a bir desktop bilgisayari olmaktan cok daha fazlasi, android de bunun en guzel kaniti linux tabanli olarak. hatta mac bile unix tabanli, ve daha bir cok sey linux tabanli, linux cekirdegini kullaniyor. desktop icin alip kullanirsin yine, sorun degil. son linux distrolariyla windows kullanmaktan bile kolay artik. ve evet linux windowsa rakip degil, ama windowstan cok daha fazlasi oldugu icin. tabi onceki sayfalarda da bir mesajimda demistim ya ya 2-3 programa bagimli biriyseniz, veya oyuncuysaniz windows kullanacaksiniz, mahkumsunuz. onun disinda linux ownz.
xetraynex Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Sam said: aquila said: bi mouse, veya mouse gibi kontrol saglayan bisey eklenicek abi, bu kadar abartmayin. olduğu zaman bakarız. 4-5 oyun için filan çalıştı sadece. demek ki sallamıyor konsol şirketleri. sallamiyor cunku su an icin gerekli oyun yok. oyun sirketleri de yapmiyor cunku klavye mouse veya yerini tutacak baska birsey yok. dedigim bir bir taraf bir ilk adimi attigi zaman alip oynarsiniz asosyal asosyal :)
Sam Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 çok daha fazlasına gelene kadar çok daha azını yapamıyor, onu yapmadığı sürece de alternatif değil. elbette ki oyun oynuyorum. oyun hariç diğer bütün uygulamalar zaten her platformda o veya bu şekilde var, mac, windows veya linux olsun. gerekli oyun çok var, bakıyoruz mesela en basidinden konsolların belkemiği olan BÜTÜN shooter türü. auto-aim'lerle kandırıktan nişan alma temeline dayanan oyunları oynayan yüz milyonlarca insan. ama sallanmıyor, sallanacak olsa sallanması lazımdı bunca sene.
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2011 Bu forumun çoğu nereye konsolu savunuyor alahısen ya, konsol oynayan tayfa fifa-pes tayfası birde rpg severler derneği var o kadar. Onlarda square'in iflasın eşiğine gelmesiyle yastalar bu aralar. Birde gereksiz yazı yazmıyacağım ama söylemeden de duramayacağım, en kullanıcı dostu linux şu anda ubuntu. En son flash kurmak için konsol açtım komut girdim. Bu mu windows'tan kolay dağıtım şimdi ? Neyse gittim ben.
qlrblrq Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 ninite.com varken ne gerek var ki? bi de zorunlu üyelik falan istiyor teallam.
KapIKulu Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Ubuntuda yazılım merkezi mi paket yükleyicisi mi adı şimdi aklıma gelmedi öyle birşey var. Açıyorsun onu ubuntu kısıtlı ilaveler'i seçip yüküyorsun flash, codec falan bir daha uğraşmıyorsun. Aynı yöeticide biraz daha gezince zilyon tane yüklenebilir program görüp yuh diyorsun bu niye windows'ta yok.
hayspat Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Hep linux dağıtımlarının UI'sine laf ederler, hala her işlemde konsol kullandığımızı düşünenler var. Linux UI konusunda Microsoft'u geçeli yıllar oldu. Kurun bir Linux Mint veya Mandriva eminim bana hak vereceksiniz. Konsol olayına gelince, konsol zorunluluk değil tercih meselesi. Ben hem olayın ayrıntısını görmek istiyorum hem de daha kolayıma gidiyor ve konsol kullanıyorum. Buna gerek var mı? Tabii ki yok. Yazılım merkezinden Flash Player'i UI kullanarak da yükleyebilirsin. Tamamen alışkanlık ve tercih meselesi. Linux'un da eksik tarafları var ama bilmeden atıp tutmayın.
LethE Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 xetraynex said: ginaly said: vsvs vsvs The father of the PC bad-mouthing tablet computer will end PC zaytung gibi bişi mi bu site? ilk paragraftan sonrasını okuyamadım o nası ingilizcedir :)
aquila Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 hangi dilden cevirmisler o yaziyi google translatorla.
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 2011 yilinda hala linux vs windows user friendliness kavgasi yapiyorsunuz ya. 10 saniyelik isi sirf bilmiyorsunuz diye 10dk'da cozuyorsunuz diye linux user friendly degil olmuyor iste. Bir kere unix felsefesinin muhtesem gucu var arkasinda linux'un. O zorluk cikaran seylerin pek cogu da kapitalist dunyadan kaynaklaniyor zaten.
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 xetraynex said: bir de sunu vermeden edemicem: http://www.linuxtoday.com/infrastructure/2009020302535OPBZOO Bu da dunyanin en sacma yaklasimi. "artik biz de kullanici dostuyuz rerore" diyip sonra da "bizi kullancak kadar akilli misiniz? aptalsaniz mac kullaniyorsunuzdur" gibi seyler soylemek direk kendinle celismek. Adam cikip "aptalim abi ben yea kullanmicam" derse ne diceksin? Ha umrumda degil diyorsan o zaman kisisel kullanimda ilerlemeyi hedefliyorum demiceksin.
xetraynex Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 aquila said: hangi dilden cevirmisler o yaziyi google translatorla. LethE said: zaytung gibi bişi mi bu site? ilk paragraftan sonrasını okuyamadım o nası ingilizcedir :) http://shiftdelete.net/pc-devri-kapaniyor-mu-31332.html http://www.elektrikport.com/kisisel-bilgisayarlarin-devri-kapandi/guncel/ http://www.yenimedyaduzeni.com/pcnin-mucidi-tablet-kullaniyor/
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 "Şu anda bu yazıyı windows üzerinden yazıyorum, hatta günümün 10 saatini windows'la geçiriyorum, star craft ii çok güzel bir oyun onu da windows üzerinden oynuyorum, ama linux'dan aldığım zevki başka hiçbir şeyden almadım, çünkü çok zekiyim ve kendimi özel hissediyorum..." Linux'un Yaratıcısı
xetraynex Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Deathblade said: Birde gereksiz yazı yazmıyacağım ama söylemeden de duramayacağım, en kullanıcı dostu linux şu anda ubuntu. En son flash kurmak için konsol açtım komut girdim. Bu mu windows'tan kolay dağıtım şimdi ? synaptic package manageri acip flash yazip yuklemen yeterliydi. komutla da yapabilirsin tabi. tabi aliskanlik exe'yi indir next next next... neyse. KapIKulu said: Ubuntuda yazılım merkezi mi paket yükleyicisi mi adı şimdi aklıma gelmedi öyle birşey var. Açıyorsun onu ubuntu kısıtlı ilaveler'i seçip yüküyorsun flash, codec falan bir daha uğraşmıyorsun. Aynı yöeticide biraz daha gezince zilyon tane yüklenebilir program görüp yuh diyorsun bu niye windows'ta yok. simdi caliyolar iste marketplace diye adini degistirip :) ve isin guzeli o kadar guzel birsey ki, sen kendi repositoryni olusturup istedigin insanlarin bilgisayarlarina "source.list" dosyasina bu URL'yi ekleyin diyip kendi repositoryndeki programlari da package managera eklettirebilirsin. bir cok buyuk yazilim dagiticisi yazilimlarini boyle dagitiyor. open source'un gucu burada iste hayspat said: Hep linux dağıtımlarının UI'sine laf ederler, hala her işlemde konsol kullandığımızı düşünenler var. Linux UI konusunda Microsoft'u geçeli yıllar oldu. Kurun bir Linux Mint veya Mandriva eminim bana hak vereceksiniz. Konsol olayına gelince, konsol zorunluluk değil tercih meselesi. Ben hem olayın ayrıntısını görmek istiyorum hem de daha kolayıma gidiyor ve konsol kullanıyorum. Buna gerek var mı? Tabii ki yok. Yazılım merkezinden Flash Player'i UI kullanarak da yükleyebilirsin. Tamamen alışkanlık ve tercih meselesi. Linux'un da eksik tarafları var ama bilmeden atıp tutmayın. aynen oyle, hatta yeni cikan Ubuntu Unity interface'ini simdi oturtmaya calisiyorlar hatalari duzeltiliyor. ozellikle kucuk ekranlar icin o kadar hos birsey ki. tahminen tabletler icin filan direk kullanilabilecek bir interface olacak ve bilgisayarlar icin de cok kullanisli. cok sade. hatta diger hos yani login olurken hangi interfacei kullanmak istedigini secebiliyorsun :) yine normal desktopu kullanabilirsin. gnome 3 kullanabilirsin vs. yakinda guzel ozellikleri ms yine unity ve gnome 3'ten calmaya baslar zaten. bence ms calmaya baslamadan gidip bakin bi nedir ne degildir diye, sonra ms calinca kendi gozlerinizle gorurusunuz. tahminen windows 9'da. Deacon said: 2011 yilinda hala linux vs windows user friendliness kavgasi yapiyorsunuz ya. 10 saniyelik isi sirf bilmiyorsunuz diye 10dk'da cozuyorsunuz diye linux user friendly degil olmuyor iste. Bir kere unix felsefesinin muhtesem gucu var arkasinda linux'un. O zorluk cikaran seylerin pek cogu da kapitalist dunyadan kaynaklaniyor zaten. yoo cana var gibi user friendly. super user icin degil ama normal user icin oyle. super user olup konsolda kod calistirmayi ogrenmeye usengecler icin user friendly degil tabi. super user olup konsolu kullanmayi ogrenenler icin de user friendly. nero mero acmadan tek satir kodla cd dvd yazdiriyon arkadas. normal bir userin yapabilecegi hersey cok rahatca bulunabilecek sekilde. en basitindan yukleyince icinde openoffice veya libreoffice ile geliyor. aldin isletim sistemini office bul yukle nasil yuklicem bende word dosyalari calismiyor bu docx uzantili acamadim olaylari hic olmadi olmuyor da. user friendly iste. degil diyorsaniz friendly olmayan sizsizinizdir. Deacon said: Bu da dunyanin en sacma yaklasimi. "artik biz de kullanici dostuyuz rerore" diyip sonra da "bizi kullancak kadar akilli misiniz? aptalsaniz mac kullaniyorsunuzdur" gibi seyler soylemek direk kendinle celismek. Adam cikip "aptalim abi ben yea kullanmicam" derse ne diceksin? Ha umrumda degil diyorsan o zaman kisisel kullanimda ilerlemeyi hedefliyorum demiceksin. haha hakkaten cok zor anliyorsunuz :-) smart olayin bir mantigi da "ben kendimi niye tekelci bir sirketin eline hapsediyim? bana cok daha fazlasini sunan bir isletim sistemi varken" diyedir belki ne dersin :-) cok sert girmissin ama, aptal maptal... neyse sen bence windows kullan seni azad ettim, not smart enough :-)
Öne çıkan mesajlar