Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows App Store

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Tesbih said:

Piyasalar böyle kopyalaya kopyalaya işler. Mainstream olmayan ortamlarda inovatif ürünler çıkarılır sonra büyük şirketler gelir ona janjan eklerler ve piyasaya sürerler. Apple da böyledir Microsoftta böyledir.

bir oracle'in veritabaninda innovatiflik innovatiflik degil mi? yillarca Sun'in open source dunyasi ile yaptigi innovatiflik yapilamaz mi? Red hat'in Linux ile yaptiklari kocaman enterprise bir sirket olmasiyla celisiyor mu?

Ben Apple super demedim zaten. Apple da kotu ama en azindan innovatifler. iPhone innovasyon degil miydi? Insanlarin hayatini degistirmedi mi kısacık surede?
Mesaj tarihi:
xetraynex said:

barnacle said:
bilmiyom ilk pc'mi aldığımda bu tepkimi vermiştim ilkokul 4 gibi filan

ne guzel, okullar aciliyor ilkokul 5. sinifin hayirli ugurlu olsun

http://wherediditallgorightblog.files.wordpress.com/2011/08/haters_gonna_hate.jpg?w=490&h=367
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
xetraynex said:

hakkaten cocuk gibisin

arkadas her mesajin aynisini hem buraya gonderiyor hem de bana om olarak gonderiyor

tesekkurler

Sana ö.m. olarak yollamıyor. Alıntı yapınca ö.m. gidiyor yanında bir de.
Mesaj tarihi:
hatta soyle diyim

fact: foruma yeni eklenen ozelligi bilmeyen bir uye

event: bu uye ile tartisan birisnin her mesajinin om olarak da uyeye gelmesi, ayni zamanda tartisan uyenin "ilkokul 4te senin gibi dusunuyordum" diye sahsiyete yonelik kirici yorum yapmasi

result: hos olmayan yoruma maruz kalan uyenin om olarak gelen ve ayni anda aynisi yazili bulunan mesajlari sacma olarak gormesi ve buna yanit yazmasi

bence cok mantikli.

tamam 5. sinif degil 6. sinif ol

ne diyim

siz benim dediklerimdeki gerceklik payini dusunun bence. kimsenin kotulugunu istemiyorum burada. kimsenin linux kullanmasindan bir karim yok. cebime birsey girmiyor. hatta sizin cebinizdeki cebinizde kaliyor.

tekelden kurtuluyorsunuz.

sizin iyiliginizi istemek suc ise, suclu olalim arkadas
Mesaj tarihi:
xetraynex said:

GERGE tanidik geldi mi asagidaki resim Windows 8'in bu ozelligi? :)

http://news.cnet.com/i/tim/2011/08/24/windows8-file-copy-box.png

Bir seyi de icat etsinler. Bir seyi de oyle bir gelistirsinler ki var olanini ezsin gecsin. Bir seyi de kopyalamasinlar.

Şu lafı 2 tane kıytırık user interface geliştirmedi, diğerleri gibi masaüstüne 2 tane gadget koymadı diye koskoca microsoft'a söylemek için 2000'lerde doğmuş olmak gerekir.

Buraya üşendiğim için sadece link veriyorum, boş zamanlarında okursun.
Windows Wiki
Microsoft Wiki

Birde haberiniz olsun, artık Google, Apple sempatizanlığı yapma modası geçti, Microsoft eski tekel gücünü kaybetti. Artık özgürce gerçekleri irdeleyebiliriz.

( Ki şahsi notum son yıllarda, windows 7 ve çıkardığı yan ürünler açısından microsoft, apple ve benzerlerinden çok daha iyi iş çıkarmıştır )
Mesaj tarihi:
arkadas siz paticik olarak amma yas kaprislisiniz

kendiniz 30unuza geldiniz heralde bir baltaya sap olamadiniz, kendi sorununuzu insanlara laf ediyorsunuz

yasla ne alakasi var? 15 yasinda olup hepinize tas cikaracak insanlar var yaptiginiz meslekte. emin olun hepimiz icin vardir, ben de dahilim. lan jailbreak'i cikaran cocuk simdi apple'a internshipe girmis ve yaptiginda 19 yasindaymis.

yas degil onemli olan bilgidir sunu anlayin guzel arkadaslarim.

2 kiytirik user interfaceinden bahsetmiyorum burada. ornek verdim.

ne yani user interfaceden baska neyine laf edecez su asamada windows 8'in? sanki performansini osunu busunu test ettik gorduk nasil calisiyor. yukledik calisti hizli acildi super yapmislar mi diyelim? zaten windows 8'e de laf etmiyorum. microsoftun onu bunu kopyalamasina innovatif olmamasina laf ediyorum.

1000 tane ornek verecek degilim sana. aklima geldikce veriyorum. Bir ornege boyle takilman garip.

benim orneklerime laf edecegine sen 1 tane ornek ver msin innovatif ve hayati degistiren bir urunune? tamam hadi windowsu kabul ettim zaten windows ile ayakta duruyor ms, windowstan baska birsey soyleyebilecen mi?

msin yan urunleri diyorsun, merak etme hepsi ile calistim neredeyse ben. sql server ile de sharepoint ile de windows phone 7 mango ile hatta. mango daha telefonlarda cikmadi bile turkiyede bildigim kadariyla.

microsoftun 1 urununu kullanmak demek tekelde kalmak demek. sharepoint kullanirsan butun microsoftun urunlerine bagli kaliyon. bu tekelcilik msin 1 numarali politikasi.

windows phone'da cozunurluk bile sabit arkadas. 480x800 cozunurluk sadece. niyeymis? applerde sorun olmasin diyeymis. yok ya? bu kisitlamaci engelleyici mantigi devam ettigi surece msten bise olmaz. belki ben 4.7 inch ekran kullanacam ve cozunurluk az geliyor? bak yine ornek verdim simdi laf edersin cozunurluk icin mse neler dedin diye. ornek bu

msin ve windowsun wikipedia linklerini niye verdin anlamiyorum. onlari ben 10 yil once filan okumustum, orada yazilanlardan fazlasini biliyorum experience olarak da edindigim cok seyi var.

ben google apple microsoft olayinda degilim. hepsi tekelci. google tekelci degil mi saniyorsunuz? androidi niye gelistiriyor? gmaili calendari vs. kullanilsin insanlar kendi urunlerine baglansin diye. ama en azindan open source bir urun yapip insanlara sunuyorlar, ve google innovatif. bir gmail clientindan daha iyi email clienti var mi? calendardan yuzlerce event smsi ayarliyorsunuz para istemiyor. ms olsa sms basina 10 cent demisti bile. gmailde 2gb alan vermisti ilk acildiginda hotmailde 100mb idi hatirlatayim mi daha?

ben burada open sourceu destekliyorum. bunu anlayamadin ya ne diyim. apple icin ayni seyi dedim ama en azindan innovatifler dedim. google da innovatif. microsoft degil uzerine tekelci.

msin hangi urununu kullanirsaniz diger urunlerine bagimli kaliyorsunuz, windows haric. windowsta oyle birsey yok cunku cok kullaniliyor ve msin ekmek kapisi. kullanin istediginiz urununu gorun. diger urunlerine de bagimli kalacaksiniz.
Mesaj tarihi:
xetraynex said:

[i]benim orneklerime laf edecegine sen 1 tane ornek ver msin innovatif ve hayati degistiren bir urunune? tamam hadi windowsu kabul ettim zaten windows ile ayakta duruyor ms, windowstan baska birsey soyleyebilecen mi?

Windows var evet daha ne istersin ? En son açıklanan hedeflerde Bill Gates kablosuz elektrik, kanser tedavisi ve kendi kendine çalan gitar prototiplerini 2015'de göstereceklerini açıkladı.
xetraynex said:
microsoftun 1 urununu kullanmak demek tekelde kalmak demek. sharepoint kullanirsan butun microsoftun urunlerine bagli kaliyon. bu tekelcilik msin 1 numarali politikasi.

Sharepoint kullanma.
xetraynex said:
msin ve windowsun wikipedia linklerini niye verdin anlamiyorum. onlari ben 10 yil once filan okumustum, orada yazilanlardan fazlasini biliyorum experience olarak da edindigim cok seyi var.

19 yaşındasın, 10 çıkar. 9 Yaşında wikipedia, hmmfs...
xetraynex said:
ben google apple microsoft olayinda degilim. hepsi tekelci. google tekelci degil mi saniyorsunuz? androidi niye gelistiriyor? gmaili calendari vs. kullanilsin insanlar kendi urunlerine baglansin diye. ama en azindan open source bir urun yapip insanlara sunuyorlar, ve google innovatif. bir gmail clientindan daha iyi email clienti var mi? calendardan yuzlerce event smsi ayarliyorsunuz para istemiyor. ms olsa sms basina 10 cent demisti bile. gmailde 2gb alan vermisti ilk acildiginda hotmailde 100mb idi hatirlatayim mi daha?

Eğer söylediğin innovatif kelimesi Ms Office'i google.com accountuna dahil etmek, Opera speed dial'ı google chrome'a dahil etmek ise benimde tesla'nın beyninin sol lobunu kendime entegre etmek gibi çılgın innovatif fikirlerim var.
xetraynex said:
msin hangi urununu kullanirsaniz diger urunlerine bagimli kaliyorsunuz, windows haric. windowsta oyle birsey yok cunku cok kullaniliyor ve msin ekmek kapisi. kullanin istediginiz urununu gorun. diger urunlerine de bagimli kalacaksiniz.

Alakasız olucak ama, sadece bir şey sorucam. Şu anda piyasada linux'u geçtim, hakim olan iki işletim sistemi var ( aslında bir tane, değinmek istediğim konu bu) Apple'ın yüzdece Windows yanında son derece minimal kalmasına rağmen yeterince uygulamaların WIN - MACOSX versiyonları sorunlarını yaşıyoruz. Olası bir durumda olduki MS'ın yüzdesi düştü, apple'ın yüzdesi arttı, linux ve bir başka işletim sistemi daha piyasaya sahip olmaya başladı. Oluşabilecek kargaşanın farkında mısın ? Şu anda MS çok güzel işler yapıyor, tekel olmasında da pek bir sıkıntı görmüyorum. Yok bilgisayar sektörünün gelişmesini engelliyormuş vs vs.. bunlarıda tamamen fanatizm zırvaları olarak görüyorum.
Mesaj tarihi:
Deathblade said:
Windows var evet daha ne istersin ? En son açıklanan hedeflerde Bill Gates kablosuz elektrik, kanser tedavisi ve kendi kendine çalan gitar prototiplerini 2015'de göstereceklerini açıkladı.

2002 2003 yillarinda tablet pcleri de bill gates aciklamisti. ne oldu? iphone ipad oldu. nerde o bill gatesin elindeki tablet?

http://www3.pictures.gi.zimbio.com/28+Oct+1955+Microsoft+Chairman+Bill+Gates+ByNbAFa6sx7l.jpg

Deathblade said:
Sharepoint kullanma.

ornek verdim lan ornek, yukarida o kadar acikladim ornek bunlar daha kac tane ornek verecem size? asp.net ile de ornegin componentler sql server kadar iyi calismiyor diger sql providerlarla. oracle ile bir nevi ama mysql ile daha da sorunlu. cache olaylarindan tut visual studio icindeki entegrelere kadar sorunlu. asp.net de mi kullanma diyecen? de valla zaten oyle yapiyom zorunlu kalmadikca windows da kallanmiyom. anca bir exe dosyasi cikarsa linuxta calismayan o zaman aciyom.

said:
19 yaşındasın, 10 çıkar. 9 Yaşında wikipedia, hmmfs...

19 yasimdayim demedim, nereden cikardin?

said:
Eğer söylediğin innovatif kelimesi Ms Office'i google.com accountuna dahil etmek, Opera speed dial'ı google chrome'a dahil etmek ise benimde tesla'nın beyninin sol lobunu kendime entegre etmek gibi çılgın innovatif fikirlerim var.

soyledigim innovasyon chromun ilk ciktiginda diger browserlardan javascript executionunda 100 kat hizli olmasiydi. hatta 1000 filan da olabilir hepimiz "tabi tabi" diyorduk sonra bu online js testlerini acinca sasirdik.

bak chrome'un statlarina
http://gs.statcounter.com/
iste olay bu. innovasyon bu. yerle bir etti ie'yi de firefoxu da. firefox zamaninda ie'yi zaten yerle bir etmisti ama chrome resmen ezdi gecti. yeni cikan ie 9'u da anca menuleri butonlari kaldirarak chrome'a benzetmeye calisirlar. ama yine kasiliyor yine kasiliyor. ayrica speed dial'i chrome'a google entegre etmedi. chromeun addon sistemini sonucu bunlar. ie'nin de addon sistemi var biliyorsunuz yalniz. hakkini yemeyelim. o kadar kaliteli ki o kadar developeri var ki hangi addonu secsek karar veremiyoruz ie'de dimi.

not: ie her zaman chromedan firefoxtan yuksek olur, o bir gercek. yerle bir etti demek butun yuzdesini aldi degil ciddi kullanicilari aldi demek. zaten cogu kullanici sizin de bildiginiz gibi interneti mavi e saniyor.

Deathblade said:
Alakasız olucak ama, sadece bir şey sorucam. Şu anda piyasada linux'u geçtim, hakim olan iki işletim sistemi var ( aslında bir tane, değinmek istediğim konu bu) Apple'ın yüzdece Windows yanında son derece minimal kalmasına rağmen yeterince uygulamaların WIN - MACOSX versiyonları sorunlarını yaşıyoruz. Olası bir durumda olduki MS'ın yüzdesi düştü, apple'ın yüzdesi arttı, linux ve bir başka işletim sistemi daha piyasaya sahip olmaya başladı. Oluşabilecek kargaşanın farkında mısın ? Şu anda MS çok güzel işler yapıyor, tekel olmasında da pek bir sıkıntı görmüyorum. Yok bilgisayar sektörünün gelişmesini engelliyormuş vs vs.. bunlarıda tamamen fanatizm zırvaları olarak görüyorum.

simdi ilk olarak sunu soyliyim ms piyasaya hakim ama desktop ve laptopta hakim.

peki birsey soyleyecem. dunyada milyonlarca server var. bunlarin hatri sayilir kisminda linux calisiyor. windows da aynen. bunlarin uzerinde de yazilim var. hic bir kargasa olmuyor?

ben hic windows program sorunu duymadim. %90 windows kullaniliyor ve windowsta hersey sorunsuz ondan tekel oluyor zaten ms. macte sorun var ama mac icin design edilen seyler canavar gibi calisiyor windowsta calismalarindan kat kat daha iyi. haksizmiyim?

zaten cogu yazilim web tabanli oluyor takma bunlari kafana.

senin korkun buysa, bunlari dusunuyorsan linux yukselirse compatibility sorunlari olur diye, sorun ettigin buysa cogu insan yuksek bir tepeden kendini asagi atmali sorunlari yuzunden :)

bir de sunu vermeden edemicem:
http://www.linuxtoday.com/infrastructure/2009020302535OPBZOO
Mesaj tarihi:
beyler boşuna tartışmayın, pc son yıllarını yaşıyor. 5 yıla kadar desktop, 10 yıla kadar laptop görmiycez raflarda (bireysel kullanıcılar için konuşuyorum)
Mesaj tarihi:
Zaten 5-10 yıl içinde tablet pc'lerin konsolların, masaüstü pc'yi bitirmesini düşünmek için, bu pc'lerin sadece internette gezmek, facebookta takılmak, arkadaşlarına "like,poke" basmak için işe yaradığını düşünmek falan gerekir.

O kadar kolay değil ama efendi, bunun autocad, photoshop, ilust, catia, rhino, 3dsmax, solid ... bir sürü sektöre hizmet eden çok sayıda programı var. Bütün bu programlarda rahat çalışma ortamı sağlanması için +20 inch monitörünün olması gerekir. O kadar büyük monitoru cebinde taşıyamıyacağın için masaüstüne koyman lazım. Oh wai...

Oyun sektörü için ayrı paragraf açtım. Blizzard ve Valve tek başına pc'yi bir 20 sene götürür. Birde oyun sektörünün konsola kaymasının 2 büyük nedeni vardı. Playstation için oyunların daha kolay yazılabilmesi ve de oyunlarda ki kopya korumasıydı. Yoksa kolay oynanabilite falan hepsi tatava. Steam gibi sistemlerle birlikte, artık dağıtımcısı olmayan indie oyunların bile iyi paralar kazanabildiği görüldü. Bence bundan sonra ivme konsola doğru değil eşit bir seyirde seyredicek. ( Ya da neden bir masaüstü devrimi gelmesin )

Abicim o ofis koltuğuna oturmadan ellerim mouse + klavye tutmadan yemişim öyle teknolojiyi.
  • Yeni Oluştur...