Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

siyaset.jpg

BloodyBeast

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Abi, konu Eğlence'de olmadığı için giriyorum: diktatörlerin kalktığı, halkın demokrasi getirdiği filan yok.

Bu ülkelerin hepsi İngiliz ve Fransız kökenliydi, şimdi Amerika tarafına geçiyorlar. Ülkeleri bir ev gibi düşünürsen sadece bir odayı kiralamış olan Amerika, İngiliz ve Fransız ev sahiplerini sokağa atıp mekanı satın alıyor.

Bu tarz şeyler de insanları demokrasi geldi, ne güzel diye kandırmaktan başka işe yaramıyor.

Eğlence'de aç gülelim abi, Konu Dışı ne?
Sosyal ağlarda paylaş

her şey amerika olayı da nereye kadar abi

30-40 yıllık diktatörler devriliyor
devrilmesin mi yani?

ben anlamıyorum amerikayla ilgisini bu olayların açıkçası biri izah ederse sevinirim. amerikanın bölgedeki çıkarı nedir mesela? diktatörle yapamadığını orduyla veya yeni bir hükümetle nasıl yapacak?
Sosyal ağlarda paylaş

ben öyle olduklarını söylemedim zaten de
amerikan karşıtı olsalar ne yazar, somut olarak napıyorlar?
bölgede var olan değerli ne var?
adamlar sosyalizmi falan da yayacak değil zaten. Yani abd'nin karşısında ideolojik bir şey de yok ki?

hadi mısır'ın orda israil felan var çıkabilir bişeyler de
diğer kuzey afrikaya akıl erdiremiyorum

amerika tüm dünyayı ele geçirmek istiyor mu diyosun?
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

yav said:

amerika tüm dünyayı ele geçirmek istiyor mu diyosun?

istiyormu? hemen hemen geçirmedimi zaten? 3-5 kıçı kırık ülke kaldı.

bence de öyle sayılır zaten onun için diyorum yani koca amerika'nın kuzey afrika'da ne gibi bir emeli olabilir ki olan biten devrimlerin hakkında "amörikan'nın işi!!11" diyebilelim? Bunu merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

özelleştirme ile devlet kurumlarını yabancı sermaye bazlı büyük şirketler haline getirme ? bu sayede bütün kuzey avrupayı kendi müşterisi yapma ?

ohoooo
abi çok hayali şeyler bunlar
özelleşen her yer parasını abd'ye gönderiyo sanki
kuzey afrikanın da etkin ekonomisi olsa fena mı olur varsın olsun devlete ait bişi kalmasın ama tıkır tıkır çalışan çarklar olsun.
karınları doyar yani. çarkları döndüren ensesi kalınlar da sürsün keyfini bizene. Aklını kullanan gider kurar çarkını döner köşesini ne bileyim dfs. Etraf kalkıncak neticede.

yalnız bu dediklerime daha on yıllar var daha alt tarafı diktatörler iniyor aşağı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...