Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve bir micros~1 klasigi

di

Öne çıkan mesajlar

gelen yama çok önemli olabilir ama sistemin çalışma şeklini değiştirebilir bişey olabilir. en azından bu sebeple illa update servisi kapalıyken bile bişey olacaksa uyarısı gelir sistem yöneticisi görür bunu. cort diye yüklemez. ki zaten oksimoron bi durum, eğer öyle çalışsaydı update servisini kapatmak gibi bi yola gitmezdi sistem yöneticisi, güvenlik updatelerinin uyarılarını görürdü, isterse indirirdi...
Sosyal ağlarda paylaş

server, sistem yoneticisi ve microsoft ayni cumlede kullanilmamali bence.

Anladigim kadariyla gerceklesen Windows 7 spesifik bir durum ve Windows 7 de end-userlara yonelik bir OS oldugundan dolayi, bu tur bir "secim hakki ozgurlugu"nun kullanicilara verilmesi dusunulmemis. Bu muhtemelen uzun bir brainstorming ve analiz sonrasi alinmis bir karardir. Power/Moron user az cok belli. Power userlar da kurunun yaninda yas diye yanmis iste.

Ha hakli mi Microsoft ? Degil. Netekim "ozgurluk" ve "microsoft" un ayni cumlede senelerdir kullanilmadigini bilerek, bir power user'in "microsoft benim ozgur davranmami engelliyor." cumlesi kurmak da abes bence. Zira Microsoft zaten bu konuda oldukca sabikali bir sirket ve cok da unexpected bir durum degil yani adamlarin yaptigi.
Sosyal ağlarda paylaş

Di senin anlattığında birşey mi be ?

Geçen başıma geleni anlatıyorum :

Tatildeyim , internet yok , laptopu da oyun , müzik falan için götürmüşüm. Win sağ alttan darlıyor devamlı, update var indirmek ister misin diye ? ( Haber ver ama sakın indirme ve install etme modunda kullanırım ben hep )

Ben de devamlı Hayır diyip kapatıyorum alerti , bi gün , yap ulan hadi bakalım dedim , nasılsa internet yok diye . Downloading yazdı (0-100 arası saydı) Installing dedi , ve kurdu :)

Edit: Hem korsan kullanıyorsun , hem ağlıyorsun ehi ehi diyenler olursa diye ; 4 yıldır sadece orj Microsoft ürünleri kullanıyorum (Bkz : Windows bile demedim , Microsoft ürünleri , genel olarak ) )
Sosyal ağlarda paylaş

Üşenmedim license terms'te arama yaptım buna ulaştım.

Microsoft Windows 7 Licence Terms Madde 5'in b fıkrası.

Licence Terms

Yazılım zaman zaman, yazılımla ilgili bir doğrulama denetimi gerçekleştirecektir. Bu denetim,
yazılım veya Microsoft tarafından başlatılabilir. Yazılım, etkinleştirme işlevini ve doğrulama
denetimlerini etkinleştirmek için, zaman zaman yazılımın doğrulama, lisanslama veya
etkinleştirme işlevlerine ilişkin güncelleştirmeler veya ek karşıdan yüklemeler gerektirebilir.
Güncelleştirmeler veya karşıdan yüklemeler, yazılımın gerektiği gibi çalışması açısından gereklidir
ve size başka bildirimde bulunulmadan karşıdan yüklenip kurulabilir. Doğrulama denetimi
sırasında veya bu denetimden sonra, yazılım, yazılım, bilgisayar ve doğrulama deneti sonuçları
hakkında Microsoft'a bilgi gönderebilir. Bu bilgiler, örneğin yazılımın sürümü ve ürün anahtarı,
yazılımın doğrulama, lisanslama veya etkinleştirme özelliklerinde yapılmış herhangi bir izinsiz
değişiklik, bulunan ilgili herhangi bir kötü amaçlı veya izinsiz yazılım ve bilgisayarın Internet
protokolü adresini içerebilir. Microsoft bu bilgileri kimliğinizi saptamak veya sizinle bağlantı
kurmak için kullanmaz. Yazılımı kullanmakla bu bilgilerin iletilmesine onay vermiş olursunuz.
Doğrulama ve doğrulama denetimi sırasında veya bu denetimden sonra ne gönderildiği hakkında
daha fazla bilgi için bkz. go.microsoft.com/fwlink/?Linkid=104611.

Sosyal ağlarda paylaş

import said:

Tatildeyim , internet yok , laptopu da oyun , müzik falan için götürmüşüm. Win sağ alttan darlıyor devamlı, update var indirmek ister misin diye ? ( Haber ver ama sakın indirme ve install etme modunda kullanırım ben hep )

Ben de devamlı Hayır diyip kapatıyorum alerti , bi gün , yap ulan hadi bakalım dedim , nasılsa internet yok diye . Downloading yazdı (0-100 arası saydı) Installing dedi , ve kurdu :)

Edit: Hem korsan kullanıyorsun , hem ağlıyorsun ehi ehi diyenler olursa diye ; 4 yıldır sadece orj Microsoft ürünleri kullanıyorum (Bkz : Windows bile demedim , Microsoft ürünleri , genel olarak ) )

4 yıldır microsoft kullanmışsın ama wireless buldu mu bağlansını kapatmayı unutmuşsun
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

import said:

4 yıldır microsoft kullanmışsın ama wireless buldu mu bağlansını kapatmayı unutmuşsun

Oooh you are damn genius ! Ne wireless ı ? Kim sana wireless var dedi , aynı yerdeydik de gördün mü ? Belarus'ta tatildeydim , yok wireless mireless , olsa bir ay boyunca girerdik heralde.
Kendi rüya aleminde yaşıyorsun , kesin wireless vardır diyorsun , var mıydı diye sormadan artislik yapıyorsun. Ne garip adamlarsınız
Sosyal ağlarda paylaş

Oraya license terms koyduk bi okuyun yaw.

"Yazılım zaman zaman, yazılımla ilgili bir doğrulama denetimi gerçekleştirecektir. Bu denetim,
yazılım veya Microsoft tarafından başlatılabilir. Yazılım, etkinleştirme işlevini ve doğrulama... vs.vs." demiş adamlar. Zaten windows'u kurarken kabul ediyorsun bu anlaşmayı ve buna göre doğrulama yazılımı kafasına göre çalışıp gerekli gördüğü update'i yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...