Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mey İçki

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

özelleşen kurumun daha iyi calısması, daha iyi hizmet sunması zaten oldukca dogal birsey ki.

bunun olmaması zaten düşünülemez, hele ki bizim gibi bir ülkede.

ama madem ki özelleştiriyorsun, birincisi gercek fiyatına sat, ikincisi satabiliyorsan yerli yatırımcıya sat.

sen gidip birilerine satıyorsun, sattıdıgın sirket bikac katına tekrar satıyor.

"aradaki şirket" bu zaman diliminde şirkette cok mu büyük degisiklikler yapıyor acaba?? yani degerini bu sekilde katlayacak ne yapabilir ki zaten??

bu "aradaki şirket" lafı önemli tabii. aslında şöle bi baktıgında işten en karlı cıkan taraf cünkü. parası olan bi adama en kısa zamanda kat kat fazlasını kazandırmanın en kolay yolu. yönetmekle ugrasmıosun, hatta büyük ihtimalle sektörü bilmiosan yönetemezsin de..
kısa zaman sonra sat "kurtul", kat kat kar et..

büyük bir ihtimalle de bu el değiştirmenin ucu sonunda hep yabancılarda bitiyor.

şöle bi geçmişe dönüp bakın neler özelleşti..
yüzyıllık ülkenin birikimi hangi şirket varsa hepsi satıldı. bi kısmı bu sirketin satıldıgı gibi ilk önce bi yerli şirkete, digerleri de genellikle en büyükleri ise direk yabancılara ucuzdan satıldı.

Hangi önemli sektör varsa, ya cogu ya da tamamı yabancılarda suan.

Basbakan acıklama yapıyor, kişi bası milli gelir 2500$ artmıs. Siz bu paranın vatandasın cebine mi gittgini sanıyorsunuz? Büyük şirketlere gidiyor, hatta suan memleketin haline bakınca direk yabancılara gidiyor resmen.

Ülkem insanı da ne yazık ki, gözü önünde olup biten bu olayı göremeyecek kadar kör..
Sosyal ağlarda paylaş

kablonet vardı ama özel değilmiydi zaten kablonet. olay kablonet değil zaman pekaziz in çağötesinden teknolojiyi kullanması olayı. daha ilk çıktığında 64kbit nete bile ne paralar veriyoduk ben eski faturaları saklıyorum şimdi çıkartmayayım kaç katıydı bide stabilde değildi kafasına göre artık oradaki memur canı isterse düzeltiyodu. telefonla arasan karşına kimse çıkmıyodu falan offff off ne sıkıntılardı.

şimdi keyfine göre kampanyalı renkli cıvıl cıvıl.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

kablonet vardı ama özel değilmiydi zaten kablonet. olay kablonet değil zaman pekaziz in çağötesinden teknolojiyi kullanması olayı. daha ilk çıktığında 64kbit nete bile ne paralar veriyoduk ben eski faturaları saklıyorum şimdi çıkartmayayım kaç katıydı bide stabilde değildi kafasına göre artık oradaki memur canı isterse düzeltiyodu. telefonla arasan karşına kimse çıkmıyodu falan offff off ne sıkıntılardı.

şimdi keyfine göre kampanyalı renkli cıvıl cıvıl.

valla ben 2010 aralık'ında üç gün telefona kimse çıkmadığı için bıraktım TTneti. yağmur yağınca net gidiyordu hala. demekki burada hala chp ve atatürk zamanından kalma altyapıyı kullanıyorlardı ondan:(:(:(:(:(:(
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Abi mantığına hayran kaldım, büyüledin beni bu gece.

özelleştirmeyi savunmak= akp yandaşlığı

müthiş.

ama aynı şekilde beceriksiz ve aceleci özelleştirmeyi eleştirmek = komünizm mentalitesi de pek yaygın.

ne zaman saçma sapan şekilde özelleştirdiler denilse arkasından hemen "sene 2011 özelleştirmeyecekler de ne yapacaklar bakın herkes özelleştiriyor" cevabı geliyor o yüzden bıktım bu konuda bin kere yazmayı. açın bakın biraz o mesela "telekomunu özelleştiren herkes" ne koşullar altında özelleştirmiş türkiye ne koşullar artında özelleştirmişl.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...