Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mey İçki

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

Absolut said:

Elindekini satıp ekonomi düzeldi diye bagırmak degildir ekonomiyi düzeltmek. 5 sene sonra satacak bişi kalmayınca nasıl düzelecek o ekonomi. .

ekonominin bozulmasının sebebi zaten devletin işletmelere yetişemeyip sağlığı, eğitimi bırakıp pazarcı mantığıyla kafasını bu işlere takmasıdır. takılacak bişey olmayınca sosyal hizmetlere girişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Devlet sosyal hizmetleride özelleştirsin onlara neden kafayı yoruyor para harcıyor ki demeyeceğine söz verirsen 5 sene sonra OK :P

öyle bir şey olursa başta ben karşı çıkarım. zaten devletin işletmeciliğine karşı olmamın sebebi bu ülkede yaşayanların daha iyi bir sosyal standarta kavuşması.

ortada bir havuz var bunun bir birimi askere, bir birimi işletmelere bir birimi memurlara cart curt derken eğitime falan para kalmıyor.. memurlara yine gitsin çalışan kesime ama normal vatandaşın da sağlığa, eğitime hakkı olsun.

geçen gün bir mmo da kızın birisiyle sohbet ediyorum bi anda çıktı gitti bir haftada girmedi endişelendim çünkü tek başına yaşıyodu izlanda da. bnun dalağı patlamış durduk yere köy gibi bi yerde yaşadığı için ne hastane var ne bişey aramış hastaneyi helikopterle almışlar hop götürmüşler hemen.. bizde hatırlıyorum eski ssk yı sedyelerde insanlar ölüyodu lotr daki miğferdibi sahnelerini yaşıyodu insanlar.. nası bi trajediyse artık.. şimdilerde çok daha temiz ve hijyenik çok hoş oldu hastaneler.
Sosyal ağlarda paylaş

ucuza mı özelleştirildi, yanlış mı özelleştirildi başka bir tartışma ama "devlet işletir, çok da güzel yapar" gayet anlamsız bir düşünce. zaten özelleştirmede geç kaldığımız için yıllarca kit açıklarıyla daha çok sıkıntıya girildi, sonra da ucuza kurtulmak zorunda kaldı kum torbalarından devlet.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

Absolut said:

Elindekini satıp ekonomi düzeldi diye bagırmak degildir ekonomiyi düzeltmek. 5 sene sonra satacak bişi kalmayınca nasıl düzelecek o ekonomi. .

ekonominin bozulmasının sebebi zaten devletin işletmelere yetişemeyip sağlığı, eğitimi bırakıp pazarcı mantığıyla kafasını bu işlere takmasıdır. takılacak bişey olmayınca sosyal hizmetlere girişiyor.

HAHAHAHAHA
Sosyal ağlarda paylaş

gayet mantıksız, sen kendin söyledin üç kuruşa satılacak kurumlara vergilerin gömüldüğünü.

açığını vatandaşın verdiği vergiyle kapadığın şirketin vatandaşla rekabet edip onu zarara sokması medeni dünyada yapılan en büyük yasal hırsızlıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

kurumlar 1 yillik karina satildigi muddetce (turk telekom), arazi ucretinden daha asagiya satildigi muddetce (seka) ozellestirme sacmadir.

bu ozellestirmenin dogru oldugunu savunmak cok sacma.

ha bu arada, kdv falan kalksin da, sadece zenginler okusun; halkin %80'i falan egitim saglik hizmetlerinden yoksun kalsin, adalet hizmetleri de ayni sekilde, dava falan da acamasin fakirler; nufus soyle 2 milyona falan inerse rahatlariz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

gayet mantıksız, sen kendin söyledin üç kuruşa satılacak kurumlara vergilerin gömüldüğünü.

açığını vatandaşın verdiği vergiyle kapadığın şirketin vatandaşla rekabet edip onu zarara sokması medeni dünyada yapılan en büyük yasal hırsızlıktır.

sam sen kendin gol dedine getirme işi.
değil değerinin yapılan yatırımın altında satılan kurumun sorunu "devletin kurumsallaşması" değildir, sorun halkına ihanet eden siyasilerdir, sağa sola kurumları peşkeş cekip rüşvet alanlardır.

dünyada yapılan en büyük yasal hırsızlık, halkın vergisiyle kurum acıp az zararla bu kurumu yürütüp halka ucuz ürün sunmak değildir, aksine halkın parasıyla kurulmuş dünyanın yatırımı yapımış daha yatırımın karşılığı alınmadan sağa sola 3 kuruşa satılmış kurumlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

var tabii abso, bunu da söylüyorum ama gene devletçi arkadaşların hoşuna gitmiyor. zira halk devlet için çalışıyor didiniyor onlara göre.

fiz, sağlık/eğitim/adalet ile rakı imalatını aynı kefeye koyduğun için tebrik etmek istiyorum seni. hepsi aynı derecede ulvi ve gerekli, temel ihtiyaçlar.

özelleştirme sübvansiyonla ayakta tutuluyorsa kit, gerekirse üste bile para verilir durumun ağırlığına göre. evimde devamlı 1000 watt çeken, kapayamadığım bir ampül olsa, satmak bir yana para veririm gelsin bir alsın kurtarsın diye.

ha bizde bu hesaplar, özelleştirmeler düzgün yapılabiliyor mu, genelde hayır. ama sanmayın ki zarardan çıkmaları için tonla yatırım ve düzenleme gerektiren bir şirketi çok pahalıya satmak mümkün olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

değil değerinin yapılan yatırımın altında satılan kurumun sorunu "devletin kurumsallaşması" değildir, sorun halkına ihanet eden siyasilerdir, sağa sola kurumları peşkeş cekip rüşvet alanlardır.

dünyada yapılan en büyük yasal hırsızlık, halkın vergisiyle kurum acıp az zararla bu kurumu yürütüp halka ucuz ürün sunmak değildir, aksine halkın parasıyla kurulmuş dünyanın yatırımı yapımış daha yatırımın karşılığı alınmadan sağa sola 3 kuruşa satılmış kurumlardır.

sen 10 liraya rakı satıyor ol. bu 10 liranın 2 lirasını bana ver. sonra o 2 lirayı 11 liraya malolan, ancak 9 liraya sattığım rakının zararını kapamak için kullanayım.

var mısın buna? halkın iyiliği için sadece.

halkın parasıyla 70-80 yıl önce kurulmuş, misyonunu tamamlayalı yarım asır olmuş tonla şirket var. satılacak elbette. devlet işletmeleri ekonomiye atalet, vatandaşa yük getirir özel sektör o alanı devraldıktan sonra.

sloganla bitmiyor iş öyle peşkeş çekilmiş de bilmemne, zararın neresinden dönülse kardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Cuce said:

sen 10 liraya rakı satıyor ol. bu 10 liranın 2 lirasını bana ver. sonra o 2 lirayı 11 liraya malolan, ancak 9 liraya sattığım rakının zararını kapamak için kullanayım.

var mısın buna? halkın iyiliği için sadece.

halkın parasıyla 70-80 yıl önce kurulmuş, misyonunu tamamlayalı yarım asır olmuş tonla şirket var. satılacak elbette. devlet işletmeleri ekonomiye atalet, vatandaşa yük getirir özel sektör o alanı devraldıktan sonra.

sloganla bitmiyor iş öyle peşkeş çekilmiş de bilmemne, zararın neresinden dönülse kardır.

Sam gec bunları ya, hala rakı diyosun bana
%18 vergi alan alkolden %60 vergi alan memlekette hala gelip bana rakımı üreticek ülke diyosun.

türkiyede devlet, kalem defter ayakkabı ilac üretmiyosa, bu hainliktir, hırsızlıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...