Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ehliyet alma

GERGE

Öne çıkan mesajlar

PrudenT said:

valla fiyat değişiyor her yerde. ben izmirde 250ye yazıldım kursa, 300 de kart ve diğer masraf tuttu. kursa hiç gitmedim, sınavdan önceki gece üç tane deneme çözdüm 95-90-90 gibi bi şekilde geçmiştim ki motordan falan hiç anlamazdım yani (sonradan anlamaya başladım sdfkgf). direksiyon dersine de bi kere gittim (ondan öncesi yok, bi kere gece çalıp 100 metre sürmüştüm sadece). babamı izleyerek gördüklerimle sınavı çok rahat geçtim yani. ama tabi sonra yokuşta kaldıramadım bi süre vs. ama kolay alışıyosun ehueh
Ben ehliyeti aldıktan sonra bir türlü trafiğe çıkamadım. İyi kötü aldık belgeyi, muhtemelen ben de yokuş faciaları falan yaşayacağım herhalde.

Peder vermiyor arabayı beyler. Ne bok yicez.
Sosyal ağlarda paylaş

Leadman said:
Ben ehliyeti aldıktan sonra bir türlü trafiğe çıkamadım. İyi kötü aldık belgeyi, muhtemelen ben de yokuş faciaları falan yaşayacağım herhalde.

olay ehliyeti almakla bitmiyor zaten.

ozel ders alacaksin 2-3 hafta, ondan sonra pratik yapmaya ba$layacaksin.

yoku$ faciasi cok sorun degil, no pain no gain sonucta.
Sosyal ağlarda paylaş

ozel ders cok muhim degil. bizim sirkette calisan bir abi gerci bana 1 hafta 10 gun falan bos yollarda biraz dur kalk gostermisti duz vitesle ama esas kendi basina trafige cikinca tecrube kazaniyorsun. trafign daha sakin oldugu aksam 9 sonrasi saatlerde yavas yavas kullanmaya basla derim. 1 ayda maks alisirsin. duz vites kullan ayrica bence imkanin varsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Dartanian said:

Kurs hocam iyidi hoştu ama benden sürekli motor freni yapmamı istiyodu, neden istediğini ise hala çözemedim.

motor freni önemli çünkü en kötü anı düşünmek zorundasın frenin boşaldığını varsayarsak eğer motor freniyle hızını azaltma şansın var o yüzdendir

@Coskun-Sabah;

abi araba kursla,seminerle falan öğrenilmez ehliyeti aldıktan sonra çıkıcaksın trafiğe tin tin gidiceksin bi süre, bi süre de küfür yiyceksin alışıcaksın hangimizin babası özel seminerdir kurstur gitmiş de öğrenmiş araba kullanmayı
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

sonra 60 la giderken takla atıyosunuz

arabalarin n-cap testleri 60km hizla yapiliyor bu arada. 1/3 oranli carpma videolari var youtubeda. izleseniz "bi daha 60 in uzerine cikmiycam abi" dersiniz.

teorik olarak 100km hizda, saniyede 28m ilerliyor araba. fren mesafeniz de hiza bagli olarak degi$iyor. ama logaritmik olarak.
durulacak mesafe acisindan, 60ta yapilan fren ile 120de yapilan fren arasinda 4-5 kat fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

motor freniyle ben de uğraşmıyorum abi uzaktan baktım kırmızı boşa alıp fren yapıyorum ama bi anda yanıyosa kırmızı yaklaşınca fren+debriyaj yapıyorum ikisinin arasında fark oluyo bu arada boştayken bastığın frenle vitesteyken bastığın frenin durma gücü arasında ben fark olduğunu sanıyorum öyle mi emin değilim pek tabi yani boştayken yaptığın frenin durma mesafesi > vitesteyken yaptığın frenin durma mesafesi doğru mudur?
Sosyal ağlarda paylaş

dogrudur.

vitesteyken arabayi bo$a alinca bi one ziplama olur zira. motor devirine ve vitese gore tekerler hareket ediyordur. bo$a alinca bu engel ortadan kalkar ve arac bir miktar ivmelenir.

bu nedenle ani frenlerde bo$a alip fren yapmak sakincalidir. cogu arabada abs var. frene basin, basili tutun ve arabayi kacmak istediginiz yone dogru direksiyonu cevirin.

eger abs yok ise, engeli gordugunuzde frene basin, sonra hafif kacirin, direksiyonu kirin araci duzleyin yine frene basin. basili tutarak direksiyonu kirmaniz bir i$e yaramaz abs olmayan aracta.
Sosyal ağlarda paylaş

Leadman said:

ahaha zorla alcaksın abi. ben gece anahtar hırsızlığıyla başladım sonra baskılara dayanamayıp 2. anahtarı yaptırdı verdi sdfg.

ben sonradan özel kurs almadım. dizel araba varsa yokuşta pek sıkıntın olmaz. benim gibi 1.2 benzinli arabayla üzülürsün mesela. 15 dakka yokuşta kalkamayıp o utancı yaşadım sdfkdsh. sonra yüzsüz oluyosun tabi. en fazla bir ay sürüyo bu yokuş muhabbeti. ama trafikte sürdükçe daha iyi oluyosun her zaman, yani 1 yıl sürmüş iyi şöförle 5 yıl iyi şöför arasında mutlaka fark oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...