Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDMI kablo hakkında...

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Şimdi PS3 için HDMI kablo almak istiyorum fakat her kablonun alınmaması gerektiğini, bazı kabloların daha iyi olduğnu biliyorum. Mesela bazıları sanırım PS3'te görüntünün laglı aktarılmasına neden oluyormuş, doğru mudur?

Birde kablo uzunluğu etkiler mi performansı? Almışken 3-5 metre almak istiyorum. Birde 1.4 alıp 3D'ye hazır hale gelmek istiyorum ama mesela 1.3 olan bir TV'ye oluyor mu bu kablo? İlla 1.3 mü almak gerekli 1.3 tv'ler için?

Şöyle bir genel bilgi verirseniz seviniciiiim.
Sosyal ağlarda paylaş

kablo kalitesi sadece durability ve reliabilty ile alakali,
protocol ve aktarim dijital oldugu icin analog daki gibi kablonun direnci, kesidi v.b. kaliteyi ve hizi etkilemez.

lag, kayip, kalite falan pahali kablo alanlarin uyuyunca kabus gormemek amacli kendilerini kandirip insanlari da ayni parayi harcamalarina yonelik ikna etme yontemlerinde kullandiklari kelimelerden bi kac, kacinin.

kablo uzunlugu, uretimi daha pahali oldugu icin kablonun fiyatini etkilemekden baska bi olayi yok. belli uzunluklardan sonra elbet kayip basliyor ve yukseltece ve switchlere ihtiyac duyuyoruz ama bu 3-5 metre gibi kisa mesafeler icin degil.

kablo versiyonu da hali hazirda bi setup yoksa para tuzagi, 3d ye hazirlanmak istiyorsaniz 3d ekipman alirken kablosunu da almakla olur. simdiden degil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
LathspeLL said:

Şimdi PS3 için HDMI kablo almak istiyorum fakat her kablonun alınmaması gerektiğini, bazı kabloların daha iyi olduğnu biliyorum.

ben bu komple yanlış diye biliyorum.

hdmi kablo eğer görüntüyü ekrana bozukluk olmadan, düzgün aktarıyorsa tamamdır. herhangi başka bir hdmi kablosuyla aynı görüntüyü alırsın. yani ya 1 ya 0 olan bir durum bu. ya hdmi kablosu görüntüyü düzgün ulaştırır ve bütün hdmi kablolarıyla aynıdır, ya da düzgün ulaştıramaz görüntüyü, bu da kabloda sıkıntı var anlamına gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...