Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mimarlık falan.

Fexil

Öne çıkan mesajlar

vivavale said:

Fexil said:

vivavale said:

yurtta oda arkadası mimar teselli etmekten ben yoruldum adam aglamaktan usanmadı.
bütün mimarlar böle mi lan.yahu her bölümün kendine göre zorlugu var.ya sev ya dabadu karar vern

ben yabadabaduyu tercih edicem sanırım :(

yetenegin varsa hatun yap kendine,olmadı proje kovala.pes etme hemen

:D hatunum zaten adam kovalıyım desem hali hazırda var gayet iyi
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

Karag8z said:

mimarlık hammallık inşaat mühendisliği krallık bir mimar olarak söylüyorum bunu

abi tam tersi diil miydi :S

@fexil

git onun basını sisir ozmn :P

onun okadar çok şişirdim ki artık yorum yapamıyo o da bende biraz burda şişireyim dedim :) teşekkür ederim ayrıca cevap yazan yorum yapan herkese
Sosyal ağlarda paylaş

Fexil said:

ben yatay geçiş diyince herkes "BİZ DEMİŞTİK" moduna geçicek bariz, tepkilerini tahmin edemiyorum.

buna takilma fazla, ya da takilmamaya calis en azindan. bu senin hayatin sonucta ve bazi seyleri de tecrube ederek cok daha iyi ogreniyoruz.
ben 3 sene maliye okudum uludagda, 3 sene boyunca tiksindim okuldan da insanlardan da. 4.senenin basinda biraktim. oraya girmek berbat bi secimdi. birakmak mukemmel.

sen de madem mutsuzsun o bolumde, hic zaman kaybetme, ama bu sefer gidecegin bolumu iyi dusun, ne istedigine karar ver oyle git.
Sosyal ağlarda paylaş

3. sınıf mimarım diyorum niçin beni kaale almıyor topic sahibi 2 tane post attım kaynamış gitmiş aralarda!
ben saksı değilim en çok beni dinleyecek en çok ben konuşcam!

http://www.sivridilli.com/upload/haberler/4515_zkhrvk_erol-buyukburc-okan-bayulgenin-programinda-hayretlere-dusuren-bir-aciklama-yapti-bakin-esiyle-nasil-sakalasiyormus.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Fexil said:

ben yatay geçiş diyince herkes "BİZ DEMİŞTİK" moduna geçicek bariz, tepkilerini tahmin edemiyorum.

Ailen bu insanlar senin, öyle bir şey söyleyeceklerini sanmıyorum. Söyleseler bile sonsuza kadar sürecek değil ya. Verecekleri tepkiyi düşünerek hareket etme sakın.
Sosyal ağlarda paylaş

abi öbür tarafa gittiğinde flipbook'tan 40kat sıkıcı şeylerle karşılaşma olasılığın yüksek yalnız.

mimarlık iyi bişi cidden

ha işletme falan denmiş galiba..

tamam lan.. okula gitmesen bile diplomanı eve postalıyor olmaları gerek.
şaka bi yana zorlamaz diyeceğim de sarsmaz bile yaw.
Sosyal ağlarda paylaş

hazırlık diildir abi o
temel tasarımdır. temel tasarım adama okul da bıraktırır intahar da ettirir.

flipbook fln yapmadık biz gerçi ama mesela bi gün çıtalardan yapılmış içi boş bir kübün içine cam parçaları silikonlamış acaip merdivenler falan yapmıştık..
of anlatırken bile kötü oldum 55 almıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

topic sahibini belki heveslendirir diye 2. sınıf 2. dönem finali olan otel projesinde teslim ettiğim şeyleri gösterim :D

bu en üst kotun planı tabi bilgisayar hali 2. sınıfta proje çizimlerini kanson üstüne rapidoyla istiyorlar bizden 3 ve 4de bilgisayar çıktısı istiyolar. o yüzden 2. sınıfda biraz çirkin çizim yapmak gerekiyo. bunun gibi 7 pafta daha vardı diğer planlar kesitler görünüşler persfektifler vaziyet planı felan.
http://i11.photobucket.com/albums/a181/karabuz/plan.jpg

bu da maketi işte otelciğimin
http://i11.photobucket.com/albums/a181/karabuz/IMG_0175.jpg

mesela benim bu final teslimine yaptığım çalışmalar şöyle
4 ay boyunca haftada 2 gün çizimleri hocalara gösterdik. tabi kaytarmalarla 1 ay sil ordan dersi ekmeler falan.

sonra işte bi ara teslim oldu ilk oturduk çizdik maket yaptık verdik
bi tane ara jüri oldu yine 1 gün çizdik ettik

en son işte final teslimi ve final jürisi oldu
valla açık açık sölim çizimler 30 saat falan sürdü rapidoyla çizmesi maket de 25 saat falan sürdü. 1 hafta evden çıkmadan bitirdim işte bunları sonra da jüriye çıktık.

b- aldım bu arada çok gözel not 6 kredi ders valla oynuo direk ortalama. böle işte mimarlık :D
Sosyal ağlarda paylaş

aa olaylar olmus ben geldim. Black-ice ; hevesini takdir ediyorum abi seversen çok guzel ama ben sevebiliceğimi dusunmuyorum. temel tasarımda o kupten bız de yapmıştık ama farklıydı ama neticede yaptığımız şeyler elişi seviyesinde. en sinir oldugum sey de hocaların bi projeyi verırken bin tane kriter vermesi ama sonra bunlara uymayan seylerı begenmelerı. mesela 1-yeni olsun icat olsun 2-sokulup takılabılır olsun 3-kinder yumurtasına sıgcak kadar olsun mesela. bi kısım insan bu 3 şartı da sağlıycak bişey yapmak için kıçımızı yırtıyoruz bi kısmı da gayet sıradan yenı olmayan bısey yapıyo ama guzel yapıyo ve begendırıyo. hep goz boyama yanı. daha dogrusu bızım orda işler boyle. neyse işte türlü türlü şeyler, geçmek istiyorum artık
Sosyal ağlarda paylaş

Mimarlık eğitiminde en önemli sene ilk sene aslında.

Temel tasarım dediğiniz o "elişi" dersi olarak geçen ders aslında tasarım açısında en önemli ders.

Ha bizim hocalar işlemeyi bilmiyorlar o ayrı.

Ama dersin önemi, belli çok somut noktalara takılmadan konseptüel düşünme becerisi geliştirmek. Denge, zıtlık, üstünlük, güç, hız gibi soyut kavramları nasıl üç boyutlu bir nesne haline getirebileceğinizi öğreniyorsunuz ki hani bu bence banyo çözmekten çok daha önemli.

Hani temel tasarım dersinde şöyle bişeyler yapıyosunuzdur belki, örüntü nedir tekrar nedir nasıl kullanılır anlamak için.

Ama sonra benzer bir düşünme şeklini mimariye dökünce şöyle şeyler çıkmaya başlar.

Hani şunu tecrübe etmek denemek;

Sonrasında belki şöyle bir bina tasarlamanıza ön ayak olacaktır;

İşin doğrusu ben de sizin görüşünüzü paylaşıyordum birinci sınıftayken. Bu nası ders lan böyle iş mi olur seklinde. Anca 3. sınıfa geçince hocaların da bu sekilde düşündüğü için çok değerli olan bir dersin ne kadar boş geçtiğini anladım.

Diğer taraftan sümüklü dilenci fotoğrafı çekme konusuna gelince;

Tasarım ciddi bir düşünsel alt yapı gerektiren bir sanat dalı olduğundan, sürekli farklı sanat dallarından düşünceler araklarız. Fotoğraf olur, resim olur, heykel olur sinema olur müzik olur, orada gördüğümüz bir fikri alıp tasarım malzemesi haline getiririz.

Mezun bir mimar olarak özellikle bu temellerin burdaki okullarda, bu işi anlayan insanlar tarafından atılmadığının fazlasıyla farkındayım. Ancak tasarım yapmayı seviyorsanız, bişeyler yaratmak sizin için önemliyse vazgeçmeyin derim.

Okulda sizin için çok anlamsız gelen bir ödev varsa onu kişiselleştirmeye çalışın. Sizin için bir anlam ifade etmesini sağlayın. Başka türlü tasarım okulu bitmek bilmez.

Sosyal ağlarda paylaş

Fexil said:

aa olaylar olmus ben geldim. Black-ice ; hevesini takdir ediyorum abi seversen çok guzel ama ben sevebiliceğimi dusunmuyorum. temel tasarımda o kupten bız de yapmıştık ama farklıydı ama neticede yaptığımız şeyler elişi seviyesinde. en sinir oldugum sey de hocaların bi projeyi verırken bin tane kriter vermesi ama sonra bunlara uymayan seylerı begenmelerı. mesela 1-yeni olsun icat olsun 2-sokulup takılabılır olsun 3-kinder yumurtasına sıgcak kadar olsun mesela. bi kısım insan bu 3 şartı da sağlıycak bişey yapmak için kıçımızı yırtıyoruz bi kısmı da gayet sıradan yenı olmayan bısey yapıyo ama guzel yapıyo ve begendırıyo. hep goz boyama yanı. daha dogrusu bızım orda işler boyle. neyse işte türlü türlü şeyler, geçmek istiyorum artık

Ama sanatla uğraşmak böyle bişey işte :) Kendi içinde çok tutarlı harika birşey yapsanız da, onu sevmeyecek biri MUTLAKA olacaktır.

Birşey yaratmanın yarısı, onu savunmayı da bilmektir. Ha bu yeri gelir göz boyama olur, yeri gelir gerçekten düşünülmüş ve üretilen ürünün bir düşünce sürecinden geçtiğini gösteren tutarlı cümleler olur. Ama mimarlık "ben yaptım oldu" sanatı değildir işte. Pahalı sanattır çünkü.

Yaptığınız işi iyi yapmanız kadar iyi savunabilmeniz gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

ya baba uni.ye gelince ilk mesleki derslerde düşüncelerin mesleğe otursun diye kafanı bi güzel kırarlar, fazlalıkları alıverirler, kabaca bi şekillendirirler.

sen bundan şikayet ediyorsun yani..

hepsinde de bu olacak..

çok tırt bölümlerde olmayabilir.

mimarlık canavar bişi ama
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...