Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mimarlık falan.

Fexil

Öne çıkan mesajlar

1. sınıf mimarlık oğrencisiyim evet biraz klişe olucak ama hayatımda hiç bu kadar mutsuz olmamıştım. mütemadiyen sinirden ağlayıp en sevdiğim insanlara günde 5 posta azar kayıyorum ve elimde değil bildiğin iğrenç oldum. sinirleri harap eden bi yerde okuyorum fakultedeki butun herkes dunyanın en onemli işini yaptığını zannediyo zaten fakulte HADİ ENTEL OLALIM diye nerdeyse götünü vercek seviyeye gelmiş garip garip genç insanlar ve onların hadi sümüklü çocuk çekelim hadi evsiz insanların burnuna fotograf makınemizi sokup onların zavallı hayatını resmedip sanat yapalım diyen hocalarından oluşuyor. bir tane samimi insan tanımadım resmen

onu geç şu içinde bulundugun odada hayatımın %95i geçiyo eskaza dışarı bişey yapmaya çıksam da aklım odevimi nasıl yapıcağımda oluyo cunku genelde verilen ödevler saçççççma sapanlıkta gerçekten sınır tanımıyor mesela şuan İSTİFLEMEK le ilgili flipbook yapmam gerekiyor.

bölümümden o kadar nefret ediyorum ki o kadar mutsuzum ki gerçekten bu kadarı varolabilirmi bilmiyorum. dönemin sonunu beklıyorum yatay geçiş yapabılırsem yapmak ıcın ama ona da ailem ne dicek bilemiyorum. böyle işte .
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

daha yenisin
azmet
herbişi daha güzel olacak

okul hangisi bi de?

buna katilmayacagim.

eger bu kadar mutsuzsan yatay gecis olmasa bile tekrar oss'ye falan gir. vardi benim de uzaktan da olsa tanidigim biri. itu mimarlikta okurken birakip tip icin hazirlanmaya basladi.

ayrica mimarlik fakultesini ne guzel betimlemissin. gel seni bilgisayarci yapalim.
Sosyal ağlarda paylaş

evet itü taşkışla. abi evet tipik mimarlık eziyeti ama cevreme bakıyorum grup 70 kişi ve benım dışımda herkes kufrede kufrede yapıyolar belki ama bi şekilde seviyolar mutlular. ben gerçekten sevmiyorum insanları falan da. ve hani bommmmboş işlerle ugraşıyomuş gibi hissediyorum. mimarlık ne ya elişi ehere mehere diye dalga geçen mühendislerin tarafındayım hep evet abi haklısınız mallık resmen diyorum. diğer üniversteleri bilemem ama taşkışla gerçekten guzel bi yer değil bana göre
Sosyal ağlarda paylaş

mimarlık 3. sınıfım ben.
ilk sınıf temel tasarım denen o iğrenç ders yüzünden ben de aynen böyleydim, hakkaten hergün elişi kağıtları bilmemne yap yapıştır bitmek bilmiyodu. salak salak işler.

2.sınıfa geçince daha elle tutulur işler yapmaya başlıyosunuz öyle boş işler değil ama bu sefer de sabah akşam çalışmanız gerekiyor hatta o kadar çalışıyorsunuz bir bakıyorsunuz kalmışsınız falan.

öyle işte. sevmek gerekiyo abi kısaca bölümü yoksa hakkaten çekilecek dert değil. ben seviyorum baya alın otel tasarlayın deyince zevk alıyorum sıfırdan koskoca oteli tasarlarken açıkçası. işte bu tada ulaşmak gerekiyor malesef.
ha 1. sınıfda ulaşmak imkansız tabi o aptal yuvarlak mavi kırmızı el işi kağıtlarını yapıştırmanın nesinden zevk alıcan:)
Sosyal ağlarda paylaş

hiçbişeyden anlamayıp mimarlık okuyorum diye anlattıgın gibi entel gezinen kişiler gördüm.genelde gsf dekiler olur böyle.
daha bişey bilmeden sanatçı zanneder kendini, avrupa sinemasından tavsiyeler verir sdffs.
Belli mutsuzsun.ödevlerde yoruyor anlaşılan.
Daha az ödevli, daha çok samimi insanın bulundugu bi bölüme atla.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende ilk senemde salya sümük "ne kadar boş işlerle uğraşıyoruz, bitince işsiz kalıcam zaten, okulda insanlarıda çok aptal" diyip duruyordum. Bölüm hem zor hemde amaçsız geliyordu(fizik öğrencisiyim bu arada). Şu an son senemdeyim. Hem fiziği bölüme başvurduğum zamanki kadar sevmeye başladım, hemde fizikle alakalı bir kariyerim olsun diye bir tarafımı patlatıyorum. Ayrıca bölümden bir iki kafa dengi insan bulduğumdan rahatladım biraz daha(okul hala aptal geliyor ehuhe).

Yani diyeceğim o ki senin sorun biraz zaman verirsen çözülebilir. Isınabilirsin belki insanlara. Fakat mesela ben össye girişte çok okul sıralaması yaparken en üste çok uçuk puanlı bir bilgisayar mühendisliği yazmıştım. Sonrada girebileceğimi düşündüğüm fizik bölümlerini yazmıştım. Fizik bölümüne(iş imkanı olmasa bile) öğrenmek isteyerek girdim yani. Sende bu motivasyon yoksa bölüm değiştirmen en iyisi.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar düşünmüyorum ya. ben zaten tercih yaparken de hiçbi bolumun beni tam mutlu etmiceğini biliyodum ama gidip en kotusunu seçmişim resmen. yatay gecıstede nereye gecıcegımı bilmiyorum ama endustri yada işletme muhendsliklerinden biri olabilir diye dusunuyorum. herkes 2. sınıfta cok daha rahat ohoooo falan diyo ama buna hiiiççç inanmadığım gibi riski de göze alamam yatay geçiş 3.yarıyıla kadar cunku bildiğim. ya hiçbişey yapamıyorum tek yaptığım bu yani ödev.
Sosyal ağlarda paylaş

Fexil said:

"ayrica mimarlik fakultesini ne guzel betimlemissin. gel seni bilgisayarci yapalim."

(tu)gerçekten mi. çünkü ben boyle konuşunca butun arkadaşlarım salak mısın sen der gibi davranıyolar da hakikaten böyle yani yaşanmadan bilinmez

gercekten.

mimarlik okuyan arkadaslarimin pek cogunda gordum anlattiklarini. hemen fotografciliga basliyorlar, yok sanatciyiz, yok istanbul modern, yok sergi var. bir anda sanatci kesiliyorlar basimiza. ayrica su dunyanin en onemli isi konusunda da haklisin. "dunyanin en zor bolumu bizimki" triplerindeler surekli. ciddi anlamda itici bir hal aliyo cogu mimarlik ogrencisi.

senko dogru soylemis ama. bilgisayar okursan evde gecirdigin zaman artacaktir muhtemelen. ama genel olarak herhangi bir muhendislik bolumune gidersen, seninle ayni dunya gorusune sahip insan bulma sansin cok yuksek olacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar-makina-elektronik gibi çok sevip saygı duydugum muhendisliklere geçebiliceğimi sanmıyorum, bilgisayarla aram hiç iyi değildir sevmem zaten de genel olarak da ağır fizik yeteneği gerektiren bolumlerden olduklarına inanıyorum fiziği de çok severim ama uzaktan, hayat boyu fiziğim kotuydu öss senesiinde duzeldi o konuda pek guvenmiyorum kendime.

endustri işletme gibi şeylere gelirsek sevip sevmiceğimi becerip beceremeyeceğimi gene bilmiyorum ama oda arkadaşım endustrıde ve hanı butunnnnn gun butun hafta yatıyo onu gordukce zaten moralım 3 kat daha bozuluyo ve oyle bır durumda bolumumden mutsuz olsam da o boş vakıtte kendıme ayırıcağım zamanla, yapmak, başlamak veya devam ettirmek istediğim ama edemediğim aktivitelerimi yaparak mutlu olabiliceğimi düşünüyorum. genelde onemli kararları hiçbizaman böyle saçma kriterlere dayanarak seçmezdim hep 10 adım sonrasını dusunurdum ama mimarlık konusunda bunu basaramamamısım şuanda sadece rahatlamak mutlu olmak ıstıyorum. daha sonra sevme konusunda da dediğim gibi riski göze alamıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Fexil said:

vivavale said:

yurtta oda arkadası mimar teselli etmekten ben yoruldum adam aglamaktan usanmadı.
bütün mimarlar böle mi lan.yahu her bölümün kendine göre zorlugu var.ya sev ya dabadu karar vern

ben yabadabaduyu tercih edicem sanırım :(

yetenegin varsa hatun yap kendine,olmadı proje kovala.pes etme hemen
Sosyal ağlarda paylaş

bölümü çok sahiplenmem o yuzden aşağılanmak koymaz sanırım. zaten yatay geçiş yapabılıcekmıyım bilmiyorum ilk donem ortalamam 3,60tı bu donem de 3.70 gibi bişey olursa olabılır dıye dusunuyorum ama aileme konuyu nasıl açıcağımı bilmiyorum cunku ben mımarlık dedıgımde gunlerce konustular benimle çok zormuş şöyleymiş bilmemkim şöyle demiş böyle olmus falan emin miyim diye ama ben çok suphelı olmama isteğimden emin olmamama rağmen muhendislik hiç yapamayacağımı dusundugum için mimarlık yazıyım yaparım diyodum napıcağımı bilmiyodum pek seçeneğim yoktu ama şuan goruyorum ki gerçekten yapamazmısım. neyse ben yatay geçiş diyince herkes "BİZ DEMİŞTİK" moduna geçicek bariz, tepkilerini tahmin edemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...