Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Everquest

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• 1 yıl sonra ...
  • 5 hafta sonra ...
uzun yıllar oynadım. (paticik UO kokenli bir yapıdan gelişerek bugünlere geldiğinden EQ ya hep düşmanca yaklaşmıştır geçmişte.)

son hali ile mevcut serverlarda oyunun yapısı bozulmuş durumda. soloya yatkın garip bir şey haline gelmiş.

ancak arada sırada progression server launch ediyorlar. onlar çok güzel oluyor. özellikle geçen yıl bir tane server launch ettiler, direk sadece o anda aktif olan paketin orjinal kuralları ile oynanıyor ve consensus ile bir sonraki paket açılıyordu. iş güç nedeniyle bırakmak zorunda kaldım, ama tekrar eski günlerin tadını almak çok güzeldi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
dondum oyuna. insanin evi gibisi yok. ama merc tu zartti derken oyunda grup kalmamis, tamamen single olmus.

cleric gibi support classlar cok cok zor levellaniyordu, o yuzden cok uzulmedim ama ne bileyim.

bir de butun oyun 3 zone da levella olmus, ek paketler eski contenti raid icin oldururdu falan ama, en azindan levellarken oldurmezdi. old school zonelarda levellardi insanlar. simdiki hali yazik olmus.

kunarkta insan yok. o derece.

bir de yillar olmus oyunun ustune, wow gibi agza emzik oyunlar cikmis falan, dolayisi ile ayni zorlukla devam etmez, anlarim takdir ederim, levelingi falan hizlandirmak lazim, kabul, ama 1 gunde level 40 olunmaz lam!!! en hizli, en cheese exp alinan doneminde bile 3 aydan asagi 40 olunmuyordu. 1 gun nedir yahu?

levelingi hizlandiracaginiza oyun mekaniklerini kolaylastirsaydiniz ya. newbieler hala bos bos bakiyor oyuna.
Sosyal ağlarda paylaş

ne yazık ki durum böyle :(

pogression serverlar iyi durumda ama. expansionlar yavaş yavaş unlock olduğundan tadını koruyarak ilerliyorlar.

bu yakınlarda yeni progression server yok, en son gecen sene launch etti bir tane, ama tahminimce planes of power paketine su anda varmışlardır, ya da varmak üzeredirler. ama tahminen PoT ta baya bir uzun sure dururlar. (senin zamanında oynadığın donemdeki paket)
Sosyal ağlarda paylaş

evet, journeyman skeleton tank mercenary ile high elf mage i bir gunde level 40 yaptim. sabah 7 gibi oturdum aksam 12 gibi level 40 ti.

tabi uzerimde ornate set var.

bir de eskiden para olmazdi, levellarken 3-5 spell alabilirdik sadece. simdi platin fiskiriyor resmen, butun spelleri aldim, parayi ne yapacagim bulamiyorum.

eski dunya zonelari dolasiyorum en azindan. nostaljisi eglendiriyor.

bir sonraki progression server launchunu kacirmayacagim ama.
Sosyal ağlarda paylaş

fir3blad3 said:

everquest xp barkdaki 1 kaç tane kareyi doldurmak için saatler harcanılan oyun değilmiydi :)

ahah bir tas uzerinde binlerce kez ayni moblari keserek level aldigim ilk ve son oyun oldu eq... ancak, community si o kadar iyiydi ki sanki oyun degil yasam gibiydi.

gelmez oyle community bir daha. eq nun en onemli ozelligi oydu benim gozumde.

1 ayda max level 65 olmustum sanirim o sekilde grindleyerek. oyle 4 ayda 30 oldumlar falan yalan. ha istersen 12 ayda level 1 den 2 yede gecersin oynayana bagli tabii.

cok iyiydi oyunun oyunculari.. gerisi fasa fiso bir grind fest.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun grindfest di grind de solo yapılamıyordu, yeni karakter kasmak ızdıraptı dolayısıyla herkes birbirine adam gibi davranıyordu.

artık oyunlarda kimse kimseye muhtaç değil puller, mezzer , offtank, patch healer gibi kavramlar ortadan kalktı. Wow da raid yapıyorum attığım over heal 15% adam bana geliyor sen benden ne kadar az heal atmışsın diyor, bakıyorum attığı healin 72%si over heal ama healing doneda çok heal atmışmış

. Bugün yine insanların birbirine muhtaç oldukları bir oyun yapılırsa yine düzgün bir community olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Kanuni said:

fir3blad3 said:

everquest xp barkdaki 1 kaç tane kareyi doldurmak için saatler harcanılan oyun değilmiydi :)

ahah bir tas uzerinde binlerce kez ayni moblari keserek level aldigim ilk ve son oyun oldu eq... ancak, community si o kadar iyiydi ki sanki oyun degil yasam gibiydi.

gelmez oyle community bir daha. eq nun en onemli ozelligi oydu benim gozumde.

1 ayda max level 65 olmustum sanirim o sekilde grindleyerek. oyle 4 ayda 30 oldumlar falan yalan. ha istersen 12 ayda level 1 den 2 yede gecersin oynayana bagli tabii.

cok iyiydi oyunun oyunculari.. gerisi fasa fiso bir grind fest.

+1

Bana çocukken başladığım Everquest'i sevdiren Alaturqua ekibine selam olsun, hep yeri ayrı kalacak EQ'nun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...