Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lise sona gelip ingilizce bilmeyen kaldı mı ya

Chemical

Öne çıkan mesajlar

hamsilipilav said:

yabancı dillerimi okulumun iyi eğitimine ve video oyunlarıyla dizilere mmolara borçluyum şimdi 1-2 saatlik tercüme işleri yapıyorum iyi para götürüyorum. iyi günler

iyi para götürdüğünü sanıyorsun bence, profesyonel olarak yapanların götürdüğü parayı bilmediğin için sdfjh
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben de İngilizce'yi kendi kendime, yurt dışına gitmeden, ders almadan öğrendim. Çeviri yapıp para da kazandım. Tabii, benim okuduğum İngilizce roman sayısı 500-600'e yaklaşır (sırf yatak odamdaki kütüphanede 300 tane var). Bir ara günde bir e-book okuyordum (beleşe bulmuştum FR kitaplarını lisede, elimde sözlük dalmıştım). Sırf kurstan öğrenilmez ama öğrenilir.

Rahat rahat, düzgünce konuşuyorum, duyduklarımı da anlıyorum. Yurt dışına gitmeden öğrenilmez demeyin. Üniversiteye gitmeden de çeviri yapılır. Bir sürü edebi çevirmen bunun okulundan mezun değil - ki benim yaptıklarım da o taraflardan.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkler afedersin ama gayet komik konusuyo. O sizin kendinizi avutmaniz.
Yurtdisina gitmek sadece aksana katki saglamaz. Pratigi gelistirmek icin önmelidir. Dilini gelistirmek icin yurtdisina giden türklerin cok büyük bi kismi seneler sonra bile hala ayni sekilde konusuyo ama hizli cevap veriyo.

@GERGE, hicbi zaman da konusamazsin sen ingiliz aksanini. Kitap okuyup ceviri yapmak icin ses cikartman gerekmiyo. Hayatin boyunca 600 kitap okumus olabilirsin ama kim bilir kac kelimeyi telafuz etmissindir. Kötü bence. Ingilizceyi sadece anlamak icin kullanmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Lisede ingilizce hocamız ingilizce bilmiyordu bunu müdüre söyledigimde ne yapalım idare edin yapabilecegimiz bir şey yok devlet atıyor demişti

Hocanın kendisine sorular soruyorduk kendiniz araştırın bulun diyordu yahu en basitinden hocam mutsuz neydi mi diye birşey sormuştum sözlügüne bak demişti yanımda degil dedim o sırada çattırmadan baktı sözlügüne eh madem sölüyeyim dedi tahtaya said yazmıştı böle bir kitle var öğretmen diye geçinen

ben inanmıyorum lisede ingilizce öğrenildigine özeller hariç, adam öğrenmek istiyorsa azmeder öğrenir lisede anca öle yoksa hazır piş ağzıma düş olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...