Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lise sona gelip ingilizce bilmeyen kaldı mı ya

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Chemical said:

ya bu insanları çok garipsiyorum ben dil okumuş birisi olarak
abi adam, üniversite 4 de, yeditepede, hazırlık bir sene okumuş, mezun olamıyor çünkü sözde ingilizce olan bölümümüzde gerçekten ingilizce olan TEK iletişim kuramları dersinden 2 defa kalmış.
Ya sen bu yaşa nasıl geldin, hazırlığı nasıl geçtin, hazırlık sınavları kol gibi, onu geçtikten sonra bu ingilizcene noldu?

adam üniversite öncesinde doğru düzgün ingilizce öğrenmiyor, bazı yerler "I am" gibi şeyler dışında bir şey öğretmiyor.

üniversiteye giriyor hazırlıkta baya bocalıyor zaten. kopya çekerek, soruları ezberleyerek bir şekilde geçiyor sınıfı.

bizim üniversite'de vardı baya böyle tipler.

türkiye'de konuştuğum bazı kişiler "ya hazırlığı geçince zaten okulu bitirmiş oluyorsun" muhabbeti felan yapmıştı.

adamlar ingilizceden o kadar korkuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

lise sona gelene kadar ingilizce öğrenmeyip, üniversite hazırlıkta ingilizce öğrendim diyen varsa çıksın, rastlamadım ben fds

ben varım 18 yaşında ing öğrenmeye başladım.Hazırlık sonunda anca eh seviyesindeydi adam gibi(toefl 100) öğrenene kadar yaş 25 oldu
Sen devlet liselerindeki ingilizce hocalarının(özellikle yaşı geçkince olanların) halini bilmiyosun galiba.Adam kendi bilmiyor sana ne öğretsin
Sosyal ağlarda paylaş

ben size yaziyim sorunun temel kaynagini

turk egitim sistemi ile dil egitimi bagdasmiyor, ingilziceyide hap gibi ufaltip ezber formunda yutturmaya calisiyorlar cocuklara, cogu adam gibi universitenin hazirligindada boyle bu olay, ezber ezber ve ezber ondan sonra haldir haldir sinav, ok bapsi hazirligi gectin ingilzice biliosun

sonr abolum ingilizce bile olsa hoca turk sen turk geyigi salan hoca sayisida cok, e ezbere dayali egitimde devam ediyor tam gaz

sonra bir bakiyoruz internette en rezil internet konusan toplumlardan biri biz olmusuz, japonlarla kapisiyoruz bozuk ingilizce konusunda

bir dil okulda, ezberle sinavla ogrenilmez

pratikle, kullana kullana ogrenilir, hazirliktan tum derslerden tam puan al gec 3. sinifa kadar o dili kullanmadiysa unutursunki

bunun yaninda ikinci dil icin en onemli sey olan kelime dagiricigini gelsitirmessende gg, kitap okuycan gidip, internette yabanci bulup VIYENA KAPILARINA DAYANDI EJDADIMIZZZ disinda bisiler konusucan adamlarla, ingilzice bildigin halde haldir haldir turkce altyazi aramiycan filmlere, dizilere rahat okunuyor diye, veya anlamiyorum diye ingilizce altyaziyi acmican falan filan

YOK bile gecenlerde anlamis durumun vehametini, hocalarin ozellikle dil durumu nanay, disarisi ile iletisim kopmus ek bazi kararlar almislar universitelerde dil kullanimi icin ki YOK un bu isi ustune vazife almasi bile hala olayi tam kavriyamadiklarini gosteriyor
Sosyal ağlarda paylaş

Evet sukruyeydi o tas. Kendi de demis zaten

Yok ama gercekten dedigim gibi, hem konusma hem anlama acisindan cok kotuler buradakiler. Cogunlugu itulu. Sadece bir tanesi var o da lisede degisim programi ile gelmis abd'ye onceden.

Bir keresinde polis cevirmemi istedi bir turkun soylediklerini, yoksa alip goturuyorlardi elemani.
Sosyal ağlarda paylaş

Bittus said:

amerikalara gelip 2 cumle kuramayanlar var. ben asil ona sasiriyorum

Tam tersi de var, Ingiltere'ye gidip, iki sene kalip, simple present tense'e bile girememis okuzler okuzu arkadasim var benim.

EsSek olsan ingilizce anirarak donerdin diyoruz da hala ayni tas ayni hamam.

Ben ingilizcemi ne liseye ne universiteye, direkt 276 bolum ingilizce dublajli -alt yazilisini ve alt yazilarini bulamamistim- dragonball'a ve Naruto'ya borcluyum. adasd
Sosyal ağlarda paylaş

zeper said:

düz liselerin çoğu bilmiyor ingilizce son sınıfta bile.Ben üniversiteye geldiğimde öğrendim bile diyebilirim-utanarak-.
Hmm. Ben EA bitirdim, bize sadece 2 sene İngilizce dersi verdiler, onunla da bir şey olmuyor zaten; benimle birlikte o liseyi bitiren hiçbir arkadaşımın ingilizce konuşabildiğini görmedim.

Şey vardı mesela. Benim bir arkadaş Matematik bitirdi. Geçen yıl Dil'den girdi sınava ve şu an Fransızca bölümü okuyor. Öğrenen öğreniyor ama nasıl öğrendiklerini ben hala anlayamıyorum. -Edit: farklı bir liseydi onunki-
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...