Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

i5 2500k mı? i7 2600k mı?

Zaybird

Öne çıkan mesajlar

LathspeLL said:

Board gelince diyorsunda ne zaman geliyor? Fiyatların artacağını sanmam, niye artsın ki? Gerçi uzun zamandır takip etmiyorum OEM piyasasını.

Birde cidden bu i3, i5 ve i7 arasında ne fark var? Çekirdek sayısı mı? Teknoloji mi? Nedir?

seriler arasinda cekirdek, hyper thread, tdp ve carpan farklari var.
arada sirada mimari degisiyor donemsel.

ve evet arada fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

orasi cevabi degil maalesef. simdi yaziyordum; ozet geceyim.

su an corei serisinde guncel olarak 2 mobil islemci ailesi var,
4 cekirdekli clarksfield. (45nm) i7 koduyla cikiyorlar.
2 versiyon var clarksfield XE (xtreme serisi), clarksfield.
2 cekirdekli arrandale. (32nm) i7-6, i5-5, i5-4, i3-3 kodlariyla cikiyorlar. hepsi 2 core 4 thread.

bu islemciler nehalem mimarisinin gelistirilmisi westmere mimarisi uzerine kurulu.
nehalemle tanitilan turbo olayi, yani ihtiyac aninda islemcinin carpan arttirma suretiyle guvenli sinirlarda overclock yapmasi hadisesi westmere de upgrade edilmis vaziyette. arrandale in avantaji islemciye entegre grafik hizlandirma var ve turbo dan bu da yararlaniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten hala algılayamadığım 2 core 4 thread olayı. İki çekirdek var bunlar eş zamanlı olarak 2 şer ayrı koldan mı işlem yapıyorlar? Ayrıca şuan bu 2600k nasıl bir işlemcidir Performans/fiyat oranı çok yüksek 290$ gözüküyor bide. 2 milyarlık işlemci nereye bu nereye. Resmen onlarla kapışıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_41491448/tm.htm
Sosyal ağlarda paylaş

@zaybird

6 core intel ler Gulftown olarak geciyor, i7 980 xtreme var, mobil olarak show amacli bi kac uygulamasi var ama seri uretimde degil sanirim. cok da sacma olurdu zaten.

@bloodless
evet multi threading muhabbeti bu zaten.
soyledigin islemci de yeni mimari ile gelen bi islemci. duz mantik herzaman bi sonraki mimarinin orta seviye islemcisi onceki nesil mimarideki islemcilerin ust seviyeleriyle ayni veya daha ustun performansi kendi fiyat araliginda verir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
daha önce dikkat etmemiştim bu cpu'lara.
şu kıyaslamayı görünce merak ettim.
http://www.anandtech.com/bench/Product/142?vs=287

sandy bridge dedikleri şey bu 2500, 2600 dedikleri şey miydi.
ben sandy bridge'i laptoplar için yapılcak felan diye sanıyordum,
sitedeki sonuçlara göre 2500-2600 kartları 980X'ten daha performanslıymış.

bi de bu 980X 1.5 milyara felan satılmıyor muydu, 2600K, 675TL'ya satılıyor, aradaki fiyat farkı şaşırtıcı.
mesela phenom II X6 1100T BE'ye yakın fiyatta ama aradaki performans epey büyük.
ne eksiği var ki bu serinin?

980X ile 2600K aynı performanslara sahipse neden biri 300 dolara satılırken, diğeri 900 dolara satılıyor?

bu arada piyasadaki güzel anakartlar hep LGA1366. sırf ucuza performans olsun diye mi alınır yeni i5 ve i6'lar?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...