Napolyonn Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 zorunlu askerlik zaten ayrı bi saçmalık. sen vergini veriyorsan düzenli hiç bir borcun kalmıyor devlete. "devlete borçlu olmak" kavramıda garip çalışarak kalkındırıyorsun ülkeyi üstüne bide vergi veriyosun oo yea. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Rewendor said: Viktor said: bu arada tekrar hatirlatiyim unutan veya bilmiyen var sanirim ayri post olsun TSK dan girip sivilde okumak =/= harp okulunda okumak 3 tane harp okulu var bu ulkede, deniz kara ve hava birde askeri liseler var 4 adet, kuleli maltepe heybeliada ve isiklar bu askeri liserin hepsi normal liselerle ayni statude, harp okullari universiteler ile ayni statude zaten harp okulundan değil liseden sonra dedim ben de Viktor. Bir de öss'de tam puanın 300 olduğu dönem 315'le almak bayağı düşük bir oran söyleyeyim. Ortaöğretim başarısından +50-80 arası bir şey geliyor. Düş 70 mesela 230 puan alman gerekiyor 300 üzerinden, ki kolaydı. Ya da şöyle oranlayayım harp okulu 315 isterken odtü ya da boğaziçinde ortalama bir mühendislik bölümü 365-370 civarı istiyordu. Bu arada bahsettiğiniz uçuk tazminatlar harp okulu için, askeri lise için değil. Bayağı daha cüzi oluyor askeri lise sonrası sivil müh. tazminatları. Ben de bunu diyorum zaten. Lisede yeterince bilinçlenir adam, askerlik istemiyorsa lise sonrası sivil müh.e geçip tazminat öder ayrılır. "çocukluktan yazdırdılar askere takılı kaldık" diye bir şey yok. 20 puan max diilmiyd iya o zaman? 315 diildir o puan o zaman ben hep 320 ustunden hatirliom nedense, 360-380 arasi olabilir cunki amcam israr ediyordu o donem, bakip "bu ne lan, tam puan alsam ortaogretim basari puani yuzunden ucu ucuna yirtiyorum, gg" demistim yukarda sebebi yazdim neden birakmadiklarini, lise sonrasi cikan olabiliyor tabi ama ne diyorum ortaokuldan beri o duzene alismis adam icin cok zor birsey o, (ortaokul diyorum cuki simdiki komutanlarin cogu o donemden gelme, 8 yillik egitim sonrasi liselere girenler 2 sene once mezun oldu harp okulundan, yaslilarin cogu ise hala ortaokul tabanli ama tek tuk sivil arkaplandan gelenler var) 11-12 yasinda daha cocuklugunu yasamadan fakir bir aileden harp okuluna girdgini dusun, ondan sonra birakabilirmisin yukariya direk sinavsiz devam etme sansin var iken? o cocuklar icin macera bu direk ki ustune basarak soyluyorum sivil hayatlari olmamis sizin gibi, yatili kaliyorlar direk ve okul disindaki hayati pek bilmiyorlar surekli askeri liseden sonra sivil muh secer demen bile kendi hayatin ustunden yorumladigini gosteriyor iste, biraz empati yapmaya calis heleki bu devirde hem askeri liseyi bitirip hemde dershaneye gidip OSS ye hazirlanmak apayri bir fantezi, hele bide askeriyeye parasizliktan girdiysen imkansiz gerci sen simdi gitsin bankadan kredi ceksin, bilmem ne kurumuna basvursun bi sekilde halleder, isvecte surda burda firsatlar varda dersin cocuklugunu kislada gecirmis bu insanlar icin tsk bursu ile universiteye gidip meslek sahibi olanlari karistirmayin bide, konumuz harp okulu cikisli komutanlar, elma vs armut oluyor o sekil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Napolyonn said: zorunlu askerlik zaten ayrı bi saçmalık. sen vergini veriyorsan düzenli hiç bir borcun kalmıyor devlete. "devlete borçlu olmak" kavramıda garip çalışarak kalkındırıyorsun ülkeyi üstüne bide vergi veriyosun oo yea. ona sen degil devlet karar verir, bencede emlak vergisi ve gelir vergisinden sonra odemis oluyorum borcumu, KDV, OTV ve bilumum ek vergi sacmalik otesi ama maliye boyle dusunmuyor iste yasalar degisene kadar SS kurallari gecerli, Seve Seve odiyceksiniz bu borclari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Monkey13 said: hacı o mesafeden ben bile tuttururum ki, korkulacak bir iş değil. yok olmuyor. Aynısını 5 mt. için demiştim. ilk denemem faildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 zaten zor olduğunu söyledim ben Viktor, ben hiçbir şekilde daha kolay veya daha iyi bir alternatif demiyorum ki? Empati yapmamakla suçlamandaki sebep de öyle yaptığımı düşünmen sanırım. Evet, o düzendeki adam için aynen devam etmek çok daha risksiz ve rahat bir opsiyon. Ama adam göz göre göre hata yaptığını düşünüyorsa da seçeneği var demek istiyorum ben. Dediğim gibi odtüde de boğaziçinde de mühendislikte askeri liseden gelip ordunun okuttuğu ve sonra tazminat ödeyerek ayrılan mühendisler gördüm ben. Ben de askeriye olmasa da ÖSS ve Türk eğitim sisteminden bağımsız bir lisede farklı bir eğitim sisteminde farklı bir ülkenin diploma ve üni.giriş sınavına hazırlanarak okurken neredeyse tamamen farklı bir konsept içindeki ÖSS'ye hazırlandım, iyi bir yer kazandım. Askerlikle bir değil diyebilirsin, doğrudur, orayı tam görmedim bilemem. Ama askeri liseden de bahsettiğim gibi en az 4-5 kişi gördüm. Orayı bir şekilde kazanabiliyorlar yani. Kazanamasalar da bu ülkeyi sadece odtülü boğaziçili insanlar götürmüyor ki? Daha ortalama bir yere de girebilirler. Tabii ki askerlik kariyeri yapmaktan daha düşük bir ihtimal, tabii ki daha zor durumda kalacaklar, ve tabii ki kendi yaşamlarına o zamana kadarki düzenlerine aykırı bir hareket olacak. Aksini söylemiyorum ben. Ama gerçekten askerliğin kendisi için uygun olmadığını, çocukken ailesinin onu yanlış bir kararla askeriyeye verdiğini düşünen için dönüş yapma şansı var onu diyorum ben. Tamamen sivil olsa da zaten şansı daha yüksek olmayacak, hatta askeri eğitimin verdiği çalışma disiplini ve erken olgunluktan mahrum olarak daha zor olacaktı o insan için bu sınavlar. Hala askerlik daha rahat ve güvenli bir tercih o insan için, ama bir "tercih", zorunluluk değil. Demek istediğim o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Aluriel said: ilk mesajı okuduğuna eminmisin ahmedinejad? adam master yapıyorum doktora yapcağım yurtdışında 3 yıl kalacağım demiş ki memlekette imkanı olan herkes yapıyor bunu askerden kaçmak için. ayıp mı bunu yapmak? ayıpsa herkese ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 imkanı olan herkes yapıyor demek yanlış olur da herkes yapsam mı diye düşünüyor. Kimisi değmez diyor kimisinin aklına yatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 ayıp olduğunu söylemedim ki ben. gitmek istemiyorsa gayet mantıklı bir hareket yaptığı zaten. ahmedinejad said: adam master doktora yapıyorum diyor, adama asker kaçağı diyorsunuz ahaha şu mesajından doktora yapmayı planladığı için askeri kaçağı demişiz anlamı çıkmıyor mu? halbuki adamın amacı zaten askere daha geç gitmek, kullandığı araç da doktora. problem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 ee rottun o mesajında sen zaten yapma askerlik defol git yurtdışına, zaten askerden kaçmak için bin takla atıyorsun anlamı yok yani? peki.. ayrıca sen değil rottweiler demiş sen neden savunuyorsun adamı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 he sen onu ciddiye alıp cevap yazdın? ne savunucam tanımam etmem yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Tamam da askerden kaçmak için 1000takla atmak demek ile asker kaçağı olmak demek bayaa farklı anlam olmuyor mu? Evet adam askerden kaçmak için 1000takla atıyor ancak asker kaçağı değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 bir nevi kaçmak işte o da. illa fiili asker kaçaklığını kabul ediyorsanız bilmem. askerliği yapmamak için her türlü yolu denemek de askerden "kaçmak"tır. şimdi kavramlar üzerinde konuşup bir birimizi yormaya gerek yok. memleketimizde artık askerlik sevilerek yapılan bir şey değil malesef. eski sahip oldugumuz moral değerlerle gitmiyor kimse askere. çok az insanda hala var bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 http://forum.paticik.com/thumbnails/b06/e12/151/17a/4ea/d14/2f2/f47/cb6/498/32_450xNULL.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Madem öyle diyosan evet adam kaçak abi.. SIRF askerden kaçmak için doktora yapıyosa ve yurtdışında çalışmak istiyosa rott kaçak diyince olmayan bişeyi söylememiş olmuyo, kavramları aynı tutuyosak :) Komik ve çok korkakça buluyorum 5aylık askerden kaçmak için gösterilen bu kadar çabayı..(Dürüstçe kendi yorumum) Bunun bi de kadın versiyonu var onlar da hamileliği böyle görüyorlar :D Dipnot: Ben de askerlik için can atmıyorum keşke zorunlu askerlik kalksa ama seve seve yapıcaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 bırak cevap vermeyin ya, "sahip olduğumuz eski moral değerler, askerlik artık sevilerek yapılan birşey değil" gibi cümleler okudum orda. kafası iyi arkadaşın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 yasal olarak askerlik yükümlülüğü altında bulunan ama asker olmayan kişi kaçaktır. hukukun verdiği haklar ile askerliğini erteletmiş kişi ise kaçak değil askerliğini erteletmiş kişidir. ha hukuku yerim delikanlılık deil lan bu kaçmak falan diyosanız daha çok yol almak lazım, zira bu alemde en delikanlı kim diye sorarsanız vicdani retçiler derim abi (en az 3 yıl askeri hapishane) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Laorx said: bırak cevap vermeyin ya, "sahip olduğumuz eski moral değerler, askerlik artık sevilerek yapılan birşey değil" gibi cümleler okudum orda. kafası iyi arkadaşın. hıı peki. moral değer 1: her türk asker doğar, biz asker milletiz, türkler savaşçıdır tabi ki gidip aslanlar gibi yapacağız. moral değer 2: askerlik yapmamış adam yarım adam sayılırdı eskiden bu memlekette, hatta engelli vatandaşlara 1 gün askerlik yaptırıp simgesel de olsa teskere vermeleri bu yüzden. moral değer 3: islamcılar için de peygamber ocağıydı ordu, hücuma kalkarken allah allah diye kalkılırdı, hem vatan için hem de din için savaşıyordu o insanlar, sonra böyle düşünen islamcılar da kalmadı. bunlar daha da artar, üniversite mezunu her adamın aklından, "lan yüksek yapsam mı ya az daha erteleriz, gittiği yere gitsin bakarsın bedelli çıkar" fikirleri geçerken, ben hangi kafalarda yaşıyorum cidden ya. boşver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Dartanian said: Dipnot: Ben de askerlik için can atmıyorum keşke zorunlu askerlik kalksa ama seve seve yapıcaz... hah şu işte ya. sabahtır dediğim şu. yapanlar da seve seve yapıyor. aksini iddia eden var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 makine mühendisliğinde yüksek yapmak vs 6 ay askerlik yapmak hmsf, sanırım askerliği seçerim lan daha kolay olur gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Bu arada "astsubaylar yada subaylar naapsın, ordudan ayrılsın" demek kolayda cezası var. 12-13 yaşında askeri okula girdikten sonra devlet bütün ödemeni yapıyor. Sen ayrılmak istediğin zaman bütün masrafların hesaplanıyor ve senden talep ediliyor. Harp akademisi sonunda 90-120 milyar falan para istiyorlar çıkmak istersen. Kimsede o parayı ödeyemez harp akademisinde. O yüzden devam ediyorlar. Ben askerdeyken genç bir ast subay vardı, 22 yaşında, müzisyen ve sporcu. Bandodaydı. Ama nasıl eziyorlar adamı anlatamam. Diğer bandocular resmen ezip dalga geçiyordu. Ağladığını biliyorum odaya kapatıp. Bırakamıyorda. 2 yıl kaçarsan ordudan, 2 yıl sonunda teslim olursan ihrac ediliyormuşsun. bunu düşünüyordu. Viktor'un geçen sayfalarda yazdığı yazıda doğruluk payı var. Çok iyi komutanlarda var ama kafayı sıyırmışlarda var. Ben izmir'de yaptığım için kafayı sıyırmışlar o kadar sapıtamıyorlardı. Çünkü tehlikeli bir bölge değil, üstte 40 tane albay var, iki tane amiral var. Kimse sapıtamaz. Ama doğuda öyle değil. Orda ast.sby bile kral. Ve orda ki ast.sby denizcilerin binbaşısından kıymetli. O güç hissi sapıtmalara neden olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 haklısın o konuda. yüksek falan yapıcaksanız bu sebepten gidip işletme falan bişi yapın be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 alın sıcak sıcak sözleşmeli er tasarısı komisyondan geçti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 onun kayışı kopmu, bu kafayı sıyırmış, şu çürük yumurta, arada çıkar böyle... askeriye ile ilgili kötü bir yorum yapıldığında klasik savunma bu, başkada bir şey denilemiyor... askeriyeden godmode'u kaldırırsak kalmaz bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 ne godmode u ya ahahahah, so 2002 bu tanim pasalarin yuzde 10 u silivride, cezaevi ordu komutanligina donmus, askere vurmak tekme atmak moda olmus, kucuk haber olsa bile zirt diye gundeme geliyor ama askerde hala god mode var asil godmode vekillerde su anda, bosuna kastirmayin lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2011 LathspeLL said: Bu arada "astsubaylar yada subaylar naapsın, ordudan ayrılsın" demek kolayda cezası var. 12-13 yaşında askeri okula girdikten sonra devlet bütün ödemeni yapıyor. Sen ayrılmak istediğin zaman bütün masrafların hesaplanıyor ve senden talep ediliyor. Harp akademisi sonunda 90-120 milyar falan para istiyorlar çıkmak istersen. Kimsede o parayı ödeyemez harp akademisinde. O yüzden devam ediyorlar. Lath onu söyledim zaten harp akademisi sonrasını demiyorum ben, askeri lise sonrasını diyorum. Orada tazminat kat kat daha düşük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar