Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Penguen'de dine hakaret 1!bir!!

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

saldırı var da, saldırı sayılması komik, sonuçta adam ofansif bir şey yazmamış temelde. Ve bu adam bir devlet yetkilisi, bir öğretim görevlisi ya da başka bir sorumlu kişi değil. Haliyle fikrini serbestçe söyleyebilir. Hele hele "darwin hatalı evrim yok sergileri"nin belediyelerce devlet kurumlarınca desteklenerek sunulduğu bir ülkede tam ters taraftan yaklaşıp "din yok" demek o kadar abartılmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:

düşünce özgürlüğü filan değil abi biraz dikkatli olmaz lazım.. yani çok klişe laflar bunlar islamlada lakası yok ki sadece olay bütün dinlerle alakası var.. allah yok , din yok demek sadece müslümanların tepkisini çekmez ki.. ayrıca cami resmi çiziyorsun ne gerek var o duvardaki yazıya?? neden yani? bunun için işte.. milleti kudurtmak için..

allah yok demek sadece islamı ilgilendiriyo, tanrıyla ilgisi olmıyan bile dinler var.

allah sadece islamın tanrısı.
Sosyal ağlarda paylaş

Karikatürün espirisi bk gibi. Kötü.

Ancak köşe adamın. İstediği şeyi yazar çizer. Yaptığı şeyde hakaret değil. Diş perisi yok dendiğinde ben hakaret olarak algılamıyorum. Allah yok denebilir, karikatür de yapılabilir.

Doğrudan buna inananalar anguttur dememiş. Hatta öyle bir çıkarım bile yok. Bir insan inanmadığı bir şeyi aşağılayabilir. İnanmadığı bir olguya da saygı duymak zorunda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

yıl 2011. çoğunluğun üniversite mezunu ya da öğrencisi olduğu bir forumda allah yok demek saldırı sayılıyor

(günlük yazıyorum islam devrimi olursa hollanda laikçi gazetesine yollayacağım. bunu türkler nasıl kandırıldı manşeti altında yayınlayın yana da şu yavaş ısıtılan suda kaynadığının farkına varmayan kurbağa videosu koyun dicem.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

allah yok demek sadece islamı ilgilendiriyo, tanrıyla ilgisi olmıyan bile dinler var.

Aslında değil.

Her şeyden önce Allah olarak kastedilen tanrı müslümanlık inancına göre bütün insanların tanrısı, yine aynı şekilde incil ve tevratta bahsedilen tanrıyla birebir aynı varlık. Yani Allah = Tanrı.

İkincil olarak Allah bir özel isim değil, allah tanrı kelimesiyle aynı şey. Haliyle Allah yok demekle Tanrı yok demek tamamen aynı anlama gelir.

Allah kelimesi arapçada "tanrı" anlamına gelen "Al İlah" kelimesinin zamanla ulamasından ortaya çıkan bir kelime, ve islam öncesinde de çok tanrılı hatta puta tapan arap dinlerinde Allah kelimesi tanrıyı betimlemek için kullanılıyordu. Yani İslama özgü olmamakla beraber taa islam öncesi dönemlerde bile kullanılan bir kelime, betimleme. Haliyle sadece islama yönelik olması baştan yanlış oluyor. İslam ortaya çıktıktan sonra da Allah kelimesini (kendilerinde tanrı kelimesi yerine geçiyor) İslam'daki yaratıcı güce de kullanmaya başladılar, zamanla bölgedeki diğer dinler yok olunca sadece islamda kullanılmaya başlandı.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Cuce said:

Aslında değil.

Her şeyden önce Allah olarak kastedilen tanrı müslümanlık inancına göre bütün insanların tanrısı, yine aynı şekilde incil ve tevratta bahsedilen tanrıyla birebir aynı varlık. Yani Allah = Tanrı.

İkincil olarak Allah bir özel isim değil, allah tanrı kelimesiyle aynı şey. Haliyle Allah yok demekle Tanrı yok demek tamamen aynı anlama gelir.

Allah kelimesi arapçada "tanrı" anlamına gelen "Al İlah" kelimesinin zamanla ulamasından ortaya çıkan bir kelime, ve islam öncesinde de çok tanrılı hatta puta tapan arap dinlerinde Allah kelimesi tanrıyı betimlemek için kullanılıyordu. İslam ortaya çıktıktan sonra da Allah kelimesini (kendilerinde tanrı kelimesi yerine geçiyor) İslam'daki yaratıcı güce de kullanmaya başladılar, zamanla bölgedeki diğer dinler yok olunca sadece islamda kullanılmaya başlandı.

üzgünüm ama müslimanlara göre allah yok diyince, zeus da yok demek olmuyo. dediğin gibi müslimanların ve arapların kullandığı bir terim allah, geri kalanlar özel isim olarak kullnıyo, hatta tanrı diyince zeus meus gibi "uyduruk" tanrılar ve hristyan birinin tanrı demesi gelir akla, allaha tanrı nadir denir türkiyede
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de ne dendiği önemli değil, Allah = Tanrı.

Batılılar işin kökenini bilmedikleri için Allah'ı sadece İslam'a özgü sanıyorlar (Yehova gibi bir konsept diye düşünüyorlar) ama aynı yanlışı yapmayı sürdürmenin anlamı yok.

Hristiyan tanrısına da Allah diyebilirsin (ki zaten İslam'a göre öyledir) Zeus'a da. Ama Zeus'a diyen pek yok evet. O da kelimenin yerleşme şekli.

Dediğim gibi Allah özel isim değil Tanrı kelimesinin arapça karşılığıdır ama.
Sosyal ağlarda paylaş

var böle sınıra kadar gelip, sınır üstünde gezinip "ama ben bişi yapmadım kiiiii" diye takılanlar.

hoş değil, düşünceyi bu şekilde ifade etmek doğru da değil.

dahası karikatür de komik değil ama bu gibilerin "marjünlüm, sunurlaru zorlauyoooom!!" yaklaşımı yüzünden ellerinde kalmış cuzi miktardaki özgürlükten kendi istekleri ile "gelin alın olm bizden özgürlüğümüzü!" dermişçesine feragat etmeleri..

işte o çooook komik yahu!

ha bu arada dini konularda provokasyon, hakaret vs. burada yasak..

zamanında dozajı tutturulamadığı için tamamen kaldırmıştık biliyorsunuz.. şimdi düzeyli tutmaya çalışıyoruz.

gözünü çıkartmayın yani
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

cüce haklı evet,
bizim pakilerde o takıntıya sahipti.
God diorm adama, god yok allah var dio bana.
vre mal diorm, alınıo

bu cehaletten kaynaklanıyor. Etimolojiyi ya da günlük kullanımı geçtim, İslam'a göre hristiyanlık da semavi din değil mi? Aynı tanrı tarafından gönderilmemiş mi? O halde o tanrı da Allah oluyor, Tanrı = Allah'ı burada en azından semavi dinler için sırf islamla da garantileyebiliyoruz. Allah var Tanrı yok diyen birisi kelimeyi, kökeni geçtim başta kedni dinini tanımıyor, bilmiyor demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...