Cuce Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 abi ne demek vazgecmiştir, bilerek istiyerekmi öldür ne kadar sacma sapan bişi söylüyorsun öle. sen bilerek cöpüğnü atıyosun, o istemsiz bir şekidle ölüyo. sen cöp attıktan sonra hayattasın, hakkını savunabilirsin, o sölü savunamaz. hala çöple insan vucudunu karşılaştırıyorsun, tabiki daha konuşmaya gerek yok, bu kadar abuks abuk bir karşılaştırma olabilirmi yahu. firkin varıdr, adam gibi savunamıyosan firkim budur savunamıyorum ama budur işte, dersin. Gidip ölmüş birinin bedeniyle, sokağa attığı söpü karşılaştırmazsın. bunun senınle benimle falan ilgisi yok, ölen kişiyle ilgisi var, onun düşüncelerine saygı göstermekle ilgisi var, sen öle uygun gördün diye onun bedenini kullanamaz insanlar. beden ne düşündüyse ona göre yapılır ne yapılacaksa. ben hinduyum beni gömmeyin yakın dersem beni gömüp başımda hutbe okutmak nasıl edepsizlik ise, kimsesiz birinin bedeninide, toplum normlarının dısında bir şekilde kullanmak edepsizliktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Holy said: Ardeth said: tıbba bağışlamak dedikleri eğitim için ama sanırım. bu sergi sadece bu iş için para toplamak içinmiş, geri kalanlar eğitim amaçlı kullanılıyor olabilir öyle bişeyler diyorduBu sergi de eğitim için zaten? Serginin kuruluş amacı, "Tıp bilimi hakkında bilgisi olmayan insanlara bedenlerini öğretmek" eğer gerçekten serginin amacı bunu öğretmek idiyse yalnız dünyanın en başarısız sergisiydi. vücutları oraya koyup ne adam gibi neyin ne olduğunu açıklamışlar ne spesifik olarak hangi bölgelerin ne olduğunu yazmışlar anca genel felsefi laflar vardı her yerde "hayat şöyledir hayat böyledir" diye ayrıca girişteki bilgiler (vücut hakkında) çelişkiliydi, çeviriler yalnıştı vb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Cuce said: abi ne demek vazgecmiştir, bilerek istiyerekmi öldür ne kadar sacma sapan bişi söylüyorsun öle. sen bilerek cöpüğnü atıyosun, o istemsiz bir şekidle ölüyo. sen cöp attıktan sonra hayattasın, hakkını savunabilirsin, o sölü savunamaz. hala çöple insan vucudunu karşılaştırıyorsun, tabiki daha konuşmaya gerek yok, bu kadar abuks abuk bir karşılaştırma olabilirmi yahu. firkin varıdr, adam gibi savunamıyosan firkim budur savunamıyorum ama budur işte, dersin. Gidip ölmüş birinin bedeniyle, sokağa attığı söpü karşılaştırmazsın. bunun senınle benimle falan ilgisi yok, ölen kişiyle ilgisi var, onun düşüncelerine saygı göstermekle ilgisi var, sen öle uygun gördün diye onun bedenini kullanamaz insanlar. beden ne düşündüyse ona göre yapılır ne yapılacaksa. ben hinduyum beni gömmeyin yakın dersem beni gömüp başımda hutbe okutmak nasıl edepsizlik ise, kimsesiz birinin bedeninide, toplum normlarının dısında bir şekilde kullanmak edepsizliktir."Bana göre" ölü bir bedenin çöpten farkı yok. Özet geçtim derdimi anlatmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Sergi eğitim için değil bu arada, lise 3 biyoloji kitabında var bunlar zaten. Kalp yumruk büyüklüğündedir, zigor bölünür, 3 haftalıkken bebek şu kadar olur. bu mu eğitim :) @holy, tamam hoca sana göre öyle ise çöp gibi davranın benim vücuda diye vasiyet bırakırsın kendin için. Ama başka insanlar için senin ne düşündüğün pek önemli değil sanırsam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Lise biyoloji kitabında da canlı görüyosun zaten. Adam kendisi sergiyi kurma amacını açıkladı zaten, ne kadar başarılı olduğunu siz belirleyebilirsiniz. edit : ne alaka başka insanlarla? ben zaten toplum bilimleri götümü yesin demiştim daha önce. Toplum toplum diye zaten ortaçağda falan yeterince bilimin önü kesilmiş, bu çağda bari yapılmasın istiyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 e iyide adam tabii ki kendi sergisi hakkında çıkıp ulvi değerleden falan bahsedicek. 1 senedir orda o, geçen gittim hala dolu içerisi ve kişi başına 25tl veriosun. do the math :) iyide o şekilde sadece kendi bedenin üzerinde yargın olur. Sen böyle istersin, böyle devam edersin. Ben mesela sergiye vermem, organ bağışına ok ama sergiye hayır. ayrıca ne bilimiymiş bu önü kesilen? sergi bilimi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Holy said: "Bana göre" ölü bir bedenin çöpten farkı yok. Özet geçtim derdimi anlatmak için. Beden senı bedenın değil, kendi bedenın cöpten fakrlı davranmayın diye vasiyet bırakırsın noterde onaylatırsın cöpe atarız sorun yok. herkez kendi bedeni üstünde söz sahibi mevzu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Suark said: e iyide adam tabii ki kendi sergisi hakkında çıkıp ulvi değerleden falan bahsedicek. 1 senedir orda o, geçen gittim hala dolu içerisi ve kişi başına 25tl veriosun. do the math :) iyide o şekilde sadece kendi bedenin üzerinde yargın olur. Sen böyle istersin, böyle devam edersin. Ben mesela sergiye vermem, organ bağışına ok ama sergiye hayır. ayrıca ne bilimiymiş bu önü kesilen? sergi bilimi mi?plastit bilimi? 27 farklı polimer üretmiş adam demiştim, orayı kaçırdın mı? Ayrıca benim tabi ki kendi bedenim, yapılan iş de eğer kimsesizlerin vücudundan yapılmışsa bana göre doğru diyorum. Ha zaten yasalar çerçevesinde yapılmış, sorun yok bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 yav adam plastit yapmasın demiyoruz zaten. Yapsın, kadavra niyetine kullanılsın ok. Ama sergi nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 nerdeymiş bu sergi, bileyim de gitmeyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 abi sen sevmemiş olabilirsin, ama sevenler var niyesi yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Çok güzeldi ama bence kan eksikti anlatabildim mi ? KAN ACI IZDIRAP lazımdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Suark said: abi zürafa da mı bağışlamış kendini yok maymunlar getirmiş onu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2011 Şu topiğe baktıkça aylar önce günlüğe yazdığım olay geliyo aklıma kıkırdıyorum sürekli sfgh napae said: Nihayet Body Worlds'e gitmiş bulunmaktayım. Ağzım açık gezdim. Bi de beni çok güldüren bi olay oldu. Gidenler bilir; sergide kocaman bir at ve atın üstünde iki tane adam var. Adamların testislerine kadar her şeyleri ortada tabi( atın da). Neyse, tam da atın durduğu yere klima koymuşlar. Klima da atın üstünde oturan adamın testislerine doğru üfürüyo. Koskoca hareketsiz eserde bi tek adamın sol testisi sallanıp duruyodu. Mahvoldum gülmekten. Öyle hadi bye. İşin kötü tarafı testis zaten incecik bi bağla vücuda bağlı. Koptu kopacak duruma gelmiş sallanmaktan asdfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Suark said: abi zürafa da mı bağışlamış kendini Zürafadan girersen işin sonu yok bulamayız, o zaman hayvanat bahçelerindeki hayvanlar kendi rızaları ile mi o kafeslere girdiler. Veya her gün sofraya gelen tavuğa soruldumu acaba ? Evcil hayvanlar veya sırtlarına binilen atlar ? Hayalgücüne kalıyor herşey argüman üretmekse amaç. O sergiyi bende saçma buluyorum, bende okumuştum biryerlerde kimsesiz insanların cesetleri diye bağış veya gönüllü olarak mı o sergi işini kabul ettiler bilmiyorum. O sergiden gelen gelir de nereye gidiyor acaba ? Bağışçılar gönüllü olduysa diyecek birşey yok. Ama diğer yandan kadavra sergilemek neden saçma olsun, gidip gezenler vay be insan vücüdu ne ilginç demek böyle bir yanımızda var diye gidip bakıyorlar hani bir nevi insanın kendini ve diğer canlıları değişik bir açıdana görüp kendilerini ve diğer canlıları anlamak açısında ve tanımak açısındanda bir fırsat. Eğer bağışçılar gönüllüyse tabi. Hani sergide sergilenen insanların kimlikleri belli değil, dolayısı ile bir hakaret ve küçükdüşürücü bir durumda yok, niahyetinde kim bu insanlar belli değil ama işte sorun o cesetler bu iş için gönüllü oldumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 bende gittim bugün at ve zürafa dışında gerisi tıbbi gezi gibiydi gereksiz geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 smarthan said: Suark said: abi zürafa da mı bağışlamış kendini yok maymunlar getirmiş onu wins Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 ne kadar kalıcak daha sergi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 smarthan said: Suark said: abi zürafa da mı bağışlamış kendini yok maymunlar getirmiş onu ahahha bun ugörmemişim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Sitesinde yazıyor yahu bu ne üşengeçlik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2011 En son kimdi Mamma Mia mı neydi gitmişti ona sonra küfürleri dizmişti buraya millet alkışlamadan gittiği için. f ile başlıyordu nicki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2011 smarthan said: Suark said: abi zürafa da mı bağışlamış kendini yok maymunlar getirmiş onu Abi şu mesaj sayesinde muhteşem kızgın zürafayı ararken bu güzide eserini buldum smarthan. Hemen Shonen Jump'a yolluyorsun garanti tutar. http://forum.paticik.com/read.php?73,5397304,page=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar