ad3m Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Adam uçmuş :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2011 Son mesajlarına baktım pek gizli değilmiş mesajı lawl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Nisan 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2011 yemek yerken izledim cok iyiydi ikinci vidoenun sonunda yemek bitince kapattım bişe kacırmamıssımdır heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphiel Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 evrim ile ilgili bi şey sormak istiyorum. "google it" ya da "read it" demeyin, zaten 400 sayfalık genom'u okuyorum şimdi. lan paranoyak oldum bu adamlar yüzünden.. neyse soru şu; bilindiği gibi evrim yıllarla değil nesillerle iş gören bi şey. en basitinden "ağaca uzanırken boynu uzayan zürafa" örneğini vermek istiyorum; zürafanın yaşam süresi boyunca bu ağaca uzanma eylemi genetik olarak nasıl kodlanıyor? ya da en genel başlıklarla hangi davranışlar genetik koda dönüştürülük, hangileri dönüştürülemez? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralph Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 benim bildiğim o öyle değil ki. doğal çeşitlilik her şeyde var ve mutasyonları falan da işin içine katarsan: diyelim 2 zürafa çiftleşti yavrularının boyu şans eseri 10 cm daha uzun oldu, diğer yavrularının da 10 cm kısa oldu. Bu 10 cm uzun olan daha çok ve düzgün beslenebileceği için atıyorum 2 yıl daha uzun yaşıcak, 2 yıl ekstra çiftleşecek ve daha çok yavrusu olacak, 10 cm kısa olanın da daha az yavrusu olcak. ilkinin daha fazla yavrusu olduğu gerçeğini kabul edersek ve ortalama olarak daha "uzun" genotipler geldiği için çocukları da daha uzun olacak. Sonra dişiler bakcak bu kısalar beslenemiyo e gidelim uzunlarla çiftleşelim ooo bakmışsın hepsi uzun olmuş. e tabi her şeyin bi ideali var o ideal etrafında da salınıyo :D yoksa boynunu uzatmış yok uzamış diye anlatınca trollemek oluyor. edit: buarada hiçbir davranış genotipe dönüştürülemez yani spermlerini radyoaktif ortama koyarsan mutasyona uğratıp ,"bitarafını radyoaktif ortama sokma" davranışını genotipe dönüştürmüş olursun ama mantıklı bi anlamda konuşursak, dönüştürülemez :) neyse geç olmuş zaten :| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=yvDQCa7rleI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 seraphiel said: "ağaca uzanırken boynu uzayan zürafa" abi bu yanlış yalnız. yani uzar eminim de aktarılan şey doğduktan sonra elde ettiğin özellikler değil onu bilesin. sadece boyu uzama potansiyeli daha yüksek olan zürafaların avantajında yatıyor bugün kabul edilen evrim teorisi. aktarılan şey bu potansiyel. ha merak ediyorsan lamarckın evrim teorisi diye bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExtraJudical Mesaj tarihi: Mart 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExtraJudical Mesaj tarihi: Mart 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2013 İnsanlar maymundan geldi demeye getiriyorlar , saçmalık resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 sadece ileri değil geri de gittiğine dair kanıt bulunmuş: Klimov and O’Connor found evidence that today’s free-living dust mites evolved from parasitic mites that lived on their hosts full time. Those mites, though, evolved first from the earliest mites, which likely developed in bird nests but were not parasites. http://www.ns.umich.edu/new/releases/21279-genetic-study-of-house-dust-mites-demonstrates-reversible-evolution Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 seraphiel said: evrim ile ilgili bi şey sormak istiyorum. "google it" ya da "read it" demeyin, zaten 400 sayfalık genom'u okuyorum şimdi. lan paranoyak oldum bu adamlar yüzünden.. neyse soru şu; bilindiği gibi evrim yıllarla değil nesillerle iş gören bi şey. en basitinden "ağaca uzanırken boynu uzayan zürafa" örneğini vermek istiyorum; zürafanın yaşam süresi boyunca bu ağaca uzanma eylemi genetik olarak nasıl kodlanıyor? ya da en genel başlıklarla hangi davranışlar genetik koda dönüştürülük, hangileri dönüştürülemez? Mesela en güzel örneklerden bri zenciler. Adamların teninde ayrıca koruyucu bir örtü var gibi ve afrika gibi yerde bu avantaj olduğundan beyazlar pek yok, hatta hiç yoktu. Zürafa yüksek dallara uzana uzana boyunu uzattı ve evrimleşti olayı ise şu an hiç kimse tarafından kabul edilmeyen birşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Evrim uzmanları:Evrim ne zaman kimyasallara+kansere bir etki geliştirecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 oyle bisey olmaz. evrimin bir ozellige karsi secici davranabilmesi icin uremeyi etkiliyor olmasi lazim. kanse vakalarin cogunda zamanla biriken bir etki sonucu ortaya ciktigi icin uremeye engel teskil etmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Norak said: http://www.youtube.com/watch?v=yvDQCa7rleI benim anlamadigim bunu su an yapan canli da var. yani normalde denizde yasayip karaya cikabilen ve yuzgecleri ile hareket edebilen, ve su disi ortama cok uzun sure dayanabilen tatli su balik turleri var. genelde kisa mesafeli goc icin kullaniyorlar bu ozelligi kendi bulunduklari yer kurumaya baslarsa goc ediyorlar boyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 şunun cevabını verebilecek birisi varmı? RNA, DNA hücre çekirdeği rastlantılarla nasıl oluştu? eğer açıklanamıyorsa,yaratılış teorisi ki (sizlere göre) daha mantıklı değilmi? ya da denizden karaya çıkılmasından bahsediyor,yani bu zenciler muhabbeti içinde geçerli,hangi bilimsel veriye dayandırılıyor? gerçekten merak ediyorum ,trollemek v.s değil amacım yanlış anlaşılmasın,bilenlere soruyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Bu konuda kesinlige kavusmus biseyler oldugunu sanmiyorum sadece teoriler var. Bu teorilerden biri de "self-replicating molecule" denen seylerde yatiyor. yapisal olarak DNA molekullerine benziyorlar ama bilinen boyle molekuller spontane olarak dogada olusmak icin fazla karisik gozukuyor bana. daha basitleri bulunana kadar yeterince guclu bir teori olarak kabul etmem. ornek olarak: http://news.discovery.com/tech/biotechnology/scientists-buil-self-replicating-molecule-111014.htm bu noktada akildan cikarilmamasi gereken bir kac sey var. 1- 500 sene once atomlarin da varligi fiziksel olarak bilinmiyordu ama atomlarin varligi fiziksel olarak gozlemlenmeden once teorik olarak bu konuda fikirler ortaya cikmaya basladı. kisacasi her teori once gozlem ile ortaya cikmak zorunda degil ve bir teorinin gozlemlenmemis olmasi yanlis oldugu anlamina gelmez. 2- bilim pragmatiktir. bugun evrim dogru oldugu icin degil doga bilimlerinde de kulanisli bir model oldugu icin bu kadar cok kabul gormektedir. evrimin tek olayi inananlar ve ateyizler arasindaki kavgaya cerez olmak degil. bu modelin direk uygulamalarini (bioteknolojik uygulamalar dahil olmak uzere) pek cok kez bu forumda acikladim. doga bilimlerinde dogru veya yanlis olmaz kullanisli veya kullanissiz olur. senelerdir bosuna evrim dogru mu yanlis mi diye tartisiyor insanlar salak gibi. evrim kullanissiz mi degil mi bari bunu tartisin ama bunu tartismak icin belirli bir bilimsel seviye lazim ve halka bu konuda sov yapmak mumkun degil. o yuzden normal bu konunun tartisilmamasi. 3- son zamanlarda evrim yonunde bence cok guclu bulgular bulundu bunlardan biri labda direk gozlemlenebilen 'akilli mutasyonlar' yani bir genin icsel yapisini bozmadan ona fonksiyon kazandirabilecek buyuk skalada mutasyonlar. Ben de sana bir soru soruyorum yaratilis teorisi nasil mantikli oluyor yani nasil bir mantiga dayaniyor? Ben mesela butun dunyayi ve canlilari uzaylilar yaratti desem yaratilis teorisi neden bundan daha mantikli oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 geçenlerde bir video izledim de,bulabilirsem koyayım buraya,bir papazla,bir bilimadamı akıllı uslu bunu tartışıyorlardı,benzer konular daha doğrusu,yanlış anlamadıysam ki almancam zayıfladı iyice:D,mikroskobik canlıların nasıl olurda,mutasyona uğrayarak uygarlık aşamasına kadar gelebildiği,eğer bunun olabilme olasılığı olsa dahi,milyarlarca yıl gerektirdiği,ve dünyanın yaşının dahi buna müsait olmadığını,fakat diyelimki,böyle bir döngü esnasında,dışarıdan bir elin müdahele ederek, x,2 zaman dilimi arasında bunu hızlandırabileceğini sordu papaz,bilimadamına,olabilirmi dedi? bilimadamı,olabilir tabii ki,neden olmasın dediğinde,mal bulmuş mağribi gibi papaz saldırmaya başlayınca kısa kestim:D velhasıl-ı kelam şahsım adına konuşmam gerekirse,kuran da dahi,insan evrimine dair ayetler sadece anne karnında ki evrimden bahseder,ayrıntıya girmeden,evreleri anlatır zaten, asıl suç inananların,bilim dünyasını rahat bırakmaması ve wooo böyle diyemezsin aptallığında bulunmaları zaten,ben inançlı bir müslüman olarak,evrim varmı? diye soran olduğunda Allah bilir,o kadarına aklım ermez,bilimadamları da araştırıyor zaten diyorum,ama şu anda bana en mantıklı gelen yaratılış gerçeği ki,insan uygarlığıda bunu doğruluyor zaten,uzaylıların dünyaya gelip de,bir iz dahi bırakmadan kaybolmaları,ya da daha bilimsel deyimle,dünya dahil bütün canlı hayatını organize edip,çekip gitmeleri,ne bilimle ne dinle açıklanabilecek birşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Cipetpet said: RNA, DNA hücre çekirdeği rastlantılarla nasıl oluştu? mitokondrilerin bakterilerden, kloroplastların ise cyanobakterilerden oluştukları sanılmaktadır http://forum.donanimhaber.com/m_3915683/tm.htm Sanırım böyle birşeyle olmuş olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2013 şöyle oluyor. insan kendine bakıyor. diyor ki hmm ben neden varım, beni kim yaptı? sonra yaptığı yemeğe bakıyor, kilden tabağa bakıyor. diyor ki bunu insan yaptı. o zaman diyor ki bu dağı kim yaptı? beni kim var etti? düşünüyor düşünüyor bulamıyor. o zamanın akıllı bir iki kişisi çıldırıyor düşünmekten bakırköye kapatıyorlar. kalan insanlar da toplaşıyorlar. olm manyak mısınız düşünmeyin bu kadar. su yolunu bulur her şey olacağına varır. şu parlak ışık gizemli bişeye benziyor kesin bu yapmıştır biz böyle kabul edelim bari diyorlar. o gün bu gündür güneş ay yıldız tahta muz meyve dağ cisimleri derken hepsi akıllı insanlar tarafından çürütülüyor. bari şunların göremeyeceği birşey düşünelim de herkes rahat etsin deniyor. sonra biri çıkıyor diyor ki -en büyük zblankalanka. -zblankalanka ne lan? -görmüyor musun abi işte yukarıda bize bakıyor. -nerede olm zblankalanka? -zaaaa göremezsin çünkü gönül gözün kapanmış. onu göremeyenler görenlere maçtan sonra bir tepsi baklava alacakmış. -salak salak konuşma lan baklavayı icat etmedik daha -ne bizde yok mu? meh. tabi olmaz çünkü zblankalankada var. ayrıca en güzel künefe de orda. rakı ve patlıcan ezmeyi saymıyorum bile... hepsinin en iyisi var. (biz o. cocuğuyduk seviyesi) -olmaz olm öyle şey. en azından bişey görseydik. ne malum onları verebileceği. -çünkü firavun onun yeryüzündeki temsilcisi. bak adam şu abidik gubidik taş üçgenleri yaptırıyor biz bişey anlamadık ama kesin bir hikmeti vardır. -ehehehe iyi lan tamam bakalım öyle olsun. ben taşa çubuk çakıp gölge ölçmeye gitçem. grşrz. -grşrz.(olm var ya hayatıma anlam geldi lan. mısırda memur olmak ne zormuş. dur şu papirüsleri demirbaşa geçeyim) mantıklı alsında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 "kuranda aslında evrimde var" bile denmiş. lütfen bari şu bölüme girerken iq testi zorunlu olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 Kuran da higs bozonu da yazıyor cahal cahal konuşmayın! Gerçi sizin gözlerinize perde çekildiği için kime anlatıyorum ben ! Şu tepkiyi kimseye bırakmak istemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 Ardeth said: oyle bisey olmaz. evrimin bir ozellige karsi secici davranabilmesi icin uremeyi etkiliyor olmasi lazim. kanse vakalarin cogunda zamanla biriken bir etki sonucu ortaya ciktigi icin uremeye engel teskil etmiyor. Misal kanserin ne zaman çıkacağı belli değil. Yaşlıyken çıkabildiği gibi çocukken de çıkabilir. Aynı zürafa örneğindeki gibi kanseri üremeyemeden yakalanıp ölenler gen havuzundan siline siline sağlıklı bireylerin gen havuzuna daha çok katkı yapmasından bahsediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 Kanser yaşla ilgili bişey, yaşamamız gerekenden uzun yaşadığımız için kanser var bu kadar. Kanser riskinin eksponansiyel artmaya başladığı yaşlarda zaten çocuk falan yapılmadığı için kanser afinitesi olanlar genlerini rahatça aktarmış oluyor zaten o yüzden bir seçilim uygulanmıyor. Şimdi aramaya üşendim ama ncbi dan falan yaş vs kanser riski tarzı makalelere bakarsan neden seçilim uygulanmadığını görürsün. Genomun kansere çareyi bizden önce bulması baya zor bir de =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2013 fenn said: Ardeth said: oyle bisey olmaz. evrimin bir ozellige karsi secici davranabilmesi icin uremeyi etkiliyor olmasi lazim. kanse vakalarin cogunda zamanla biriken bir etki sonucu ortaya ciktigi icin uremeye engel teskil etmiyor. Misal kanserin ne zaman çıkacağı belli değil. Yaşlıyken çıkabildiği gibi çocukken de çıkabilir. Aynı zürafa örneğindeki gibi kanseri üremeyemeden yakalanıp ölenler gen havuzundan siline siline sağlıklı bireylerin gen havuzuna daha çok katkı yapmasından bahsediyorum öyle değil kanserin ortaya çıkması için belirli mutasyonların birikmesi lazım bu da zaman içinde olan bişey. o yüzden genelde daha yaşlı insanlarda ortaya çıkıyor. son zamanlarda gençlerde ortaya çıkması dünya olarak sıştığımızın işareti sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar