Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Piyasadaki 6 Serisi Intel Chipset Anakart Alan/Alacaklar Dikkat!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kharon ve Esh'in kesin haberi vardır 3 gündür ortalıkta dönüyo bu muhabbet ama...

Intel geçen gün 6 serisi (yeni nesil i3-i5-i7 destekli) anakartlarında problem olduğunu ve SATA II portlarının bu problem nedeniyle zamanla bozulacağını farketti. Komik olan bi anda hem son kullanıcı hem üreticiler öğrendi bunu. Bu anakartlar geri toplanacak (güya. TR'de kim bilir neler olur)

Almamaya özen gösterin dicem yani. Şimdiye dek bildiğim kadarıyla bi Gigabyte geri toplama planını açıkladı.

GA-P67A-UD3, GA-P67A-UD3P, GA-P67A-UD4, GA-P67A-UD5, GA-P67A-UD7, GA-H67MA-D2H, GA-H67MA-UD2H, GA-H67A-UD3H, GA-H67M-D2, GA-H67M-UD2H

Bu modeller Gigabyte'ın toplayacağı modeller. Bunlardan almış bulunduysanız geri vermek için cebelleşmeniz gerekebilir (malum bizim ithalatçılar)

Ha şöyle bişey var, SATA II (3Gb) portu değil de SATA III (6Gb) kullanırsanız sorun yaşamıyosunuz bu arada :D

edit 2: Notebook alacaklar da dikkat etsin anakarta tabii. başınız ağrır sonra. Yeni Macbook Pro üretimi bile muhtemelen ertelendi bu yüzden.
Mesaj tarihi:
Ani hız düşüşü yaşanılıyormuş, zamanla ne gibi problemler ortaya çıkar orası bilinmez tabi. Nisan ayının sonlarına doğru tüm ürünler toplanıp yenilerinin piyasaya sürüleceğinden haber verdiler. Bakalım bekliyoruz.
Mesaj tarihi:
6 (sandy) serisi chipsetli notebook veya masaüstü anakartı almayın. anlamı bu işte. i3-i5-i7 destekleyen daha eski (5 serisi) anakartlar var, onlarda sorun yok.
Mesaj tarihi:
geri göndericekler mecbur.yenileriyle değiştirileek ama nisanda çıkacak hatasız olanları.bende sistem toplicaktım,haberi duydum vazgeçtim zaten.monitör aldım şimdilik sadece.kasayıda nisanda toplicam işte.ama kötü oldu bu intel için.
Mesaj tarihi:
ben şu konuyu anlamadım ya.
şimdi tamam intel hatalı üretim olduğunu açıkladı. peki anakart üreticileri de zarar etmiş olmuyor mu? anakarttaki yongaları söküp yenisiyle mi değiştirecekler? o zaman da refurbished olmayacak mı?
Mesaj tarihi:
arkadaşlar hardware konusunda pek bilgili değilim, bilgisayarımda rastgele zamanlarda oluşan kitlenmelerden dolayı bir süredir teknik servise götürüp duruyorum pc yi. bilgisayarı yeni aldım sayılır 2 hafta olmadı daha. onlarda habire oyalıyorlar ama sorunu bulamadık vs. diyorlar.

bunu üzerine bende araştırmaya soruşturmaya başladım ve benim aldığım cihazda da intel 6 serisi chipset mevcutmuş onu öğrendim. bu parçanın sorunlu olduğunu yeni öğreniyorum şimdi.

ne yapmam gerekir ya da ne yapabilirim tavsiye verebilirseniz çok makbule geçer. aldığım yer parçanın arızalı olduğunu bildiği halde bilmemezlikten mi geldi/yada geliyor?
Mesaj tarihi:
6 serisi kartların tamamı garanti kapsamında diye biliyorum, yurtdışında millet yeni seri çıktığı zaman mağazalara gidip eskisine değişim uygulatmayı planladıklarını söylüyolardı. Muhtemelen Intel bunu zorunlu kılmıştır, eğer öyleyse değişim talebini geri çevirmezler. Değiştiremeyiz falan derlerse bi icabına bakılır, yasal zorunlulukları olup olmadığına bakılır falan.
Mesaj tarihi:
hatta buraya yazayım tam olsun.

Sorunlu ASUS anakartlar:

P67 Series
P8P67
P8P67 Deluxe
P8P67 EVO
P8P67 LE
P8P67 PRO
P8P67-M
P8P67-M PRO
Sabertooth P67
Maximus IV Extreme

H67 Series
P8H67-M EVO
P8H67-M PRO/CSM
P8H67-I Deluxe
P8H67-M LE
P8H67-M LX

Q67 Series
P8Q67-M DO/CSM Workstation Motherboard
P8P67 WS Revolution

Desktop
CG8350

Notebook
G73SW
N53SV
---------------------------

Sorunlu MSI anakartlar

MSI Mainboards (Intel© P67)
MSI Mainboards (Intel© H67)

P67A-GD65
H67MA-ED55

P67A-GD55
H67MA-E45

P67A-GD53
H67MS-E43

P67A-C45
H67MS-E33

P67A-C43

P67S-C43

MSI Notebooks (Intel© HM67)

GT680R-008US
Mesaj tarihi:
bu arada ilk başta intel bütün seriyi geri toplama kararı vermişti. üreticiler de uyacaklarını açıklamışlardı. sonra intel bu hatalı serinin satışına izin verdiğini açıklamış sadece belli şartlar altında. daha detaylı yazamıyorum haberin linkini vereyim
haber
  • Yeni Oluştur...