Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

stereo şarkıyı 5.1 'de 5 kolona da yaymak

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

böyle bi problemim var. logitech x-530 5.1 kullanıyorum, fakat winampten açtığım şarkı öndeki 2 kolondan ve wooferdan geliyor sadece. ses kartımın sürücüsüyle birlikte gelen Sonic Focus isimli bir özellik var, bunu açtığımda hepsinden gelmeye başlıyor ama gelen sesin yapısını değiştiriyor, bişeyler yapıyor, saçma sapan bi hale bürünüyor. o yapısını değiştiren şeyleri kapatmak diye birşey de yok.

sonic focus kapalıyken ben bu sesi 5 kolona birden nasıl yayarım?

edit: kolonlar çalışıyor, windows ses ayarlarından sınama yaptığımda hepsinden ses geliyor, ancak şarkı açtığımda 2 kolondan geliyor sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

evet çok benzer durumlar aslında. xp'de hiçbir sorun yoktu hakikaten, vista ve 7'de oluşuyor bu sorunlar niyeyse. şimdi winamp'e başka bir output plug-in'i yükledim, arkadan ses gelmeye başladı ancak o senin linklediğin topicteki arkadaşın sorunundaki gibi arkadaki ses bozuk geliyor. nasıl diyim böyle minijakı yarım takarsın da ses sanki karaoke efekti vermiş gibi gelir ya, arkadaki hoparlorlerden öyle geliyor ses. öndekilerde hiçbir sorun yok.
Sosyal ağlarda paylaş

senin ses kartında nasıl oluyordur bilmiyorum ama benzerdir heralde...
ses kartının audio yönetici programını aç, arka hoparlörlerinin jag ını çıkartıp geri tak ve neydi la bu takdığın sorusunu ön hoparlör yap. programdan denediğinde arkalardan ses gelmeyecek ama gerisinde arkalardan da ön gibi ses gelir
Sosyal ağlarda paylaş

5.1'in modelinden markasından kaynaklı bişey değil ya. ses kartından kaynaklı bişey. aynı ses kartıyla win xp kurduğumda problem olmuyor mesela. bunun sebebi ses kartının sürücüsünün xp'de farklı, vista ve 7'de farklı olması. misal xp'de sürücüyü kurduğumda hiç öyle sonic focus falan tarzı seçenekler yok. direk çatır çatır geliyor ses. ama win 7 için kurduğumda sürücünün programının arabirimi de farklı, içeriği de farklı. bu sonic focus dediğim şey var falan.

bu arada kartı da yazayım, onboard Supreme FXII, SoundMAX sürücüsünü kullanıyorum. bayadır çözemediğim bi sorun bu aslında, resmen 5.1 kullanıp 2.1 faydalanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

x540 ın kumandasına matrix tuşu diye özellik koydular 5.1 destekli olmayan sesleri 5 hoperlorden vermek için. ama 5.1 gibi değil her hoperlorden aynı ses gelir. bu da çok farklı bir ses sunar. saçma sapan dediğin sanırım o olay. sadece direk kumandadan değil de yazılımdan yapılmış hali.

düzgün kalite de 5 hoperlore yaymak için ses kartın iyi olmalı. x48-dq6 anakartının chipset i dts destekliyor ve dts i aktif edip oda doğrulaması yapıyorsun ve orada ses için açı hesaplamasını geniş ayara getiriyorsun (scroll ile) ve düzgün bir şekilde hoperlorlere dağıtım yapıyor. desteksiz sesler 5.1 destekli gibi oluyor. hatta kendinden 5.1 destekli sesleri bile daha düzgün bir hale getiriyor.

ama dediim gibi DTS yoksa ses kartında (dolby bıdı bıdı heralde açılımı) yazılımların yaptığı çok çakma olur. 2. el ucuza bi ses kartı alabilirsin dts destekleyen. windows 7 de direct sound desteği kalkıp sorunlar çıktıından bu yana fiyatlar çok düştü ses kartlarının. xp deki kalite olmuyor kartlarda. ama onboard dan her türlü iyi olur. en azından dts i kullanırsın dediğim gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...