throine Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Böyle olduklarını bilmiyordum şimdi ciddi ciddi almayı düşündüm bu amazon kindle'ı. Tek sıkıntım var o da ebook. Sorun para vermede değil de zaten gayet ucuz basılı kitaba göre de istediğimiz kitabı alabilecek miyiz tr'de olsak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Nook alman daha iyi. Türkiye'de satılan kitapların formatını o destekliyor, Kindle değil. D&R ve İdefix'e bak neler satıldığını görmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Steam oyun satın alma ve oynama üzerine yaptığı kolaylıkla kitleleri kendine çekti. Artık Korsan oyuna yönelmiyorum, yönelesim gelmiyor. Çünkü steam çok kolay. Türkiye'de orjinal oyunu kutu olarak alma olayı internetin hızlanması ile darbe yemişti. Çünkü kolaydı, binbir entrikaya girmiyordun. Yok Aral getirecek mi? Kaç para olacak, kutu kalitesi nedir vs... Steam internetten link bulmadanda kolay artık. Üstelik popülarite var. Popülerlikte önemli bu tip konularda. Millet neden Windows Live Marketplace'ten almıyor oyun? Çünkü yeterli hizmeti, çeşitliliği sunmuyor. Steam community olayı ile steam üzerinden oyun alanı ödüllendiriyor. Oyunların böyle topluca bir yerde güzelcene duruyor. Güzellik önemsiz gibi durabilir ama ben EA Download manager'ı açmıyorum bile, Steam ise 24 saat açık. Müzik piyasasıda Türkiye'de aynı tip bir platforma ihtiyacı var. Öncelikle insanların "almak istediği, arzu objesi" bir platform olması lazım yani "cool" olması lazım aynı zamanda. iTunes buna aday olamaz TR'de, zor ama benzeri bir mp3 yönetim platformu kurulsa olur. Mesela şu Fizzy mi neydi, bir Mp3 play çıkarsın, içinde library olsun. Güzel güzel albüm resimleri, bilgileri, sanatçı röportajları koysun, o platform üzerinden müzik satsın, alırsınız. Eminim ki alırsınız, zamanla oturur, hepimiz kullanırız. Bu olay böyle işliyor artık. Yukarda emusic mi ne linkine baktım, "ülkenizde kullanılamaz" diyor. Gerge'de VPN kullandım demiş. Niye uğrayaşayım VPN'le şimdi? Bitti benim için o site. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Üye olurken sadece. Alıştım ben artık. Ebook'lar da öyle zaten. Torrent programı açmakla aynı, bir zorluk katmıyor. Tek tık sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 GERGE said: Nook alman daha iyi. Türkiye'de satılan kitapların formatını o destekliyor, Kindle değil. D&R ve İdefix'e bak neler satıldığını görmek için. Abi bu nasıl bir fiyatlandırma yahu.ahahah 500sflık kitabın basılısı 15TL ebook hali 13TL. :S Bir tanesi tam kamera şakası basılı hali 21,99TL ebook hali 20,99. Fiyatlandırırken ne çekmişler merak ettim şimdi. Ayrıca kitap sayısı çok az geldi bana Kindle için 550k kitap var, idefixe içinde 1000 tane bile yok. edit: yeni kitap bile değil o 20tl'lik olan yazarı bile ölmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Ama olur mu hiç o 13 lira onların hakkı. Bilgisayarda yazmak ne kadar zor sen biliyon mu elektrik masrafı falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 kaliteli kitabi kokusuyla agirligiyla, guzel bi ev kutuphanesinden alip $ik bir kitap araligiyla birlikte hafif muzik esliginde okuma romantikligi ne kadar guzel olsa da o kitaplarin basilirken cevreye zarari, okunduktan sonra bagislanmayan verilmeyen kitaplarin senelerce durmasi, luzumsuz bi sekilde basimdan lojistige, kitapcidan eve gelene kadar yukselen fiyat e book lari mukemmel bi yenilik yapiyor, ve kesinlikle destekliyorum. su anda kindle veya nook gibi bi reader sahibi olmamanin tek sebebi artik eskisi kadar kitap okuyamiyor(bahane) , ve eink display lere renk reformunun gelmesini bekliyor olusum. bununla birlikte dergi uyelikleri, kitabin basimini beklemek, basim/ceviri hatalarinin tek update de ustesinden gelinmesi, duruma gore exclusive content ler, esasen cevreye bi katkida bulunuyor olusumuz falan guzel seyler. muzik icin ise aynisini soyleyemiyorum maalesef, ni$ muzik hep edinmesi zor oldu, hala da kendime gore basarili bi dijital kutuphane bulamadim alisveris yapacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 GERGE said: Longshanks said: aynen kitaplığımda dursun kalıcı olsun istiyorum. Ağır kitapları taşımak yerine tablet'e ya da netbook'a atıp tüm kitapları okula öyle gitmek istiyor olabilir adam. olabilir abi benim bişey dediğim yok insanların tercihlerine. teknolojiyi değerlendirmek böyle kolaylıklardan faydalanmak güzel. ben tablet alamam param yok kitap alıp okurum seviyorum. kitapların kitaplıkta birikmesi bile ayrı bi keyif veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 throine said: GERGE said: Nook alman daha iyi. Türkiye'de satılan kitapların formatını o destekliyor, Kindle değil. D&R ve İdefix'e bak neler satıldığını görmek için. Abi bu nasıl bir fiyatlandırma yahu.ahahah 500sflık kitabın basılısı 15TL ebook hali 13TL. :S Bir tanesi tam kamera şakası basılı hali 21,99TL ebook hali 20,99. Fiyatlandırırken ne çekmişler merak ettim şimdi. Ayrıca kitap sayısı çok az geldi bana Kindle için 550k kitap var, idefixe içinde 1000 tane bile yok. edit: yeni kitap bile değil o 20tl'lik olan yazarı bile ölmüş. d&r oyle abuk bir fiyatlandirma izliyor, evet. ama idefix'te yari fiyatina cok kitap var. zaten o yuzden "param yok, alamam ebook reader" argumani mantiksiz. 10-15 tane ekitap alsan maliyetini cikariyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Ebook satın almayı anlıyorum da, müzik niye satın alınır orjinal onu anlamıyorum ? Hele hele mp3 olarak netten almak iyice saçma bence , CD olarak almak neyse , koleksiyon yapıyosundur , ses kalitesi daha iyidir falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 ilerde olur da es kaza bişey üretip satarsan ve insanlar onun korsanını kullanırsa anlarsın neden para verilip alındığını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Ne alakası var ? Tüketim alışkanlıkları değişiyor dostum , bununla birlikte para kazanma yöntemleri de değişiyor . 15 yıl öncesine gömülüp herşey öyle olsun isterseniz ,bu iş olmaz. Eğer bir yazılım üretiyorsan , eski usul ver 300 dolar al kullan gibi değil , support ile , kurumsal müşteriler ile , sürekli update ile para kazanıcaksın. Müzik üretiyorsan , herkesin 45 lik almasını bekleyemezsin , olabildiğince CD ni satıcaksın , sponsorluklarla , turnelerle gelirlerini arttırıcaksın . Korsan zararlı olduğu kadar da bilinirliği ve ulaşılabilirliği arttırdığından , dolayısıyla tüketimi arttırdığından , gelişim için faydalıdır . Duygusala girmeyin hemen , sanki çok iyi fikiler , ürünler geliştirdiniz de korsana kurban gitti . Ki gittiyse bile burada önce suç kendi tarafımızda aranmalı , kullananda değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Sanırım hiç duymadınız ondan söylüyorum. Müzikte albüm satarak para kazanılmaz konserlerden para kazanılır. Olması gereken budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 +1 Ben de aynen onu demeye çalışıyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 olmasi gereken? yani sen evinde muzik dinle diye birileri album yapacak, sen de onu bedevaya kullanacaksin? olmasi gereken de bu. boyle olmasi sart. cunku sen oyle uygun goruyorsun? olmasi gereken aldigin hizmetin parasini odemek. sen "calarim agalar ben, beni baglamaz" kafalarindaysan yapabilecegimiz birsey yok. ama dogrusu, ya da olmasi gereken o degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Evet bir yabancı albüme 40 lira vermek yerine 10 lira vermeyi kabul edersen bedavaya çalmış oluyorsun dimi. Çünkü 10 liraya satan yok. Ya şimdi bana müzik endüstrisini falan savunmayın lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Ben albüm başına $3 ile $5 arası veriyorum. Digital dağıtım denen bir şey var. eMusic denen bir şey var. Özellikle modern müzik açısından mükemmel. Postmodernistler, avant-garde, modern progressive gruplar... Geçen Fazıl Say'ın Haremde Binbir Gece'sini aldım oradan, niye gidip korsan alayım? Yine klasik müzik için burası var: http://www.classicalarchives.com/ Burada bulabileceğin şeyleri hiçbir yerde korsan bulamazsın. Eğer satın alıp indirmek istemiyorsan ayda $5'e tüm kayıtlarını sınırsız olarak stream edebilirsin. Aylık ücret vermeden albüm de alabilirsin. Daha da güzeli burada herşeyin midisi de var. Mizik ile biraz ilgiliysen bunun ne kadar iyi bir şey olduğunu anlarsın zaten. Sonra burası var ben aylık para vermek istemiyorum, sadece albüm almak istiyorum diyorsan: http://7digital.com/ İyi bir site yine. Emek değerlidir. Bu forumda bunu kaç kere söyledim hatırlamıyorum. En ironiği de (bunu sana söylemiyorum, üzerine alınma) emeğe en çok değer verenlerin kendileri olduğunu söyleyen sosyalist tayfa, bu söze kesinlikle katılmıyor; onlara para verilmez, korsan iyidir diyor. Ama - tekrar söyleyelim - emek değerlidir! Bu ister bir bilgisayar programı olsun, ister müzik olsun. Para vermek istemiyorsan programlara Linux kullan mesela, Windows kullanarak daha en baştan programların para edeceğini kabul etmiş oluyorsun istemesende. Kapitalist emek kavramı daha farklı ve tamamen doğru bence. Müzik için de durum aynı; adam bestelemiş, sen dinliyorsun. Adam ister satar, ister satmaz. Onun eseri. Sana ne? İstemiyorsan dinleme ya da korsan dinle ama gelip ben haklıyım diye argümanlar kurma. Ben bu söylediğim şeylere tam olarak uyamıyorum, doğru; ama en azından film dışında herşeyi satın alıyorum digital olarak bulabilirsem. Film için de uygun bir sistem bulursam filmlerimi de satın alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Ben demiyorum ki bestelesin bestelesin beleşe dağıtsın. Zaten bu müzisyene kalmış birşey değil ki. Abi benim albümü 20 liradan piyasaya verin deme hakkı yok. Tamamen firmaların elinde bu iş. Müziğe verdiğimiz paranın tamamı müzisyene gitse adam kazanıyo derim ama o kazanmıyoki şirketler kazanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Digital dağıtımda bedelin yarısından fazlası sanatçıya gider. Hatta ebook'larda bu oran %70 en az B&N gibi, Amazon gibi sitelerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 dijitali bilmiyorum da ben bildiğimiz cdler için konuşmuştum. öyleyse ne güzel. ha mesela ben ne müzik indiririm ne de müzik alırım. grooveshark gibi siteleri kullanırım müzik dinlemek için. belirtmiştim sanırım önceki postlarımda bu konudaki. mp3 player kullanan birisi olmadığım için bulaşmıyorum korsan müziğe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Grooveshark'da neredeyse hiçbir şey yok. Popüler şeyler sadece. Youtube desen; hem kalite kötü, hem arşiv küçük. Çok yetersiz geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 e tabi mainstream müzikleri dinlemediğin zaman işkence olabiliyor ama neyseki mainstreamci bir adamım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Çr uıueu ğçhhm iuonyluın Usujhz"eu pupğıçuvmlğış üğ.sşy ihzrzeu, Okulun klavyesi f olmus :S Tekrar... Bu arada ebook satislari paperbackleri gecmis Amazonda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2011 Eger uygun fiyatliysa neden korsana yonelesin ki zaten. Ben senelerdir wow oynuyorum ayda catir catir 12 euro yaziyo. Expansionlar zart zurt felan 2 senede oynamis olsam demek ki 500 euro para verdim bu oyna senelerdir. Simdi guzel ilgimi ceken bisi oldu mu aliyorum. Ps3 te ozellikle acmyorum shoptodan sevdigim oyun cikinca direk aliyorum yok kirilcakmis bilmemne urasmaya deymez. Ama ben genede karsiyim kitabi ole blgisayarda oumaya. Elimde olcak abi kitap bi agirligi olucak hasir husur ses cikarcak. Bitincede goturup kutuphaneme koyucam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar