Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Korsan mp3, torrent filan burada konuşuluyor; bunun yeri de burasıdır bence. Confessions of a Book Pirate Başları okunabilir başladı ama sonra sıktı. Okuyun isterseniz. Korsan bilgisiz sektörün yeni durumu hakkında. "I guess if every book was available in electronic format with no DRM for reasonable prices ($10 max for new/bestseller/omnibus, scaling downwards for popularity and value) it just wouldn’t be worth the time, effort, and risk to find, download..." diyor, zaten öyle ama DRM hariç. O da önemli değil bence, istersen 3-4 saniyede atabiliyorsun DRM'yi. Korsan kitap olayı iyice gereksizleşti bence. E-book'lar ucuz; müzik gibi günde 3 albüm tüketemezsiniz de, bir kitap 3-4 gün ile 2 hafta arası bir vaktimi alabilir benim. Artık sadece e-book olarak satılmayan kitapların korsanlarını ediniyorum. Yayıncılık sektöründe bu işten asıl darbe yiyenler çizgiromancılar. Vertigo'nun eserlerini bilgisayardan okusa bile alıyor insanlar ama DC ya da Marvel için bu pek geçerli değil. 1 tane satılıyorsa 3 tane korsan okunuyordur. Digital aboneliğe geçmeleri lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Bir tane Alman şirketi Türkiye'ye dadandı dikkat edin bence. Marif Uğurlu Hukuk Bürosu ile çalışıyorlar. Son zamanlarda baya bir kişiye ihtarname yollamışlar şu şu albümleri indirdiniz para ödeyin yoksa mahkemeye vericez diye. Daha fazla bilgi için hemen google'da şu keywordlerle aratıyoruz. http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=digiprotect+almanya+korsan&btnG=Ara&aq=f&aqi=&aql=&oq= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Bunu kullanıyorum ben artıkın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 legal dijitalin oturmasına daha çooook var. ilk başta ebook reader masrafı yapmak gerekiyo ki az buz para değil. ona bir alıştırmak lazım ilk. şahsen bütün yazılım dilleriyle ilgili vs. kitapları bi ebook olarak indiririm çeşitli sitelerden fakat yani dünyanın en işkence şeyidir benim için onu bilgisayar ekranından okumak. mümkün olduğunca çabuk karar verir ve gidip onun çıktısını alırım. çizgi romanlarda durum nasıl ama yani çizgi romanın tadı da basılmış şekilde çıkıyo. sandman bulmuştum bir yerden serisini. hiç zevkli değil hiç yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 E-book'da legal dijital oturdu. Çizgiroman'da Marvel denedi ama korkunç aptallık göstererek yeni sayıları aylar sonra koyuyorlardı ve bilgisayara indirmeden internetten okutuyorlardı. Tutmaz tabii. Gerçi ben bakmayalı çok oluyor, belki değişmiştir. Bir bakarım şimdi. Kitap oturdu ama. Çok kitap okuyan herkes farkında ereader'ın 2-3 ayda parasını çıkardığını. $149 Nook, öyle çok pahalı değil. //Marvel Digital'a bakar Hala 6 aydan eski sayı yok. Kullanılmaz. Ebook kitapçıya gitmekten ya da irc sunucularına bağlanmaktan daha kolay. Öyle yaparlarsa tutulur yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 steam'in ceo'sunun korsan oyunlarla ilgili cok guzel bir analizi vardi. "korsan cok daha iyi hizmet sunuyor" gibi birseydi dusununce cok dogru. evinin rahatliginda iki tusa basarak bir oyunu/fimli/cizgiromani edinebiliyorsun, genelde kendi bolgene gelmeden dahi ediniyorsun. ozellikle de cizgiromanlarda, eski sayilari vs herseyi aninda bulabiliyorsun. bir gun bile olsa, niye bekleyesin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 ben şahsen e-book alacağıma gider korsan kitap alırım. monitörden okumak hoş gelmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 e yani işte, cdr sayesinde, bütün dünya cizgiroman takip edebilir bi hale geldi. büyük cizgiroman şirketlerinin hangisi yayıncılık adına böle bi adım attıkı şimdiye kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Steam korsandan daha kolay. Tuttu. Ebook korsandan daha kolay, kredi bilgileri bile girilmiyor, sadece buy diyorsun, okuyucuna iniyor. Ereader'dan da yapabiliyorsun bunu. Tuttu. eMusic de korsandan daha kolay. Ayda 5-6 milyon dolar satış yapıyorlarmış. Tuttu. Kolay erişilebilir şekilde ve uygun fiyatla sunulunca insanlar gerçekten parasızlıktan yapmıyorlarsa korsanı bırakıyorlar. Firmalar da bunu anlamaya başladı. Çizgiromanlar da yakında geçer umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Longshanks said: ben şahsen e-book alacağıma gider korsan kitap alırım. monitörden okumak hoş gelmiyor http://news.cnet.com/i/bto/20091020/nook_front_view.jpg Gerçek kitaptan daha rahat bu. Paperback gibi kalitesiz kitaplardan özellikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 apressde mesela ebooklar 30 dolardan başlıyo yazılımla ilgili olanlar. kim niye versin böyle bir parayı bedavası varken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 GERGE said: Longshanks said: ben şahsen e-book alacağıma gider korsan kitap alırım. monitörden okumak hoş gelmiyor http://news.cnet.com/i/bto/20091020/nook_front_view.jpg Gerçek kitaptan daha rahat bu. Paperback gibi kalitesiz kitaplardan özellikle. kaç para peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 md5 said: apressde mesela ebooklar 30 dolardan başlıyo yazılımla ilgili olanlar. kim niye versin böyle bir parayı bedavası varken Romanlar $3-9 dolar arası. Ayrıca kitabı aylarca kullanacaksam alırım. Emeğe saygı abi. Dynun said: kaç para peki $149 ve dediğim gibi, parasını iki ayda çıkardım ben ucuza okuduğum kitaplarla. 15 kitap fiyatına basılı alırsan. Bir de bir sürü seri roman ilk kitapları bedavaya ya da $1'e veriyor. Dresden gibi ünlü serilerin ilk kitapları bile bazen bedava veriliyor. Daha rahat ve daha ucuz herşeyiyle düşününce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 ben kitaba para vermeyi çok severim. bütün arkadaşlar fotokopiyle derse gelirken ben zengin biçi gibi 50-60-70 lira bayılıp alırım kitabı öyle gelirim. öyle severim yani basılı kitabı. Ama işte ebook dediğinde işin o tadı kaçıyo hemen. he madem iş böyle bari ucuz olsun ki cezbetsin diye düşünürüm ama print versiyonu 45 dolar ebook 30 dolar. 15 dolar için hiç böyle bir işe bulaşmam gider 45 dolara alırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 zımbırtı hoşmuş ama pahalı bi kerede veremem ben o kadar parayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 md5 said: ben kitaba para vermeyi çok severim. bütün arkadaşlar fotokopiyle derse gelirken ben zengin biçi gibi 50-60-70 lira bayılıp alırım kitabı öyle gelirim. öyle severim yani basılı kitabı. Ama işte ebook dediğinde işin o tadı kaçıyo hemen. he madem iş böyle bari ucuz olsun ki cezbetsin diye düşünürüm ama print versiyonu 45 dolar ebook 30 dolar. 15 dolar için hiç böyle bir işe bulaşmam gider 45 dolara alırım aynen kitaplığımda dursun kalıcı olsun istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Para verebilecek durumun varken adamın emeğini gözmezden gelip kitabı çalınca haklı, gidip kitabı alınca piç oluyorsun yani? http://www.all-freeware.com/images/full/61933-logic_matrix_logic_game_games___entertainment_puzzle___word_games.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Longshanks said: aynen kitaplığımda dursun kalıcı olsun istiyorum. Ağır kitapları taşımak yerine tablet'e ya da netbook'a atıp tüm kitapları okula öyle gitmek istiyor olabilir adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 korsan alıyorum dememiş ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 bazen onceki nesillere bakip "yenilige ne kapali insanlarmis onlar da" diyorum da, sorunu onlarda aramam hataymis. siz ne derseniz diyin, kitaplar artik ebook'larda okunacak. buna uzulup bir kosede aglayabilirsiniz, ya da bu yenilige ayak uydurabilirsiniz. secim sizin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 abi konu şu ki; yeniliğe ayak uydurmak zorunda değil kimse. tamamen bir tercih meselesi bu. özellikle bir şey "yeni" diye ayak uyduruluyorsa, bu tercihsizlik oluyor. daha da kötü. gelecek e-kitaplara doğru gidiyor, bu doğru. ama herkes e-kitap okumak istemeyebilir. istemiyor da. ayrıca tersi teoriler de yok değil; misal gazetelerin gelecekte de bu haliyle kalacağına dair. bilinemez tabii. kendi adıma; türkçe yeterince kaynak olsa e-reader alırdım. ama okuduğum şeylerin çoğunun e-kitabı yok. öte yandan duygusal olarak ben de basılı kitap ve ondan oluşan kişisel kütüphanenin yarattığı aurayı çok seviyorum. ev kütüphanelerinin yavaş yavaş yok olacak olması çok kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 E-Reader çooook büyük rahatlık. Aha, bundan var bende de. Her yerde rahat rahat okuyorsun, taşıyorsun kitabını. http://images.gittigidiyor.com/3433/Amazon-Kindle-6-quot-wi-fi-En-Yeni-Versiyon__34330144_0.jpg Keşke Türkçe yayınlar da geçse şu sisteme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
md5 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 GERGE said: Para verebilecek durumun varken adamın emeğini gözmezden gelip kitabı çalınca haklı, gidip kitabı alınca piç oluyorsun yani? ordaki piç kelimesini geyik amaçlı kullandım ayrietten "zengin piçi" olarak kullandım. espri amaçlı yani. diyorum ki kitapları kalıp kalıp kitaplığımda tutmayı basılmış kitaba sahip olmayı seviyorum kaç para olursa olsun. Ebook almamı teşvik edecek şey 45 dolarlık kitabı 30 dolara değil 5 10 dolara bulabilmem olacaktır ama yazılım kitaplarında öyle birşey mevcut olduğunu göremiyorum. Önceki sayfada postumda kitapları ebook olarak indirip gidip bastırıyorum demişim. bunu yapmamın amacı kitapları ekrandan okuyamamam gözlerimi acayip yoruyor ve konsantre olamıyorum ve kitapların iyi olup olmadığına karar veremiyorum. bastırdıktan sonra o kitabın kitaplığımda bulunması gerektiğine inanıyorsam gidip parası neyse verip orjinalini alıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 ekranı gayet iyi gibi ben böyle göz yoran bir şey olacak sanıyordum ama değilmiş. http://www.gizemakkan.com/2011/01/kindle/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2011 O ekran, bildiğin ekranlardan değil çünkü. Ekran anlayışımıza göre ekran bile değil, zaten elektronic paper diyorlar. Gerçek mürekkep gibi neredeyse: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/05/E-ink.png Işık da yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar