Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zekalıyım ama...


Laorx

Öne çıkan mesajlar

Adam soruyor, neden avukat, dpktor bilmem ne olmak istemiyorsun. Sanki avukat dokyor, olunca sonsuz huzur ve mutluluğa kavuşacak insan. O mesleklerin de handikapları daha büyük, daha çok çalışmak, daha özverili olmak, daha büyük sorumlulukları yüklenmek gerekiyor.

Bunlar zaten almancı, adam orda yan gelip yatsa bile işsizlik maaşı var, sigortası var. Herkesde doktor olamayacak avukat olamayacak, zaten gerek yok kimide tamirci olacak, kimi de yerleri süpürecek. Önemli olan kendinle barışık olmak, ne istediğini bulmak.

Bir iki sene çırak kalır sonra bende usta olurum, ayrıca almanyada o tip işlerler uğraşan adamlar gayet iyi para kazanıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar alamancı

iki mesaj üstte bahsedildiği gibi çalışmasa sost-yal yardım alıyor bu adamlar

kaldıki mühendisle ara eleman maaşı arasında çok fark yok (400 € gibi bir fark vardı bundan 3 sene önce) bir de usta tutmak çok pahalıbi iş almanyada oyüzden insanlar kendileri halletmeye çalışıyor boya badana işlerini ehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

Abi vizyon sıfır ya, bi aile nası böyle yetiştirebilir çocuklarını.


Vizyon meselesi değil herkes doktor, avukat vs olamaz. Maharet doktor avukat olamk değil bunun vizyonla alakasıda yok, adamın vizyonu "kapasitesi" kadar zaten, çalışır çırak olur akabinde bende usta olur işime bakarım diyor. Gayetde mantıklı düşünüyor adamlar. Hukuk fakültesi %1-2 lik dilimden öğrenci alıyor gördüğün gibi kapasite meselesi zaten, herkes olamaz avukat, ha avukat olmakda maharet değil , avukat oldum süper oldum gibi bir ilizyon var insanlarda. Yada hakimlik yapmak kolay mı hele türkiyede adamlar delice bir özveri ile binlerce dosya yükü altında ve avrupadaki meslektaşlarının aldığından çok çok daha az maaşla yapıyorlar bu işi.

En azından bir amaçları var ve o yönde çaba sarfediyor çocuklar, avrupada amaleliğin sunduğu sosyal güvence ve şartlar türkiyedeki bir çok meslekden daha iyi, ücretide daha iyi. Ama kafalarda tabi ıyy amele gibi bir ilizyon var. Amaç para kazanmak ise ve işini doğru dürüst yapmak ise birbirlerinden farkı yok işin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlla avukat, doktor, mühendis olsun demedim ben. Kaldı ki bunu tartışmaya bile gerek yok, bahsi geçen meslekler daha iyi, daha kaliteli, daha prestijli meslekler. Amelelikle avukatlığı falan karşılaştırmak bile komik.

Adamların kapasitelerinin farkında olmaları, ilerde prestijli bi meslekleri olmayacaklarını düşünüp "amele olmak istiyorum" demeleri "başarılı" olabilir. Ama olay da bu zaten, çocukların ameleden başka bi şey olamayacaklarını düşünmeleri. Ailelerin çocuklarını bu kapasiteyle yetiştirmeleri. İşe amele olmak isteyerek başlarsan zaten baştan kaybedersin. "Hope for the best and prepare for the worst"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ailelerden gelen vizyon bu evet ama bir yandan Almanya'da alman çocuklar bile kalkıp doktor,mühendis bilmemne olacam demiyorlar.


Sadece gurbetçilerde olan bir şey değil bu.


Almanya'da yüksek öğrenimi yarıda bırakan veya bölüm, uni değiştiren öğrenciler 1/3 gibi bir orana sahip.

Herkes avukat, doktor, mühendis olamiyor burda zaten. Onun yerine pratik agirlikli universiteleri ve meslek egitimleri var.


Sirf gurbetçi aileleri böyle değil.

Ama son zamanlarda Almanya'da türklere karşı yapılan kampanyaların temel nedenlerinden biri çoğunluğa baktığınızda gurbetçi ailelerin çocuklarının daha az eğitime yönelmiş olmaları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

İlla avukat, doktor, mühendis olsun demedim ben. Kaldı ki bunu tartışmaya bile gerek yok, bahsi geçen meslekler daha iyi, daha kaliteli, daha prestijli meslekler. Amelelikle avukatlığı falan karşılaştırmak bile komik.


Katılmıyorum, prestij dediğin şey, daha iyi dediğin şey, daha kaliteli dediğin şey tamamen göreceli. Kişinin beklentileri ile alakalı sen kendine göre yorumluyorsun olayı, bence mühendis avukat vs olmak hiç bir prestiji yok. Bunu deneyimlediğim için çok rahatlıkla söyleyebilirim o işin ilizyonu tamamen. Etiket sizi çekiyor o kadar ama işin içine girince prestijide, zartı zurtuda uçup gidiyor.

Deneyimlere dayanarak yine diyebilirim ki, kişinin kendisine uygun en iyi işi seçmesi kendisi için çok daha yararlı olacaktır. Prestij etiket meh diyip geçiniz.

Amelelik orada biraz farklı, burada elerinde kürek ile şarkı türkü söyleyerek yapılan bir iş değil, işi öğrenir usta olursa ki öğrenirsin çok iyi para kazanılıyor, ve saygınlıklarıda var avrupada o tip işlerin.

Adam haupşule (söylendiği gibi yazdım) okuyor notlar kötü diyor ne yapsın şimdi ? Onun amalelik dediği aslında tam amalelik değil, onların okulları var orda ders alıp sıvacı vs oluyorsunuz, iyi kazanıoyrlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adamların tiplerinde evet cidden bir gariplik var ama zaten herkes denildiği gibi doktor mühendis olmak zorunda değil önemli olan mutlu olmak işini iyi yapıyorsa bir insan iyi kazanıyorsa yaşamını da iyi idare ettirir. Herkes mühendis doktorda ne oluyor bizde allah aşkına ne üretebiliyoruz zeytinyağını şişeleyip marka haline getiremiyoruz herkes doktor mühendis olsa ne olur? Bizde ara eleman sıkıntısı var zaten o hor görülen dandik su cu muslukçu vs elemanların aylık geliri 2 milyarı geçiyor en kötü ihtimal. Madem çok okuyan adam var neden hala bu haldeyiz. Millet hala ego peşinde. Herkes doktor herkes mühendis avukat olan herkes harvard dan mezun latince filan biliyo sanki hey allahım ahah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...