Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsan neden iyilik yapar?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu dünyada bana bir iyilik gelecekse yine bir iyilik yaptığım kişiden, dostumdan gelir. Ne kadar iyilik yaparsam geri dönüşü de öyle olur. Çıkarcılık gibi görünebilir ama gerçek böyle.
Mesaj tarihi:
Yoo kişisel değil gayet burda tartışılabilir.
Soruna tam olarak cevap veremem ama memelilerde toplum kuralları gözlendiğini biliyorum. İşini yapmayana ceza verilmesi vb.
Bu içgüdünün bir sonraki adımı olduğunu düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
e mutlu olmuyomusun iyilik yapınca.
keyifleniyosun işte. bide doru şey iyilik yapmak, ister toplum böle yönlendiriyo de, sosyal baskı herkze destek olmanı isityo de falan filan, sonucta bir cok insanda böle bi istek var işte. fantastik bi durum, süperkahraman hesabı.

tabi froyda sorsan kendini tantmin etmek, daha üstün hissetmek icin falan filan der, uydurur bişiler.
Mesaj tarihi:
kahramanlık duygusuna inanıyorum ben abi, hahaaaaayt diyip kahtamanlık yapma içgüdüsü var insanlarda. mutluluk meselesi değil yanı. bitincede hmppf diyip poz verirme icgüdüsüde var.
Mesaj tarihi:
abi şimdi örümcek adam hırsız durduruyo, süpermen moteor yumrukluyo ama ikiside süper kahraman, demekki skalanın önemi yokmuş.

gif bulanda süperkahraman olabilir.
Mesaj tarihi:
insan karsısındakiyle empati kuruyor, kendini onun yerine koyuyor... acıma gibi duyguların kokeni de bu yanlıs bilmiyorsam. tabii cıkar ilişkisi olmadan yapılan yardımlar icin gecerli bu.
  • Yeni Oluştur...