kermit Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 az önce bahçemdeki onlarca kelebeği kucakladım ve onlarla beraber hoplaya zıplaya iett durağına gittim 7 dk bekledikten sonra 25T geldi ve bindikten sonrası hiçbişiyi hatırlamıyorum. otobüs şoförü iyi bi dayak çekmiş bana bayılmışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 KHaRoN said: balondan da agir oldugu icin balonu arabanin dondugu virajin yonunde ittirecektir. sen araba balondan ağırmı diyosun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 opera kullan abi, o cumleler duzgun gozukuyor o zmn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 opera dedin gerge summon olcak şimdi başımıza iş açtın pff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 acaba aynı şey dünya vs kuşlar içinde geçerlimi? çünkü havada duran aynı zamanda havayı kullanan uçan canlılardan bahsediyoruz onların helikopter veya uçak gibi ittirme mekanizmaları yok bu yüzden bizim algılayamadığımız türden kullanıyorlar havayı yani havada sabitlendiklerini nereden biliyorsun hızlı bi aracın içinde aynı hızla hareket eden itim ve çekim gücü olan bi slkilasyon var mesela bi şişeyi masaya yan yatırıp ucuna bi kağıt parçası koyduğunda nasılki o kağıdı üfleyerek şişeye sokamıyorsan aynı şey gemi içindeki sinek içinde geçerli eğer hareket eden gemi şüper hızlı ve geminin arkası açık değilse sinekte geminin içindeki slkilasyonun bi parçası olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Tam metni yazmaya üşeniyorum da Galileo şöyle eklemiş. Tüm bu olanları dikkatlice gözlemledikten sonra geminin istediğiniz hızda yol almasını sağlayın; yalnızca şu koşulla ki, geminin hızı sabit olsun, yani gemi hızlanmasın ya da yavaşlamasın. Bu durumda yukarıda sözü edilen hareket ve olaylarda (uçan canlıların hareketleri, suyun kovaya damlaması, balıkların yüzmesi vs. kast ediyor) hiçbir değişiklik fark etmeyeceksiniz ve bu olaylardan hiç biri size, geminin hareket halinde mi olduğunu, yoksa durduğunu mu bilmenize olanak vermeyecek:[...] kovadan damlayan suların tümü daha önce olduğu gibi kabın içine düşecektir ve su damlası havada düşmekteyken gemi bir miktar yol almış olsa bile, hiçbir damla su kabının arkasında bir yere damlamayacaktır. Aynı şekilde balıklar için de bir kabın yanından diğer yanına yüzmekle, karşı yöne yüzmek arasında hiçbir zorluk farkı olmayacaktır, hangi yönde olursa olsun yemlerini yine aynı kolaylıkla yakalayacaklardır; nihayet kelebek ve sinekler de her yöne birbirinden farksız bir biçimde uçmalarını sürdüreceklerdir. Bu hayvanların geminin kıç tarafındaki bölmenin önünde biriktiklerini hiçbir zaman göremeyeceğiz; oysa çok hızla giden gemiyi izlemek zorunda olsalardı, bu gerçekleşecekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 yalnzı bahsettiğin şeyin hava sürtünmesine, hareet eden şeyin değdiğği yerlerle initial sütrünmesine, ağırlık merkezine cartına curtuna bin tane şeyle ilgisi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Galileo 15. Februar 1564 in Pisa; † 8. Januar 1642 in Arcetri bei Florenz f=ma 1687 Tüm bu anlatıkların newton kuralı yani Almancan varsa bak http://de.wikipedia.org/wiki/Newtonsche_Gesetze Das erste newtonsche Gesetz wird auch lex prima, oder Trägheitsprinzip genannt. Es wurde als erstes von Galileo Galilei im Jahre 1638 formuliert. Das Trägheitsprinzip macht Aussagen über die Bewegung von physikalischen Körpern in Inertialsystemen bei Abwesenheit von äußeren Kräften: 1638 de Galileo tarafından açıklandı ilk falan filan. Klasık fizik yani çok ahım şahım bişi değil, fizikle hiç aram değildir ama F= ma olayini bilir herkes ^^ ingilizceside varmış Newton's first law is a restatement of the law of inertia which Galileo had already described and Newton gave credit to Galile http://en.wikipedia.org/wiki/Newton%27s_laws_of_motion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 @throine Hava akımları gayet te böceklere olan etki açısından önemli. O yüzden dedim kapalı sistem ve açık sistem farklı diye. Eğer kapalı sistemse(dışarıdan içeriye etki yoksa) dediğin doğru, aynısını söylemişim zaten. Açık sistem olması durumunda da dış etkenler geminin içini etkiliycek. Örnek vermek gerekirse; geminin durduğunu, karşı yönden 20km/s hızla rüzgar estiğini düşünelim. Bir de geminin 20km/s sabit hızla hareket ettiğini, havanın durgun olduğunu düşüelim. Hava akımının yaratacağı etki aynı olmaz mı? Veya hava akımı sineği böceği sürüklemek için yeterli değilmidir? (taş örneğinde muhtemelen bunu göz ardı edebilirsin ama sinek bundan büyük ölçüde etkilenecektir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 sabit hızla gidiyor demek vektöriyel olarak toplamı sıfır demek zaten hava mava dahil yani ivme sıfırı vurgulamak istiyor yazar yani ısrarla^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 abi yeter /summon ardeth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 E iyi de, ivme yok ki? sabit hız demiyor muyuz? sinekler bişi olmamış gibi rahat rahat takılırlar içeride. peki benim başka bi sorum var, şindi arabayla giderken elimi kaldırıyorum ve daireler çiziyorum. Elim geriye giderken daha rahat ve hızlı biçimde gidiyor. Neden? arabanın içindeyim ya hu, o da bana bağlı bir kol. O da içeride. Araba sabit hızda, ee bu kol ileri giderken neden ağırlaşıyor ve geriye giderken hafifleşiyor. Deneyin bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 dünya dönüyor çünkü. ondan. bak araştır görürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 elin eylemsizlik kanununa göre hareket ediyor ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 ama araba sabit hızda? Ve ben içindeyim yani. Nasıl desem, gaza basıyor olsam tamam eylemsizlik derim. Ama sabit hızda rintintin gidiyorum. Elimi hareket ettirmeye başlıyorum bu esnada ve içeriden bakan bir insan için elin yer değiştirme mesafesi aynı. ben anlamadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 şimdi farzet araba her bir saniyede 1 metre gitsin 2. saniyede sen 1 metre daha yer değiştirmiş oluyorsun ve bunu sürekli yapıyorsun sabait hızda,şimdi elini çıkar ve geriye götür zaten bir saniye önceki yerin geride olduğu için yaptığın bu fiilden hoşlanacak ve o da eylemsizliği doğrultusunda 2 vektör gibi davranrak edit:toplanacak geriye daha hızlı gidecek ama sen ileri götürmeye çalışınca onun bir önceki yeri de geri de olunca 2 vektör çıkarılacak ve elin yavaşlayacak....off bu konuyu kafa karıştırmadan nasıl anlatsam bilemedim,fizik içgüdümle ben eylemsizliğin nasıl işlediğini görebiliyorum ama anlatamıyorum şuanda...video bulursam koyucam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 ama demek istediğim şu, içeride ki olan bana ve elime göre zaten elim hareket ettiği kadar, yani arabanın hareketinden bağımsız yol kat ediyor. Eğer ki senin dediğin gibi olsaydı, dünya sonuçta döndüğüne göre ben bu hareketi herhangi bir yerde de yapsam aynı etkiyi görmem lazım. 2000 küsür km'le hareket ediyoruz sonuçta :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Monkey13 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 gemi yeterince hizli degilmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2011 tamam da dünyanın hızı ile senin elini hareket ettirmen vs arabada iken arabanın hızı ve senin elini hareket ettirmn hızı arasında bayağı bir fark var.Yok mu?:) Suark said: ama demek istediğim şu, içeride ki olan bana ve elime göre zaten elim hareket ettiği kadar, yani arabanın hareketinden bağımsız yol kat ediyor. Eğer ki senin dediğin gibi olsaydı, dünya sonuçta döndüğüne göre ben bu hareketi herhangi bir yerde de yapsam aynı etkiyi görmem lazım. 2000 küsür km'le hareket ediyoruz sonuçta :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 tabi var, dünya daha hızlı. O yüzden, dediğin gibi düşünürsek elin yer değiştirmesi daha fazla daha etkili olması gerekmez mi ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valerius Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 öncelikle imdat. ondan sonrası : sabit hız ya da duruyor diye birşeyle kafa karıştırmanıza gerek yok. ikisi de aynı şey; üzerinizde kuvvet yoksa eylemsizsiniz. (Aslında sabit diye birşey pek yok, ne ye göre, nereye göre? dünyanın kendi dönüyo bir sürü eksende, güneş sistemi başka eksenlerde, büyük ihtimal bizim galaksi bile başka bi eksende, bi de genişliyor ooohh hooo) Gemi ve üzerindeki hububat sizden aynı hızla uzaklaşıyorsa hepsine benzer kuvvet "bi ara" uygulanmıştır. Birbirlerinden bağımsız olarak yeni bir kuvvet devreye girmezse eylemsizlikte devam eder. Yani gemideki karpuz sabitken de belli bir hızı varken de aynı yere düşer. Sebebi düştüğü yerin de aynı hareketi yapıyor olması. Newton'un faili çektiği yer çok sonra teknoloji gelişip yeni şeyleri görebilme, ölçebilme yetimizle ortaya çıkıyor. Gemi sizden 10 birim hızla uzaklaşsa, gemide de veledin biri 5 birim hızla koşsa sizden uzak uca doğru, 15 birim hızla uzaklaşan bi velet görürüz ya; aynı muhabbeti ışık hızında giden gemi ve ışık hızında koşan velette uygulayınca olmuyor. Olmayınca denklemleri kontrol ediyorlar, ahanda zaman bizim bildiğimiz gibi deil lan çıkıyor, olaylar gelişiyor. yanlış da anlamış olabilirim tabi, o zaman bi imdatta siz çekin, dogrusunu anlatın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 bu soruyu soran arkadaşın fizik kurallarından bi haber olduğunu var sayıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 soru içerdeki havanın kelebekleri ne derece etkilediği, yani havanın hareketi kelebekleri de ileri itecek kadar etkili bir hareket mi? insanların gemi yüzeyinde kalmalarının sebebi sürtünme. kelebekler ise kanatlarını kullanarak etraflarındaki havaya kıyasla bir hız kazanıyorlar. dolayısıyla havaya kıyasla ileri gidiyorlar ama hava da ileri gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2011 Raze said: aynı muhabbeti ışık hızında giden gemi ve ışık hızında koşan velette uygulayınca olmuyor. Olmayınca denklemleri kontrol ediyorlar, ahanda zaman bizim bildiğimiz gibi deil lan çıkıyor, olaylar gelişiyor. gerçekten göreliliğin böyle mi ortaya çıktığını düşünüyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar