Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genelkurmayda sürpriz hazırlığı

paspatur

Öne çıkan mesajlar

Dediğim gibi dün buluştuk, biraz sohbet ettik. Tabii anlattıkları bir belgeye dayanmıyor, sonuçta duyumdan ibaret. Ama dediğim gibi bu tür bilgileri bu güne kadar hiç yanlış çıkmadığı için o kulakla dinledim.

İlk bilgi şu: Son zamanlarda Türk Silahlı Kuvveleri hakkında dozu giderek artan iddialar ve hakaretler, ordu içinde çok ciddi rahatsızlık yaratıyormuş. Çeşitli rütbelerden subaylar “neden mantıklı ve ikna edici bilgi verilmediğini” soruyorlarmış.

Dostum dedi ki “Silahlı Kuvvetler ilginç bir yapıya sahiptir. Hızlı kararlar alamaz, özellikle kamuoyuna açıklama yapılacağı zaman olayın her tarafı irdelenir, açık kapı bırakılmamaya çalışılır.”

Ben hemen araya girdim “İyi de neredeyse üç yıldır hiçbir konuda ikna edici ve mantıklı bilgi verilmiyor ki, her açıklama bir yenisine ya da düzeltilmeye muhtaç” dedim.
“Doğru” dedi dostum ve sürdürdü: “Zaten sorun burada başlıyor, çünkü orduyu karalayanlar bunu bildikleri için, biri bitmen bir yeni iddia ile saldırıya geçiyor, kafalar karıştırılıyor. Sen bakma askerin psikolojik harbi düşmana karşıdır, bu tür durumlarda psikolojik savaş kurallarını uygulamakta bile zayıf kalırlar.”

Uzun sohbetimiz sonunda anladığım şu ki, Genelkurmay çok kapsamlı bir çalışma yapıyormuş, özellikle ordu hakkında düzenlenen ve sadece kamuoyunun kafasını karıştırmaya yönelik birçok sözde belge saptanmış, bunların nerelerde ve kimler tarafından düzenlediği konusunda ciddi ipuçları bulunmuş.

En önemlisi ordu içindeki ya da çeşitli vesilelerle orduyla ilişki kurmayı başarmış kişilerin hangi eylemler içinde oldukları da saptanmış. Bunlardan bir kaçının ise yakalandığı ve sorguladığı da söyleniyormuş.
Peki ne olacak? Dostumun anlattığına göre yakın bir zamanda Silahlı Kuvvetler, öncelikle yaratılan veya tahrif edilen belgelerin örneklerini ve ordu içine sızmış ve içerden bilgi çalarak, saklayıp ihbar ederek, belge düzenleyerek çalışan bazı kişileri de kamuoyuna açıklayacakmış.
Bütün bunları “duyum” ve hatta “dedikodu” kapsamında sizlerle de paylaşmak istedim.

Can Ataklı / Vatan 27.01.2011

Bilgi ne kadar güvenilirdir bilemem ama TSK 'nın bu tür bir hazırlık içinde olması bana mantıklı geliyor. Özellikle son gelişme olan Teğmenin telefon rehberine numaralar eklendiğin kanıtlanmasının ardından yeni kanıtlarla işler daha da karışabilir.

Merakla izliyorum, görüşlerinizi merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

anayasa yı açıp bakıyoruz 117. madde ne diyor?

said:
Genelkurmay Başkanı, Bakanlar Kurulunun teklifi üzerine, Cumhurbaşkanınca atanır; görev ve yetkileri kanunla düzenlenir. Genelkurmay Başkanı, bu görev ve yetkilerinden dolayı Başbakana karşı sorumludur.

ne demek bu? senin görevin yurdu düşmana karşı korumak ve ülke içinde terörü önlemektir. yani tsk siyasi bir kuruluş değildir ve bu tür maceralara da hiç gerek yok. bir açıklama yapılacaksa eğer bunu yapacak olan kişi de cumhurbaşkanıdır. açıklamayı yapması gereken bir kurum varsa başbakanlıktır ve bu açıklamayı da başbakanlığa yapar yani kendine özgü bir kurummuş gibi çıkıp etrafa sayfa sayfa açıklama yetkisi yok tsk nın.
Sosyal ağlarda paylaş

eger anayasayi motomot savunmak geregine inaniyorsan, yarin tsk heyecan olsun diye darbe yaptiginda ses etmemen gerekir.

ayrica o nasil bir mantik ya ? ahahahahah. belediye baskanliklari icisleri bakanliklarina bagli. onlar aciklama yapmasin. il spor genel mudurlukleri genclik ve spordan sorumlu devlet bakanlarina bagli, onlar da aciklama yapmasin. zaten bunlarin hepsi basbakana bagli, onlar da aciklama yapmasin. bi tek basbakan yapsin aciklama. ucube desin tiksirmak falan desin, cok guzel diyo o.
Sosyal ağlarda paylaş

aramızda hiç kimse et ve balık kurumu nun ülkenin gidişini iyi görmüyoruz diye açıklama yaptığını gördü mü? zaten ikiside aynı şey değil birisi ülkenin yönetimine bilfiil etkisi bulunmuş, darbe geçmişi olan bir devlet kurumu.

açıklamayı cumhurbaşkanı yapar sonuçta komuta onda, ama tsk adına genelkurmay başkanı başbakan a bu konuda görüşlerini bildirebilir ve öneride bulunabilir. olması gereken bu siz olmaması gerekenleri yine tartışın.
Sosyal ağlarda paylaş

et ve balik kurumu ulkenin gidisini iyi gormuyorsa aciklama yapabilir tabi. ama pek cok kisi sallamaz, o yuzden bosuna yapmaz.

ben daha ziyade ulkenin gidisini iyi gormeyen, laikligi kaldiracagiz diyen belediye baskanlari, valiler, kaymakamlar gordum. onlar niye basbakanlarina rapor sunmadilar ?
Sosyal ağlarda paylaş

ilk başta bence tsk ülkeyi nasıl yıprattık diye bir belgesel hazırlasın. 60,71,80,97 darbelerini et balık kurumu yapmadı o örneği o yüzden verdim. daha ülke kurulalı 88 yıl oldu tsk devamlı kendini yıpranmış hissediyor benim anlamadığım gerçekten ortada bir sorunmu var? madem sorun vardı devamlı darbeler yapılmasına rağmen aynı sorunlar neden nüksediyor? ya da belki sorun tsk yönetim kademelerinde gizlidir çünkü hep bir iç sorunlara karşı tetikte olma hali normal bir durum değil.
Sosyal ağlarda paylaş

napolyonn, senin varligin mesela tsk'nin, et ve balik kurumunun, koy ve tarim isleri bakanliginin, milli egitim bakanliginin yiprandiginin gostergesidir.

az once tv8'deydi can atakli, orada dinledim. sadece soylenti bu, onumuzdeki gunlerde gorecez ne oldugunu.

benim anladigim kadariyla o 'yakalanma ve sorgulanma', zaten tsk bunyesinde subay olan kisilere yonelik yapiliyor. onlarin da bilgi sizdirma falan gibi bi temelleri vardir. 'yakalama' hapis anlamina gelmiyodur bence. cok sacma.
Sosyal ağlarda paylaş

tsk yı yıpratma çalışmalarının çok büyük çapta olduğunu düşünmüyorum, çünkü tsk sütten çıkmış ak kaşık değil ne yazık ki. tsk sayesinde ceplerini dolduran yüzlerce insan var, generallerden tut subaylara kadar. tabii böyle insanlar var diye de tsk nın tümü öyledir şöyledir demek de yanlış.
tsk yerini bilsin, işini yapsın, siyasete karışmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

aramızda hiç kimse et ve balık kurumu nun ülkenin gidişini iyi görmüyoruz diye açıklama yaptığını gördü mü? zaten ikiside aynı şey değil birisi ülkenin yönetimine bilfiil etkisi bulunmuş, darbe geçmişi olan bir devlet kurumu.

açıklamayı cumhurbaşkanı yapar sonuçta komuta onda, ama tsk adına genelkurmay başkanı başbakan a bu konuda görüşlerini bildirebilir ve öneride bulunabilir. olması gereken bu siz olmaması gerekenleri yine tartışın.

Sosyal ağlarda paylaş

haberin yada söylentinin doğruluğuna inanmıyorum ben pek. keşke öyle olsa

Napolyonn said:

ne demek bu? senin görevin yurdu düşmana karşı korumak ve ülke içinde terörü önlemektir. yani tsk siyasi bir kuruluş değildir ve bu tür maceralara da hiç gerek yok. bir açıklama yapılacaksa eğer bunu yapacak olan kişi de cumhurbaşkanıdır. açıklamayı yapması gereken bir kurum varsa başbakanlıktır ve bu açıklamayı da başbakanlığa yapar yani kendine özgü bir kurummuş gibi çıkıp etrafa sayfa sayfa açıklama yetkisi yok tsk nın.

he çamur atıcan izi kalıcak. adamlar kalkıp yok öyle bişey aha ispatı diyemeyecek üzerine he mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Napalyoan madde filan yazmışsında ona bakarsan en basit ve hafif ifadeyle vatana ihanetten meclisin yarısının uçurulması gerekiyor?

Her ülkenin yapısı farklı burda sanki avrupa demokrasisi var da ordu siyasete karışmayacakmış sağ iktidarlar *iç etsin ülkeyi anamıza kadar satsınlar ordu birşeye karışmasın. Ama evet karışmamalı da zaten sivil toplum örgütleri ülkeyi ayakta tutmalı ama onlarıda içeri tıkıyorlar. Maaşını cia dan alan denyoların yazılarını okuya okuya munkabız olmuş talaş beyinliler türk askerinin yapısını nerden bilsin. Bir kurumu içinden çıkmış vatan hainleri ile suçlamak ancak böyle insanlara yakışan bir tutumdur yaşamlarını üretim hatası olarak geçirecek defolu mallar türkiyeyi outlete çevirdiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...