Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin den bahseden öğretmene ceza

Otrivine

Öne çıkan mesajlar

Bone said:

Bilim konusunda yanlış önyargılardan birisi, dünyayı gozlemlerden olustugunu bilmiyor olmaktan kaynaklanıyor.
Mesela evrim, dünyayı inceleyip insan aklının alabileceği şekilde açıklamak.
Sen diyorsun bu yalan, curutulmustur.
Neye göre?
Mesela sen o hayvana, o organa, o değişime yok mu diyorsun?
Niye, nihilist misin?
Hayır tamam hataları vardır, varsa düzelir.
Ama toptan reddetmek bilim nedir bilmemektir.

Yanlışsam söyle ardeth.

Mesele bu değil ki,
Mesele insanların bilimi dinleştirmesi. Karşı çıkamıyorsun ya hu bu yeni tür insanlara. 3-5 adamın söylediklerini resmen "gerçek" kabul ediyorlar. Aksi bişi ürettin mi ya cahil ya saçmalıyo oluyosun.
Dolu bunlardan ortalıkta,bide böle caka satıolar sağda solda daha anlamadan bilmeden.
o yüzden diyorum ya bunların "kitabı anca biz anlarız siz dinleyin" telkinine uyan şakirtlerden hiç bir farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Turkceplease said:

abi

Demek istediğim şey,hocanın anlatması gerekip,anlatması engelleniyorsa bu yanlış.Ama anlatması gerekmiyor,müfretında yoksa direk bu konuyu ortada tutuyorsa buda yanlış.Ha bilgi verir geçer ona lafım yok.Ama direk süreki bu konuyu aktarıyorsa çok saçma.Buna işgüzarlık denir.

müfredatta var yok ayrı bir tartışma konusu.

ancak hocaları sadece müfredat öğretmekle kısıtlı görecek kadar dar görüşlü insanların aramızda olduğunu görmek üzücü.

ama mecbur abi,din hocasıda ozaman bir fetullah gülen hayranı olsa,ha babam onun faaliyetlerini anlatsa.iş rayından çıkar abi.müfretada uyulmalı.müfredat yeterlimi hayır
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Aksi bişey üretmiyorsun ama sen, saçmalıyorsun genelde. Bilim dünyasında "üretme"'nin karşılığı biraz farklı. Adam gibi belgelerle, bulgularla, testlerle geleceksin.

Forumda oturduğun yerden üretmeyeceksin, yada dini kitap alıp "bu işte, yazıyor burda" demeyeceksin.

Testlerle geliyorum zaten, tabi burada pek konuşmuyoruz öyle şeyleri ondandır.

İnsanlar senin dediğin gibi, dini olmayan bir kitabı alıp, sorup sorgulamadan, orada ki yazanlar hangi durumlarda gerçekliğini korur anlamadan, onlar nasıl hesaplanmış bilmeden onları doğru kabul ediyorlar. Bunun dinden farkı yok, bilimi dinleştiriyorlar.

Bak sana örnek vereyim, zamanında canlıların nereden geldiğini sorgularken bir fikir atılmış ortaya, can özütü tarzında birşey düşünülmüş. İşte teoriye göre, bu hayat veren şey bu hayatı biçimli kılan şey.
Ulen deniyelim demişler, bir suya peynir bırakıp kapan koymuşlar. Sonra belli bir süre sonra fare bulunmuş kapanda,
o zaman adamlar demiş ki " aa bakın, yaşam özütü+ su + peynir = fare ".

ve insanlar buna inanmışlar,bir süre bu teori kabul görmüş. Neden? işte bu mal insanlar yüzünden,
daha kavramların farkını anlayamamış, hala bu yaşta bu devirde bilim vs din diye bişiyi tartışan, iki kavramıda anlayamamış; hayatında iki kitap okuyup "ben noldum ya çok biliorm" tarzına girmiş, hayatında niye,nasıl diye sorgulamayıp kalem tutmuş herkezin yazdığı toplum tarafından kabul görülmüş herşeyi doğru kabul eden, sömürülmeye hayatı boyunca açık olacak olan mal insanlar yüzünden.
İşte bazı bilim adamlarıda bu malları görüp, britney spears tadında başlıklar açıp dikkat çekip bu insanlardan para kazanmayı zorluyorlar.

South parkın çok güzel bir bölümü vardı bu saçmalıkla alakalı. Da işte biz anlatınca bilmio oluyoruz, bi gün yalandığınız, çoksüper integral alan bi adam çıkıp "arkadaşlar mal mısınız napıyosunuz" dediğinde ayılacak anca bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bilimi bilim adamlarindan ogreniceksin. ne demeye calisiyosun anlasilmiyo gercekten. felsefe olsa, tamam otur kafana gore bisiler uydur ama bilim oldugunda, bilimadaminin dedigine inanmayip kafana gore bisiler uydurursan adnanoktarv2. olursun anca.

bazi bilimadamlarinin daha cok kendi reklamini yaparak para kazanmasi da niye batiyo ki sana? adam yalan yanlis seyler soylemedigi surece ne problemi var?
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamda sen benim söylediğimi destekledin yukarda, saçma sapan, oturduğu yerden bilime "yenilik/değişiklik" getirmeye kalkanları ciddiye almazlar.

Eski fare deneyleri eskide kaldı, bilim kaldığı yerden devam eder, başa dönmüyoruz çok şükür. Şimdi o fare olayıyla gitseler "bas git" derler. Adam akıllı bişey atman gerek ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

@Marty
Batmıyor, sadece öyle bir adamın seviyesini bu şekilde düşürmesini doğru bulmuyor ve eleştiriyorum.

@lathspell
Konu o değil ki,
Bak yine anlatmaya çalışayım.Örnek vereyim.
İnsanlar analogu aynen dijitale çevirip arkasından analog olarak aldığımızda, kaydedilenin aynısının yapılamayacağını söyler. Halbuki külliyen yanlış bu, çatır çatır aynı sesi alabiliyoruz.

E bakıyosun filmlerde "yok plaklar şöyle böyle" geyikleri dönüyor, popüler bilim kulislerinde kulaktan dolma sallıyor gençler.
Sebep? Sebep adamın bi yerden okuduğunu sorgulamaması, bilimi de din haline getirmesi. Dogma değil ki bu arkadaşım, hatalıdır belki, belki 5 milyar insanın göremediğini sen görürsün, belki bambaşka açıdan bakmak gerekir. Ama yok, yukarda ki abi dediyse doğrudur.

Mesela doktorların her dediğni %100 doğru kabul eden bir nesil var resmen. Anlatıyorum ilaçların nasıl bulunduğunu, samplelar üzerinde ki başarı oranlarına göre "evet bu bu tepkiyi veriyor" denildiğini, adam yok bana mısın demiyor. Bilim varya ucunda, o adamlar dediği her şey doğru.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bak sana örnek vereyim, zamanında canlıların nereden geldiğini sorgularken bir fikir atılmış ortaya, can özütü tarzında birşey düşünülmüş. İşte teoriye göre, bu hayat veren şey bu hayatı biçimli kılan şey.
Ulen deniyelim demişler, bir suya peynir bırakıp kapan koymuşlar. Sonra belli bir süre sonra fare bulunmuş kapanda,
o zaman adamlar demiş ki " aa bakın, yaşam özütü+ su + peynir = fare ".

ve insanlar buna inanmışlar,bir süre bu teori kabul görmüş. Neden? işte bu mal insanlar yüzünden,

Burda sana katılmıyorum.

Aptalca dediğin şey o zamanın bilimi.
Sana saçma geliyor çünkü daha fazla yapılan deneylerde, işin farklı olduğu tespit edilmis.
Bilim bu yüzden evrimsel bir olgudur

Kim bilir, bundan üç yüz yıl sonra yaşasan, galaksiler arası seyahat yapamıyor olusumuza da aptalca derdin.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

yanlız fazla önünüde açtınmı,fen bilimlerinde sonra hocalar ' darwine inanmayan dersten çıksın' demeye başlıyor.

olduğu için biliyorum.

fen bilimi dersinde dewine inanmamak ne demek.Yer çekimi kanununa inanmıyorum demek gibi bişii.Coğrafya dersinde dünya tepsi gibi düzdür diyen biriyle nasıl ders işlesin öğretmen
Sosyal ağlarda paylaş

maymun dan değil maymunla ortak atadan geliyorlar diye bir rivayet var tabii ki saçmalık bence çünkü adı üstünde teori daha ispatlanabilmiş bir şey değil ama ateşli ateyistler savunup duruyor gerçekmiş gibi. tüm canlıların zaman içinde evrim geçirip değişime uğradığı da bilinen bir gerçek.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam öyle bir teori var ama sen neye göre ona saçma diyorsun bi de onu sun bize. evet fanatik bir şekilde evrimi yaratıcının yokluğuna kanıt olarak göstermeye çalışan ateistler oldukça mal insanlar. ama evrim teorisi hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan ona saçma demenin ondan az kalır bir yeri var mı?

mesela evrim teorisinin bir model olarak vücuttaki proteinlerin işlevini ve yapısını hesaplayama yaradığını biliyor musunu? mesela evrim modelinin optimizasyon problemlerine kısmen bir çözüm olarak kullanıldığını biliyor musun? evrim modelinin insan vücudundaki bilinmeyen biyokimyasal ve fizyolojik reaksiyon yollarını keşfetmekte ve açıklamakta kullanıldığını biliyor musun? evrim modelinin bu kadar kullanımı varken ona neye göre saçma diyorsun?

ayrıca doğa bilimlerinde de kanıt olmadığını bilmediğini görüyorum bu yazdığından. Doğa bilimlerinde hiç bir teori kanıda ulaşmaz, deney ile sınanır* ve ne kadar kullanışlı* bir model olduğuna göre kabul görür.

*: bu iki durum, yani deney ile sınanma ve kullanışlı olma aslında oldukça karmaşık felsefi alt yapılara sahiptir ama felsefi yön ne olursa olsun kanıt söz konusu değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca evrim karşıtları tarafından yapılan bağnazlık ve yobazlık da evrim fanatiklerinin yaptığından 10 kat daha fazla, bu da reddedilemez bir gerçek. böyle bir konuda gelip de "fen bilimleri öğretmenleri evrime inanmayanları rencide ediyor"demek çok komik oluyor bunu da belirtmek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsenin bilimi dinleştirdiği yok suark her zamanki gibi saçmalıyorsun.
2 gün sonra 3 milyar yıllık bir fino bulsalar seve seve çöpe atarım evrimi sakıncası yok.
Ama şu an canlılığın başlangıcını ve çeşitliliğini açıklayan TEK teori evrim teorisi, ve hiç bir zaman sizin düşündüğünüz anlamda çürümeyecek bu teori. Yanlış bulunur düzeltirler eksik bulunur ekleme yapılır.
Bi de TESTLERLE GELİYORUM demişsin sesli güldüm, tam bir harun yahya minyonusun usta.

said:
İnsanlar senin dediğin gibi, dini olmayan bir kitabı alıp, sorup sorgulamadan, orada ki yazanlar hangi durumlarda gerçekliğini korur anlamadan, onlar nasıl hesaplanmış bilmeden onları doğru kabul ediyorlar. Bunun dinden farkı yok, bilimi dinleştiriyorlar.

Sorgulamamak? Sen hiç anlamamışsın ya. Ezberlemişsin aynı şeyleri saçmalayıp duruyorsun başından beri. Bak koçum bir bilimi yapıyorsan temellerini kabul edersin onun. Biyolojiyle uğraşıp evrimi sorgulamak, kimyacı olup atom var mı yok mu diye sorgulamakla aynı şey. Niye kimse, atomlar kesin yoktur ya belki ufak christina aguleralardan oluşuyordur maddeler demedi?
Çünkü derdiniz din sizin, bilimle zerre alakan yok zaten yazdıklarından belli oluyor.

said:

daha kavramların farkını anlayamamış, hala bu yaşta bu devirde bilim vs din diye bişiyi tartışan, iki kavramıda anlayamamış; hayatında iki kitap okuyup "ben noldum ya çok biliorm" tarzına girmiş, hayatında niye,nasıl diye sorgulamayıp kalem tutmuş herkezin yazdığı toplum tarafından kabul görülmüş herşeyi doğru kabul eden, sömürülmeye hayatı boyunca açık olacak olan mal insanlar yüzünden.
İşte bazı bilim adamlarıda bu malları görüp, britney spears tadında başlıklar açıp dikkat çekip bu insanlardan para kazanmayı zorluyorlar.

kavramların farkını anlayamayan, hatta yazılanları evade edip inatla saçmalayan sensin ki hala teorilerden bahsediyorsun.
kimse evrim teorisine kesin doğrudur demiyor. Evrim doğrudur deniyor. Canlılar basitten karmaşığa gitmiştir. Nokta. Bunun sorgusu suali olmaz. Sence ilk canlının bir deve olma ihtimali var mı? (hoş sen 30 metrelik insanlara inanıyosundur da ben retorik olarak sordum)

İnsanların evrim teorisini böyle savunmasının sebebi SADECE dini inanç yüzünden böyle senin gibi saçma sapan karşı çıkan insanlardan sıkılması.

said:
Aksi bişi ürettin mi ya cahil ya saçmalıyo oluyosun.

Karşı bulgularını bekliyorum. Lütfen saçma fikirlerini değil de evrime karşı ürettiğin somut verilerle gel.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse evrim teorisini fanatik bir şekilde savunmuyor aslında.
Sorsan en basit mekanizmasını bilmez ama termodinamik üstünden evrim çürütür. Bunları big bang teorisine yapmaz ama niyeyse hep evrim teorisi problem =)

Dediğim gibi biri desin ki "usta biz bulduk canlılar mutasyonlarla yeni özellik kazanmaz" veya "doğal seleksiyon yok bak yok" kimsenin hala savunabileceğini sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Otrivine said:

Kimsenin bilimi dinleştirdiği yok suark her zamanki gibi saçmalıyorsun.
2 gün sonra 3 milyar yıllık bir fino bulsalar seve seve çöpe atarım evrimi sakıncası yok.
Ama şu an canlılığın başlangıcını ve çeşitliliğini açıklayan TEK teori evrim teorisi, ve hiç bir zaman sizin düşündüğünüz anlamda çürümeyecek bu teori. Yanlış bulunur düzeltirler eksik bulunur ekleme yapılır.
Bi de TESTLERLE GELİYORUM demişsin sesli güldüm, tam bir harun yahya minyonusun usta.

said:

Sorgulamamak? Sen hiç anlamamışsın ya. Ezberlemişsin aynı şeyleri saçmalayıp duruyorsun başından beri. Bak koçum bir bilimi yapıyorsan temellerini kabul edersin onun. Biyolojiyle uğraşıp evrimi sorgulamak, kimyacı olup atom var mı yok mu diye sorgulamakla aynı şey. Niye kimse, atomlar kesin yoktur ya belki ufak christina aguleralardan oluşuyordur maddeler demedi?
Çünkü derdiniz din sizin, bilimle zerre alakan yok zaten yazdıklarından belli oluyor.

said:

kavramların farkını anlayamayan, hatta yazılanları evade edip inatla saçmalayan sensin ki hala teorilerden bahsediyorsun.
kimse evrim teorisine kesin doğrudur demiyor. Evrim doğrudur deniyor. Canlılar basitten karmaşığa gitmiştir. Nokta. Bunun sorgusu suali olmaz. Sence ilk canlının bir deve olma ihtimali var mı? (hoş sen 30 metrelik insanlara inanıyosundur da ben retorik olarak sordum)

İnsanların evrim teorisini böyle savunmasının sebebi SADECE dini inanç yüzünden böyle senin gibi saçma sapan karşı çıkan insanlardan sıkılması.

said:
Aksi bişi ürettin mi ya cahil ya saçmalıyo oluyosun.

Karşı bulgularını bekliyorum. Lütfen saçma fikirlerini değil de evrime karşı ürettiğin somut verilerle gel.

ah be yetom, ah be yetersizim. Ah be cahilim, ah be okuma özürlü arkadaşım benim.

Evrime karşı olduğumu nerede gördün sen benim?

Yetersizsin yetersiz, başından beri ad hominem yapmanı geçtim, birde okumuyorsun yazdıklarımı.Senin gibi insanlar yüzünden harun yahya gibi insanlar prim yapıyor, ama şimdi sen bunu da anlamayacaksın basmayacak pirinç beynin :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...