Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin den bahseden öğretmene ceza

Otrivine

Öne çıkan mesajlar

Okumadığı bir kitapta açıklanan argumanı tek cümleyle çürüttüğünü sanan birine anlatabilir miyim bilmiyorum ama bi kereliğine deniyorum.
Evrim gerçektir. Period. Evrim der ki canlılar basitten karmaşığa gider.
Bu kadar.
Evrim gerçek olmayabilir demek ilk canlının köpek olduğunu düşünmek kadar komiktir.
Evrim teorisi ise der ki, canlılar basitten karmaşığa gidiyor ama bi sor bakalım nasıl gidiyor. İşte 100 yıldır tartışılan budur aslında, evrimin varlığı yokluğu değil.
Evrim teorisi bir modeldir(bak teorisi model sadece kendisi değil), darwin tarafından ortaya atılmıştır bilimdeki en kuvvetli teorilerden biridir.
Bir gün darwin in ortaya attığı model çürüyebilir(aslında çürümez artık tam olarak, sadece eksik/yanlış bulunur düzeltilir. bu kadar kompleks teoriler öyle çat diye çürümez.)
Bu evrimi geçersiz yapmaz.
Kütleler birbirine çekim uyguluyor----> yerçekimi vardır
Canlılar basitten karmaşığa gidiyor----> evrim vardır.
Olay bu kadar basittir aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

Din bilgileri değişirse bir yanlışlık var demektir. Bilimden gelen bilgiler ise değişmezse bir yanlışlık vardır.

Çocuğa her tezi her teoriyi öğreticeksin ki ona üretip o tezleri çürütme şansı, geliştirme şansı veresin.

Ama bir bilim insanı, bir düşünür. Kendisinden önce düşünmüşleri, kendisinden önceki teorileri bilmezse 0 dan başlar.

Ağaçtan bir elma düşer, yerçekimini buldum ak der :) o yüzden çocuklarımız DOĞRU/YANLIŞ her bilgiyi, her bilimi, her düşünürü ve teorilerini öğretmemiz gerekiyor.

Darwinide öğrenicek, astrolojiyide öğrenecek, metafiziğide öğrenecek. Öğrenecek ki bunlar gerçekten saçmaysa eğer, yada bir yanlışlıkları varsa düzeltebilsin yada tam dersi bu bilimlere, bilgilere öyle katkılar yapacak ki tüm dünya doğruluklarında hem fikir olacak.

Ama öğretmezsen birşey anca altını kuponu doldurmayı öğrenir.
Sosyal ağlarda paylaş

ilkokulda biz de din hocasına sormuştuk, maymundan mı geldik diye; "yok öyle birşey, bi kafese maymunu koyun, yüzyılda geçse bin yılda geçse maymun kalır" demişti. İyi adamdı, düşününce doğruda söylemiş, yanlış yok verilen cevapta.

O yaştaki cocuklarda görülen kötü bir alışkanlık "ne, nasıl, neden?" le başlayan dersi kaynatmaya yönelik sorulardır. Öğretmenlerimize bu durumlarda büyük görev düşüyor, test kitaplarındaki örnek testler çözdürülerek, kitaplardaki konular deftere yazdırılarak bu tür haylaz yumurcakların önüne geçilebilir. Bir süre sonra kendiliğinden körelecektir zaten bu durum, kendi fikirleri olacak, onun nasılda doğru olduğunu medenice tartışacak seviyeye geleceklerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

Din bilgileri değişirse bir yanlışlık var demektir. Bilimden gelen bilgiler ise değişmezse bir yanlışlık vardır.

Çocuğa her tezi her teoriyi öğreticeksin ki ona üretip o tezleri çürütme şansı, geliştirme şansı veresin.

Ama bir bilim insanı, bir düşünür. Kendisinden önce düşünmüşleri, kendisinden önceki teorileri bilmezse 0 dan başlar.

Ağaçtan bir elma düşer, yerçekimini buldum ak der :) o yüzden çocuklarımız DOĞRU/YANLIŞ her bilgiyi, her bilimi, her düşünürü ve teorilerini öğretmemiz gerekiyor.

Darwinide öğrenicek, astrolojiyide öğrenecek, metafiziğide öğrenecek. Öğrenecek ki bunlar gerçekten saçmaysa eğer, yada bir yanlışlıkları varsa düzeltebilsin yada tam dersi bu bilimlere, bilgilere öyle katkılar yapacak ki tüm dünya doğruluklarında hem fikir olacak.

Ama öğretmezsen birşey anca altını kuponu doldurmayı öğrenir.

bu güzel post olmuş
Sosyal ağlarda paylaş

Raze said:

ilkokulda biz de din hocasına sormuştuk, maymundan mı geldik diye; "yok öyle birşey, bi kafese maymunu koyun, yüzyılda geçse bin yılda geçse maymun kalır" demişti. İyi adamdı, düşününce doğruda söylemiş, yanlış yok verilen cevapta.

O yaştaki cocuklarda görülen kötü bir alışkanlık "ne, nasıl, neden?" le başlayan dersi kaynatmaya yönelik sorulardır. Öğretmenlerimize bu durumlarda büyük görev düşüyor, test kitaplarındaki örnek testler çözdürülerek, kitaplardaki konular deftere yazdırılarak bu tür haylaz yumurcakların önüne geçilebilir. Bir süre sonra kendiliğinden körelecektir zaten bu durum, kendi fikirleri olacak, onun nasılda doğru olduğunu medenice tartışacak seviyeye geleceklerdir.

dalga mi geciyosun ciddi misin cozemedim
Sosyal ağlarda paylaş

Otrivine said:

Okumadığı bir kitapta açıklanan argumanı tek cümleyle çürüttüğünü sanan birine anlatabilir miyim bilmiyorum ama bi kereliğine deniyorum.
Evrim gerçektir. Period. Evrim der ki canlılar basitten karmaşığa gider.
Bu kadar.
Evrim gerçek olmayabilir demek ilk canlının köpek olduğunu düşünmek kadar komiktir.
Evrim teorisi ise der ki, canlılar basitten karmaşığa gidiyor ama bi sor bakalım nasıl gidiyor. İşte 100 yıldır tartışılan budur aslında, evrimin varlığı yokluğu değil.
Evrim teorisi bir modeldir(bak teorisi model sadece kendisi değil), darwin tarafından ortaya atılmıştır bilimdeki en kuvvetli teorilerden biridir.
Bir gün darwin in ortaya attığı model çürüyebilir(aslında çürümez artık tam olarak, sadece eksik/yanlış bulunur düzeltilir. bu kadar kompleks teoriler öyle çat diye çürümez.)
Bu evrimi geçersiz yapmaz.
Kütleler birbirine çekim uyguluyor----> yerçekimi vardır
Canlılar basitten karmaşığa gidiyor----> evrim vardır.
Olay bu kadar basittir aslında.

Evet olay o kadar basittir ama insan yobaz olmaya görsün, anlayamaz.
Kütle çekimi kanundur. Kanunla, model arasında farklar vardır hocam.

Bu arada, kitap mevzuunu hakkaten anlamamışsın be kardeş ( gidip tekrar yorumları okuyabilirsin),
neyse konuyu sulandırmanın anlamı , benim de lesserlara laf yetiştirecek vaktim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
O yaştaki cocuklarda görülen kötü bir alışkanlık "ne, nasıl, neden?" le başlayan.....

NALET OLASI GENÇLER DÜŞÜNÜYORLAR!!!

BİZ ONLARA DÜŞÜNMEMELERİNİ EZBERLEMELERİNİ SÖYLEMİŞTİK!!!

kaynatma kısmını geçiniz, ne/nasıl/neden/ sorgulamadan dünya yaşanmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

yanlız fazla önünüde açtınmı,fen bilimlerinde sonra hocalar ' darwine inanmayan dersten çıksın' demeye başlıyor.

olduğu için biliyorum.

YA DARWİN YA ALLAH GENÇLER diyen hoca sayısı kaç taneeee, evrim teorisini düşündü diye imansızlıkla suçlanan insan kaç tane, yapma etme hocam.
Sosyal ağlarda paylaş

bu konu alır gider on sayfa evrim. insanlar evrimi kutsala saldırı olarak gördükçe de kimsenin fikrini bir adım ileri-geri götüremeyiz.

post kasmak için de bereketsiz bi topik, iki paragraf argümanlar gerekiyor en az. hmm. eğlence topiğine gidip orada "ahahah" diye post kasalım.

BİLİM DETECTED
Sosyal ağlarda paylaş

Otrivine said:

Kütle çekimi kanun değildir.
Kütle çekiminin kanunu vardır.
Kütle çekiminin teorisi(teorileri hatta) de vardır.
Daha teori nedir kanun nedir bilmeden atıp tutma ama hoş değil.

WARN: Bilmediğimden soruyorum. valla.

Daha önce hiç çürütülmüş bir kanun oldu mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Kanunlar matematiksel bağıntılardan oluştuğu için teori kadar rahat çürütülmez. Bilmiyorum hiç çürütülen kanun oldu mu açıkçası sadece newton ın hareket kanunlarının her zaman geçerli olmadığını okumuştum bir yerlerde o da pek çürütmek sayılmaz =)
Sosyal ağlarda paylaş

valla newtonunki bile o kadar sağlam değilse diğerlerininkini düşünemiyorum

sonuçta yer çekimine her saniye birebir tanıklık ediyorum, 6 milyar şahit var

o mikroskop altında kim bilir neler çeviriyorlar 6 milyarın tamamı bilse biri çıkıp çürütcek belkide :)

yani demekki kanunla teori arasında çokda bir fark yokmuş yani kesinlik anlamında değilmiş senin söylediğinden anladığım kadarı ile aralarındaki fark arasında matametik gibi daha temel bilgileri barındırması

iyi azarlama milleti bida o zaman kanun bu kanun diye heehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...