Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin den bahseden öğretmene ceza

Otrivine

Öne çıkan mesajlar

Haber

Ders saatinde Darwin’den söz edilmez
Soruşturmayı yürütmekle görevlendirilen muhakkik, 43 mevcutlu sınıftan 9 öğrencinin ifadesine başvurdu. Dokuz öğrencinin altısı şikâyet konularından hiçbirini doğrulamazken biri şikâyetçi velinin çocuğu olan üç öğrenci, öğretmenlerinin Darwin’den söz ettiğini ancak sınıfa İncil getirmediğini söyledi. Buna rağmen soruşturmayı yürüten muhakkik, “Ders saatinde Darwinizmi anlattığı, çocuklara insanların maymundan geldiği iddiası sübuta ermiştir.” diyerek öğretmen Süleyman Biçer’in “kınama” ile cezalandırılmasını istedi.

Böyle bir habere denk geldim bugün, şakaysa komik ciddiyse çok acı.
Bu ülkede hala evrim i dine alternatif gösteren, darwin i peygamber/şeyh sanan bilim nedir nasıl yapılır bilmeyen cahil az zekalı insanlar var, üstüne bu insanlar gelmemeleri gereken yerlere geliyorlar. Kim neye inanıyorsa inansın ama evrim gibi bir gerçeği saklamaya çalışmak nedir anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversitede bioloji okuyup evrimi kabul etmiyorsan(evrime inanmak diye bişey yok zira bilimsel bir fact kendisi, biri inanç değil) dersten atılmayı hakediyorsun.
Yok bu lise de ilkokulda oluyorsa öğretmenin denyoluğudur, onun işi öğretmek.O yaşta çocuğun ne fikri olcak o konuda ki söylediğin inandırıcı değil.
Böyle salak savunma da görmedim kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahaha
ben lise de matematik hocama analitik geometride eğimle ilgili bi soru sorduğumda müfredat dışına çıkıp türevden bahsetmişti derste, hiç uyarı almamıştı kendisi bildiğim kadarıyla.
Allahtan "biz ki dik kenarların kareleri çarpımından hipotenüsü yarattık" diye ayet yok, bizim de başımız yanardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilim evrimi temel aldığından ötürü eğitimini o doğrultuda verir. Yaratılışın bilmimsel hiçbir temeli olmadığı için düzgün eğitim kurumlarında ciddiye alınmaz tabiki. Yani "çocuklara objektif bilgi versin, dindende bahsetsin" denilemez.

Evrim artık teoriden çıkalı çok zaman oluyor ama ülkemizde hala 1900'de, yeni duyrulmuş gibi yaklaşıyorlar konuya.
Sosyal ağlarda paylaş

Evrim gerçek değil bu arada, bir model.
Hoca sınıfta tartışmaya açabilir, bu yanlış değil. ( biz ilkokuldayken yapılmıştı, maymundan mı geldik hocam biz diye sormuştuk, adam güzelce teorinin aslında maymundan geldik demediğini anlatmıştı )

Bir öğrenci sormuştur tahminen o da cevaplamıştır,sonra bulunduğu ile göre öğrenci evine gidip ailesine anlatmıştır. Eğer ailesi diğer görüşü savunuyorsa, arada sorun çıkmıştır e o yaşta ki öğrenci söz konusu olduğu için müfettiş falan göndermişlerdir.
Bu normal bi olay ki, öğretmen olarak dikkatli olmak lazım.
Yani ne bekliyorsun ki, hazır olmayan bir kesime hazır olmadığı bir bilgiyi verirsen tepki alırsın.

Ayrıca, müfredatta olması lazım zaten evrim modelinin. Yaratılış teorileri diye başlık var ya fen bilimlerinde ( lise zamanında ). İşte bir sürü teori var, en son evrime geliyor konu. Var yani müfredatta.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır düzeltilecek bişey yok bence, artık o kadar bariz ki evrim artık burda "teori" kelimesi altında önemsenmemesini facepalm olarak karşılıyorum. O yüzden "evrim teorisi" değil "evrim barizi" olarak anılması gerek.

Suark said:

Yani ne bekliyorsun ki, hazır olmayan bir kesime hazır olmadığı bir bilgiyi verirsen tepki alırsın.

Hiçbir zamanda hazır olmayacak böyle giderse. Çocukların kafalarına bir bilgi ışığı, merak kıvılcımı yarattığın zaman bu konuların üzerine gidiyorlar, yoksa aynı tas aynı hamam devam eder.
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben bilgi verme demiyorum ki, veriyorsan tepkiyi alıcaksın. Biraz cesaret işi öğretmenlik, kolay değil.

Bu arada,
Evrim teorisinde ki teori kelimesi, sadece ses benzeşmesidir.
Evrim bir modeldir arkadaşlar.
Alır kullanırsın, doğruluk payı vardır ve işe yarar.

bilimsel bir modeli hayatın gerçeğiymiş gibi ele almak zaten bilimin kendisine ters, anca popüler bilim insanlarının hareketi :). Laf ola beri gele.

Duruma göre, değişik modeller kullanabilirsin. Seni doğru sonuca götürecek ve durumuna uygunsuzluk göstermeyecek her model makuldur.
Bunu matematikte de yaparsın, diğer bilimlerinde de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...