Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rakı İçme Adabı

Leadman

Öne çıkan mesajlar

Leadman said:

Sanmıyorum. Sadece rakı olaylarında böyle bir olay var ki zaten bir tanesi mesela ev arkadaşım ve evde bile benle rakı içmeyi düşünmüyor adam. Kaş'a dönsek de bir rakı içsem falan planı yapıyor, o derece.

o zaman içince çekilmez bir adam oluyorsun. laf sokayım falan diye bir derdim yok; ama kabul etmen gerekir ki senin durum fazlasıyla ilginç ve aklıma gelen bu ikisi dışında bir açıklama yok.
Sosyal ağlarda paylaş

zorlama kendini rakı içicem diye.

yıllarca tiksindim ben kokusundan, tadından. anason kokusu duyunca midem kalkardı hatta. sonra bi gün, (ki ilk rakı içişimden 6-7 sene falan sonra oluyor ) arkadaşla dertleşirken bi ufak açtırdık. bir anda tüm bulantı, tiksinme vs. kayboldu. şimdi de severek içiyorum, rakıyla kişisel sorunlarım yok.

arkadaş ortamına çağrılmama , ya da daha doğrusu rakı içerken çağrılmama, istenmeme durumuna gelelim. rakı muhabbet ister, tek başına da içersin ama aynı tadı vermez. sen herkesin sindirerek, ağır ağır içtiği yerde fondip yapınca içiş ritmini ( oha terim uydurdum ) bozuyorsun adamların. hele bi de masada bize yazdığın gibi " abi bok gibi tadı öeğk" falan diyorsan, rakı masalarının istenmeyen adamı olman normal.

bi dahaki sefere sen de onlara uymaya çalış, hoşnut değilsen bile bunu dile getirme. suratını ekşitme içerken, yavaş içmeye çalış. illa kafam güzel olsun diye kasma kendini.

bi zaman sonra alışırsın tadına, kokusuna. zorla olacak bişey değil rakıdan hoşlanma durumu yani.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Leadman said:

Sanmıyorum. Sadece rakı olaylarında böyle bir olay var ki zaten bir tanesi mesela ev arkadaşım ve evde bile benle rakı içmeyi düşünmüyor adam. Kaş'a dönsek de bir rakı içsem falan planı yapıyor, o derece.

o zaman içince çekilmez bir adam oluyorsun. laf sokayım falan diye bir derdim yok; ama kabul etmen gerekir ki senin durum fazlasıyla ilginç ve aklıma gelen bu ikisi dışında bir açıklama yok.
Yoo, aralarında sapıtmayan tek kişi ben oluyorum. Hatta bir çoğunu evine bırakmışlığım bile vardır motosikletle. Ya aslında ben de çok kafa yoruyorum buna ve senin söylediklerin çok geliyor aklıma ama düşününce hep iyiye yorumlamaya kastığım için belki de senin söylediklerin doğru olabilir; yani istemiyorlardır belki de... Olabilir tabii...
Sosyal ağlarda paylaş

stimpak said:

zorlama kendini rakı içicem diye.

yıllarca tiksindim ben kokusundan, tadından. anason kokusu duyunca midem kalkardı hatta. sonra bi gün, (ki ilk rakı içişimden 6-7 sene falan sonra oluyor ) arkadaşla dertleşirken bi ufak açtırdık. bir anda tüm bulantı, tiksinme vs. kayboldu. şimdi de severek içiyorum, rakıyla kişisel sorunlarım yok.

arkadaş ortamına çağrılmama , ya da daha doğrusu rakı içerken çağrılmama, istenmeme durumuna gelelim. rakı muhabbet ister, tek başına da içersin ama aynı tadı vermez. sen herkesin sindirerek, ağır ağır içtiği yerde fondip yapınca içiş ritmini ( oha terim uydurdum ) bozuyorsun adamların. hele bi de masada bize yazdığın gibi " abi bok gibi tadı öeğk" falan diyorsan, rakı masalarının istenmeyen adamı olman normal.

bi dahaki sefere sen de onlara uymaya çalış, hoşnut değilsen bile bunu dile getirme. suratını ekşitme içerken, yavaş içmeye çalış. illa kafam güzel olsun diye kasma kendini.

bi zaman sonra alışırsın tadına, kokusuna. zorla olacak bişey değil rakıdan hoşlanma durumu yani.
Yok ben zaten sarhoşluktan cidden keyif almıyorum artık. Gece sabıka kaydı falan demiştim milletin dalga geçtiği olay cidden çok acı bir olaydı benim için, hatta hayatımın en kötü anısı, fiziksel, psikolojik ve maddi olarak çok büyük gideri olan bir olaydı ve hala da acısını çekiyorum aslında; o günden sonra da içmeye yanaşmadım zaten ve o günden sonra tat almıyorum "hiçbir" içkiden.

Yani sadece sormak istemiştim ben. Güzel cevaplar var, fena topic olmadı yine de.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar sayfa ne tartistiniz arkadaş... Problemin nedeni şu

Leadman said:

19 yaşım.

Rakı sevmeyen adam ya türk değildir ya da erkek değildir.

Kebap, meze, pide ve humus yanında rakı içip keyif almamak için uğraşanları anlamiyorum.

Içki içmeyi sarhoş olmak olarak gören ve sarhoş olana kadar içen, "çakırkeyif" olamayan zaten newbiedir
Sosyal ağlarda paylaş

Leadman said:

O değil de direkt sanki alkol cahili bir adammışım gibi de göstermenize ayrıca uyuz oldum. Ben alkol almayı becerebilen ki bu konuda sabıka kaydı bile bulunan biriyim (övünülecek bir şeymiş gibi anlattırdınız, evet), alkol alamama sorunum yok yani, sadece rakı ile ilgili bir soru sordum. Fazla abartıyorsunuz.

Sabıka kaydın varsa alkol almayı becerebilen birisi değilsin demek ki.
Hayır dalga gecmiyorum, özellikle rakı sarhoş olup etrafa saldırıp sabıka kaydı almak için içilmez. Rakı masası görmedigin ve lisede "votka içelim sarhoş olalım" fikrini edindiğin için olabilir...
Her gün rakı içen yaşlı birisine git öğretsin istersen. Adamlar 2-3 bardak içiyor, keyif için içiyor, "aman sarhoş olayım, düşüp bayilayim" diye değil...
Sosyal ağlarda paylaş

Rakı güzel bir içki aynı zamanda yüzlerce yıllık bir kültürdür.
Rakıyı fondip yaparsan zaten sevebilme ihtimalin sıfıra iner ama yanında bir kavun güzel bir ezine peyniri,hafif acı bir ezme ve şalgam ile birlikte yavaş yavaş içersen işte o zaman anlarsın sevip sevmediğini (ki en fakirane meze sofrasıdır)

Rahmetli büyük babam anlatırdı malzemeleri alır rum meyhanesine giderlermiş orada mezeci malzemelerden güzel bir meze hazırlar içki sofrasına öyle oturulurmuş.Hali ile o kültür pek kalmadı ama meze ve muhabbet olayı hala devam eden güzel bir gelenek.

Kısacası yol yakınken geri dön bu tiksintinden,sosyal içicilik +5 puan persuasion +1 toplum tarafından kabul görme her içiş de 20 exp veriyor demedi deme sonra level atlayamazsın balonun hiç patlamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Rakı farklı bir dünya yani erkeklikle falan alakası yok herkesinde içememesi doğal. ne adamlar biliyorum 1 şişe viskiyi devirebiliyor ama 2 duble rakıyı midesi almıyor.

kendimden biliyorum bundan 4-5 yıl önce rakı içemezdim köpek gibi votka içerdim üniye yeni başladığım zamanlar ama rakı içemezdim. rakı masasına otura otura içmeye alıştım şimdi ayda 2-3 kez rakı içerim ama votka nadirleşti. yaşlada alakalı bir durum 19 yaşında bende rakı içemiyordum rakı ilk başta dediğim gibi ayrı bir dünya olgunluk isteyen birşey.

birde rakı balık olayı var ben Karadenizliyim balığa taparım o derece ama rakıyla yiyemiyorum balık mundar oluyor gibi geliyor bana rakı ile ızgara/köfte/kebap şahane gidiyor birde meyve olursa aman sabahlar olmasın

şahsen bende herkesle rakı içmeyi sevmem ayrıca 4-5 kişiden sonra rakı masasının boku çıktığını düşünüyorum.

of bu kadar yazdım canım çekti şu bütler bitsede bi rakı patlatsam fena olmayacak :)
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

herkes rakı profu birader
herkes alkolik
herkes anasonlarla büyümüş
herkes biranın en iyisini içmiş
herkes viskinin en iyisini biliyo
herkes rakı adabında kalite
vay be.
ordakiler toplanınad bi meyhane, pub, bur falan açalım

şarap yok bu listede saygısız
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Leadman said:

O değil de direkt sanki alkol cahili bir adammışım gibi de göstermenize ayrıca uyuz oldum. Ben alkol almayı becerebilen ki bu konuda sabıka kaydı bile bulunan biriyim (övünülecek bir şeymiş gibi anlattırdınız, evet), alkol alamama sorunum yok yani, sadece rakı ile ilgili bir soru sordum. Fazla abartıyorsunuz.

Sabıka kaydın varsa alkol almayı becerebilen birisi değilsin demek ki.
Hayır dalga gecmiyorum, özellikle rakı sarhoş olup etrafa saldırıp sabıka kaydı almak için içilmez. Rakı masası görmedigin ve lisede "votka içelim sarhoş olalım" fikrini edindiğin için olabilir...
Her gün rakı içen yaşlı birisine git öğretsin istersen. Adamlar 2-3 bardak içiyor, keyif için içiyor, "aman sarhoş olayım, düşüp bayilayim" diye değil...
Yani ben anlamıyorum neden hiçbir bok bilmeden insanlar yorum yazıyor. Motosikletle kaza yaptım birader.

Umarım o konuya atlayıp, "zaten alkollü araç mı kullanılırmış" a getirmezsiniz konuyu.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...