Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Not Topiği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Elektronikçiye saygım olur ama bak, yine de önemlidir.

Ama endüstriden tekstile, çevreden otomotive diğer tüm mühendislikler makinecilerin sırtındaki yükü azaltmak maksadıyla yan dal olarak kurulmuşlardır.

Az biraz inşaatçılar da özgün şeyler yapıyorlar, GERİSİ EXCELMÜHENDİSİ
sadsadsadsadasda
Mesaj tarihi:
üretim planlaması, ihtiyaç ve kapasite hesaplaması, iş etüdü, verimlilik vs ile bütün işletmeyi adam ederiz. makineci de üretilen ürünün mukavemetini hesaplar tasarımını yapar :) biz olmasakta ürünü üretir ama seri üretime sokupta kar edemez batar. sonuç sıfır.

yönetim kadrosu bizden oluşur siz üretim mühendisliğinde kalırsınız. sonra da kendinizi abartırsınız. :)
edit:imla
Mesaj tarihi:
Haa bilgisayarcıı unuttum lan.

Evet mühendislik 3 ana başlıkta incelenir.

Makine
-Endüstri
-Çevre
-Tekstil
-Otomotiv
-İnşaat

Elektrik-Elektronik/Elektronik/Elektrik
-Elektronik ve Haberleşme

Bilgisayar
Bunun taklitçisi yok, çakmaları var.
Mesaj tarihi:
yazilimlar sayesinde adam ediyorsunuz ama ehue

biz olmasak hicbisi yapamazsiniz. Similasyon yapiyonuz simulinkte surda burda, exel kullaniyonuz, en cok excel kullaniyonuz zaten, modelle yapiyornuz matlabta.
Mesaj tarihi:
Bilgisayar muhendisligi diye bir sey yok abi. Bilgisayar ve elektrik muhendisligi var. Bir de bilgisayar bilimi var iste. Ayrica insaat da makinanin alt dali evet. Makinayi machine degil mechanical olarak degerlendir.
Mesaj tarihi:
Abi bi makineci fabrikanın tüm planlamasını yapabilir. Daha 2. sınıfta öğetiyorlar zaten üretim sayısı/hatalı parça sayısı/vsvs parametrelerini kullanarak işletme çalışır mı batar mı onu hesaplamayı.

Ha ama demişler ki bu çocukların işi zaten başından aşkın. Ülkede öss'ye girecek de çok genç var. Bunları makinecilerin iş yükünü hafifletecek şekilde yerleştirelim bi yerlere falan. Öyle patlamış gitmiş o dakikada.

/summon dasaaa, gel abi eğlence var.
Mesaj tarihi:
vikipedi said:

endüstri mühendisliği hakkında ilk çalışmalar 1856-1915 yılları arasında yaşayan amerikalı bir abaza olan, makine mühendisi Frederick W. Taylor tarafından bölüme kız çekmek amaçlı yapılmıştır.

...
Mesaj tarihi:
yöneylem de görülen optimizasyon yalanın önde gideni orası öyle. ben erp danışmanlığı yapıyorum ve malzeme ihtiyaç planlaması, kapasite planlamasıi stok yönetimi ve satınalma yazılımlarını geliştiriyorum. işteki ilk günümde okulda gördüğüm yöneylemin yalan olduğunu gördüm.

önceki yazılarımı okursanız zaten meslek öğrenmediğimizi ve kendimizi asıl okul dışında geliştirebileceğimizi söyledim. okul sadece mühendislik eğitimi veriyor. önceki yazılarımı okumadan söylediklerim hakkında atıp tutmayalım. okuduysak dikkatlice yine okuyalım. :)
Mesaj tarihi:
df said:

üretim planlaması, ihtiyaç ve kapasite hesaplaması, iş etüdü, verimlilik vs ile bütün işletmeyi adam ederiz. makineci de üretilen ürünün mukavemetini hesaplar tasarımını yapar :) biz olmasakta ürünü üretir ama seri üretime sokupta kar edemez batar. sonuç sıfır.

yönetim kadrosu bizden oluşur siz üretim mühendisliğinde kalırsınız. sonra da kendinizi abartırsınız. :)
edit:imla
ahahaha yazık ya tüm endüstricileri kandırıyorlar böyle.

yöneticisin olm sen manyak, kralsın ya
Mesaj tarihi:
o değil de 2 büte girdim, ikisi de yıldız. birini geçmişim, diğerinden 27 kişi geçmiş büt sonucunda 40 kişi kalmış. bakalım durum ne olacak. geçeyim de 2. dönem bitsin şu okul plz. sıkıldım lan artık kocaeli'den
  • Yeni Oluştur...