reyou Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 simdi isik hizindan daha hizli bisi yok diyolar bu kesfedilmis en buyuk hiz oldugu icinmi yoksa yeni bisi kesfetme olasiliklari varmi? bide gecenlerde bi discovery videosu izledim iste isik hizinda bi tren dunyanin cevresinde dolasirsa trenin icinde gecen 1 hafta dunyada 100 yila yakin geciyomus, o nasi oluyo hala aklima yatmadi yahu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 boşver abi uzun hikaye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 şimdi abi tren | bu ya dünya da - bu olsun | - ||||||||||||||||||||||||||||||||| olsa tren dünyanın dönüş hızını arttırır bu sayede dünya daha hızlı döner insanlar da daha uzun yaşar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 niye 40 tane tren var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 ciddi saydın mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 hayir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 fani konulara yönelmek lazım yormayın kendinizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Ben ölmeden böyle ışık hızına yakın yolculuğu bulurlarsa ne yapar, ne eder 1000 yıl sonraya giderim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 zevkli olur tabi yil 1011 buyuk selcuklu devletindesin ohhs... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 "kısık hızı ve samanda yolculuk" isimli çocuklara masal kitabında bu selçuklular konusunu işlemiştim ben. senko'ya kaynak göstermeden alıntı yaptığından dolayı uyarı metni yollatacağım! avukatın sizi arayacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 GERGE said: Ben ölmeden böyle ışık hızına yakın yolculuğu bulurlarsa ne yapar, ne eder 1000 yıl sonraya giderim ben. senko said: zevkli olur tabi yil 1011 buyuk selcuklu devletindesin ohhs... http://www.elistmania.com/images/articles/190/Medium/math_fail_picture2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 abi trollemeyin yaw bari link fln verin bunla ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 epey bi başlık var konuyla alakalı. ondan hiç giresimiz yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Ne linki abi. Formülü var işte: http://startswithabang.com/wp-content/uploads/2008/11/time-dilation.gif Lise 3 konusuydu vaktinde. Şimdi Lise 4 olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 abi iste o kadar hizli gidiyorsun ki, ayari kacirion 3011e gelcegine yanlislikla basa donup 1011de duruyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 bak bu fena oldu :D turn the duck not to burn it brooo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 ışık hızının üst lmit olduğu denklemlerle ispat edildiği için üst limittir...Işık hızından daha büyük hızda gittiğini varsayıp işlem yaptığında paradokslar ortaya çıkyıor bu paradkslardan, biri sanki olay zamanda geriye işliyormuş gibi oluyor... [hr] tren konusuna gelince...eğer bir cisim ışık hızına yakın hızlarda hareket ederse..o cismin referansında(onun koordinatından diyeyim) zaman daha yavaş geçer...dünyanın bir hızı var ki bu ışık hızına kıyasla oldukça düşük...tren de ışık hızına yakın veya ışık hızında gidiyor o zaman trende geçen 1 hafta dünyada daha hızlı akıp gitmiştir,bu nedenle 100 yıl...bu özel görelelikle açıklanıyor.."time dilation" zaman genleşmesi p.s.= bu arada ben ışık hızının üst limit olduğunu kabullenmekte zorlananlardanım,bir şekilde inanmak istemiyorum ve tersinin bulunmasını istiyorum çünkü...çok basit gibi geliyor ışığı üst limit düşünmek,kesin bir şeyleri kaçırıyoruz diyorum ama tabi benim dememle olmuyor modern fizik mi büyük ben mi..modern fizik:) reyou said: simdi isik hizindan daha hizli bisi yok diyolar bu kesfedilmis en buyuk hiz oldugu icinmi yoksa yeni bisi kesfetme olasiliklari varmi? bide gecenlerde bi discovery videosu izledim iste isik hizinda bi tren dunyanin cevresinde dolasirsa trenin icinde gecen 1 hafta dunyada 100 yila yakin geciyomus, o nasi oluyo hala aklima yatmadi yahu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Zaten ışık hızına olaşınca formül: http://csblog.lamielle.net/wp-content/uploads/2009/03/divide_by_zero.jpg oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 isik hizinda giden fuzenin ucuna, isik hizinda ates eden taramali taksak nolur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 ışık hızında giden bir füzenin ışık hızında ateş edebildiğini görürsün bence... şey vardı, ben eğer ışık hızında giden bir trendeysem aynaya baktığımda kendimi göremem...çünkü görüntüm ışık hızında.ayna da ışık hıında...görüntü aynaya ulaşmadan ayna ilerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 trenin icinde hepimiz ayni hizdayiz ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 tamam ama senin hızın içinde bulunduğun sistemin hızıdır yani trenin..tren de c(ışık hızı) ile gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 aquila said: isik hizinda giden fuzenin ucuna, isik hizinda ates eden taramali taksak nolur? tütütütütütütü şey var ya hani, yüksek hızlarda fizik değişio falan. yani ışık hızı + ışık hızı olamayabilir. Ya son hız ışık hızı muabbeti aslınad şeyden gelio - sanırsam - işte her kütlenin bi inertiası var, e her kütlenin ulaşabileceği max. hızı var. Kütlesiz bişeyin ulaşabileceği max hız ışık hızı. E ışık zaten kütlesiz (mi ki acep? ) falan filan. Ama tabi yüksek ihtimalle bu kendini doğrulayan şeylerden, yani şöyle olmuştur, ulan ışığın kütlesi yok check e bunun bi hızı var di mi check e kütle arttıkça hız bi yerden sonra artamıo bunu da bulduk check o zaman diyelim ki bişeyin ulaşabileceği max hız ışık hızıdır çünkü anca kütlesiz bişi ona ulaşabilir, o zaman hemen kütle-hız formulünü yapalım win! kesin böle bulmuştur bunnar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Suark said: [ E ışık zaten kütlesiz (mi ki acep? ) falan filan. evet ışık fotonlardan oluşur fotonun da kütlesi yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 zorlandıkları yerde de, ama işte süper hızda fizik değişio denkleme osmanı da ekliorz yok buna mantıksız diyemessin çünkü arkasında 343252521 tane doğrulayan matematiksel gerçek var bis bilim adamıyız herşeyi ispatlamak isteriz ama bişeyi ispatlarken aksiyom kullanırız çünkü aslında ispatladığımız sandığımı şeyler kendi mantık düzlemlerimize oturtabildiğimiz ve doğada çalışan şeyler ki onların hepsini bi "yahu zaten var görmüyomusun" dediğimiz aksiyomlara dayatırız bak mesela 1+1=2 o zaman 2+1=3 deriz, 1+1=2 kabul ederiz yani sonra ama sen bilimle alakasız herhangi bişeyi anlatmaya kastığında ıspatla rererörörre deriz. araya virgül koymadım ki anlamayın heheheheeheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar