xaty Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Az önce haberlerde böyle bir şeye rastladım. Pek ilgimi çekmezler genelde ama Tübitak'ın da lafı geçince biraz merak ettim. Yakıt tasarrufu sağladığı söylenmiş. Duyan, bilen, fikri olan var mı? http://www.nanoborx.com http://www.milliyet.com.tr/tubitak-tan-benzin-fiyatlarina-elmas-ve-bor-cozumu/ekonomi/sondakika/16.01.2011/1339957/default.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Selam, Ben motor silk koydum yağ değişimi sonrası. Motorun sesi azaldı gibi. Tüketim de azıcık düştü. Ama bendeki yağ katkısı. Sürtünmeyi azaltarak motorun iç kayıplarını azalttığını belirtiyordu ürün. Bunlar gibi yakıt katkısı değil yani. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 motor silk bende de i$e yarami$ti. sonra bor power i gordum, o daha bi i$e yarayabilir gibi geldi. 15000km de 1 kutu dokuyosun. motorsilk 50000km diyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Ben bu tarz bi yarari oldugunu dusunmuyorum acikcasi, en azindan %20 lere varan falan denecek seviye de degildir o kesin. bi kimya muhendisinden de detayli calisma prensibini dinlemeden de soyle calisiyor boyle calisiyor seklindeki kullanici yorumlarina da inanmayi guc buluyorum. bence direk placebo etkisi. birde gercekci olup esas etkisini(%5? hadi %10?) hesaplayip yakit tasarrufuyla bu zimbirtinin maliyetini karsilastirsak zararda bile cikariz muhtemelen. tabi bunlar tamamen kendi kisisel gorusum bi yere dayandirdigim yok, butun bunlari yazanin farkli istasyondan yakit aldiginda motor sesi ve tork bandinda degisiklik oldugunu iddia eden biri yazdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Selam, Ben de kullanmayı düşünmüyordum. Kuzenim Kocaeli Kimya'da okuyor. Bor katkısını test etmişler ve bana olumlu sonuçlarından bahsetti. İkna etti ve denedim. 5,5-5,7 lt/100km olan ortalamam aynı yoğunlukta 5,2-5,5 lt/100km şeklinde değişiyor. Motor sesi biraz azaldı gibi geliyor ama bu ürünün psikolojik etkisi de olabilir :) 50bin km ürün ömrü süresince bana ortalama 0,1 lt/100km katkı sağladığını düşünsek; 50.000km x 0,1 lt/100km = 50 lt motorin anlamına gelir. 50 lt x 3,37 TL/lt = 168,50 TL'lik bir tasarruf. Zaten ürünü 55-60 TL gibi bir fiyata almıştım. Ayrıca bana söylenen aşınma azaldığı için yağ kalitesinin yükseldiği yönündeydi. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 bor olayının ben pek bi farkını görmedim, babam benim arabayı aldığında koyduruyo. o inanmış baya müthiş bişey olduğuna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Yakıt tasarrufundan ziyade motorun ömrünü uzattığı için kullanılabilir o katkılar ama insanın içinde hep ulan kekleniyormuyum sorusubir kenarda duruyor kullanırken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 100k devirmi$ motora koyun abi. i$e yaradigini anliyosunuz. yag yaki$i azaltiyo, sesi azaltiyo vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Selam, 70bin km'i geçti benim motor şu anda :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Oha para, yeni renault mu geçti o kmyi? Naptın sen ya? Her hafta abanta mı gidiyosunuz nedir? =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Motorun ömrünü uzattığına da inanmıyorum ben. Hiçbir aracın servis kitabında hiçbir katkıdan falan bahsedilmiyor sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2011 Selam, Kitapçık belirli bir standart gözetilerek hazırlanıyor sonuçta. Bor katkısı kullan dese bile bölgesel marka ve ürün farklılıkları olacaktır. Bundan dolayı yazmamaları gayet normal. Boya koruma için de oldukça kısıtlı bilgi var ama Sonax'ın yığınla bu konu için ürünü var. Kullanmayacak mıyız şimdi? Mayıs ayında 42bin km'de almıştım aracı. Normal yani :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2011 Boya ayrı bişey. Motorda sürtünen aşınan ve ısınan parçalar var, adamlar ne dediyse onun dışına çıkmamak lazım BENCE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2011 Selam, Açıkcası işim gereği sanayinin içinde olduğum için kimyasalların nelere kâdir olduğunu gördüğümden dolayı ürün beni ikna edince ben de motor yağına kattım :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar