Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nano BorX

xaty

Öne çıkan mesajlar

Az önce haberlerde böyle bir şeye rastladım. Pek ilgimi çekmezler genelde ama Tübitak'ın da lafı geçince biraz merak ettim. Yakıt tasarrufu sağladığı söylenmiş. Duyan, bilen, fikri olan var mı?

http://www.nanoborx.com

http://www.milliyet.com.tr/tubitak-tan-benzin-fiyatlarina-elmas-ve-bor-cozumu/ekonomi/sondakika/16.01.2011/1339957/default.htm
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu tarz bi yarari oldugunu dusunmuyorum acikcasi, en azindan %20 lere varan falan denecek seviye de degildir o kesin.

bi kimya muhendisinden de detayli calisma prensibini dinlemeden de soyle calisiyor boyle calisiyor seklindeki kullanici yorumlarina da inanmayi guc buluyorum. bence direk placebo etkisi.

birde gercekci olup esas etkisini(%5? hadi %10?) hesaplayip yakit tasarrufuyla bu zimbirtinin maliyetini karsilastirsak zararda bile cikariz muhtemelen.

tabi bunlar tamamen kendi kisisel gorusum bi yere dayandirdigim yok, butun bunlari yazanin farkli istasyondan yakit aldiginda motor sesi ve tork bandinda degisiklik oldugunu iddia eden biri yazdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben de kullanmayı düşünmüyordum. Kuzenim Kocaeli Kimya'da okuyor. Bor katkısını test etmişler ve bana olumlu sonuçlarından bahsetti. İkna etti ve denedim. 5,5-5,7 lt/100km olan ortalamam aynı yoğunlukta 5,2-5,5 lt/100km şeklinde değişiyor. Motor sesi biraz azaldı gibi geliyor ama bu ürünün psikolojik etkisi de olabilir :)

50bin km ürün ömrü süresince bana ortalama 0,1 lt/100km katkı sağladığını düşünsek;

50.000km x 0,1 lt/100km = 50 lt motorin anlamına gelir.
50 lt x 3,37 TL/lt = 168,50 TL'lik bir tasarruf.
Zaten ürünü 55-60 TL gibi bir fiyata almıştım.

Ayrıca bana söylenen aşınma azaldığı için yağ kalitesinin yükseldiği yönündeydi.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kitapçık belirli bir standart gözetilerek hazırlanıyor sonuçta. Bor katkısı kullan dese bile bölgesel marka ve ürün farklılıkları olacaktır. Bundan dolayı yazmamaları gayet normal.

Boya koruma için de oldukça kısıtlı bilgi var ama Sonax'ın yığınla bu konu için ürünü var. Kullanmayacak mıyız şimdi?

Mayıs ayında 42bin km'de almıştım aracı. Normal yani :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...