Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Admin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 wastyrx said: Şimdi 18 yaşını doldurmuş adam beline tabancasını koyup gezebilicek ama 24 yaşını geçmemiş insan içki içemeyecek? Adamlar haklı tabi iç iç sonra sarıl belindeki silaha ilk tartışmada vur önündekini falan.. Halbüsü içmezse beline sarılır en fazla topuğundan falan vurur diğ mi? olay uo gibi iste. yeni yetme scripter bilader katana'nin hizini artirip buyuculerin freeze time'ini ayni birakinca forumda mageler ezilir hep. sad story
Trias Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 şöyle bir düşündüm ben de 24 yaşında olsam ve sevdiğim bir şeyi yasaklasalar aynı tepkiyi verirdim. Ayrıca yasak 24 değil hala 18. alkol etkisi
Goarth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Trias said: şöyle bir düşündüm ben de 24 yaşında olsam ve sevdiğim bir şeyi yasaklasalar aynı tepkiyi verirdim. Ayrıca yasak 24 değil hala 18. alkol etkisi 18 satın alma sınırı ama bir konser,davet,spor etkinliğine 24 yaşından küçüklerin katılma olasığı olursa o zaman içki servisi yasak ayrıca bu kararlar keyfi olup,net bir sınırlama koymuyor.. Sen olaya 25inden sonra katılmışsındır saygım sonsuz fikrine ama amerika örneklerine şöyle bir noktadan yaklaşmak istiyorum: Amerika gelişmiş bir ülkedir ama baktığımız zaman kanunlarımızı örnek alabileceğimiz kadar gelişmiş kabul edip oradan kanun almamışızdır.
Turkceplease Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 said: AVRUPADA ALKOL KULLANIMI HALK SAĞLIĞI BAKIŞ AÇISIYLA Avrupa Komisyonu için Rapor Peter Anderson ve Ben Baumberg Alkol Araştırmaları Enstitüsü, İngiltere Haziran2006 Ticari iletişimler için Avrupa genelinde bir oynama alanı düzeyi belirlenmelidir. Bu halen var olan kanunlar üzerine inşa edilmeli, artan ve uzun süreli şekilde TV ve sinemalarda reklâm yasaklarının olması, sponsorluğun yasaklanması, mesajların ve imajların sınırlandırılması ve sadece bunlardan ürünlerin kalitesine ilişkin olanların kalması gibi önlemler uygulanmalıdır. Kentsel planlama, toplum stratejileri, ruhsatlandırma mevzuatı ve sınırlandırmaları, ulaşım politikaları ve içki içme ile etrafındaki çevrenin düzenlenmesi gibi önlemler, başlıca yerel sakinler için alkol zehirlenmesinden kaynaklanan olumsuz etkileri en aza indirmek için çalışmalıdırlar. Uygun önlemler, alkol satışı ve ruhsatlandırılması ile kanunlar uygulanmaya konmalı ve yüksek düzeyde zarar veren yerler hedeflenmelidir. Sivil ve siyasi gruplar arasında alkol karşıtı önlemlerinin desteklenmesi, farkındalığı artırıcı kampanyalar ve girişimler aracılığıyla özendirilmelidir Erken yaşlardan başlayan kapsamlı eğitim programları, alkol kullanımının sağlık, aile ve toplum üzerine zararlı sonuçları konusunda genç insanları bilgilendirmek üzere uygulanmalıdır, bunların yanı sıra korunma ve zararın en aza indirilmesi hususunda etkili önlemler alınmalıdır. Belirli bir yaşın altındakilere alkollü ürünlerin satışı ulusal ve yerel kanunlarla yasaklanmalı veya en yüksek yaş olan 18 yaş desteklenmelidir. Perakende satış yapılan yerlerin değerlendirilmesinde satış günleri, saatleri, yerleri, sayıları ve yoğunlukları dikkate alınmalı, ancak bunlar kuralları gevşetmemeli, bu kuralların etkisi ve kuvveti konusunda analizler yapılmalıdır. avrupalı uzmaanlar şeriat istiyormuş 2006 da meğersek. http://ec.europa.eu/health-eu/doc/alcoholineu_sum_tr_en.pdf
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 herkesin yazabileceği bir raporu ciddiye alıp burada "avrupa alkolu engellemeye çalışıyor" demek... 2 kişi yazmış raporu, biri LSE PHd öğrencisi. Buna bakarak BÜTÜN AVÖPA YASAHLÖYÖR.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 abi avrupa alkolü engellemeye çalışıyor diyenleri ingiltere'ye kısa bir tatile davet ediyorum.
Dartanian Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 Arkadaş portekizde her yerde bira satışı varmış kantinlerde vs.Ayrıca metroda falan bile serbestmiş içmek. ÖVRÖPÖ BÖRÖYÖ YÖSÖKLÖYÖR
gecko Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2011 SeaGle said: Yasak saçma ama siz cidden 23 yaşındayım alkol alamayacak mıyım böhü diye üzülmüyorsunuz umarım sigara 18 yaşından aşağı alınmıyor güya alkol de öyle olacak yasada yazacak, o kadar. 24 yaşından küçüksen satamam diyen adamdan ben alkol almam zaten ama devlet işi sıkıştırıp sürekli kontrol ederse eyvah eyvah o zaman
Öne çıkan mesajlar