Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Albüm #5

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
idef mi?

2km range'i olan sniper'la ya da üzernde binbir zımbırtısı olan baskın silahıyla çektirmek varken o resmi mi çektin? tüü sana
mankenlerle de çekilebilirdin aslında

bugün ben de idef'deydim de baretta standında uzun namlulular güzeldi baya, bi de belçikalı bi firmanın standı da iyiydi.

ama fuarı çok tutmadım açıkçası, askerler polisler silahlarla oynamaya gitmiş. cam kafesteki silah başında 3-5 adam elinde telefonla sana alıyımmı muhabbeti yapıo, bazı standlar direk arap ülkelerini hedeflemiş, bazıları gövde gösterisi yapıyor ama bi numarası yok vs.vs. en güzel salon tei-ge-tai-aselsan salonuydu

edit: bu arada bi sürü silah firması vardı, hepsi silahlarını getirmişler dizmişler. bazısı acayip dandik duruyor cidden. onunla işe çıkan biri moralman düşer. bazısında da namluyu sürünce insan kaslanıp boyu uzuyormuş hissine kapılıyor, dürbününden bakarken, laserini falan ayarlarken acayip hisler veriyor.

kktc de çok dandikti, açmasalarmış hiç. tam karşılarında kore vardı, onların kızları bile gölgede bırakıodu kktc'yi
Mesaj tarihi:
evt idef
en çok fuar alanında sağ üst koşede kalan koreli kızı beyendim
fotoğraf çektircektim geri dönüp soramadım
isuzu mu bişey vardı onun hostesi iyidi
mkek de görevli mi ziyaretçi mi olduğunu anlayamdığım kız güzeldi
fuar bitince kapıdan çıkan bütün kızlar güzeldi

bir de tesla bobini şeklinde gözetleme sistemi kuran asker amcalar vardı onla fotomuz var
gayet sıcakkanlı

ingilizce kasmak için birebir fuar
yalnız savunma sanayi çok çeşitli, çok falza ürün var, silah var diye gittik
silah olarak tabanca dışında fazla çeşit yoktu
azerilerin bozuka şeklindeki keskin nişancısı iyiydi
öle yani

bir de mkek nasıldı sence, geri dönüş alalım
ikram dışında çok takılmadık
Mesaj tarihi:
nomsaR said:

Atatürk'ü putlaştırıp, körü körüne ezbere savunmak zaten itici orası ayrı. Fakat ülkemizde bunu yapan çok çok az.

Nasıl yok şaka mı? Diyorum ya vatan sevgisini, ilericiliği vs bir şekilde Atatürke bağlamadığım durumda "adam gibi adam" klasmanına giremiyorsam zaten bunu yapan insanlar vardır. Dinden çok farkı yok ne kadar iyi bir insan olursan ol Allah'a inanmazsan cehennemde yanman kesindir bunun tıpa tıp aynısını bir iki sayfa önce bu konuda yaşadık daha fazla söylenecek bir şey yok.

nomsaR said:

Ortalık militan, bölücü örgüt, bağnazlar grubu gibi illetlerin aşırı ve baskıcı propagandaları ile doluyken ve bunlara "fiili" olarak hiçbir müdehaleniz yokken, burada sanal bir ortamda elinde Atatürk bıdı bıdılı pankartı olan bir adam görüp, Atatürk'ü sembol olarak kullanmak öö falan muhabbeti sonrasında gidip benzin 4.5 lira olmuş diye konu açıyorsanız kendinizle çelişiyorsunuz demektir.

fiili müdahale ne demek yahu? Fikir belirtiyorum dediğin örgütlere karşıda bu tarz hareketlere karşı da. çelişki neresinde bunun?
Mesaj tarihi:
atatürk iyidir, ama önünüze bakın ilerleyin diyen 80 sene önce yaşamış birine tapmak da ters geliyor bana.
okuyun anlayın özümseyin geçin, büyütücek bişey yok.
Mesaj tarihi:
Ya patiler. Biriniz söylemişti ama bu kadar mı oyun oynuyorsunuz da reseptörleriniz kapanmış? Kim tapıyor yavrular Atatürk'e? Özgün oluyn, kendi fikriniz olsun. Delinin biri kuyuya taş atıyor, kırk akıllı o taşı çıkartmaya çalışıyor hesabı. Atatürk'e tapan yok Türkiye'de...

Ama ne var biliyor musunuz?

Said-i Nursi'ye tapan var...
Feto'ya tapan var...
Menzil Şeyhi'ne tapan var...
Aha, orada işte heykeli yıkma sebepleri olan bilmem kim hazretlerine tapan var...
Anadolu'nun dört bir yanında ne kadar filanca hazretleri türbesi, mezarı, rivayete göre orada yattığı söylenen kişi varsa işte o filanca hazretlerine tapan(saygı-sevgi değil, tapıyor adamlar, doğrudan dilek diliyorlar, dua ediyorlar yardım etsin diye, bunları görmeyin siz ondan sonra bir pankarttan benim üzerimden önce benim kişiliğimi tahlil edin, sonra Atatürk'e saydırın. Yok lan öyle yağma. Benim geçtiğim yollardan geçin önce.)adamlara yapın siz bu puta tapma muhabbetini. Bakalım ağız-göz-burun kalıyor mu suratınızda?

Ciddi olun biraz. Hayat sadece o oynadığınız oyunlardan ibaret değil. Bir insanı harcamak çok kolay. Bakın işte bunun örneklerini Silivri'de, Hasdal'da görüyorsunuz. Memleketin anlı-şanlı yazarları, komutanları, PKK'nın anasını belleyen subayları-astsubayları nasıl harcanıyor? Kolaycılığa kaçmayın. Kafa yorun biraz. Filanca böyle dedi, heh tamam o zaman doğrudur, hadi ben de onu doğru kabul edeyim. Ne lan bu?

Hee, bir yerlerden Mithat çıkar şimdi, "senin dediklerini insanlara dayatamazsın" falan der. Yok kardeşim öyle bir şey, benim dediklerimi de doğru kabul etmeyin. Araştırın, öğrenin, okuyun. Fikriniz olsun ve oluşsun. Ama yok...Oradan elemanın biri diyor ki, "vay putlaştırdınız Atatürk'ü.", ondan sonra önüne gelen aynı terminolojiyi kullanıyor. Yok oğlum, bu memlekette en çok eziyeti çeken bizleriz, Atatürkçüeriz, her dönem bizim üzerimizden geçtiler silindir gibi. Atatürk'ü putlaştıranlar kim? Aha, Kenan Evrenler... Bakın bakalım en çok Atatürk heykeli cumhuriyet tarihinde ne zaman yapılıp dikilmiş. Cin gibi çocuklarsınız, araştırın bulursunuz.

Ulan yazmayayım, cevap vermeyeyim diyorum, saçmaladıkça saçmalıyorsunuz.
Mesaj tarihi:
çetin abi bişey diyeyim mi, hani diyorsun ya fetoya nursiye tapan var diye, ona sorunca da tıpatıp senin dediğin şeyleri söylüyor.

kemal dinine tapıyorlar heykeller var her şehirde putlar var diyor adamlar.

tek bir lideri kendi kişiliğinin önüne koyan her grubun sorunu bu.
Mesaj tarihi:
ahmedinejad, onlar öyle desinler, zaten ellerinde ki en büyük argüman bu. Baştan beri ATATÜRK'ü dinin karşıtı gibi gösteren ve cahil Anadolu köylüsünü daha da yobazlaştıran hep bu argüman.

Desinler, önemli değil, yeter ki sen ne diyorsun, sen ne düşünüyorsun? Bu önemli. Yoksa onlar her şeyi diyecek, diyorlar zaten.

Bunlar düne kadar her Cuma ottan boktan sebeple Beyazıt'ta toplanır türbana özgürlük diye bağırırlardı. Ne oldu şimdi? Al bir tane Akit gazetesi veya Yeni Şafak gazetesi...Oku bu gazeteleri, sanırsın ki ülkeyi 9 senedir FAŞİST ve hem de KEMALİST bir dikta yönetiyor. Sanki bu ülkeyi 9 senedir AKP yönetmiyor. Hala daha vıcık vıcık din sömürüsü, hala daha vıcık vıcık türban edebiyatı...Bunların bildiği başka hiçbir şey yok...Bir de yemeyi çok hem de çok iyi biliyorlar Allah için. Kendilerinden önce ki hiçbir iktidarın beceremediği kadar iyi becerdiler bu yeme işini, çok da güzel paylaştılar kendi aralarında, paylaşmaya da devam ediyorlar. Ama oylarını aldıkları Anadolu köylüsü hala yarı aç-yarı tok, hala ektiği tarlada kalıyor çünkü toplasa, satmaya kalksa emeğine yazık ama hala varsa yoksa Atatürk düşmanlığı. Çünkü öyle öğretmişler, demişler ki Atatürk camileri yıktı, demişler ki Atatürk Kur-an'ları yaktı, demişler ki Atatürk deccaldi, demişler ki Atatürk aslında Hristiyandı...

Yani anlayacağın onlar diyecekler.
Ama önemli olan, sen, ben, biz ne yapacağız? Ne yapıyoruz?

Onların tuzağına gelmemek lazım çünkü hiçbir zaman Atatürk dinin karşıtı değil, bu şekilde yaparak yobazların ekmeğine yağ sürülüyor...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...