Raze Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Ben bunu doğru mu anlıyorum, bertaraf? GEÇİCİ MADDE 16- Anayasanın halkoylamasına ilişkin oy verme kütüğünde ve sandık listesinde kaydı ve oy kullanma yeterliği bulunduğu halde hukukî veya fiilî herhangi bir mazereti olmaksızın halkoylamasına katılmayanlar, Anayasanın halkoylamasını takip eden beş yıl içinde yapılacak genel ve ara seçimleri ile mahallî seçimlere ve diğer halkoylamalarına katılamazlar, seçimlerde aday olamazlar. Kaynak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 üşenip gitmeyen ceyepeliler içün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 daha cok doguda sandığa gitmeyenlere kapak oluyor gibi. dogru anladıysak tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 geriye dönük vurabilir mi ki? vurabiliyorsa dtp'ye fena gol oluyor bu ahahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 İlk kk'na vuruyor öyle olursa sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Bana hava hoş ben kullanmıyorum belki bu sene belediye için kullanırdım ama bişe olmaz benim 1 oyumla :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 cogu insan 1 oy yeaaa nolcak canım diyor ne yazik ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 oha kk aday olamayacak mı? hmm geriye doğru işler mi ki bu? öyle birşey olursa "yıkarlar" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 ne zaman eklendi bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Evet ne zaman? Ben 2 oy hakkımıda kullanmadım gerçi ama yeni bişeyse bari artık kullanayım :D İş işten geçtiysede yapcak bişey yok =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 bu direk boykot edenlere ve kk ya vuruyor, aday olamama durumu var şimdi herifin. Demek ki yapılan oyunun sebebi buymuş. da, demokrasiye aykırı deil mi ya hu bu? Şimdi bissürü insan doğuda oy kullanamayacak?Ayaklanır nan herifler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Abi ne oyunu ya Adam bildiğin kendisinin, hatta kendisinde de suç yok pek de, etrafındakilerin sorumsuzluğundan kaybetti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 azcık gugılladım şöyle demişler : Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu SİYASİ MADDE (Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu- Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı): Bu maddenin yalnızca 7 Kasım 1982'de yapılan Anayasa referandumunu kapsadığını düşünüyorum. Sonraki referandumlarda uygulanması için, maddede bu yönde açık bir gönderme yer almalı. Ayrıca 12 Eylül referandumunda yeni bir Anayasa değil, yalnızca bir Anayasa değişiklik paketi söz konusuydu. Bugün bu maddeyi uygulamak için zorlama yapanlar olabilir, ancak bu siyasi bir çaba olacaktır. Prof. Dr. Serap Yazıcı ÖDEV DEĞİL HAK (Prof. Dr. Serap Yazıcı- Bilgi Üniversitesi): Bu madde bugüne kadar hiç gündeme gelmemişti. YSK hükmü işletirse BDP üyelerinin seçimde aday olmaları veya oy kullanmaları mümkün olmaz. Ancak bu, 1980 darbesinin ardından konulmuş anti-demokratik bir madde. Demokratik ülkelerde oy vermek bir ödev değil, hak olmalıdır. Meclisteki tüm partiler bir araya gelip bu maddeyi ilga etmeli. Aksi halde BDP, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğünü garanti altına alan hükümlerinin ihlâl edildiğini öne sürüp AİHM'ye başvurabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 oy vermeme aptalca bişi. biraz sert olmuş ama güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 buda win sanırım Sayın Milletvekilimizden aldığım mesajı, kendisine teşekkür ederek toplumumuzun bilgisine sunuyorum. Saygılar, O.Tan ------- Orhan Bey; Yeni anayasanın geçici 16. maddesi uyarınca “referandumda oy kullanmayanlar genel seçimlerde de kullanamayacak" deniliyor. Bu doğru değil. Çünkü, bir kez, Eylül referandumunda oylanan anayasa değişikliğinde böyle bir geçici madde yok. Geçici 16. madde 1982 Anayasası'nın ilk halinde var. O tarihteki referandumu ve arkasından 5 yıl içinde yapılacak seçimleri kapsıyor. Önümüzdeki genel seçimlerle ilgisi yok. Duyarlığınıza teşekkür ederim, saygılarımla Muharrem İNCE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 dasaaa said: oy vermeme aptalca bişi. biraz sert olmuş ama güzel. yok bu yeni yasa değilmiş ve bizimkini kapsamıyormuş. Konu aslında şu, oy vermek bir tercih midir zorunluluk mu? /diskas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 oy vermek yükümlülük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Yükümlülük değil, hak. Kimse seni oy ver diye zorlayamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 lan niye zorluyorlar gidip hepsine basalım mı yani? illa bunu mu istiyorlar. mantıpğa gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 oy vermeyi dijital hale getirsinler yazsınlar bir de algoritma akp x 3 chp x 0.5 if mhp =40 end gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 ondan sonra "ak parti oyların % 120'sini alarak tek başına iktidar oldu" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Lan asıl halkoyunda da oy kullanamaz deselerdi, çok pis infinite loopa alırlardı kılıçdaroğlunu. 5 senede bi halk oylaması yapıp adamı siyasetten bug kullanarak çıkarırlardı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dylanN Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 dasaaa said: oy vermeme aptalca bişi. biraz sert olmuş ama güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 bida koyim " Bu doğru değil. Çünkü, bir kez, Eylül referandumunda oylanan anayasa değişikliğinde böyle bir geçici madde yok. Geçici 16. madde 1982 Anayasası'nın ilk halinde var. O tarihteki referandumu ve arkasından 5 yıl içinde yapılacak seçimleri kapsıyor. Önümüzdeki genel seçimlerle ilgisi yok. Duyarlığınıza teşekkür ederim, saygılarımla Muharrem İNCE" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar