Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden Türkçe...

dylanN

Öne çıkan mesajlar

nanik_atak said:

çalıştığım şirketin genel müdürünün soyadı ATAMAN. sırf afilli olsun diye şirketin ismi TAUTMANN. uzun süre tautmann kim abi, üretimi ataman yapıo diye düşündüm. sonunda öğrendim ki tautmann bizim ataman. halbüse ataman gayet de karizmatik ve babacan.. pıhh :o

failmiş.

direk Özenti durumu, çok kötü.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

nanik_atak said:

çalıştığım şirketin genel müdürünün soyadı ATAMAN. sırf afilli olsun diye şirketin ismi TAUTMANN. uzun süre tautmann kim abi, üretimi ataman yapıo diye düşündüm. sonunda öğrendim ki tautmann bizim ataman. halbüse ataman gayet de karizmatik ve babacan.. pıhh :o

failmiş.

direk Özenti durumu, çok kötü.

Acı ama gerçek. Açıkçası bir firmaya işim düşse ataman yetine tautmann olana yaptırırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Herşeyi ithal ettiğimiz gibi vatandaşın tüketmesi gerekli kültür ürünlerini ithal ediyoruz yurt dışından da o yüzden. Yerli üretim ürünleri gören insanlarda yabancı tüketmeye alıştığı için hayli ile yadırgıryorlar bu her ürün için geçerli. Ülke her anlamda dış güçlerin pazarı haline getirildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Direk çevirmemek lazım
kaldı ki
Şahin > Falcon. Her türlü
Ama savaşan eklenince olmuyor ııh.

Karayılan,akrep bunlar güzel isimler.
Biraz ıkınıp eş anlamlı güzel kelimeler bulunabiliyor ya,
Bide adamlar ona göre koyuyorlar sanırım isimleri, Apache'nin helikopterle ne alakası var yoksa.İşte söylenişi güzel, biraz vahşi geliyor kulağa.
Sende yaptığın helikoptere hamza falan demessin herhalde.
Mesela Aslan dersin.Onu başkası alıp lion yaptığında olmaz, hafif kaçar.
Ataş yaparsın, onu başkası alıp fire yaptığında lol dersin
falan fistan
Sosyal ağlarda paylaş

nanik_atak said:

gerçi yurtdışı münasebetlerinde işe yarıyo sanırım.. bilemedim şimdi, kendimle çelişiyorum. onu da çözücem B)-

yaa o gerçekten bir pazarlama stratejisi.ihracat hedefi olan bir üretici firma mutlaka yabancıların da kulağında yer edebilecek isim koyuyor. hani arçeliğin beko ismiyle üretim yapmasıyla aynı mantık.

bir de şimdiye kadar üretilen teknolojiler hep yabancılar tarafından üretildi dolayısıyla kendilerine uygun isimler verildi ve kulakta yer etti. şimdi benzer bir ürünü türkçe isimle üretince kulağa garip gelmesi normal.alışkanlık meselesi aslında. ayrıca hepimizin hem fikir olduğu gibi türk ürettiyse dandiktir yabancı isimlisinden alalım gibi ilginç bir isteğimiz var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...