Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 ama ülke birşey yapmaz devlet kendini iyileştirebilse ''kelin merhemi olsa kendi başına sürer''[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem
Vampire Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: Bonecrusher, 02 Ağustos 2004 21:27 tarihinde demiş ki: said: Vampire, 02 Ağustos 2004 20:42 tarihinde demiş ki: Amerika RULES kim dedi bunu merak ettim.. asıl bizim anlatmayaa çalıştığımız Bush askerlerini Irak'a yolladı diye körü körüne Amerika nefreti yapmamak. Başımızda Erdoğan var diye o zaman tüm dünya bizden nefret etsin? Derdiniz Bush olmalı, Amerikalılar değil. Ayrıca Bush Irak'a askerlerini yolladı diye diğer ülkelerin masum insanlarını öldürmek caniliktir. Vatan savunması değil.. Vatan savunması dediğin, düşman askerlerini öldürmektir, masumları değil.. Bunu Amerika ordusu yapıyor olabilir. Ancak Iraklı terröristler de yapıyor. Bu durumda America kaka pis, Iraklı direnişçiler haklı konumda olmamalı.. Benim yazdigimin aynisi yazip ne yapmaya calistin anlamadim, ac oku yazdigimi tamamen ben orda kimsenin adini gecirdim, kimse söyle böyle dedim yazmismiyim isim vermedim lafi ortaya attim ,amerika rules yazisini yazmak oraya birinizin bu sözü harfi harfine forumlarda belirtmesi anlamina gelmez, dolayli yoldan bunuda belirtmek amerikayi yazili olarak burda savunmak anlmiylada yazdim bone satascak yer ariyosun, yazimda zaten yalan olan veya ters düsen bitane sey bul gel yaz buraya, kmiseye ne bisey dedim nede gercekler disinda yazilan bir cümle oldu, prawlerda ayni olayi belirtti gecen yazilardan birinde artik bende bölye aciklamasini getireyim cünkü bosun bosuna yazilar geliyor burda[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... [Bu mesaj Vampire tarafından 02 Ağustos 2004 21:35 tarihinde değiştirilmiştir]
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: Prawler, 02 Ağustos 2004 21:33 tarihinde demiş ki: ama ülke birşey yapmaz devlet kendini iyileştirebilse ''kelin merhemi olsa kendi başına sürer'' bu var bide ne yazıkki şimdiki rejim ilk iktidarlıkları olduğu için çekingenler . daha önceki rejimlerden biri olsaydı amerikaya çoktan uyarı sinyalini yakmış olurlardı .[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Ama Benim Dışımda Kimse Avı İçin Üzülmez . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 28 July 2004 23:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 konu uzadıkça uzuyor.. ama bir yere varamıyoruz[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem
Vampire Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: Prawler, 02 Ağustos 2004 21:35 tarihinde demiş ki: konu uzadıkça uzuyor.. ama bir yere varamıyoruz zaten varilmiycak ki prawler... :)[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil...
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 yani herkesin bi doğrusu var kimse de şaşçak gibi değil o doğrudan. E o zaman biz neyi tartışıyoruz ki?[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 21:18 tarihinde demiş ki: Savaşı kontrol edemezsin. savaş random bir olay değildir.. askerler ve terröristler nereye saldırcaklarını planlarlar.. pentagona saldırcaz diye gidip istiklal caddesini patlatmazlar[signature][hline]iyi kötü çirkin
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: Vampire, 02 Ağustos 2004 21:33 tarihinde demiş ki: bone satascak yer ariyosun, yazimda zaten yalan olan veya ters düsen bitane sey bul gel yaz buraya, kmiseye ne bisey dedim nede gercekler disinda yazilan bir cümle oldu "örü körüne biseyler savuncaginiza, Amerika RULES diyceginize" bu lafı sen etmedin mi Vampire? ben de sana soruyorum, kim Amerika RULES dedi. Yazıların tamamını okudum. Amerika RULES diyen, ya da bunu ima eden bile birisi yok.. körü körüne birşeyler savunanlar var evet. Ama onlar da Kahrolsun Bütün Amerika diyenler. Ben o yazdıklarımda bunu söylemeye çalıştım. Sataçşak bir yer aramıyorum nerenden okuyorsun yazıları ya da ben tamamen yanlış anlatıyorum ifade etmek istediklerimi.. Bir daha yazıyorum: -Amerika Rules diyen kimse göremedim, gördüğün biri varsa bana söyle -Ben Amerika Rules diyen görmedim ama daha çok Amerika Sux diyen gördüm. Umarım ne demek istediğimi bu sefer anlatabilmişimdir. Sana "kim Amerika Rules dedi" diye sormaktayım aynen şu ifadeyle: :-? sen diyorsun "çatacak yer arıyorsun" ya biraz relax ol dediklerimi yanlış anlıyorsun[signature][hline]iyi kötü çirkin
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: Prawler, 02 Ağustos 2004 21:37 tarihinde demiş ki: yani herkesin bi doğrusu var kimse de şaşçak gibi değil o doğrudan. E o zaman biz neyi tartışıyoruz ki? Adama kalem diyorsun, "hayır bu ataç" diyor. Oysa önündeki cisim kalem. Neden kalem onu tartışıyorsun. yazı yazdığını anlatmaya çalışıyorsun. "yazı yazılmaz bunla" diyor ya da "bu konu çıkmaza girdi konuşmayalım" diyor. Birşeyleri konuşursun tartışırsın, karşıdakinin anlayabileceği şekilde aynı şeyi tekrar edersin. Karşıdaki bunu anlar, belki kendisi yanlış bulur belki doğru. Ama bildiği konular eksik ise, bunları tartışırsın. Tartışmak budur. Her tartışma çıkmaza girmez. Karşıdakinin eksik bildiklerini, yanlış gördüklerini düzeltmeye çalışırsın. Tabii senin elindekilerden %100 eminsen.. Değilsen fikrinde inat etmessin, Karşıdakinin dedikleri üzerine düşünürsün. Eğer inat edersen kendi eksiklerini görmek istemeszen, "çıkmaza girdik" dersin[signature][hline]iyi kötü çirkin [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 02 Ağustos 2004 21:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 ama anlamak istemiyorlar işte bone[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Forumda bu kadar çok kişi kendini mi kandırıyor yoksa sadece tartışmış olmak için inanmadığı şeyleri mi söylüyor. Eh bir ihtimal daha var çok salaklar veya gerçeklerden en ufak haberleri yok hayal aleminde yaşıyorlar. İsteyen bu kelimeleri istediği gibi algılasın. Birileri gelecek Türkiye'yi işgal edecek sonra bende onlara lojistik destekte bulunan malzeme taşıyan araçların şöförlerini indirip teker teker kimlik soracağım, her birine ne yapacağımızı uzun uzun konuşup tartışacağım ona göre davranacağım. Hepiniz bu derece saf veya salakmısınız. Gerilla savaşı nedir en ufak bir fikriniz var mı? Gerilla savaşında hız en önemli unsurdur. Vurur ve kaçarsın. O kamyonlara saldırıyorsan durmalarını bile beklemezsin bir an önce giderken imha edebildiğin kadarını imha edip destek kuvvet gelmeden kaçarsın, oturup çay partisi vermezsin. Hangi ülke vatandaşı olursa olsun hiç farketmez, hatta kendi ülkemin vatandaşı da olur zerre bir şey değiştirmez, işgalciye malzeme taşıyan kişi öldürülür bu kadar basit.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 peki fedaykin askerlere zarar vermedikten sonra gerilla savaşının ne önemi var? sen orda Bir adamı öldürüyorsun, kasede çekip Türkiye'ye yolluyorsun.. ama Amerikan ordusuna hala yiycek içeçek felan geliyor... Amerikan ordusuna hala saldırılmıyor, sadece korkakça terörist faaliyetler oluyor normal masum insanlara.. Adamların ellerinde tank delen mermiler vardı. Ee peki neden tanklara ve askerlere saldırıyorlar? Tüm masumları tek tek öldürünce Amerikan ordusu geri mi çekilcek? Düşman askerlerine saldırmatıktan sonra gerilla taktiğinin ne önemi var?[signature][hline]iyi kötü çirkin
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 amerikanın zerre kadar umrunda değil, ha kendi vatandaşları ölmüş ha başka vatandaşlar adam petrole bakar[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Amerikan askerlerine saldırılmadığını nereden çıkarttın, saldırılmıyorsa her gün bir sürü amerikan askeri başkanları gibi bisikletten mi düşüp ölüyor? Ayrıca bir orduya saldırıyorsan stratejinin çok ciddi bir kısmı da düşmanın lojistiğini kesmek olacaktır, bütün savaşlarda bu böyle olmuştur. Türk süvarileri kurtuluş savaşında düşman hatlarının gerisine sızıp düşman ikmal konvoylarına saldırmıyormuydu? Onu geçtim düşmana savaşın maliyetini katlanılmaz boyutlarda arttırmakta bir stratejidir. Bu öldürme olaylarından dolayı amerikalılar malzemelerini Irakta 40-50 dolar yerine binlerce dolar vererek taşıttırıyorlar. Düşmana malzeme taşıyan kişi ile o malzemeyi kullanan kişi arasında askeri açıdan hiç bir fark yoktur, noktası virgülüne. Bu bütün tarih boyunca böyle olmuştu ve gelecekte de böyle olacaktır. dünya'daki bütün savaşlarda da böyleydi ileride uzayda savaşırsak orada da aynen böyle olacaktır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Bu arada bu güzel yazı arada kaynamasın derim. said: Vampire, 02 Ağustos 2004 20:42 tarihinde demiş ki: Siz burda zirvaliycaginiza olayin özüne bu sonsavasin baslangicina ve cekirdek olaya inip herseyi bastan bi tartsaniza burda herkes bir telden caliyor... Saddam yönetimi altindaki iraga kitle imha silahlari bulundurma amaciyla bir savas acildigini hatirlatirim size...Ama hepinizin bildigi gibi daha bulunamamis ve bulunamiycak kitle imha silahlarindan bahsediyoruz... Amerika savasa basladigindan bu yana ölen sivilin haddi hesabi yok, kiminiz diycek kurunun yaninda yasta yanar, evet yanar ama bu kadar yanmaz, bi apartman helikopterler tarafindan roket saldirisiyla yikiliyor ve icerde hedef sadece bir dairede yasayan teröristler, diger dairelerde yasayan aileler cocuklar ve binanin yikintilarinda sevdiklerini gözünde yaslarla arayanlari hergün haberlerde seyrediyosunuz... Ben bu kadar amerika savunmasi yapildigini anlayamadim gitti, avrupada yasiyorum ve burda insanlar amerika karsiti eylemlerini durdurak vermeden devam ediyor, hükümetler amerika yandasi politikalari yüzünden düsüyor yerine amerika karsiti hükümetler geciyor, savas öncesi milyonlar sokaklara dökülüyor SAVAS HAYIR !!! diye bagiriyor, katliama hayir diye bagiriyor...O cok savundugunuz amerikami dinliyor bunlari... Hickimseye sormadan g.tünüz yiyosa agzinizi acin diyip daliyor Iraga.Siz kaciniz gördünüz savasin VAHSET fotograflarini burda gelip amerikayi savunuyorsunuz...Burda forumlarda bir üyenin imzasinda cok inanilmaz bir sitenin linki var, irak savasindaki amerikan rezilliginin fotograflari var...Siz 3 amerikan askerinin zorla tecavüz ettigi kadinin gözyaslarini görmediniz resimlerde herhalde, siz, yikintilar arasinda cocuklarini arayanlarin haberlerini görmemezlikten geliyorsunuz herhalde...Hersey kendi kendine mi basladi? Asla Bush denen köpegin yaptiklarini bütün amerikan halkina maletmek niyetinde degilim.Ama sunu bilin ki amerika artik bir raya oturdu ve bunu hicbirsey degistirmiycek kandan baska...Neden mi? Bush yönetimi görülen o ki düsmek üzere, ama siz saniyormusunuz Kerry cok farkli olucak, oturup bir defa Kerry ve Bush'un gecmislerini incelermisiniz, ayni okul ve tarikat (Amerikanin en ünlü ve gizli tarikatlarindan Bones&Skulls) dan arkadas iki insanin birbirinden cok mu farkli olucagini saniyorsunuz...Güldürmeyin beni... Bu kan para icin dökülüyor...Siz sanirim hala herseyin kara altin denen petrol icin dökülmedigini anlayamadiniz, cocuklarin sivillerin yasamin sadece bir hicten ibaret oldugun farkinda degilsiniz...Gelmis burda bu mal daha kaliteli su daha kötü muhabeti yapiyorsunuz... Sinemalara MICHAEL MOORE yapimi FAHRENHEI 9/11 geldi, bütün avrupa bu filmi seyretmeye kasuyor, amerikali ünlü bi yapimcidan amerikan karsiti ve 9 EYLÜL olaylarinin arkasindakilerin anlatildigi bir belgesel, bütün dünya bu belgeseli konusuyor sinemalarda deli gibi izleyici kitlesine sahip...Yoksa orda yasaklandi mi bu film? Gelmedi mi? Yoksa geldi de, hicbirinizin umrunda mi degil? Bush'un oylarini bile düsürdü bu belgesel acin gözlerinizi, körü körüne biseyler savuncaginiza, Amerika RULES diyceginize, kcicini yirtip gözünüzü acmaya calisan bi avuc insana biraz kulak verin, kimse size gidin amerikayi bombalayin demiyor (fedaykin bazen biraz ucsada, adami delirtiyosunuz oda hakli) Biraz acin gözünüzü ama türkiye hala benim tanidigim türkiye ise bütün düyanin seyrettigi bu belgesel türkiyede gösterime girmez yada gerekli izleyici sayisina ulasmaz... Amerika hic durmiycak, herzaman kaos yaraticak ve kendi yarattigi kaosu askeri yollarla düzene sokup insanlarin gözünü boyiycak...Ve asla unutmayin hepimiz ne kadar savastan nefret etsekte, ve cogunuz savasin vahsetinden bile habersiz buraya savasin ne kadar vahsi oldugunu gösteren 2 tane kisa savas görüntülü iceren fim linkleri koyarim cogunuz kusarak tuvalete kosar veya geceyi kabuslarla gecirecek derecede görüntülerden etkilenir... Ha yapilacak ne vardir...Benim aklima gelen su an bisey yok türkiye icin konusursak, türkiyenin disariya olan bagimliligini yenmesine daha cooook uzun zaman var, bugün acip CNN Türk'ü ekonomi haberlerinde cikan uzman görüslerinin birlestigi noktalari seyretmis olsaydiniz iyiye giden daha hicbiseyin olmadigini sadece kücük bir adim atilmis ve kilometrelerce yolumuz oldugunu görürdünüz... Daha fazla söyliycek bisey bulamiyorum, ama sunu biliyorum ki eger benim türkiyemde iragin yerinde olsa ve yalan nedenler isgal edilmis ve bende sivil ailemi kaybetsem veya ailemi iskenceye ugramis görsem neler hissederdim veya neler yapardim bilmiyorum ama hic normal seyler olmazdi onu biliyorum...O kisa savas görüntülerini almak istiycek kadar kendine güvenen varsa pm atar...Buraya link vermem cünkü inanilmaz vahset iceriyor... Savasi ve irakta savasanlari anlamanin tek yolu olaya onlarin gözünden veya onlarin gecmisini etkilyen olaylardan bakmak lazim...Aralarinda zevk icin öldürünide var ama ailesinin intikami almak icin savas MaLDoRoR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: fedaykin, 02 Ağustos 2004 21:56 tarihinde demiş ki: Birileri gelecek Türkiye'yi işgal edecek sonra bende onlara lojistik destekte bulunan malzeme taşıyan araçların şöförlerini indirip teker teker kimlik soracağım, her birine ne yapacağımızı uzun uzun konuşup tartışacağım ona göre davranacağım. Hepiniz bu derece saf veya salakmısınız. Gerilla savaşı nedir en ufak bir fikriniz var mı? Gerilla savaşında hız en önemli unsurdur. Vurur ve kaçarsın. O kamyonlara saldırıyorsan durmalarını bile beklemezsin bir an önce giderken imha edebildiğin kadarını imha edip destek kuvvet gelmeden kaçarsın, oturup çay partisi vermezsin. Hangi ülke vatandaşı olursa olsun hiç farketmez, hatta kendi ülkemin vatandaşı da olur zerre bir şey değiştirmez, işgalciye malzeme taşıyan kişi öldürülür bu kadar basit. Kırk saattir bunu anlatmaya çalışıyorum. MaLDoRoR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: Prawler, 02 Ağustos 2004 21:20 tarihinde demiş ki: savaşı kontrol edemezsin ama savaştaki vahşeti normal de bulamazsın. Yahu savaşın nasıl birşey olduğunu sanıyorsun? İnsanlar birbirlerini keserler ve öldürürler ya! "Ah pardon üzerinize el bombası attım ve parçalarınız etrafa dağıldı. Vermiş olduğum rahatsızlıktan ötürü özür dilerim" mi diyor insanlar? Savaş bu ya! Başlıbaşına bir felaket ve vahşet zaten. Azı ya da çoğu olmaz bunun. zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 MaLDoRoR gözlerini açmıyorsun çok geniş bir açıyla bakıyoprsun . gözlüklerini çıkar artık . asker öldürmek savaşta vahşet sayılmaz zorunluluktur . sivil öldürmek vahşettir .[signature][hline]Bazen Savaşmak Yetmez . Arada Konuşmakta Gerekir . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 02 august 2004 21:38 tarihinde değiştirilmiştir] MaLDoRoR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: Bonecrusher, 02 Ağustos 2004 21:37 tarihinde demiş ki: said: MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 21:18 tarihinde demiş ki: Savaşı kontrol edemezsin. savaş random bir olay değildir.. askerler ve terröristler nereye saldırcaklarını planlarlar.. pentagona saldırcaz diye gidip istiklal caddesini patlatmazlar Lafı sadece belirli bir yere çekerek insanları kendi fikirlerine inandırmaya çalışarak tartışma olmaz. Konuyu her yönüyle ele alman gerekir. Savaşı kontrol edemezsin. Bir yere saldırdığın zaman sadece askerleri öldüreceksin sivil halka zarar vermeyeceksin diyemezsin. MaLDoRoR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: zgrw, 02 Ağustos 2004 22:26 tarihinde demiş ki: MaLDoRoR gözlerini açmıyorsun çok geniş bir açıyla bakıyoprsun . gözlüklerini çıkar artık . asker öldürmek savaşta vahşet sayılmaz zorunluluktur . sivil öldürmek vahşettir . Sivil öldürmek vahşettir diyorsun ama zaten savaşın kendisi vahşettir. Ayrıca düşman askerine (Bir Irak'lı gözü ile bakarsak eğer) mühimmat taşıyan bir insan artık sivil olmaz. Ortak fikre varamadığımız noktra bu sanırım. Bone Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 savaşı kontrol edemessin diyorsun.. e bana anlatır mısın kontrol nasıl edemiyoruz. öyle "kontrol edemessin" diyerek kaçma.. generaller ne için? orduları doğru hedefe götürüp, savaşırken doğru taktikle savaştırmak için değil midir? o zaman savaşı kontrol etmiş olmuyor muyuz? Savaşı kontrol edebilirsin. Ordular ve generaller bunun için eğitilir.. Savaşı kontrol edemessin. Peki öyle olsa ıraka bomba atılcak derken irana bomba atmaları gerekmez miydi? sonuçta senin dediğin durumda kimin nereye saldırcağı belli olmuyor.. Kimin kime saldırcağı, kimin nerde ölceği durumlara biz savaş demeyiz kaos deriz. karmaşa deriz. Savaş bir kaos değildir. Sen birliğini bir yere gönderirken neler olabileceğini düşünürek yollarsın. Kimsenin olmadığı bir yere bomba attın diyelim. Ama orda birisi öldü. Bu rastlantıdır. Ancak Şehire bomba attın, bir çok kişi öldü. Bu raslantı değildir. Ben olayo bir yere çekmiyorum. Senin dediklerin üzerine konuşuyorum.. Savaşı kontrol edemessin diyorsun. Dediğim gibi savaş kontrol edilebilir birşeydir. Eğer öyle olmasaydı, Haçlı Seferlerinde askerler anadoluya doğru gelmezdi herkes bir yana dağılırdı. Savaşlar kontrol edilemeseydi, barış anlaşmaları yapılıp ordular geri çekilemezdi. Savaşlar kontrol edilebilir. Belki katilleri yakalamak durdurmak zor olabilir. Ama Savaş dediğimiz, orduların birbirine girdiği durumlardır. Ve bu savaşlar da kontrol edilebilir. Generaller, birliklerinin nereye saldırcaklarını kontrol ederler.. Sen birliğini tanklara saldırma emri verirsen onlar rastlantısal gidip yük taşıyan tırladı adamları öldürmez. Savaşı kontrol etmekle bunu kastediyorum..[signature][hline]iyi kötü çirkin fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 savaş kontrol edilebilinir mi bilmiyorum ama ben askerde yirmi tane davarı zor kontrol ediyordum onu söyliyeyim. Zaten bütün görevim sabah bölük komutanı geri döndüğünde karakolun yıkılmamış kimsenin firar etmemiş olmasını sağlamaktı. Buyrun isteyen bütün bir orduyu bir güzel kontrol etsin tek tek hepsinin yaptıklarını bilsin. bu arada ufak bir dipnot İran'a iki veya üç kez bomba düştü en sonunda İran bir kez daha düşerse savaş açacağız dedi. Birde o kamyonlara saldırmanın ne derece doğru bir karar olduğunu da açıklamıştım ona bir itirazın varsa söyle yoksa kaçak dövüşüp başka noktalara kayma.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Sam Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: fedaykin, 02 Ağustos 2004 21:56 tarihinde demiş ki: Forumda bu kadar çok kişi kendini mi kandırıyor yoksa sadece tartışmış olmak için inanmadığı şeyleri mi söylüyor. Eh bir ihtimal daha var çok salaklar veya gerçeklerden en ufak haberleri yok hayal aleminde yaşıyorlar. İsteyen bu kelimeleri istediği gibi algılasın. Birileri gelecek Türkiye'yi işgal edecek sonra bende onlara lojistik destekte bulunan malzeme taşıyan araçların şöförlerini indirip teker teker kimlik soracağım, her birine ne yapacağımızı uzun uzun konuşup tartışacağım ona göre davranacağım. Hepiniz bu derece saf veya salakmısınız. Gerilla savaşı nedir en ufak bir fikriniz var mı? Gerilla savaşında hız en önemli unsurdur. Vurur ve kaçarsın. O kamyonlara saldırıyorsan durmalarını bile beklemezsin bir an önce giderken imha edebildiğin kadarını imha edip destek kuvvet gelmeden kaçarsın, oturup çay partisi vermezsin. Hangi ülke vatandaşı olursa olsun hiç farketmez, hatta kendi ülkemin vatandaşı da olur zerre bir şey değiştirmez, işgalciye malzeme taşıyan kişi öldürülür bu kadar basit. ilk olarak, argümanına verdiğin önemi, düşünmeye ayırdığın vakti diğer tartışmacılara karşı kullandığın sözleri seçerken de vermelisin. argümanınla insanları ikna etmeyi mi yoksa sindirmeyi mi amaçlıyorsun ona karar vermelisin fedo.. ikinci olarak, ikmalci sivillerden başlarsın hedef seçmeye, vergi veren halkına kadar yayarsın. sonra gider gelecekteki işgücü olan çocuklara, bebeklere varır. ardından bir bakarsın ki timurlenk'in kelle piramitleri de esasen modern savaşın öngörüsüymüş.. vietnam'da kamera önünde kafaya kurşun sıkanlar birer kahramanmış.. ayrıca satırla kamyon şöförü kesenleri de kurtuluş savaşı'nda çarpışanlarla bir tuttun ya, ne desem seni ikna eder bilmiyorum.. "saf mısın salak mısın" desem mi acaba, belki onda bir keramet vardır da sen birden silahlı ve silahsız insan arasındaki farkı anlarsın.. fakat sanmıyorum bunun da işe yarayacağını, dursun kenarda iyisi mi..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what? The Terminator: Fuck you, asshole. MaLDoRoR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Bone, şu anda Irak'ta savaş devam ediyor mu etmiyor mu? Amerikan'ın savaş bitti demesiyle savaş gerçekten bitmiş oldu mu? Bu insanlar orada durup dururken mi ölüyorlar? Bir birliği bir yerden bir yere yollamak ile savaşı kontrol etmiş olamazsın ki! Bir yerden bir yere gitmek herşeyi kontrol altına aldığın anlamına gelmez. Ona bakarsan haçlı seferlerinin bir tanesinde haçlı orduları istanbul'a gelmiş ve anadolu'ya yönelmektense şehri yağmalamayı seçmişlerdir. Bu planlı bir hareket miydi acaba? Askeri bir üsse bomba atarsın ama çevresinde asker olmayanlarda zarar görür. Buna engel olabilme ihtimalin var mı? Bunu kontrol edebilir misin? Madem garip yaklaşımlarla konuyu tartışma niyetindesin öyle olsun. Ben karşımdakileri mantıklı insanlar zannedip ona göre yazıyordum. Yazılanları düzgün algılayabilirler düye düşünmüştüm. Ama görüyorum ki kelimeleri tek tek seçip özenle konuyu başka yere çekerek tartışmaya çalışıyorsunuz. Pekala o zaman şu şekilde düzelteyim (lafımdan dönme niyetinde de değilim sadece o şekilde tam açıklayıcı olmadı): Savaşta olanları kontrol edemezsin. (Çok mu farklı savaşı kontrol edemezsin demekle???) Amerika'nın Somali'de, Vietnam'da başına gelenleri biliyorsundur. En azından filmini seyretmişsindir. Orada siviller ellerinde silahlarla askerlere karşı koymuşlardı. Şimdi onlar sadece ellerinde silah olduğu için asker mi sayılıyorlar? Küçük çocuklarda bile silah olabiliyor. Bunları da mı asler sayacağız yoksa sivil mi? Konumuza geri dönelim. Sivil olmasına rağmen düşman askerine yardım eden birisi var ortada (Bin kere söyledim açık olması için yine yazayım: Bir Irak'lı gözü ile bakarsak). Şimdi bu insanın taşıdığı mallar yüzünden Amerika'lı askerler Irak halkı ile sürekli savaşabiliyorlar. Bu insan sivil olmaya devam ediyor mu? Eline illaki silah alıp ateş etmesi mi gerekir asker sayılabilmesi için. Ben sadece farklı bir açıdan bir Irak'lı gözü ile bakarsak nasıl göründüğünü anlatmaya çalıştım. Kurallar normal dünya düzeni içerisinde işler gerisi sadece ve sadece ütopyadan ileri gitmez. unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: fedaykin, 02 Ağustos 2004 21:56 tarihinde demiş ki: Forumda bu kadar çok kişi kendini mi kandırıyor yoksa sadece tartışmış olmak için inanmadığı şeyleri mi söylüyor. Eh bir ihtimal daha var çok salaklar veya gerçeklerden en ufak haberleri yok hayal aleminde yaşıyorlar. İsteyen bu kelimeleri istediği gibi algılasın. Birileri gelecek Türkiye'yi işgal edecek sonra bende onlara lojistik destekte bulunan malzeme taşıyan araçların şöförlerini indirip teker teker kimlik soracağım, her birine ne yapacağımızı uzun uzun konuşup tartışacağım ona göre davranacağım. Hepiniz bu derece saf veya salakmısınız. Gerilla savaşı nedir en ufak bir fikriniz var mı? Gerilla savaşında hız en önemli unsurdur. Vurur ve kaçarsın. O kamyonlara saldırıyorsan durmalarını bile beklemezsin bir an önce giderken imha edebildiğin kadarını imha edip destek kuvvet gelmeden kaçarsın, oturup çay partisi vermezsin. Hangi ülke vatandaşı olursa olsun hiç farketmez, hatta kendi ülkemin vatandaşı da olur zerre bir şey değiştirmez, işgalciye malzeme taşıyan kişi öldürülür bu kadar basit. arkadasim o gerillalar bizim muttefikimiz kahraman direnisciler degil. basarili olduklarinda orada din devleti kurup senin pek sevdigin kara carsafi turkiyeye ihrac edecek psikopatlar.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Önceki 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Sonraki 11.sayfa (Toplam 22 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/529663-turk-rehine-olduruldu/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Zone Konu Dışı Türk Rehine Öldürüldü × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
MaLDoRoR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: fedaykin, 02 Ağustos 2004 21:56 tarihinde demiş ki: Birileri gelecek Türkiye'yi işgal edecek sonra bende onlara lojistik destekte bulunan malzeme taşıyan araçların şöförlerini indirip teker teker kimlik soracağım, her birine ne yapacağımızı uzun uzun konuşup tartışacağım ona göre davranacağım. Hepiniz bu derece saf veya salakmısınız. Gerilla savaşı nedir en ufak bir fikriniz var mı? Gerilla savaşında hız en önemli unsurdur. Vurur ve kaçarsın. O kamyonlara saldırıyorsan durmalarını bile beklemezsin bir an önce giderken imha edebildiğin kadarını imha edip destek kuvvet gelmeden kaçarsın, oturup çay partisi vermezsin. Hangi ülke vatandaşı olursa olsun hiç farketmez, hatta kendi ülkemin vatandaşı da olur zerre bir şey değiştirmez, işgalciye malzeme taşıyan kişi öldürülür bu kadar basit. Kırk saattir bunu anlatmaya çalışıyorum.
MaLDoRoR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: Prawler, 02 Ağustos 2004 21:20 tarihinde demiş ki: savaşı kontrol edemezsin ama savaştaki vahşeti normal de bulamazsın. Yahu savaşın nasıl birşey olduğunu sanıyorsun? İnsanlar birbirlerini keserler ve öldürürler ya! "Ah pardon üzerinize el bombası attım ve parçalarınız etrafa dağıldı. Vermiş olduğum rahatsızlıktan ötürü özür dilerim" mi diyor insanlar? Savaş bu ya! Başlıbaşına bir felaket ve vahşet zaten. Azı ya da çoğu olmaz bunun.
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 MaLDoRoR gözlerini açmıyorsun çok geniş bir açıyla bakıyoprsun . gözlüklerini çıkar artık . asker öldürmek savaşta vahşet sayılmaz zorunluluktur . sivil öldürmek vahşettir .[signature][hline]Bazen Savaşmak Yetmez . Arada Konuşmakta Gerekir . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 02 august 2004 21:38 tarihinde değiştirilmiştir]
MaLDoRoR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: Bonecrusher, 02 Ağustos 2004 21:37 tarihinde demiş ki: said: MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 21:18 tarihinde demiş ki: Savaşı kontrol edemezsin. savaş random bir olay değildir.. askerler ve terröristler nereye saldırcaklarını planlarlar.. pentagona saldırcaz diye gidip istiklal caddesini patlatmazlar Lafı sadece belirli bir yere çekerek insanları kendi fikirlerine inandırmaya çalışarak tartışma olmaz. Konuyu her yönüyle ele alman gerekir. Savaşı kontrol edemezsin. Bir yere saldırdığın zaman sadece askerleri öldüreceksin sivil halka zarar vermeyeceksin diyemezsin.
MaLDoRoR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: zgrw, 02 Ağustos 2004 22:26 tarihinde demiş ki: MaLDoRoR gözlerini açmıyorsun çok geniş bir açıyla bakıyoprsun . gözlüklerini çıkar artık . asker öldürmek savaşta vahşet sayılmaz zorunluluktur . sivil öldürmek vahşettir . Sivil öldürmek vahşettir diyorsun ama zaten savaşın kendisi vahşettir. Ayrıca düşman askerine (Bir Irak'lı gözü ile bakarsak eğer) mühimmat taşıyan bir insan artık sivil olmaz. Ortak fikre varamadığımız noktra bu sanırım.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 savaşı kontrol edemessin diyorsun.. e bana anlatır mısın kontrol nasıl edemiyoruz. öyle "kontrol edemessin" diyerek kaçma.. generaller ne için? orduları doğru hedefe götürüp, savaşırken doğru taktikle savaştırmak için değil midir? o zaman savaşı kontrol etmiş olmuyor muyuz? Savaşı kontrol edebilirsin. Ordular ve generaller bunun için eğitilir.. Savaşı kontrol edemessin. Peki öyle olsa ıraka bomba atılcak derken irana bomba atmaları gerekmez miydi? sonuçta senin dediğin durumda kimin nereye saldırcağı belli olmuyor.. Kimin kime saldırcağı, kimin nerde ölceği durumlara biz savaş demeyiz kaos deriz. karmaşa deriz. Savaş bir kaos değildir. Sen birliğini bir yere gönderirken neler olabileceğini düşünürek yollarsın. Kimsenin olmadığı bir yere bomba attın diyelim. Ama orda birisi öldü. Bu rastlantıdır. Ancak Şehire bomba attın, bir çok kişi öldü. Bu raslantı değildir. Ben olayo bir yere çekmiyorum. Senin dediklerin üzerine konuşuyorum.. Savaşı kontrol edemessin diyorsun. Dediğim gibi savaş kontrol edilebilir birşeydir. Eğer öyle olmasaydı, Haçlı Seferlerinde askerler anadoluya doğru gelmezdi herkes bir yana dağılırdı. Savaşlar kontrol edilemeseydi, barış anlaşmaları yapılıp ordular geri çekilemezdi. Savaşlar kontrol edilebilir. Belki katilleri yakalamak durdurmak zor olabilir. Ama Savaş dediğimiz, orduların birbirine girdiği durumlardır. Ve bu savaşlar da kontrol edilebilir. Generaller, birliklerinin nereye saldırcaklarını kontrol ederler.. Sen birliğini tanklara saldırma emri verirsen onlar rastlantısal gidip yük taşıyan tırladı adamları öldürmez. Savaşı kontrol etmekle bunu kastediyorum..[signature][hline]iyi kötü çirkin
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 savaş kontrol edilebilinir mi bilmiyorum ama ben askerde yirmi tane davarı zor kontrol ediyordum onu söyliyeyim. Zaten bütün görevim sabah bölük komutanı geri döndüğünde karakolun yıkılmamış kimsenin firar etmemiş olmasını sağlamaktı. Buyrun isteyen bütün bir orduyu bir güzel kontrol etsin tek tek hepsinin yaptıklarını bilsin. bu arada ufak bir dipnot İran'a iki veya üç kez bomba düştü en sonunda İran bir kez daha düşerse savaş açacağız dedi. Birde o kamyonlara saldırmanın ne derece doğru bir karar olduğunu da açıklamıştım ona bir itirazın varsa söyle yoksa kaçak dövüşüp başka noktalara kayma.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: fedaykin, 02 Ağustos 2004 21:56 tarihinde demiş ki: Forumda bu kadar çok kişi kendini mi kandırıyor yoksa sadece tartışmış olmak için inanmadığı şeyleri mi söylüyor. Eh bir ihtimal daha var çok salaklar veya gerçeklerden en ufak haberleri yok hayal aleminde yaşıyorlar. İsteyen bu kelimeleri istediği gibi algılasın. Birileri gelecek Türkiye'yi işgal edecek sonra bende onlara lojistik destekte bulunan malzeme taşıyan araçların şöförlerini indirip teker teker kimlik soracağım, her birine ne yapacağımızı uzun uzun konuşup tartışacağım ona göre davranacağım. Hepiniz bu derece saf veya salakmısınız. Gerilla savaşı nedir en ufak bir fikriniz var mı? Gerilla savaşında hız en önemli unsurdur. Vurur ve kaçarsın. O kamyonlara saldırıyorsan durmalarını bile beklemezsin bir an önce giderken imha edebildiğin kadarını imha edip destek kuvvet gelmeden kaçarsın, oturup çay partisi vermezsin. Hangi ülke vatandaşı olursa olsun hiç farketmez, hatta kendi ülkemin vatandaşı da olur zerre bir şey değiştirmez, işgalciye malzeme taşıyan kişi öldürülür bu kadar basit. ilk olarak, argümanına verdiğin önemi, düşünmeye ayırdığın vakti diğer tartışmacılara karşı kullandığın sözleri seçerken de vermelisin. argümanınla insanları ikna etmeyi mi yoksa sindirmeyi mi amaçlıyorsun ona karar vermelisin fedo.. ikinci olarak, ikmalci sivillerden başlarsın hedef seçmeye, vergi veren halkına kadar yayarsın. sonra gider gelecekteki işgücü olan çocuklara, bebeklere varır. ardından bir bakarsın ki timurlenk'in kelle piramitleri de esasen modern savaşın öngörüsüymüş.. vietnam'da kamera önünde kafaya kurşun sıkanlar birer kahramanmış.. ayrıca satırla kamyon şöförü kesenleri de kurtuluş savaşı'nda çarpışanlarla bir tuttun ya, ne desem seni ikna eder bilmiyorum.. "saf mısın salak mısın" desem mi acaba, belki onda bir keramet vardır da sen birden silahlı ve silahsız insan arasındaki farkı anlarsın.. fakat sanmıyorum bunun da işe yarayacağını, dursun kenarda iyisi mi..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what? The Terminator: Fuck you, asshole. MaLDoRoR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Bone, şu anda Irak'ta savaş devam ediyor mu etmiyor mu? Amerikan'ın savaş bitti demesiyle savaş gerçekten bitmiş oldu mu? Bu insanlar orada durup dururken mi ölüyorlar? Bir birliği bir yerden bir yere yollamak ile savaşı kontrol etmiş olamazsın ki! Bir yerden bir yere gitmek herşeyi kontrol altına aldığın anlamına gelmez. Ona bakarsan haçlı seferlerinin bir tanesinde haçlı orduları istanbul'a gelmiş ve anadolu'ya yönelmektense şehri yağmalamayı seçmişlerdir. Bu planlı bir hareket miydi acaba? Askeri bir üsse bomba atarsın ama çevresinde asker olmayanlarda zarar görür. Buna engel olabilme ihtimalin var mı? Bunu kontrol edebilir misin? Madem garip yaklaşımlarla konuyu tartışma niyetindesin öyle olsun. Ben karşımdakileri mantıklı insanlar zannedip ona göre yazıyordum. Yazılanları düzgün algılayabilirler düye düşünmüştüm. Ama görüyorum ki kelimeleri tek tek seçip özenle konuyu başka yere çekerek tartışmaya çalışıyorsunuz. Pekala o zaman şu şekilde düzelteyim (lafımdan dönme niyetinde de değilim sadece o şekilde tam açıklayıcı olmadı): Savaşta olanları kontrol edemezsin. (Çok mu farklı savaşı kontrol edemezsin demekle???) Amerika'nın Somali'de, Vietnam'da başına gelenleri biliyorsundur. En azından filmini seyretmişsindir. Orada siviller ellerinde silahlarla askerlere karşı koymuşlardı. Şimdi onlar sadece ellerinde silah olduğu için asker mi sayılıyorlar? Küçük çocuklarda bile silah olabiliyor. Bunları da mı asler sayacağız yoksa sivil mi? Konumuza geri dönelim. Sivil olmasına rağmen düşman askerine yardım eden birisi var ortada (Bin kere söyledim açık olması için yine yazayım: Bir Irak'lı gözü ile bakarsak). Şimdi bu insanın taşıdığı mallar yüzünden Amerika'lı askerler Irak halkı ile sürekli savaşabiliyorlar. Bu insan sivil olmaya devam ediyor mu? Eline illaki silah alıp ateş etmesi mi gerekir asker sayılabilmesi için. Ben sadece farklı bir açıdan bir Irak'lı gözü ile bakarsak nasıl göründüğünü anlatmaya çalıştım. Kurallar normal dünya düzeni içerisinde işler gerisi sadece ve sadece ütopyadan ileri gitmez. unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: fedaykin, 02 Ağustos 2004 21:56 tarihinde demiş ki: Forumda bu kadar çok kişi kendini mi kandırıyor yoksa sadece tartışmış olmak için inanmadığı şeyleri mi söylüyor. Eh bir ihtimal daha var çok salaklar veya gerçeklerden en ufak haberleri yok hayal aleminde yaşıyorlar. İsteyen bu kelimeleri istediği gibi algılasın. Birileri gelecek Türkiye'yi işgal edecek sonra bende onlara lojistik destekte bulunan malzeme taşıyan araçların şöförlerini indirip teker teker kimlik soracağım, her birine ne yapacağımızı uzun uzun konuşup tartışacağım ona göre davranacağım. Hepiniz bu derece saf veya salakmısınız. Gerilla savaşı nedir en ufak bir fikriniz var mı? Gerilla savaşında hız en önemli unsurdur. Vurur ve kaçarsın. O kamyonlara saldırıyorsan durmalarını bile beklemezsin bir an önce giderken imha edebildiğin kadarını imha edip destek kuvvet gelmeden kaçarsın, oturup çay partisi vermezsin. Hangi ülke vatandaşı olursa olsun hiç farketmez, hatta kendi ülkemin vatandaşı da olur zerre bir şey değiştirmez, işgalciye malzeme taşıyan kişi öldürülür bu kadar basit. arkadasim o gerillalar bizim muttefikimiz kahraman direnisciler degil. basarili olduklarinda orada din devleti kurup senin pek sevdigin kara carsafi turkiyeye ihrac edecek psikopatlar.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Önceki 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Sonraki 11.sayfa (Toplam 22 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/529663-turk-rehine-olduruldu/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Zone Konu Dışı Türk Rehine Öldürüldü × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
MaLDoRoR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Bone, şu anda Irak'ta savaş devam ediyor mu etmiyor mu? Amerikan'ın savaş bitti demesiyle savaş gerçekten bitmiş oldu mu? Bu insanlar orada durup dururken mi ölüyorlar? Bir birliği bir yerden bir yere yollamak ile savaşı kontrol etmiş olamazsın ki! Bir yerden bir yere gitmek herşeyi kontrol altına aldığın anlamına gelmez. Ona bakarsan haçlı seferlerinin bir tanesinde haçlı orduları istanbul'a gelmiş ve anadolu'ya yönelmektense şehri yağmalamayı seçmişlerdir. Bu planlı bir hareket miydi acaba? Askeri bir üsse bomba atarsın ama çevresinde asker olmayanlarda zarar görür. Buna engel olabilme ihtimalin var mı? Bunu kontrol edebilir misin? Madem garip yaklaşımlarla konuyu tartışma niyetindesin öyle olsun. Ben karşımdakileri mantıklı insanlar zannedip ona göre yazıyordum. Yazılanları düzgün algılayabilirler düye düşünmüştüm. Ama görüyorum ki kelimeleri tek tek seçip özenle konuyu başka yere çekerek tartışmaya çalışıyorsunuz. Pekala o zaman şu şekilde düzelteyim (lafımdan dönme niyetinde de değilim sadece o şekilde tam açıklayıcı olmadı): Savaşta olanları kontrol edemezsin. (Çok mu farklı savaşı kontrol edemezsin demekle???) Amerika'nın Somali'de, Vietnam'da başına gelenleri biliyorsundur. En azından filmini seyretmişsindir. Orada siviller ellerinde silahlarla askerlere karşı koymuşlardı. Şimdi onlar sadece ellerinde silah olduğu için asker mi sayılıyorlar? Küçük çocuklarda bile silah olabiliyor. Bunları da mı asler sayacağız yoksa sivil mi? Konumuza geri dönelim. Sivil olmasına rağmen düşman askerine yardım eden birisi var ortada (Bin kere söyledim açık olması için yine yazayım: Bir Irak'lı gözü ile bakarsak). Şimdi bu insanın taşıdığı mallar yüzünden Amerika'lı askerler Irak halkı ile sürekli savaşabiliyorlar. Bu insan sivil olmaya devam ediyor mu? Eline illaki silah alıp ateş etmesi mi gerekir asker sayılabilmesi için. Ben sadece farklı bir açıdan bir Irak'lı gözü ile bakarsak nasıl göründüğünü anlatmaya çalıştım. Kurallar normal dünya düzeni içerisinde işler gerisi sadece ve sadece ütopyadan ileri gitmez.
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2004 said: fedaykin, 02 Ağustos 2004 21:56 tarihinde demiş ki: Forumda bu kadar çok kişi kendini mi kandırıyor yoksa sadece tartışmış olmak için inanmadığı şeyleri mi söylüyor. Eh bir ihtimal daha var çok salaklar veya gerçeklerden en ufak haberleri yok hayal aleminde yaşıyorlar. İsteyen bu kelimeleri istediği gibi algılasın. Birileri gelecek Türkiye'yi işgal edecek sonra bende onlara lojistik destekte bulunan malzeme taşıyan araçların şöförlerini indirip teker teker kimlik soracağım, her birine ne yapacağımızı uzun uzun konuşup tartışacağım ona göre davranacağım. Hepiniz bu derece saf veya salakmısınız. Gerilla savaşı nedir en ufak bir fikriniz var mı? Gerilla savaşında hız en önemli unsurdur. Vurur ve kaçarsın. O kamyonlara saldırıyorsan durmalarını bile beklemezsin bir an önce giderken imha edebildiğin kadarını imha edip destek kuvvet gelmeden kaçarsın, oturup çay partisi vermezsin. Hangi ülke vatandaşı olursa olsun hiç farketmez, hatta kendi ülkemin vatandaşı da olur zerre bir şey değiştirmez, işgalciye malzeme taşıyan kişi öldürülür bu kadar basit. arkadasim o gerillalar bizim muttefikimiz kahraman direnisciler degil. basarili olduklarinda orada din devleti kurup senin pek sevdigin kara carsafi turkiyeye ihrac edecek psikopatlar.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Öne çıkan mesajlar