Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xbox 360 mı? PS3 mü?

Sorlag

Öne çıkan mesajlar

kertenkel said:

iki platforma da çıkan oyunlar nedense xbox 360'da renk olarak da, view distance olarak da, aa falan olarak da, her türlü üstün.. hani ben de görene, karşılaştırana kadar inanmamıştım ama durum bu =) -- tabi elite olduğunu ve tv'ye 720p çıkış aldığınızı varsayıyorum--

ya bunun sebebi tamamen oyun yapımcılarının tembelliği ve Microsoft'un yatırımları diyeyim. Microsoft yatırımlarından ziyade tembellik ama,

burada aylar önce biri detaylı açıklamıştı, tam aklımda değil ama PS3 ile Xbox formatlarına oyun yapacağız denildiğinde firma oyunu Xbox için yapıp, PS3'e portluyor. Bunun sebebi de daha ucuza mal olması ve zamandan kazanmak, hatırladığım kadarıyla

PS3'ün CELL işlemcisi, standart PC veya Xbox işlemcileri gibi çalışmıyor. Üstüne üstlük yine hardware uyumluluğu bla bla derken Playstation 3 oyun yapımı için klasik metodların dışında çalışmak gerekiyor.

PS3'e oyun yapmak hem daha zor, hem daha karışık hemde daha masraflı kısacası ki bu tamamen aletin özelliklerinden ötürü,

Firma, örnek veriyorum mesela Black Ops çıktı. Multi-platform oyun, en iyi görseller PC'de, sonra Xbox'ta. Zaten PC ve Xbox oyunları birebir aynı tasarım aşamasından geçiyor diye biliyorum adsf neyse işte, rakamları sallıyorum. Black Ops Xbox için 1 senede üretiliyor ve 1 Milyon dolar harcanıyorsa, bunu PS3 tabanlı üretmek istediğinde rakamlar 1.5-2 sene tasarım aşaması, 2-3 milyon dolar masrafa kadar çıkıyor. Zaten oyun, Call of Duty ismi ile çıkıyor, milyonlarca satması garanti, adam birde niye PS3 için ayrı çalışsın ki?

Hal böyle olunca firmalar diğer platformlarda oyunlarını tasarlıyor ve PS3 portluyor. Durum böyle olunca hayvani kalite düşüşü oluyor. Multi-platform oyunlarının Xbox'ta üstün olmasının tek sebebi budur.

Misal Sabotage vardı hatırlarsanız. O oyun her format için ayrı ayrı tasarlanmıştı. Xbox versiyonu ile PS3 versiyonu ayrı ayrı yapıldığından konsolların gücünü fazlasıyla detaylı görebiliyorduk çünkü optimizasyondan tutun, görsel kaliteye kadar PC'den bile iyiydi PS3'te Sabotage, ha oyun kötüydü ayrı :)

Misal Rockstar kan emicisi buna en güzel örnek ki bu biraz paranoyakça olacak ama Microsoft'un milyon dolarlık yatırımı gösteriliyor burada, Rockstar - Microsoft paslaşmasını ve büyük anlaşmayı bilirsiniz. Bu yüzden son dönem Rockstar oyunlarının PS3 portlarının bu kadar kötü olmasını buna bağlıyorlar. Xbox 360'ta 2x AA ve 720P ile karşımıza çıkıyorken oyun, PS3'te yanlış hatırlamıyorsam 576P ve AA'siz çıkarılmıştı. Hani ayıp yani oyun HD bile değildi, pixeller sayılıyordu.

Ha bu yüzden dediğim gibi, konsolların kalitesini karşılaştırmak istiyorsak eğer Exclusive oyunları göz önüne alacağız. Çünkü Sony, multi-platformda Xbox ile baş edemeyeceğini anlayınca son 2-3 yıldır bir ton firmaya bir ton para vererek Exclusive oyunlara yöneldi ve ağır bir darbe koydu bu sayede Microsoft'a,

Hani ps3 exclusivelerinin hepsi artık konsol sattırmaya başladı, sadece bu sene çıkan exclusive'ler bile bazı kesimlere bir ömür bile yetecek düzeyde ki zaten bu ps3 hayvani bir atılım yaptı. Şuan satışlar iyi, bir ton exclusive daha duyuruldu. ilerleyen dönemde daha da güçlenecek sony
Sosyal ağlarda paylaş

ha mesela şey var şimdi, Bioware mesela PS3'e çalışacağını ve çıkaracakları her oyunun ayrıca PS3 versiyonlarını tasarlayacaklarını açıklamışlardı.

İlk olarak bunu Dragon Age'de denediler ama çok faildi o versiyon, zaten adamlar dediler kötü oyun ama ilk girişimiz için daha iyisini yapamazdık. Beceremedik vs. diye

Adamlar yeni ekip kurdular, yüzlerce kişi aldılar firmaya ve PS3 departmanı oluşturdular. İlk ciddi işlerini de şuan Mass Effect 2'nin PS3 versiyonunu hazırlamakla yapıyorlar.

Önümüzdeki ay çıkacak yanlış hatırlamıyorsam, tamamen yeniden render alınmış, PS3'e port edilmeden neredeyse sıfırdan tasarlanmış bir oyun olarak gelecek Mass Effect 2.

Dragon Age'de eğer iyi bir tecrübe kazanmışlarsa ve bu seferde fail olmazlarsa çok harika bir oyun gelecek gibi duruyor. Zaten hani PS3'e giriş diye adamlar harika bir kutu hazırlıyorlar, bir ton Exclusive eklenti vs.

Hani Xbox'ta, PC'de Mass Effect 2'yi defalarca bitirmiş arkadaşlarım bile PS3'e alacağım bunu da diyorlar.

Valve'da PS3 departmanı kurdu mesela, Rockstar'da Microsoft ile anlaşmalarının sona ermesinden sonra Agent'tan sonra bir PS3 sand-box oyunu daha yapılabileceğini açıkladı.
Sosyal ağlarda paylaş

@esh:

su an GT5 ve onun civarında çıkan oyunlar çalışmıyor

gerisi çalışıyor.

son firmware'e update edince "jailbreak" gidiyor ve o versiyon da kırılmadığı için kalıyosunuz öyle...

edit:

@esh:
premade stick veya atmel vs. chipli programlanabilir usb board al man lazım.

premade'lerden e3 card reader fena değil, ben mal gibi $90'lık orjinal jailbreak aldım
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi X-Box'ın amerikada deli bir çılgınlığı var ve bu çılgınlığı, bu hype'ı Microsoft media'yı kullanarak sağlıyor.

Daha şimdi WoW oynuyorum, Ellen Show açık E2'de ve seyircilerden 5 kız aldı. Şu müzik çalınca dans edip, durunca sandalyeye oturduğun oyunu oynattı falan. Acaip eğlenceli falan filan. Son 2 kala "bu arada kazanana hediyem olacak" dedi, ardından kazanana X-Box 360 verdi, kız deli seviniyor falan. Ellen reklamını yaptı "you can download HD movies, play 800 games with friends" falan. Sonra dediki "sadece senin değil, bütün seyircilerin bu harika cihazı oynamasını istiyorum. Bütün seyircilerime birer tane veriyorum." dedi, orda ki 200 kişiye x-box. Bizde seda sayan yapsa giderim izlemeye dsfsdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

xbox slim 500 lira, ps3 slim 650 lira.

pste blurey var ve bozulmuyo. ama genelde oyunlarin cozunurlukleri daha sikko.

bu mudur?

Yeni Xboxlarda bozulma sıkıntısı çok yok diye biliyorum.
Ayrıca Ps3 alıcaksan Seren le Kaan yetoları gibi jailbreakle falan uğraşma bizde tonlarca oyun var veririz oynarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Pha said:

Esh said:

xbox slim 500 lira, ps3 slim 650 lira.

pste blurey var ve bozulmuyo. ama genelde oyunlarin cozunurlukleri daha sikko.

bu mudur?

Yeni Xboxlarda bozulma sıkıntısı çok yok diye biliyorum.
Ayrıca Ps3 alıcaksan Seren le Kaan yetoları gibi jailbreakle falan uğraşma bizde tonlarca oyun var veririz oynarsın.

zaten farz oldu ps3 almak. netekim yilba$inda pro evolutionda grup sex icin arkada$in makineye 2 tane orjinal kol almak zorunda kaldim. dandini bi alet aliyim $imdi 550 ye falan, orjinal giderim ben de, zaten 3-4 oyun olsun yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

Hem Xbox 360 hemde PS3 sahibiyim, demon souls hariç heralde bütün exclusive oyunları oynadım PS3'de.

Kesinlikle xbox 360 al, grafik olarak çok aşırı bir farkı yok PS3'ün hatta bazı oyunlarda inanılmaz kötü(AC:Brotherhood).

PS3 hakikaten güzel exclusivelere sahip (Heavy Rain, GOW 3, Uncharted serisi felan) ama sırf bu oyunlar için PS3'e para vermeye değmez. Ha bi de MGS 4 overrated, hayatımda bu kadar kötü senaryolu oyun oynamadım hani gameplay iyiydi de olmamış o oyun.

Türkiye'de saçma sapan PS3 fanboyluğu var ama hakikaten XBox 360 daha iyi PS3'e göre.

Hatta PS3 vereceğin paraya Xbox 360 + Wii al, Wii'ye korsan firmware yükle emin ol kat kat daha fazla zevk alırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

yahu artık seçim kriterleri belli, o daha iyi bu daha iyi diye savunmanın anlamı yok. ikisinin de kendine göre iyi yanları var, insanların bazıları onu bazıları bunu, karşılayabilen ikisini birden seçecek. niye hala uzuyor bu tartışma ya.

bu aramiza kalan adam gibiler yuzunden mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...