JonBovi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Şimdi 5 6 yıl önce yaptırdığım dolgu düşmüş, biraz derin bir dolguydu. Tekrar gittim ve başka bir dolgu yaptırdım başka bir yere, koyu renkli bir dolgu. Ama hassasiyet var çok fena, sıcak soğuk farketmiyor ve ılık olmadıktan sonra üzüyor. Normalde ne kadar sürüyor bu hassasiyet aceba ?
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 kanal tedavisi yapsın madem derin dolgu, olmaz öyle yarım
JonBovi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 kanal gerekirdi 2 3 ay gecikseydin dedi adam, daha önceden kanal yaptırdım başka bir yere, ona yakın değil durumu
capul Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Sıcakta ağrıyorsa zor biraz işin... bir haftaya geçmesse hekiminin kapısını çal derim tekrardan...
Sam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 benim benzer durumda birkaç gün sürmüştü, bir hafta sonra geçmişti ama. üzerine gitme bir süre.
JonBovi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 yurtdışına gidiyorum 3 gün sonra, sigortam dişi felan kapsamıyor direk kaz gibi yolarlar beni orda, umarım geçer pls
Archangel_ Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 öncelikle dolguyu yaptıralı ne kadar oldu? dolgulardan sonra belli bir süre sıcak soğuk hassasiyeti bir hafta, on gün normaldir.olacak diye bir kaide yoktur ama olursa normal karşılanır.renkli dediğin dolgu metal içerikli olduğu için sıcaklık iletimi daha fazladır, özellikle ilk başlarda hassasiyet normal karşılanır.diş kendiliğinden ağrı yapmadığı sürece dolgu genelde yeterli tedavidir, kanal tedavisine çürüğün derinliğine, dişin muayenesine göre vs karar verilir.
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 ısı iletimi daha fazla diye hassasiyet oluyor, alışıyorsun sonra, normalmiş gibi geliyor diğerlerinden farkı kalmıyor.
cambazct Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 kanal fln yaptirma bence, dis canli kalsin kestir kaplama yaptir inanilmaz rahat ediyo insan, cok rahat, varligini da hissetmiyosun kesinlikle, kendi disinmis gibi oluyo etkili bi cozum dolgu fln ugrasmiyosun bi daha yep yeni bi disin oluyo...
reddiye Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 koyu dediğin amalgam diş rengi olan kompozit ön dişlerde estetik amaçlı kompozit malzeme kullanılır ama arkaysa amalgam daha iyi sağlık açısından normalde dolgularınızı 2-3 yıl en geç değiştirin deniyor (:
Sam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 arkalara da kompozit yapılabiliyor artık. amalgam kötü çünkü zamanla hızlı boyut değiştiriyor, oluşan çatlakta çürüğe sebep veriyor.
JonBovi Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 eski kompozitti sanırım, adam estetik için bunu yaptırıyorsunuz sonra üzülüyorsunuz dedi, bende ne dolgusu lan dedim direk dolgu olduğunu bilmiyordum orda
Regalya Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 JonBovi said: Ama hassasiyet var çok fena, sıcak soğuk farketmiyor ve ılık olmadıktan sonra üzüyor. Normalde ne kadar sürüyor bu hassasiyet aceba ? Amalgam ve derin ise 1-2 hafta
stimpak Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 dişçi topiğimiz vardı bizim, noldu ona? diş hekimi patileri göreve çağırıyoruz, çok güzel topikti o. devam etseler keşke .
benjani Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 benim de 5 yıl önce kanal tedavisi yaptırdığım dişimdeki dolgu düştü az önce.doktoruma 3 hafta sonra gidebilirim.bir sorun olur mu o zamana kadar?
capul Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2010 Dolgu tarafından desteklenmeyen ve zaten kanal sonrası kırılganlanmış olan dişin karpuz gibi yarılabilir onun dışında sorun yok.. benjani said: benim de 5 yıl önce kanal tedavisi yaptırdığım dişimdeki dolgu düştü az önce.doktoruma 3 hafta sonra gidebilirim.bir sorun olur mu o zamana kadar?
emircanz Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 hassasiyet varsa bence çürük tekrarlamış olabilir yalnız baktı mı ona doktorun?
Öne çıkan mesajlar