huun Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 nedir bu olay? son zamanlarda çok kişi bu yüzden hastanelik oldu. lefter, holbrooke (öldü), birisi daha vardı ismini hatırlayamadım ve şimdi de izmir vali yardımcısı bu yüzden hayatını kaybetmiş. mevsimsel bi etki falan mı var acaba? ödül 400 xp, iyi araştırmalar.
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 said: AORT YIRTILMASI ( DİSEKSİYONU) AORTA DİSEKSİYONLARI Aorta diseksiyonları nadir görülüp ölümle sonuçlanan bir hastalıktır.
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 said: İNSİDANS: Yıllık milyonda 5.2'dir. koroner otopsilerin %1-2.5'de tespit edilmiştir. Vakaların %75'i 4-7. dekatlarda görülür.
huun Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 ilginç, o kadar ender karşılaşılan birşey olmasına rağmen bu ara sık görüldü. hadi iyisin kaptın gene xp'leri demek isterdim ama sebepleri hakkında birşey göremedim.
Sam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 rahmetli eniştem bu yüzden vefat etmişti, kalp-damar rahatsızlığı kaynaklı oluyor bildiğim. anında gidiyor insan.
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 ben sidequestleri yaparım ana queste dokanmam
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 lan geçen de tatsuya yamamoto'yu kalpten kaybetmiştik.. 49yaşında. gerçi ben de çok kalmam gibi geliyor.
forçen Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 benim yengem de genç yaşta bundan ölmüştü. bu olay olduğunda işyerindeydi. ilkbaşta bi yanma hissedip bayıldı, hastahaneye kaldırılırken kalbi durdu, daha sonra tekrar hayata döndürdüler fakat ne olduğu anlaşılana kadar kalbi tekrar durdu. zaten pek kolay düzeltilebilecek bir durum da değilmiş.
Longshanks Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 sandığınız kadar ender bişey değil sonuçta herkese otopsi yapılmıyor. kalpten öldü diyilip geçiliyor. mesela marfan sendromu olanların ölüm nedeni çoğunlukla bu. genç yaşta gidiyolar
huun Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 teşhis konabiliyor mu peki rutin kontrollerde. yıllardır içip sıçmaktan başka bişe yaptığım yok, baştan sonra bi baktırayım diyorum kendime ve bu aort işi tırsıttı beni niyeyse. baktırayım ona da.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 dün gece sabaha karşı bi şıkışma, terlerme hedesi kaplayıverdi bünyeyi.. yorgunluktan lan. falan dedim. üzerinde durmadım ama yusuf sesleri taa malazgirtten yakınlanıyor
elikanliadam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Aslında aort diseksiyonundaki en büyük neden aort anevrizmasıdır. Yani aort un 3mm olması gereken kalınlıktan daha geniş olmasıdır. Bu genişleme bazen bir kola şişesi kadar yani 10 mm'ye kadar çıkabilir. Aslında durum aort damarının elastiki özelliklerini kaybedip iyice genişleyerek incelmesi sonucu aniden yırtılması olayıdır. Yıltıldığı anda müdahale şansı oldukça zayıftır. Genelde 50 yaş üstü insanlarda daha yaygındır ama son zamanlarda 30 yaşa kadar indiği nadir vakalar da görülmektedir. Bir saatli bomba denebilir bu duruma. Önceden müdahale edilmesi şart aslında. Amcamca aort damarı 10 mm'ye kadar ulaşmıştı. Belirtiler normal bir kal ağrısı,mide ağrısi, tansiyon yüksekliği, böbrek ve belde ağrılar şeklinde kendini gösterebilir. Aort biliyorsunuz ki temiz kanın organlara dalığdığı ana merkez olarak nitelendirilebilir. Patladığı anca öncelikle böbrekler olmak üzere birçok organ iflas edecektir. Ola ki anında müdahale edilebilse bile böbreklerin iflası nedeniyle bi süre diyaliz tedavisi öngörülebilir. ayrıca aort damarında basınç yüksektir kanamayı durdurmak oldukça güçtür hatta imkansıza yakındır diyelim. Aslında pek çok teşhis yöntemi var ama sanırım bir takım şüphelerden sonra kesin sonuç ilaçlı tomografi ile anlaşılıyor. Tedavi için ise açık ameliyat süreci var ki çok uzun ve tehlikeli bir süreç. Genişlemiş damar yerine yapay aort damarı takılıyor ancak ilerlemiş yaş ve ağır ameliyat nedeniyle ameliyat sonrası bakımın çok iyi olması lazım ki hastanın kendini toparlaması baya vakit alıyor. Şu anda yeni olarak yapılmakta olan bir operasyon daha var. Kasıktan bacağa doğru açılmış olan yaklaşık 10 cm lik bir kesi ile atardamardan aorta geçiş yapılıp stent yerleştiriliyor. Açık ameliyata göre daha kolay ve kısa süreli bir ameliyat.
elikanliadam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 düzeltme birimleri alışkanlıktan mm yazmışım onların hepsi cm olacak :D 10 mm lik kola şişesi de yok tabi bu da ayrı :)
elikanliadam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 dasaaa said: o_O cerrah geldi :) cerrah değilim de çok ameliyata girdim diyelim
Longshanks Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 marfan sendromu hakkındaki görüşlerinizi alalım hocam
elikanliadam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 marfan sendromu da genetik bir hastalık bildiğim kadarıyla ve evet aort incelmesi ve genişlemesi üzerine etkili bir hastalık ama benden bu kadar doktor değilim anca kendime doktorum ben :P
capul Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Aort yırtılmasında hastanelik olmaktan ziyade ölüyor insan...
elikanliadam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 capul said: Aort yırtılmasında hastanelik olmaktan ziyade ölüyor insan... bizim doktor arkadaş hastanede yakalandığı için müdahale şansı olmuştu..kendisi de 35 civarı bir adamdı :( neyse ki hastanede meydana gelince tedavi edilebildi. ama dediğim gibi resmen saatli bomba ne zaman patlayacağı belli olmaz ve ayrıca bir belirti vermez..hastanede bile şanslı olunmadığı sürece müdahale edemeyebiliyorlar
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2010 aort yırtılması ya.. Olm ne korkunç bi durumdur o, oha.. İsmi bile ürkütücü lan, sanki yırtılmış gibi oluyor.
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2010 elikanliadam said: Bu genişleme bazen bir kola şişesi kadar yani 10 mm'ye kadar çıkabilir. takıldığım nokta şu nası bi kola şişesi abi bu çapı 10 mm sdfjh
Öne çıkan mesajlar