Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk'ten görev alınmasını yasaklayan rektör


Loxias

Öne çıkan mesajlar

Ekşide gördüm çok güldüm

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/12227/0/1/ogrenciler-ile-rektor-tartisti.aspx

said:
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir süre önce Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’ye ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

ÖĞRENCİ YURDUNDAN PROTESTO

Ziyaret öncesinde rektörlük binası arkasındaki erkek öğrenci yurdunda kalan Türkiye Gençlik Birliği üyesi olduklarını belirten bazı öğrenciler Ak Parti hükümetini protesto etmek isteyince Rektör Prof. Dr. Pakdemirli ile aralarında sözlü tartışma yaşandı. Grup adına Rektör Prof. Dr. Pakdemirli'ye açıklamada bulunan Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Erdem Özdemir, “Siz Atatürk'ün Nutku'nun son buklesini okuyun. ‘Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdafa edecek güç gençliktir’ der. Türk gençliği devrimlerin ve cumhuriyetin bekçisidir. Size yetkiyi aldığımız yeri açıklıyoruz. Siz diyorsunuz ki, ‘Ben size bu görevi vermedim?’ Ama diyorum ki, ‘Bu görevi sizden değil, Atatürk'ten aldık” dedi.

"ÜNİVERSİTEDEN ATARIM HEPİNİZİ"

Bunun üzerine Özdemir'e müdahale eden Rektör Pakdemirli, “Sizler Atatürk'ten görev alamazsınız. Cumhuriyeti savunacaksam ben savunurum. Ben burada rektörüm. Size kalmaz bunu savunmak. Ben, size cumhuriyeti savunmak için görev vermedim. Net bir şey söylüyorum size. Siyasi slogan atarsanız. Kimliklerinizi toplarım. Üniversiteden atarım hepinizi. Hemen dağılıyorsunuz. Burası benim ve hepinizin üniversitesi. Burada slogan atamazsınız. Eğer atarsanız emniyet görevlileri kimliklerinizi toplayacak” diye karşılık verdi.

Rektör Pakdemirli'nin uyarısının ardından üniversiteli gençler polis ekipleri tarafından rektörlük binasının önünden uzaklaştırıldı.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16609235.asp?gid=373
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
en, size cumhuriyeti savunmak için görev vermedim. Net bir şey söylüyorum size. Siyasi slogan atarsanız. Kimliklerinizi toplarım. Üniversiteden atarım hepinizi. Hemen dağılıyorsunuz. Burası benim ve hepinizin üniversitesi. Burada slogan atamazsınız.


http://img.ffffound.com/static-data/assets/6/4ec34d238fdb23991f5e4b98e2f60b323da63336_m.gif
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rektör ağır saçmalamış, rektör haksız.

Rektörler ve diğer akademik personel üniversitede öğrencilere hizmetkarlık için vardır! Üniversiteler öğrenciler için vardır, rektörler ya da diğer personel için değil!


Türkiye Cumhuriyeti'ne bilgi düzeyi bu kadar eksik ve yetersiz rektörler yakışmıyor!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O videodaki öğrencinin o videoda söylediklerinin hiçbiri yanlış değil.


"Atatürk'ten sen görev alamazsın!" gibi cahilce ve gerici laf edebilecek ülkeye zararlı kişileri rektör yapmasınlar! Ülkeye zararlı konum sahibi tüm geri kafalılardan kurtulana kadar bütün öğrencilerin böyle cahillikleri ülke genelinde protesto etmesi bu ülkenin hakkı! Rektörün yaptığı ağır skandal gaf için tüm öğrencilerden özür dilemesi ya da istifa etmesi lazım!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kral rektörler, ne üniversite içerisindeki evler, hamamlar, saunalar gördü üniversiteler. Ne döner paraların cukkasını gördüler bi 10 sene önce.


Türkiye'de bi 10 sene önce bu rektörlerin kralı vardı, gıkı çıkmazdı insanların.

Tabi ki muhatap olmam lan, o gelenekten gelsem ben konuyla ilgili muhatap olacaksam toplantı yaparım, o ayak takımına orada konuşmam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

saçma. çocukların siyasetle ne işleri var?



Üniversite öğrencilerinin siyasetle ilgilenmesi neden saçma, aksine genç beyinler sağlıklı oldukları için siyasette genç beyinlere de ihtiyaç vardır!


Joker said:

üniversite bunun yerimi?


barbu said:

öğrenci okuluna ders çalışmaya gidicek. siyasete karışıcaksa da okul dışında yapacak. bunun aksini savunan da yanlıştır.

gerisi boş.



Genç beyinlerin siyasi fikirlerini üniversitede söylemeleri neden saçma? Üniversiteler gençlerin dünya görüşünün oluştuğu yasal sınırları olan fikir özgürlüğü ortamıdır, yeri gelir ülke kurtaracak fikir ordan çıkar, çıkmalıdır! Siyaset üniversitede yapılmaz, dışında yapılsın demek gençliğin gücünden korkakların ya da faşistlerin yanlış söyleminden öte geçemez. Aptalca gaflarla gücü yönetmekte beceriksizlik yapacak kadar eksik/yanlışsan saçma söylem empoze etmek yerine istifa edeceksin bu kadar basit!



Olması gereken normaller bunlar, bu demek değil ki tüm öğrenciler üstün zeka %100 haklı, gayet de öyle değil, hatta bence çoğu ülke kurtarmak için yetersiz zekada ve siyaset yapıcaz diye saçmalıyorlar gayet. Ama rektör konumundaki adamın yetersiz olma lüksü yok! Adam oraya sınavla tercihle gelmemiş yönetsin diye atanmış para kazanıyor bu işten!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Üniversite öğrencilerinin siyasetle ilgilenmesi neden saçma, aksine genç beyinler sağlıklı oldukları için siyasette genç beyinlere de ihtiyaç vardır!



genç beyin. önce bir daha oku tek seferde göremedin heralde mesajımı. yapmak istiyorsa siyasetle ilgili bişi okul dışında yapmalı diyorum. yoksa isterse 16 yaşında liseli olsun. umrumda değil.

senin ülke kurtaracak fikirlerin bahçede slogan atarak çıkmıyor. oturup prof.unla kafa kafaya vererek. ya da referanslarını gösterip bişiler bularak oluyor.

boş laf yapmayın lütfen ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...