Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarihte Turkler !!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Dragonmax, 13 Mayıs 2004 18:27 tarihinde demiş ki:
aman allahım, tüfek mü?? maalesef tüfek henüz uzay teknolojisi sayılırdı o günler için.. ok ve kılıç.. bide büyük toplar.. bide fatih sultan mehmedin bizzat kendisinin keşfettiği havan topları..

Kullanımı çok efektiv olmasa da kuşatma sırasında yeniçerilerin ilkel arkabesler kullandığı bilinior. Tüfek dediin şey öcü teknolojisi değil yani o zamanlar.
Mesaj tarihi:
tarihsel gerçekleri ne kadar yansıtır bilmem de yine bahsi geçen oyunda yeniçeriler tüfekli, top ve yeniçerileriyle türkler gunpowder age de resmen baş belası, seviyoruz..:D
Mesaj tarihi:
tabiki.. age of emires de bile yeniçeriler ellerinde silahla geziolar.. ama öle de bi savaş aracı olarak yerleşmemişti henüz..[signature][hline]Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar!
AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Mesaj tarihi:
arcane kalp kalbe karşıymış ehe.. aynı anda yazmışık :D[signature][hline]Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar!
AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Mesaj tarihi:
said:
Dragonmax, 13 Mayıs 2004 18:25 tarihinde demiş ki:
Unitiy'e-
yalnız eğer istanbulun fethinin getirdiği sonuçları şöyle bir daha incelersen, top kullanımının en teknik şeklini osmanlılar bu savaşta avrupaya gösterdiği için, avrupa (dediğin gibi almaya vs) bu topları etkili olarak kullanmaya başilamış ve feodal sistem çökmüştür.. işite bu istanbulun fethinin sonuçları arasındadır.. ve tarihi bir sıraya sokarsak önce türkler sonra onlar kullanmışlardır bu topları (dikkat ben işie yarar toplardan bahsediorum)..

cok yanlis tespit.

sene 1453, avrupada feodal sistemin cokusu dorugunda.

fransa birlesiyor, almanyadaki prenslikler azaliyor, ispanyada kastilya, aragon gibi asiri feodal temele oturmus kralliklar artik uniter yapiya geciyor.

butun bunlardan once top yaygin kullanilmali ki 1453 senesinde bunlar olabilsin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
Dragonmax, 13 Mayıs 2004 18:27 tarihinde demiş ki:
aman allahım, tüfek mü?? maalesef tüfek henüz uzay teknolojisi sayılırdı o günler için.. ok ve kılıç.. bide büyük toplar.. bide fatih sultan mehmedin bizzat kendisinin keşfettiği havan topları..

havan topu kavrami daha onceden almanyada cikmis bir kavramdir. zaten ilk toplar havan topu formatinda idi, ters cevrilmis bir kazan.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
yani ben uçmamışım...yani istanbulun fethinde tüfek vardı?[signature][hline]So many times its hopeless dark and gray
And other times its hope that saves the day!!!

- Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart:
(Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare)
Mesaj tarihi:
toplarla tüfekler arasındaki fark vakum tüpleriyle transistörler gibidir, daha kaba ve büyük olanı önce bulundu ve yaygınlaştı, sonra üretim imkanları arttıkça ufaltılmış halleri nasıl olur diye düşünüldü..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 13 Mayıs 2004 16:13 tarihinde demiş ki:
said:
Bıshop, 13 Mayıs 2004 15:55 tarihinde demiş ki:
moongate e prlyze field atıp geleni kesmek

eheehehe

icq calmak

ehhehehehehe[signature][hline]Nobody is Perfect
Im Nobody

Forever Çaykur Rize !!!
Geçmişine Önem Vermeyenin Geleceği Olmaz!!
Mesaj tarihi:
Valla mimari özellilerimiz yeter okadar cami saray ev işlemecilik sanatsal faliyetler -delileri avrupaalılar cadı diye yakarken bizim tedavi tmemiz-gökyüzü ile ilgili birçok çalışma-tıpla ilgili çalışmalar-zamanın tankı atı kullanmamız-kadınlara düşkünlük(ülkemizi bile yıkmışız ugruna)eeheh - almanyaya gidip işçi iken birden patron olup şaban filmindeki gibi patronu işçi yapmmamız- yeşilçam eheh- karamurat tarkan- rezillikerden biraz kapkaç . imam hatipler.tecavüzcüler .....----
---kaşıkçı elması - istanbul fethi hehe - bu arada sanırım yüzyıl savaşalrında top kullanılmıştı ama kale savunmasında ve pek iyi deildi yag daha iyiydi -
tac mahal- hathat-türkiyeye gelen yaşlı genç demeden avrupalı kadınlarla evlenme tatillerde-
Savaş taktikleri- bu arada günümüzde her ne kadar tıp alanında fazla başarı devlet olarak gözükmesekte Türk tıpçıları imkanasızlıklar yüzünden başka ülkelerie yollayarak oralarda gittileri ülke adına olan başlarılar -aslında daha olmasdı lazım ....

Speed-parafiel gte katılıyom -tüm hileler kısaca -kolay yolladan köşe olma[signature][hline]:))) !!!
........................
Mesaj tarihi:
Tüm yazılanları okudum,Türkler ne bulduysa(olmayanlarda vardır) Unity Türkler bulmadı yapmadı demiş,tarih hocalarına sallıyorlar,kesiyorlar uyduruyorlar demiş kendisi tarih hocalarındanda bilgili ve kendinden emin ve o arkadaşın yazdığı şeyleri tüm tarih hocaları anlatıyor bir kaç tane de değil hepsi sallıyor,unity doğrusunu biliyor oda ayrı tabi :)

Unity sana bişey sorucam şu binlerce yıllık tarihimizde Türk tarihinde yani seninki değil,biz(Türkler)hiç birşey icat etmemiş hiç bir faydalı iş yapmamışmıyız? yazılan herşeye uydurma yada yanlış demişssin biz hiçmi bişey yapmadık bu soruma içdenlikle cevap verirsen sevinirim.
Mesaj tarihi:
Ne yazıkki öyle. Heralde unity de istemezdi böyle olsun. Ama kendi adıma konuşayım eğr "TÜM DÜNYA" bize düşman değilse gerçektende insanlık adına pek bişi bulamamışız.. O kadar övünüyoruz en geniş tarih bizim diye -ki öyle- ama yok. Aklımız fikrimiz uçkurumuzda olmuş. Bulduğum sitelerde osmanlı padişahlarının uçkuruna düşkün olduğu oğlancı olduğu gibi yazılar çıkıyordu. Eğer yabancı bir döküman bulabilen varsa bana yolllasın bende öğreniyim ne bulmuşuz?[signature][hline]http://213.194.122.66:8000/listen.pls
server yurtiçinde djler aranıyo. Tür rock.
Mesaj tarihi:
said:
Bither, 17 Mayıs 2004 18:05 tarihinde demiş ki:
Tüm yazılanları okudum,Türkler ne bulduysa(olmayanlarda vardır) Unity Türkler bulmadı yapmadı demiş,tarih hocalarına sallıyorlar,kesiyorlar uyduruyorlar demiş kendisi tarih hocalarındanda bilgili ve kendinden emin ve o arkadaşın yazdığı şeyleri tüm tarih hocaları anlatıyor bir kaç tane de değil hepsi sallıyor,unity doğrusunu biliyor oda ayrı tabi :)

Unity sana bişey sorucam şu binlerce yıllık tarihimizde Türk tarihinde yani seninki değil,biz(Türkler)hiç birşey icat etmemiş hiç bir faydalı iş yapmamışmıyız? yazılan herşeye uydurma yada yanlış demişssin biz hiçmi bişey yapmadık bu soruma içdenlikle cevap verirsen sevinirim.

simdi matematik diye birsey var, kronoloji diye birsey var, hesap var.

eger mo 250 yilinda tum roma lejyonlari akdenizin her tarafinda bir sisteme gore savasiyor ise, mo 250 yilinda kurulan bir devletin liderinin, bu sistem icerisinde x degil x+4 tane temel eleman kullanarak bir uygulama yapmasi bu insani bunun kesfedicisi yapmaz.

ayrica sana turk olup da kimin turk oldugunu ya da olmadigini tespit etme hakkini kim verdi ? ne sifata dayanarak 'biz' turkler gibi bir tanimlama yapip da neyin turk neyin turk olmadigini tespit ediyorsun.

elbette tarihte turklerin de kesfettigi seyler var. fakat propaganda yapan denyo tarih hocalarinin tarihi carpitip 'yok efendim kolomba haritayi musluman tayfa verdi' gibi sapitmalarina da tutup haaaaa tamam diyecek degiliz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 17 Mayıs 2004 21:41 tarihinde demiş ki:
Pek anlamadım ama şöylemi ?

O zaman bende 84 lük bir sistem buldum. Bir keşif mi yapmış oldum şimdi?

olmadin iste.

cunku kesif sistemin 84 luk olmasi ya da 32 lik olmasi degil, sistemin kendisi.

yani kalabalik bir grup icerisinde yaratilan yapili ve kalici organizasyon.

antik ordularda olan 'kral ve birkac tane yakin adami' formatinin aksine, surekli olan, kalici olan ve zaman ya da yerle degismeyen gorev dagilimi.

kesfedilen sey bu. neticede bunu baskasi daha once yapmis, benzer sistemde yuz basi yerine 50 basi yapmak yeni bir kesif sayilmaz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 17 Mayıs 2004 21:41 tarihinde demiş ki:
Pek anlamadım ama şöylemi ?

O zaman bende 84 lük bir sistem buldum. Bir keşif mi yapmış oldum şimdi?
Evet keşif yapmış oldun 84 kişiyi bi araya getirip 84 kişilik gruplar oluşdurup savaşa girip başarılı sonuçlar alırsan ve sistemin 6'lık ve 10'luk sistemden çok işe yarar örnek alınırsa keşif olur.

Bu arada,Unity bu Türkler ve olmayanlar diye kendi kendime karar vermem nerden geliyor biliyormusun? senin Viyana kuşatması hakkındaki başlıkda,tanımadığın insanlara lise sıralarında baba parası yiyen insanlar demenden geliyor sen ne sıfatla diyorsan bende o sıfatla diyorum itirazınmı var?
  • Yeni Oluştur...