Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yargıtay: Cinsel ilişkiye girmeyi bilmek erkeğin görevi

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

fiziksel olarak güçsüzler diye, ki çalışırlarsa gayet madencilik yapabilirler fizikleri o kadar müsait, daha fazla hakları olacak diye bir durum yok yalnız.

Kadınlar fiziksel olarak güçlü olmak yerine güzel olmayı tercih ediyorlar genellikle. Ona uygun işlerde çalışıyorlar ya da çalışmamayı tercih ediyorlar, kolaya kaçıyorlar. Kanun önünde iş hakları eşitse bu haklar da eşit olmalı bence.

Zaten esas tepkim eşit olalım diyen sürekli biz eziyomuşuz gibi davranan feministlere, eşitlikse bunu da eşitlesinler. Bunu eşitlemiyorlarsa da kendi kendilerini eziyorlar demektir zaten
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Bir de kadın hakları, yok eşit değiliz bıdı bıdı ediyorlar. Eşit değiliz tabi, "karım anca 2 haftada 1 seks yapmak istiyor" diyip boşanan üstüne kadından nafaka alma hakkı kazanan erkek var mı? Ben duymadım. Nafaka ödeyen kadın da duymadım, neden hep kadınlara ödenir nafaka? Artık kadınların erkeklerle eşit çalışma hakları var, o zaman çocuğa bakmak vs. ortak yükümlülük. Kendine yetmek zaten doğal yükümlülük. Nafaka denen şeyin olması bile büyük bir ayıp. Dünyanın her yerinde var evet, ama ayıp. Feministler önce bu eşitsizliği çözsünler eşitlik gerçekten tek dertleriyse. lol
off nilep niye böyle bi adamsın sen ya
Sosyal ağlarda paylaş

Maskülistlikle ne alakası var abi? Kadınlar ezik yaratıklar gibi davranıp ona göre yasa hazırlanması normal mi?

çokçokçokiğrenç :(

Bu hale gelebilen kadın inşaat işçisi de olabilir, madenci de olabilir. Bunun yarısı kadar kası olsa da olur ki bunun yarısı kadar kasa da hiç ilaç kullanmadan ulaşabilir. Kadınlar güçlü olmayı, kaslı olmayı tercih etmiyorlar diye ayrılık durumlarında erkeklerin cezalandırılması çok saçma.

Cinsellik bazlı ayrılıklarda kadınların üstüne para alması ama erkeklerin "karım yeterince sevişmiyor benimle" diye dava açsa üstüne nafaka vermesi yine saçma.

Bunları söylemek maskulinistlik midir?

@olitere: Problem ne? Haksız olduğumu düşünüyosan sebepleriyle açıkla, yoksa boş boş laf sokma
Sosyal ağlarda paylaş

E onları söylemek maskülistlik zaten

Nafaka olayına gelince, bilmiyorum evliliğinin birinci ayında çalışan ve kendine yetebilecek bir kadından ayrılmış adam nafaka vermek zorunda mı ancak, boşanmadan sonra bile o kadın toplum tarafından dul sıfatını aldığı halde, bazı kesimlerce önyargısına tabi tutulabilir. Kadınlar daha duygusal olduklarından, surviver erkeklere göre daha çok bunalımlar ve toplumsal sorunlar yaşayabilirler.

Kadın birincil olarak evliliğinden ve sonrasında çocuklarından, babadan daha çok sorumluluk sahibi olur.

İkinci olarak kadınların iş gücü, erkeklerin iş gücü kadar dayanıklı değildir.

Üçüncü olarak kadınların sosyal imajı zaten bozuktur. Misal bir kadının çalışma alanları çok dardır, toplum tarafından bir meta olarak görülür, evlenip boşanan bir kadına bile halen kötü gözle bakılıyor kimi yerlerde. Daha düne kadar başlık parasıyla satılıyordu kızlar.

Bu durumda kadın hukuğun önünde erkekten daha avantajlı olsa bile, toplumsal olarak erkekten oldukça geri bir plandadır. Bu bile kadınların daha taviz sahibi olmasının haklılığını gösterir.

Eşi kendisiyle 2 haftada bir sevişiyorsa, o adamda otursun ve sorgulasın niye böyle diye. Ya zoraki evliliktir, ya kadının bir sorunu vardır, ya da mutlu olmamaya başlamışlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya iyi güzel söylüyorsun da, birincisi kadınla erkeğin tamamen eşit olmasını istemek maskulinistlik değildir ki. Eşitlik isteğidir sadece :)

İkincisi, dediklerinde haklısın ancak yasalar önünde erkeğin görevi kadına bakmak gibi oluyor bu yasalar çerçevesinde. Yasalar kadını kendine bakamazmış gibi gösteriyor. Yasalar böyle yazılmışken toplumun kadına bakışı zaten değişmez. Çünkü devlet kadına mutfağı gösteriyor bu yasalarla zaten.

Neyse hoş bir tartışma olabilir de belki bir ara özelden yaparız ne bileyim, burada kalabalık etmeyelim. Dediğim gibi söylediklerinde haklısın ancak toplumun bakış açısındaki yanlışı yasalarla kapatırsan devletin bakış açısı da yanlış oluyor ve toplumunki zaten düzelmiyor. Yanlış aynen devam ediyor. Bir yerden adım atmak lazım diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece zengin kocayla evlenen işsiz güçsüz ama güzel kadınlar alıyor zannediyorsunuz nafakayı heralde? 20 yıl 30 yıl ev hanımlığı yapıp arada bir de çocuk büyüten kadını neyle korusun hukuk nafaka olmazsa? Dünyanın her yerinde halen bundan uygulanıyordur belki.
Ki çocuklar için de alınıyor nafaka. Velayet kimdeyse ona gidiyor tabi ama çocuğa kullanması lazım. Adam gibi kullanmadığı ölçüde kısarlar o parayı.

Ayrıca erkekler de alıyor gayet nafaka, gelir durumuna bakar işin orası. Erkek işsizdir, kadın çalışıyordur, boşanırlar çakar yoksulluk nafakasını mahkeme mesela. Ha pozitif ayrımcılık kısmı tabii ki var, Dean açıklamış zaten =p

Karar da saçma sapanmış. Aile mahkemesi negzel yazmış tek tek. Çelişkili davranış yasağı temalı bir sıkıntı var gibi geldi bana bu kafayla da tekrar bir okuyayım şunu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...